• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9484 LEI
  1 USD = 4.2646 LEI
  1 GBP = 5.8523 LEI
  1 CHF = 4.6171 LEI
  1 HUF = 1.3760 LEI
  1 BGN = 2.5301 LEI
  1 JPY = 3.7293 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

România ajută R.Moldova să-și curețe Bâcul

24 Mai, 14:53

Premierul Pavel Filip a cerut Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului urgentarea elaborării documentației de proiect pentru curățarea râului Bâc. Pentru acest proiect Guvernul României va aloca zece milioane de euro.

bic

„Din cauza stării în care este râul Bâc, cum plouă mai tare, drumul nu este practicabil și se inundă și grădinile. Problema e de mulți ani, atât la Chișinău, cât și la Strășeni. Oamenii din regiune spun că problema numărul 1 este asta”, a menționat premierul, citat într-un comunicat de presă remis de Guvern.

Potrivit MADRM, caietul de sarcini pentru achizițiile legate de lucrările din cadrul proiectului este în proces de elaborare. „Noi ar trebui să ne facem tema de acasă și apoi să obținem bani pentru proiecte. Porniți procesul de achiziții pentru impactul de mediu și pentru documentația de proiect”, a spus Pavel Filip.

Conform proiectului, albia râului Bâc va fi curățată pe lungimea de 21 de kilometri în raionul Strășeni și pe 24 de kilometri în municipiul Chișinău. Proiectul hotărârii prin care banii alocați vor ajunge la Chișinău se află în faza finală de avizare în Guvernul român.

În total, din cele o sută de milioane de euro ajutor nerambursabil, România va acorda 15 milioane de euro pentru patru proiecte de mediu. Cu zece milioane de euro se va curăța râul Bâc, iar restul banilor vor fi folosiți pentru restabilirea ecosistemelor din lunca Prutului de Jos, eliminarea poluării în apele subterane și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: ajutor, curatire, raul bic, Republica Moldova, Romania
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: