• Bucuresti 19º C
  Baia Mare 16º C
  Brasov 16º C
  Cluj-Napoca 14º C
  Constanta 18º C
  Craiova 16º C
  Galati 17º C
  Iasi 17º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.8738 LEI
  1 USD = 4.1289 LEI
  1 GBP = 5.3552 LEI
  1 CHF = 4.5467 LEI
  1 HUF = 1.3353 LEI
  1 BGN = 2.4920 LEI
  1 JPY = 3.9112 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

România, măsuri de urgenţă după criza din Orientul Mijlociu

07 Ianuarie, 15:37

Misiunile de instruire și consiliere efectuate de militarii români dislocați în Irak au fost suspendate pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu, a anunţat Ministerul Apărării într-un comunicat de presă.

yhw4yy

"Ca urmare a deciziei luate la Reuniunea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori de luni, 6 ianuarie, de a suspenda temporar misiunea de instruire a trupelor irakiene, pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu, Ministerul Apărării Naționale a întreprins măsurile necesare pentru întreruperea misiunilor de instruire și consiliere efectuate de militarii români dislocați în Irak", se arată într-un comunicat al MApN.

Astfel, "pentru asigurarea siguranței personalului, cei 14 militari români care erau în misiune în Irak vor fi relocați temporar într-o altă bază a coaliției", mai precizează sursa citată.

"Decizia României este în deplină concordanță cu poziția aliată exprimată în cadrul reuniunii de ieri, și, în funcție de evoluția situației din zonă, militarii români sunt pregătiți să își reia misiunile", se arată în comunicatul de presă al MApN.

Conducerea MApN precizează că "misiunile militarilor români se axau pe activități de pregătire și formare a instructorilor irakieni din sistemul militar, consilierea oficialilor din Ministerul irakian al Apărării și din alte instituții responsabile pentru reformarea sectorului de securitate și creșterea capacității operaționale a Forțelor Armate ale Republicii Irak".

"România rămâne ferm angajată în lupta împotriva terorismului internațional, atât în format aliat, cât și alături de partenerii din cadrul Coaliției Globale anti-ISIS", mai precizează conducerea MApN.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: