• Bucuresti 2º C
  Baia Mare 9º C
  Brasov 2º C
  Cluj-Napoca 6º C
  Constanta 10º C
  Craiova 3º C
  Galati 2º C
  Iasi -1º C
  Suceava -2º C
  Timisoara 7º C
 • 1 EUR = 4.6662 LEI
  1 USD = 4.0794 LEI
  1 GBP = 5.2488 LEI
  1 CHF = 4.1096 LEI
  1 HUF = 1.4518 LEI
  1 BGN = 2.3858 LEI
  1 JPY = 3.6268 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

România ne-a mai reparat o grădiniță // Filip: Facem Unirea prin proiecte. Ioniță: Aducem UE în RM!

13 Septembrie, 11:21

Premierul Pavel Filip și ambasadorul României în R Moldova, Daniel Ioniță, au inaugurat grădinița din satul Sipoteni, raionul Călărași, renovată cu sprijinul Guvernului de la București.

gradinite

Primul ministru al R Moldova a spus că „150 de copii se vor bucura de condiții mai bune șa grădiniță, iar părinții vor putea sta liniștiți”.

„Evenimentul de astăzi ne vorbește de relația de suflet cu prietenii noștri din România”, a precizat Pavel Filip.

150 de grădinițe au fost renovate cu sprijinul României, au fost alocate 126 milioane de Euro și vreau să aduc mulțumiri domnului Amabsador Ioniță și poporului român”, a spus Pavel Filip, care a ținut să precizeze că „A trebuit să vin în funcția de premier pentru a înțelege proverbul „prietenul la nevoie se cunoaște”. România ne-a întins o mână de ajutor în 2015, când R Moldova a trecut printr-o criză și asta nu o voi uita niciodată.”, a mai spus primul ministru.

„Anul acesta marcăm Centenarul Unirii și noi am ales să facem Unirea prin proiecte - interconectarea sistemelor naturale, avem banii pentru interconexiunea energetică si doresc să avem aceeași infrastructură de educație. Nu imi doresc sa văd diferențe între sistemele noastre de educație”, a spus Pavel Filip.

La rândul său, amabasadorul Daniel Ioniță a afirmat că „R Moldova reprezintă o prioritate strategică pentru politica externă a României. Susținem parcursul european al R Moldova. Știm că e greu, dar vă asigur ca acest drum va fi parcurs.”

Ambasadorul României a făcut câteva precizări și asupra motivului pentru care Bucureștiul investește în sistemul educațional al R Moldova.

O resursă importantă este factorul uman, de aceea România dă o mare importanță sistemului educațional al R Moldova. Și nu doar prin renovarea de grădinițe, ci și prin bursele anuale pe care le oferim studenților și elevilor din R Moldova care vor să învețe în România și prin taberele de odihnă unde vin copiii din R Moldova”, a mai spus Daniel Ioniță.

Dacă azi nu se integreaza R Moldova in UE, am încercat să aducem Uniunea Europeană aici”, a precizat ambsadorul României care a spus că în „Anul Centenar avem obligația să ne gândim la viitorul nostru comun în UE”, a mai spus Ambasadorul României la Chișinău.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: