• Bucuresti -1º C
  Baia Mare 0º C
  Craiova -2º C
 • 1 EUR = 4.6975 LEI
  1 USD = 4.1192 LEI
  1 GBP = 5.3305 LEI
  1 CHF = 4.1441 LEI
  1 HUF = 1.4745 LEI
  1 BGN = 2.4018 LEI
  1 JPY = 3.7645 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Rogozin se laudă cu numărul de participanți din regiunea transnistriană la alegerile din Rusia

19 Martie, 16:03

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin - care este și reprezentantul special al președintelui rus pentru Transnistria - se laudă pe pagina sa de Facebook cu rezultatul votului obținut în regiunea transnistreană după electorala prezidențială pentru conducerea Kremlinului. Mai mult decât, acesta aduce și mulțumiri conducerii nerecunoscute de la Tiraspol.

Rogozin

Oficialul rus scrie că potrivit informațiilor preliminare în regiunea transnistreană au votat aproximativ 74 mii persoane dintre care 96% pentru Vladimir Putin. Acesta face și o comparație cu alegerile din anul 2012.

„În 2012 au votat aproximativ 50 mii de persoane, ditnre care 85% pentru Vladimir Putin. Îmi exprim recunoștina pentru conducerea regiunii transnistrene pentru că au acordat tot suportul necesar ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova dar și pentru conclucrare”, scrie Rogozin.

Amintim că săptămâna trecută Asociația Promo-LEX și-a exprimat îngrijorarea privind lipsa coordonării cu autoritățile de la Chișinău vizavi de deschiderea a 24 secții de votare pe teritoriul regiunii transnistrene, cu ocazia alegerilor prezidențiale din Rusia.

Autoritățile Federației Ruse au decis deschiderea a 27 de secții de votare în Republica Moldova. Dintre acestea, 3 au fost constituite pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale și alte 24 - în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Asociația Promo-LEX spunea acum trei zile că regretă modul în care s-a decis constituirea și funcționarea celor 24 secții de votare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova. totodată consideră că aceste acțiuni, care nu par să fie coordonate cu autoritățile Republicii Moldova, sunt contrare cutumelor diplomatice și vin să confirme o dată în plus că anume Federația Rusă deține controlul de facto asupra administrației regiunii transnistrene.

De precizat este și faptul că în luna august 2017 Rogozin a fost declarat „persona non grata” de autoritățile de la Chișinău pentru aprecieri defăimătoare la adresa Republicii Moldova.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: