• Bucuresti -1º C
  Baia Mare 0º C
  Brasov 1º C
  Cluj-Napoca -1º C
  Constanta 5º C
  Craiova -2º C
  Galati 0º C
  Iasi -4º C
  Suceava -6º C
  Timisoara 1º C
 • 1 EUR = 4.7081 LEI
  1 USD = 4.1377 LEI
  1 GBP = 5.3199 LEI
  1 CHF = 4.1501 LEI
  1 HUF = 1.4797 LEI
  1 BGN = 2.4073 LEI
  1 JPY = 3.7743 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

România, condamnată de CEDO la plata unor daune

29 Noiembrie, 14:29

CEDO a condamnat România la plata unor daune morale de 9.000 de euro, după ce a stabilit că a încălcat Articolul 3 din Convenţie, legat de tortură, în cazul unui deţinut care suferea de cancer şi nu a fost eliberat condiţionat.

cedo

Curtea a stabilit că deţinutul a fost supus unui „tratament inuman”.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a stabilit, marţi, că România a încălcat Articolul 3 din Convenţie, care stabileşte că „nimeni nu poate fi supus torturii, nici pedepselor sau tratamentelor inumane ori degradante”. Astfel, judecătorii CEDO au stabilit că ţara noastră trebuie să plătească 9.000 de euro fiului unui fost deţinut care a fost ţinut în penitenciar, deşi suferea de cancer în fază terminală.

În cadrul cauzei Dorneanu v. România, Curtea stabileşte că autorităţile naţionale nu au asigurat tratamentul bărbatului şi „au provocat persoanei în cauză, pacientul terminal, tratamentul inuman datorită detenţiei”.

„Prin urmare, a fost încălcat Articolul 3 al Convenţiei pentru apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor fundamentale în această privinţă. Curtea consideră că reclamantul a suferit un prejudiciu moral prin faptul că a fost supus unui tratament contrar Articolului 3 al Convenţiei în timpul detenţiei sale. În consecinţă, decide că 9.000 de euro ar trebui acordaţi fiului reclamantului, Mircea Dorneanu. Având în vedere împrejurările particulare ale cazului, CEDO reaminteşte că a considerat deja că ar fi de dorit să scutească deţinuţii bolnavi de călătorii foarte lungi şi grele (vezi Viorel Burzo vs.România, şi Flamînzeanu vs. România)”, a stabilit, marţi, Curtea, potrivit Mediafax.

 

Citeste mai mult despre: cedo, daune, plată, Romania
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: