• Bucuresti 20º C
  Baia Mare 22º C
  Brasov 18º C
  Cluj-Napoca 22º C
  Constanta 12º C
  Craiova 19º C
  Galati 16º C
  Iasi 18º C
  Suceava 15º C
  Timisoara 23º C
 • 1 EUR = 4.7581 LEI
  1 USD = 4.2268 LEI
  1 GBP = 5.4956 LEI
  1 CHF = 4.1488 LEI
  1 HUF = 1.4831 LEI
  1 BGN = 2.4328 LEI
  1 JPY = 3.7787 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

România și R. Moldova vor desfășura activități comune în domeniul educației și culturii

25 Ianuarie, 13:31

Noi perspective de colaborare moldo-române în domeniul educației și culturii au fost discutate astăzi, 25 ianuarie, la Chișinău, în cadrul unei întrevederi între secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov și secretarul de stat al Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni, Victor Alexeev.

cultura

În debutul întrevederii, secretarul general de stat, Igor Șarov, și-a exprimat gratitudinea pentru sprijinul constant pe care România îl acordă Republicii Moldova.

„Apreciem mult poziția Guvernului Român,  exprimată în vederea susținerii activităților comune de promovare a culturii și valorilor naționale ale poporului nostru, cum ar fi: Festivalul Internațional de Muzică și Balet „Maria Bieșu”,  Ziua Națională a Portului Popular, Târgul Național al Covorului etc. Ne bucură evenimentele culturale organizate în comun cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și Institutul Cultural Român, care au devenit o tradiție anuală frumoasă, precum Salonul Internațional de Carte „Bookfest” și Reuniunea Teatrelor Naționale. Totodată, ținem să aducem mulțumiri pentru sprijinul pe care Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni ni-l oferă în domeniul formării continuă, atât a specialiștilor din sfera culturii, cât și a cadrelor didactice din învățământul general și învățământul superior, în special a profesorilor de istorie și limbă și literatură  română”, a afirmat oficialul.

Alte aspecte privind cooperarea de perspectivă, dintre Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, abordate în cadrul întrevederii au vizat colaborarea în cadrul Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”, ediției 2019, precum și, susținerea Ansamblului „JOC” din Republica Moldova, prin oferirea de costume scenice și prin organizarea unui concert al acestuia în România. De asemenea, oficialii au discutat despre reluarea proiectului „100 de biblioteci dotate cu carte românească”.

La final, părțile au convenit asupra continuării relaţiilor de colaborare bilaterală cu implementarea acţiunilor concrete în domeniile educației și culturii.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: activitati culturale, Republica Moldova, Romania
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: