• Bucuresti 19º C
  Baia Mare 20º C
  Brasov 19º C
  Cluj-Napoca 18º C
  Constanta 19º C
  Craiova 21º C
  Galati 19º C
  Iasi 18º C
  Suceava 17º C
  Timisoara 22º C
 • 1 EUR = 4.8731 LEI
  1 USD = 4.1224 LEI
  1 GBP = 5.3888 LEI
  1 CHF = 4.5473 LEI
  1 HUF = 1.3352 LEI
  1 BGN = 2.4916 LEI
  1 JPY = 3.9325 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista presei ruse din 9 septembrie 2016

10 Septembrie, 17:41

Livrările de motorină din Rusia în Ucraina au fost oprite la 9 septembrie, informează SLON, cu referire la OILNEWS şi la datele importatorilor combustibilului rusesc. După cum au explicat participanţii pieţei, Serviciul federal pentru Control Tehnic şi Export a anulat majoritatea permiselor de livrare; din care cauză a fost luată o asemenea hotărâre, nu se ştie.

BBC

POLITICĂ

Vladimir Putin a discutat cu regele Bahrainului chestiunile colaborării militare

În cadrul întrevederii din 6 septembrie dintre preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi regele Bahrainului, Hamad II bin Isa al-Khalifa, părţile au discutat aspecte ale colaborării tehnico-militare între cele două ţări, transmite ROSBALT, cu referire la TASS.

http://www.rosbalt.ru

Anterior, KOMMERSANT a aflat că forţele armate ale Bahrainului sunt interesate în mod serios de sistemul rachetar antiaerian S-400 „Triumf”.

http://www.kommersant.ru

Kremlinul a condamnat Coreea de Nord pentru testul nuclear

Kremlinul condamnă testele nucleare din Coreea de Nord şi este gata să coordoneze cu partenerii internaţionali elaborarea unei reacţii la cele întâmplate, transmite KOMMERSANT, cu referire la INTERFAX.

http://www.kommersant.ru

Potrivit RIA NOVOSTI, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Federaţiei Ruse, Dmitri Peskov, a spus că Moscova este gata pentru cea mai strânsă coordonare a paşilor [cu Consiliul pentru Securitate al ONU], cu scopul de a elabora o reacţie internaţională la aceste acţiuni ale Phenianului.

https://ria.ru

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei şi-a exprimat protestul în legătură cu vizita lui Serghei Şoigu în Crimeea

MAE al Ucrainei i-a exprimat protestul faţă de Rusia. Drept motiv a servit „vizita neaprobată de partea ucraineană pe teritoriul ei suveran” a ministrului Apărării din Federaţia Rusă, Serghei Şoigu, informează LENTA, cu referire la UCRINFORM.

https://lenta.ru

Anterior s-a comunicat că Şoigu a sosit în Crimeea pentru a participa la exerciţiile Caucaz-2016, transmite GAZETA.RU.

https://www.gazeta.ru

KOMMERSANT reaminteşte că exerciţiile Caucaz-2016 au început la 5 septembrie în cadrul Districtului Militar de Sud. Ministerul Apărării a relatat că în Crimeea a fost creată o grupare autonomă de forţe, capabilă să respingă orice agresiune.

http://www.kommersant.ru

La Eurovision nu vor fi admişi artişii din lista neagră

Ucraina nu îi va admite la Eurovision pe artiştii ruşi şi reprezentanţii show business-ului din „lista neagră”, care a fost întocmită de Serviciul de Securitate al Ucrainei, informează EHO MOSCVÎ.

http://echo.msk.ru

Dacă Rusia va alege pentru participare un interpret căruia îi este oprit accesul în Ucraina, atunci aceasta va fi o provocare premeditată, a subliniat Ministerul Culturii din Ucraina, transmite ROSBALT.

http://www.rosbalt.ru

Anterior, s-a aflat că Ucraina a decis unde va avea loc concursul muzical. Eurovision-2017 se va desfăşura la Kiev, informează GAZETA.RU.

https://www.gazeta.ru

Curtea Supremă va examina cererea privind eliminarea PARNAS din alegeri

Potrivit KOMMERSANT, Partidul „Platforma Civică” a depus la Curtea Supremă o cerere de anulare a înregistrării PARNAS pentru alegerile în Duma de Stat.

http://www.kommersant.ru

În demersul „Platformei Civice” se spune că unele afirmaţii ale liderului partidului, Mihail Kasianov, făcute în cadrul dezbaterilor, poartă un caracter extremist, au declarat pentru INTERFAX surse din cadrul PARNAS.

http://www.interfax.ru

Între altele, conform declaraţiei „Platformei Civice”, Kasianov l-a acuzat, cu bună ştiinţă, pe nedrept pe preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, de faptul că l-a sprijinit pe liderul sirian Bashar al-Assad în aplicarea armelor chimice împotriva locuitorilor paşnici, menţionează SLON.

https://slon.ru

Totodată, reprezentantul „Platformei Civice”, Rifat Şaihudinov, subilinază că formaţiunea se află în opoziţie faţă de Partidul Rusia Unită, dar, cu toate acestea, „orice tentative de a ieşi din cadrul legal sunt tratate drept o acţiune de destabilizare a situaţiei politice din ţară”, transmite NOVAIA GAZETA.

http://www.novayagazeta.ru

ECONOMIE

Rusia a încetat să mai livreze în Ucraina motorină

Livrările de motorină din Rusia în Ucraina au fost oprite la 9 septembrie, informează SLON, cu referire la OILNEWS şi la datele importatorilor combustibilului rusesc.

După cum au explicat participanţii pieţei, Serviciul federal pentru Control Tehnic şi Export a anulat majoritatea permiselor de livrare; din care cauză a fost luată o asemenea hotărâre, nu se ştie.

https://slon.ru

Companiile ucrainene depun de urgenţă noi documente în vederea deblocării importurilor, transmite GAZETA.RU.

https://www.gazeta.ru

Operatorii de telecomunicaţii vor avea către anul 2020 utilaje de fabricaţie autohtonă

În scopul asigurării suveranităţii de stat a Federaţiei Ruse, deja în anul 2020 reţelele operatorilor de telecomunicaţii şi centrele de prelucrare a datelor trebuie să conţină într-o proporţie de 85% utilaj de fabricaţie autohtonă, scrie KOMMERSANT, luând cunoştinţă de „foaia de parcurs” pentru anii 2016-2020

http://www.kommersant.ru

Pentru implementarea acestei idei, autorii „foii de parcurs” propun reducerea TVA, a impozitului pe venit şi a plăţilor sociale pentru producătorii ruşi de echipamente de telecomunicaţii, precum şi a tarifelor la componentele de import, necesare producerii, transmite RBK.

http://www.rbc.ru

Ministerul Finanţelor a propus reducerea cu 6% a cheltuielilor pentru apărare

Ministerul Finanţelor a propus reducerea cheltuielilor pentru apărare şi în alte scopuri în următorii trei ani, scrie VEDOMOSTI, cu referire la trei funcţionari federali. Vor rămâne stabile doar cheltuielile sociale.

Va fi sacrificată şi „vaca sfântă” – cheltuielile pentru apărare, relatează cei trei funcţionari federali. Cheltuielile pentru apărare vor deveni în decurs de trei ani mai mici cu 6% decât în anul curent, afirmă interlocutorii VEDOMOSTI.

http://www.vedomosti.ru

Între timp, preşedintele Comitetului pentru apărare din cadrul Dumei de Stat, Vladimir Komoedov, s-a pronunţat împotriva reducerii cheltuielilor de stat pentru apărare. În loc de asta, el a propus optimizarea lor, informează TASS.

http://tass.ru

SOCIETATE

Putin a cerut pregătirea proiectului noului program de stat pentru înarmare

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, i-a însărcinat pe membrii guvernului să elaboreze către luna iulie a anului 2017 proiectul noului program de înarmare pentru anii 2018-2025, transmite LIFE.

https://life.ru

Potrivit afirmaţiilor sale, Programul de Stat de Înarmare pentru anii 2018-2025 trebuie să asigure Forţele Armate ale Rusiei cu armament modern şi tehnică, ce vor permite înlăturarea pericolelor militare potenţiale, menţionează GAZETA.RU.

https://www.gazeta.ru

Putin va vorbi în Piaţa Roşie de Ziua Moscovei

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, le va vorbi moscoviţilor în Piaţa Roţie de Ziua Oraşului şi se va deplasa pe Inelul Central, informează RIA NOVOSTI, cu referire la purtătorul de cuvânt al şefului statului, Dmitri Peskov.

Ziua Oraşului va avea loc la Moscova pe 10 şi 11 septembrie. În anul curent, capitala marchează cea de-a 869-a aniversare.

https://ria.ru

RBK informează că Ziua Oraşului va costa Moscova mai bine de o jumătate de miliard de ruble (circa 7,76 milioane de dolari). În zilele de odihnă acolo vor funcţiona 212 terenuri pe care vor avea loc mai bine de o mie de evenimente.

http://www.rbc.ru

Putin a numit un nou ombudsman pentru copii

Preşedintele FR, Vladimir Putin, „l-a eliberat prin decret pe P. A. Astahov din funcţia de Împuternicit pentru drepturile copilului, la cerere acestuia”, informează TASS, cu referire la Serviciul de presă al Kremlinului.

http://tass.ru

Noul ombudsman pentru copii a devenit Anna Kuzneţova, originară, de 34 de ani, din Penza, scrie MEDUZA. Potrivit afirmaţiilor purtătorului de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, ea a lucrat la „linia fierbinte” pentru gravide, a fost iniţiatorul creării Asociaţiei pentru protecţia familiilor.

„Iar principalul e că ea însăşi a născut şase copii. Acest fapt este mult mai important decât ceea ce v-am înşirat”, a spus Peskov.

https://meduza.io

DOJDI menţionează că din anul 2014 Fondul de Caritate „Pokrov”, pe care îl conduce Kuzneţova, participă la acţiunea „Regiunea Sursk – Novorosiei!” de colectare a ajutoarelor umanitare pentru locuitorii din regiunile Doneţk şi Lugansk, controlate de separatişti, precum şi pentru ajutorarea refugiaţilor din Donbas.

https://tvrain.ru

MOLDOVA

Moldova şi Ucraina vor realiza proiecte comune de infrastructură

Moldova şi Ucraina vor semna un şir de acorduri în domeniul transportului şi a infrastructurii rutiere, transmite NEWS.MAIL, cu referire la NOI.MD. Părţile au discutat renovarea coridoarelor rutiere din reţeaua TEN-T, liberalizarea transportului de mărfuri, precum şi deschiderea unui pod de pasageri între localităţile Unguri (Moldova) şi Boroniţa (Ucraina).

https://news.mail.ru

CEC a încheiat primirea cererilor de înregistrare a grupurilor de iniţiativă

Comisia Electorală Centrală a încheiat primirea cererilor de înregistrare a grupurilor de iniţiativă pentru susţinerea candidaţilor la funcţia de preşedinte, informează NEWSMAKER. 16 grupuri de iniţiativă sunt deja înregistrare, iar încă 8 se află în proces de verificare.

Ultimii care au reuşit să depună documentele în vederea înregistrării sunt trei candidaţi independenţi: Vasile Tarlev, Maia Laguta şi Georgeta Saviţchi.

http://newsmaker.md

O cerere la CEC a depus, prin intermediul avocaţilor, şi omul de afaceri Veaceslav Platon, care se află în arest, a comunicat pentru INTERFAX avocatul său, Ana Ursache.

http://www.interfax.ru

Totuşi, pentru înregistrare, Platon trebuie să se prezinte la CEC personal la ora 14:00, dar administraţia penitenciarului a declarat că în clădire va avea loc o dezinfecţie, de aceea intrarea şi ieşirea din penitenciar până la ora 14:00 sunt oprite, transmite NM.

Se aşteaptă că la cea mai apropiată şedinţă, CEC va examina demersul avocaţilor lui Platon şi va decide dacă e cazul să prelungească termenul pentru înregistrarea grupului de iniţiativă pentru susţinerea omului de afaceri.

http://newsmaker.md

Pe listele electorale au ajuns răposaţi

Numele multor cetăţeni morţi din Moldova figurează pe listele electorale, transmite PANORAMA. Corespondenţii de la RISES MOLDOVA au verificat datele în cazul a mai bine de trei sute de decedaţi: o sută dintre ei au dreptul oficial de a participa la alegerile şefului statului.

Printre „sufletele moarte” se află chiar şi Constantin Tănase, tatăl preşedintelui Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, care trebuie să aprobe rezultatele alegerilor, precum şi regizorul Emil Loteanu şi actorul Mihai Volontir.

http://pan.md

Filip a desecretizat un document care demonstrează implicarea Maiei Sandu în dosarul BEM

Primul ministru Pavel Filip a publica pe pagina sa de Facebook stenograma ultimei şedinţe a Guvernului, în cadrul căreia s-a hotărât acordarea unui credit în termen în cazul Băncii de Economii, bani care trebuiau să apere economiile populaţiei. Se menţionează că decizia a fost adoptată unanim.

Filip a răspuns şi la intenţia Maiei Sandu de a acţiona guvernul în judecată pentru devoalarea acestui document, transmite POINT.MD, cu referire la GOLOS.MD.

https://point.md

Transnistria a început să-şi aducă legislaţia în conformitate cu legislaţia din Rusia

Liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a dispus aducerea legislaţiei autoproclamatei RMN în conformitate cu legislaţia din Rusia, informează RIA NOVOSTI.

https://ria.ru

Primul ministru al Moldovei, Pavel Filip, a calificat asta drept populism în perspectiva alegerilor, informează SPUTNIK.

http://ru.sputnik.md

INTERFAX scrie că spicherul Parlamentului, Andrian Candu, a considerat că acest fapt denotă un regres în reglementarea transnistreană.

http://www.infotag.md

Iar liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a propus ca Transnistria să fie recunoscută drept „teritoriu ocupat de Federaţia Rusă”, informează POINT.MD, cu referire la INFOTAG.

https://point.md

Membrul Comitetului Dumei de Stat pentru afacerile CSI şi relaţiile cu compatrioţii, Oleg Paholkov, a declarat pentru LENTA că acest decret e o încercare de a influenţa situaţia politică internă din Republica Moldova.

https://lenta.ru

Kremlinul a refuzat să comenteze informaţia.

http://www.kommersant.ru

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: