• Bucuresti 31º C
  Baia Mare 30º C
  Brasov 28º C
  Cluj-Napoca 29º C
  Constanta 29º C
  Craiova 27º C
  Galati 33º C
  Iasi 32º C
  Suceava 27º C
  Timisoara 28º C
 • 1 EUR = 4.7233 LEI
  1 USD = 4.1795 LEI
  1 GBP = 5.2928 LEI
  1 CHF = 4.2522 LEI
  1 HUF = 1.4577 LEI
  1 BGN = 2.4150 LEI
  1 JPY = 3.8868 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

România va continua să finanțeze reabilitarea grădinițelor din Moldova

26 Septembrie, 15:47

România va continua să finanțeze reabilitarea grădinițelor din Republica Moldova, precum și va susține noi proiecte de îmbunătățire a condițiilor de trai.

ajutor financiar

Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi a ministrului agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Nicolae Ciubuc, cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, și secretarul de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice al României, Virgil Alin Chirilă, transmite IPN.

Ministrul a mulțumit pentru suportul necondiționat al României pentru Republica Moldova și și-a exprimat disponibilitatea pentru o colaborare deschisă, transparentă și eficientă în vederea îmbunătățirii condițiilor de trai pentru cetățenii moldoveni.

„Vă mulțumesc pentru noutățile bune la începutul mandatului de ministru. Apreciem și mulțumim pentru tot ce au primit cetățenii țării noastre din partea României. Mizăm pe un suport constant, așa cum l-a avut România dintotdeauna. Am convingerea că vom dezvolta o colaborare strânsă, un parteneriat puternic ce va spori încrederea cetățenilor”, a declarat Nicolae Ciubuc, citat într-un comunicat de presă al MADRM.

Virgil Alin Chirilă a menționat că în prezent este așteptat demersul Guvernului Republicii Moldova cu prezentarea listei grădinițelor ce urmează a fi reabilitate din suportul nerambursabil de o sută de milioane de euro, inclusiv viziunea Guvernului de la Chișinău cu privire la implementarea proiectelor în domeniul apei. „Suntem deschiși pentru o colaborare fructuoasă în vederea dezvoltării multor proiecte noi. Vă dorim să aveți un mandat lung pentru că avem multe lucruri bune de realizat”, a notat secretarul de stat român.

Din grantul oferit de România au fost renovate peste 800 de instituții preșcolare din Republica Moldova. Beneficiari ai programului sunt peste 200 de mii de persoane – copii, părinți și cadre didactice.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: