• Bucuresti 14º C
  Baia Mare 8º C
  Brasov 8º C
  Cluj-Napoca 8º C
  Constanta 11º C
  Craiova 13º C
  Galati 10º C
  Iasi 7º C
  Suceava 6º C
  Timisoara 11º C
 • 1 EUR = 4.7564 LEI
  1 USD = 4.2005 LEI
  1 GBP = 5.5575 LEI
  1 CHF = 4.2296 LEI
  1 HUF = 1.5063 LEI
  1 BGN = 2.4319 LEI
  1 JPY = 3.8050 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

România a fost condamnată la CEDO pentru găzduirea de închisori secrete ale CIA

31 Mai, 20:39

România a fost condamnată la CEDO pentru găzduirea de închisori secrete ale CIA.

cedo

Judecătorii spun că nu au fost respectate drepturile deținutului Abd Al Rahim Husseyn Muhammad Al Nashiri.  Informatia apare in decizia de condamnare a Lituaniei pentru o cauza similiara si a fost pronuțată în urmă cu câteva minute. Lituania trebuie sa plătească deținutului despăgubiri de 100.000 de euro.

Concluziile Curţii Europene a Drepturilor Omului sunt analizate "cu toată seriozitatea la nivelul Guvernului", a precizat joi Ministerul Afacerilor Externe, subliniind că autorităţile naţionale "vor lua măsurile posibile, pe diverse paliere", pentru a executa hotărârea CEDO care a condamnat România în cazul presupuselor centre de detenţie secrete ale CIA.

"Concluziile Curţii Europene sunt analizate cu toată seriozitatea la nivelul Guvernului şi vor face obiectul unor consultări interinstituţionale pentru o evaluare cuprinzătoare. Aşa cum am arătat şi în observaţiile scrise şi orale în această cauză, autorităţile naţionale au cooperat cu diversele formate internaţionale în care s-a ridicat subiectul, oferind informaţii şi răspunsuri. Rămânem ferm ataşaţi principiului respectării drepturilor omului şi ne reafirmăm convingerea că pedeapsa capitală trebuie abolită la nivel universal, că interdicţia torturii nu trebuie limitată sau ignorată nici în cele mai dificile circumstanţe", a transmis MAE.


Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: