• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

  NEWS ALERT: S-a votat: Marcel Ciolacu este noul președinte al Camerei Deputaților

23 Noiembrie, 12:36

Președintele PSD, deputatul Marcel Ciolacu, a fost ales, marți, în funcția de președinte al Camerei Deputaților cu sprijinul PSD, PNL, UDMR și al grupului Minorităților Naționale. El a primit 216 voturi, iar contracandidata sa, Cristina Prună, 77 de voturi. 5 voturi au fost anulate.

ciolacu

Ciolacu a anunţat demisiile lui Sorin Grindeanu şi Alexandru Rafila din funcţiile de vicepreşedinte al Camerei, a lui, Daniel Suciu din funcţia de secretar şi a lui Marius Budăi din funcţia de chestor al Camerei.

La propunerea liderului grupului PSD Alfred Simonis, aceştia au foost înlocuiţi de Ana- Maria Cătăuţă, Daniel Suciu ca vicepreşedinţi, Alexandra Presură – secretar, Marius Mărgărit – chestor.

Marcel Ciolacu a mai fost preşedinte al Camerei Deputaţilor în perioada mai 2019 – decembrie 2020.

Amintim că în 13 octombrie, fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a demisionat din fruntea Camerei Deputaţilor, după ce a pierdut alegerile pentru conducerea partidului, iar funcţia a rămas oficial vacantă în 18 octombrie, după ce plenul a votat hotărârea în acest sens.

Biroul permanent a decis ca şefia Camerei Deputaţilor să fie deţinută prin rotaţie de vicepreşedinţii forului legislativ.

Din 2 noiembrie, social-democratul Sorin Grindeanu a preluat preşedinţia interimară. Anterior, interimatul a fost deţinut pentru două săptămâni de liberalul Florin Roman.

Conform regulamentului, preşedintele Camerei Deputaţilor este ales, prin vot secret, cu buletine de vot, pe care sunt înscrise numele şi prenumele tuturor candidaţilor propuşi de grupurile parlamentare. Fiecare grup parlamentar poate face o singură propunere. Este declarat ales preşedinte al Camerei Deputaţilor candidatul care a întrunit votul majorităţii deputaţilor. Dacă niciun candidat nu a întrunit, după două tururi, votul majorităţii deputaţilor, se organizează noi scrutine, în urma cărora va fi declarat preşedinte candidatul care a obţinut majoritatea sufragiilor parlamentarilor prezenţi, în condiţiile întrunirii cvorumului de şedinţă. De asemenea, membrii Biroului permanent sunt aleşi prin vot deschis

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: