• Bucuresti 33º C
  Baia Mare 31º C
  Brasov 27º C
  Cluj-Napoca 29º C
  Constanta 30º C
  Craiova 33º C
  Galati 32º C
  Iasi 30º C
  Suceava 27º C
  Timisoara 32º C
 • 1 EUR = 4.8359 LEI
  1 USD = 4.1129 LEI
  1 GBP = 5.3702 LEI
  1 CHF = 4.4883 LEI
  1 HUF = 1.4001 LEI
  1 BGN = 2.4725 LEI
  1 JPY = 3.8802 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Rusia: Facem să fie pace și prosperitate în R.Moldova

27 Iunie, 12:31

Președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Veaceslav Volodin, a felicitat-o pe Zinaida Greceanîi pentru alegerea sa în funcția de speaker al Legislativului de la Chișinău. În cadrul întrevederii cu delegația parlamentară la Moscova, Volodin a spus că deputații din Moldova „au venit în vizită la prieteni”.

intalnire

Colegii dumneavoastră au venit în Rusia, țară care sincer face multe lucruri pentru ca în Republica Moldova să fie pace și prosperitate. Propun să discutăm subiectele, rezolvarea cărora, sperăm, va duce la o viață mai bună în țara noastră și în Republica Moldova”, a declarat politicianul rus.

Potrivit lui Volodin, relațiile trebuie să fie construite în baza „cooperării bilaterale, încrederii, dialogului, neîmplicării în treburile interne altor state și fără a aplica duble standarde”.

Amintim că Federația Rusă a șantajat de mai multe ori Chișinăul cu embargouri la fructe, vinuri și alte produse din Republica Moldova, ceea ce a dus la pierderi enorme pentru cetățenii moldoveni și buget.

Din 1992 militarii ruși se află pe teritoriul Republicii Moldova, deși de mai multe ori li s-a cerut retragerea completă și necondiționată a forțelor militare de pe teritoriul Republicii Moldova. Ultima dată o astfel de declarație a adoptat Adunarea Generală a ONU. Totuși, Kremlinul refuză să se conformeze.

La fel, pe teritoriul Republicii Moldova este amplasat depozit militar în Cobasna. Deși autoritățile de la Chișinău și Kiev, de mai multe ori, au cerut rușilor evacuarea armamentului, asigurând „coridor verde”, însă Moscova, sub diferite pretexte, refuză acest lucru.

Zinaida Greceanîi, alături de parlamentarii Oazu Nantoi, Alexandru Slusari și Ion Ceban se află într-o vizită oficială în Federația Rusă.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: