• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8735 LEI
  1 USD = 4.0875 LEI
  1 GBP = 5.4471 LEI
  1 CHF = 4.5081 LEI
  1 HUF = 1.3462 LEI
  1 BGN = 2.4918 LEI
  1 JPY = 3.9287 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista presei ruse din 8 septembrie 2016

09 Septembrie, 16:49

Fondul de Pensii al Rusiei a cheltuit, în prima jumătate a anului 2016, pentru plăţile suplimentare către pensionarii nevoiaşi, mai multe mijloace decât a fost prevăzut pentru tot anul. Până la finele anului curent, cheltuielile Fondului se vor majora de aproape două ori, scrie RBK, cu referire la datele raportului operativ al Curţii de Conturi.

BBC

POLITICĂ

SUA i-au făcut Rusiei ultima propunere în legătură cu Siria

Washingtonul vrea să anunţe un armistiţiu pe tot teritoriul Siriei şi să oblige Damascul să înceteze folosirea aviaţiei militare. Potrivit INTERFAX, care citează THE WASHINGTON POST, aceasta este ultima propunere a SUA făcută Rusiei în legătură cu Siria şi transmisă lui Putin în cadrul G20 de către Obama.

http://www.interfax.ru

Potrivit DOJDI, funcţionarii americani nu spun ce anume vor întreprinde, dacă Rusia va refuza propunerile SUA, dar administraţia lui Obama i-a dat de înţeles preşedintelui rus că „răbdarea ei – în tentativa de a instaura un armistiţiu – se apropie de capăt”.

https://tvrain.ru

Potrivit purtătorului de cuvânt al preşedintelui Federaţiei Ruse, Dmitri Peskov, acordul dintre Rusia şi SUA cu privire la reglementarea siriană nu e deocamdată definitivat, continuă căutarea unui compromis în cazul unui număr nesemnificativ de probleme, transmite TASS.

http://tass.ru

NATO susţine cu Federaţia Rusă un dialog eminamente politic

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că NATO poartă cu Rusia doar un dialog politic şi nu colaborează în privinţa altor probleme, transmite RIA NOVOSTI.

Potrivit lui Stoltenberg, „Consiliul Rusia-NATO este singurul mecanism ce va fi menţinut, dacă va continua să funcţioneze”.

https://ria.ru

În afară de asta, el a făcut din nou legătura între redislocarea balalioanelor Alianţei în ţările baltice şi Polonia cu „ambiţiile militare” ale Rusiei, menţionează ROSBALT.

http://www.rosbalt.ru

SUA a anunţat interceptarea aeronavei americane de spionaj de către un avion de vânătoare rusesc

Avionul de vânătoare rusesc Su-27 s-a apropiat, la 7 septembrie, la o distanţă de circa trei metri de aeronava americană de spionaj P-8, deasupra Mării Negre, scrie MEDUZA, cu referire la Ministerul Apărării din SUA.

https://meduza.io

Ministerul Apărării a declarat că avioanele americane de spionaj au încercat de două ori să se apropie de hotarele ruseşti, având transponderele decuplate, drept care două avioane de vânătoare s-au apropiat de ele „pentru recunoaştere vizuală”, informează RBK.

http://www.rbc.ru

Konaşenkov a comuncat că acesta nu est primul caz când aviaţia NATO încearcă să se apropie de hotarul de stat al Rusiei în scop de spionaj în zonele exerciţiilor militare „Caucaz-2016”, scrie GAZETA.RU.

https://www.gazeta.ru

Instanţa din Kiev a refuzat să recunoască „agresiunea rusească”

Curtea de Apel din Kiev a refuzat să recunoască agresiunea armată a Rusiei împotriva Ucrainei, informează LENTA, cu referire la publicaţia ucraineană VESTI.

https://lenta.ru

Potrivit TASS, în comunicatul instanţei se spune: „Instanţa a refuzat să satisfacă cererea lui Stanislav Batrin cu privire la constatarea agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei, respingând 8 demersuri din partea sa”.

http://tass.ru

ECONOMIE

Gazprom a primit primele permisiuni pentru „Fluxul turcesc”

Gazprom a primit, pe căi diplomatice, primele aprobări din parte autorităţilor turce pentru realizarea proiectului de construcţie a conductei de gaz „Fluxul turcesc” după decizia din anul curent de reluare a proiectului, transmite INTERFAX.

http://www.interfax.ru

Compania se află acum în acelaşi punct ca şi la începutul verii din anul trecut, menţionează KOMMERSANT, subliniind că aceste permisiuni sunt deocamdată suficiente pentru a construi în întregime fie şi un fir din conductă. Gazprom trebuie să obţină permis de instalare a părţii maritime a conductei, să obţină aprobarea evaluării impactului asupra mediului înconjurător şi să rezolve problema cu partea terestră a proiectului.

http://www.kommersant.ru

IKEA deschide cea mai mare fabrică din Rusia

Investiţiile pentru construcţia fabricii în proximitatea oraşului Veliki Novgorod au constituit mai bine de 50 de milioane de euro, scrie EHO MOSCVÎ. Capacitatea deplină a noii fabrici va fi de 7 milioane de unităţi de mobilă pe an; acestea vor fi carcase pentru garderobe şi bucătării.

http://echo.msk.ru

VTB nu a reuşit să vândă afacerea ucraineană

Banca rusească VTB nu a reuşit să ajungă la un acord cu pretendenţii la achiziţia filialei sale ucrainene, scrie KOMMERSANT, cu referire la sursele proprii, apropiate de grup.

VTB-ul ucrainean au vrut să-l cumpere grupurile SKM şi Taskombank, dar companiile n-au reuşit să păşească mai departe de negocieri din cauza unor divergenţe serioase privind evaluarea costului băncii.

http://www.kommersant.ru

Fondul de Pensii din Rusia nu mai are mijloace pentru plăţile suplimentare către pensionari

Fondul de Pensii al Rusiei a cheltuit, în prima jumătate a anului 2016, pentru plăţile suplimentare către pensionarii nevoiaşi, mai multe mijloace decât a fost prevăzut pentru tot anul. Până la finele anului curent, cheltuielile Fondului se vor majora de aproape două ori, scrie RBK, cu referire la datele raportului operativ al Curţii de Conturi.

http://www.rbc.ru

În jumătate de an, Fondul de Pensii a cheltuit pentru plăţile suplimentare 47,2 miliarde de ruble (circa 734 de milioane de dolari). În bugetul anului 2016, în aceste scopuri au fost rezervate, în total, 43,9 miliarde de ruble (circa 688 de milioane de dolari), scrie MEDUZA.

https://meduza.io

SOCIETATE

Mass-media: Rusia poate desfăşura Eurovision-2017 în locul Ucrainei

Rusia poate să devină ţara-gazdă a concursului Eurovision-2017, dacă autorităţile ucrainene nu vor lua o hotărâre până în luna octombrie privind unde şi din ce mijloace va avea loc concursul, scrie IZVESTIA, cu referire la European Broadcasting Union.

http://izvestia.ru

Dacă Ucraina nu se va decide, atunci drept co-organizator al evenimentului va deveni Australia, care a ocupat cel de-al doilea loc. Dar nu va putea găzdui concursul din cauza condiţiei sale geografice – concursul trebuie să aibă loc într-o regiune europeană.

Conform regulilor, cel de-al doilea co-organizator al concursului Eurovision-2017 poate deveni Rusia – ţara care a ocupa locul al treilea, explică TASS.

http://tass.ru

Organizatorii Eurovision au respins posibilitatea desfăşurării concursului în Rusia. Potrivit afirmaţiilor pe care le-au făcut, concursul va avea loc, cu siguranţă, cu Ucraina.

http://govoritmoskva.ru

În Crimeea, din cauza exerciţiilor caucaz-2016, au fost reţinute aproape 30 de zboruri

Aeropotul din Simferopol nu a funcţionat la 8 septembrie, în prima jumătate a zilei, din cauza exerciţiilor militare Caucaz-2016, informează KOMSOMOSKAIA PRAAVDA V CRÎMU. Ministerul Apărării din Rusia a explicat că măsura a fost luată din raţiuni de securitate a zborurilor aviaţiei civile.

http://www.crimea.kp.ru

Un reporter de la NOVAIA GAZETA l-a acuzat pe Markin de plagierea textului său

Jurnalistul de la NOVAIA GAZETA Nadejda Prusesnko a depistat în cartea reprezentantului oficial al Comitetului de Anchetă, Vladimir Markin, preluări textuale din articolul său despre asasinatul Anei Politkovskaia, publicat în anul 2014, scrie DOJDI.

https://tvrain.ru

Potrivit NOVAIA GAZETA, Markin i-a răspuns pe Twitter lui Prusesnko, scriind: „Cu se mai poate proslăvi o jurnalistuţă nefolositoare, necunoscută decât în propria baltă? Dacă cineva vrea să-şi tragă faimă din numele meu, nu pot decât să-i urez succese! Dar, cu siguranţă, aceasta va fi prima şi ultima posibilitate”.

http://www.novayagazeta.ru

Sportivii beloruşi au purtat drapelele Rusiei la ceremonia de inaugurare a Paralimpiadei-2016

Sportivii beloruşi au purtat drapelele Rusiei în timpul paradei atleţilor, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice, informează TASS.

http://tass.ru

Personalitatea celui care a comis această faptă este deja identificată. El s-a dovedit nu un sportiv, ci directorul Centrului republican de pregătire olimpică la atletism, Andrei Fomocikin. Comitetul Paralimpic Internaţional a promis să iniţieze o anchetă în cazul său, menţionează GAZETA.RU.

https://www.gazeta.ru

Preşedintele Belorusiei, Alexandr Lukaşenko, a aprobat etalarea drapelului rusesc în timpul ceremoniei de deschidere a Paralimpiadei, scrie KOMMERSANT. A reacţionat şi Moscova: reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a calificat acţiunile atletului belorus drept „o faptă bărbătească”.

http://www.kommersant.ru

MOLDOVA

Filip: Eurointegrarea este proiectul naţional al Moldovei

Primul ministru Pavel Filip consideră că eurointegrarea reprezintă, pentru Moldova, un proiect naţional. Potrivit NOI.MD, şeful cabinetului de miniştri a făcut această declaraţie într-un interviu pentru ziarul TIMPUL.

„Noi vrem să fim în UE, deoarece aceasta înseamnă posibilităţi pentru cetăţeni, bani pentru drumuri, o susţinere directă din partea celor mai puternice ţări de pe continent”, consideră Filip. El a chemat poporul să se unească strâns de dragul „acestui scop fundamental”.

http://www.noi.md

Polonia îi va oferi Moldovei ajutor militar

Polonia este gata să-i ofere Armatei Naţionale a Republicii Moldova utilaj militar pentru ridicarea capacităţii de luptă a Batalionului de Pacificare şi a Batalionului cu Destinaţie Specială „Fulger”, precum şi să lărgească programul de perfecţionare a militarilor moldoveni, informează UCRINFORM, cu referire la Ministerul Apărării al Repubicii Moldova.

Părţile au discutat situaţia din regiune, războiul hibrid pe care l-a declanşat Rusia împotriva ţărilor din Europa de Est, precum şi problema reglementării transnistrene.

http://www.ukrinform.ru

Năstase a făcut un apel către clasa politică din România

Preşedintele Partidului „Platforma Demnitate şi Adevăr”, Andrei Năstase, a făcut un apel către clasa politică din România, căreia i-a cerut „să nu-i permită regimului Plahotniuc s-o manipuleze, agitând drapelele Uniunii Europene, supunând propriul popor unui genocid social”, informează POINT.MD, cu referire la PANORAMA.

Năstase a adăugat că Plahotniuc face astăzi comerţ cu mitul unirii. Potrivit afirmaţiilor făcute de politician, „Plahotniuc îi vinde Bucureştiului iluzia că lucrează în favoarea României, finanţând asociaţiile unioniste”.

https://point.md

Apărarea lui Platon se va adresa diplomaţilor

Apaărarea îl va ruga pe consulul Federaţiei Ruse să-l viziteze în penitenciar pe Veaceslav Platon (omul de afaceri are cetăţenie rusă), ca diplomatul să ia cunoştinţă de condiţiile detenţiei omului de afaceri, transmite POINT.MD, cu referire la INFOTAG. Declaraţia a fost făcută de avocatul rus al omului de afaceri, Ilia Novikov, care a adăugat că s-a întâlnit cu diplomaţi din SUA şi UE în legătură cu dosarul lui Platon.

https://point.md

Avocaţii lui Platon au relatat că, în cadrul audierilor închise de la Curtea de Apel, Platon a spus că Plahotniuc este beneficiarul final a banilor furaţi din sistemul bancar al ţării. Iar Andrian Candu, potrivit afirmaţiilor lui Platon, a semnat contractele graţie cărora banii au plecat în zonele of-shorre.

Spicherul a răspuns că el nu intenţionează să reacţioneze la acuzaţiile unui om care „încearcă să ascundă furtul pe care l-a comis, folosind nume răsunătoare”, transmite NEWSMAKER.

http://newsmaker.md

NM a primit, de asemenea, înregistrarea audo a cuvântării rostite de către omul de afaceri la şedinţa închisă din 7 septembrie de la Curtea de Apel din Chişinău. Publicaţia a inserat cele mai interesante pasaje din totalul de 28 de minute ale înregistrării.

http://newsmaker.md

Locuitorii Transnistriei nu au încredere în Şevciuk

Centrul rus de studiere a opiniei publice a prezentat datele sondajului cu privire la apropiatele alegeri ale şefului autoproclamatei republici nistrene, informează POINT.MD, cu referire la DNIESTER.RU.

Printre candidaţii posibili, de cea mai mare susţinere se bucură preşedintnele Sovietului Suprem al RMN, V. N. Krasnoselski – 25%. Şevciuk are doar 14%.

În afară de asta, datele sondajului au arătat că majoritatea cetăţenilor ruţi, care locuiesc pe teritoriul Transnistriei, vor vota pentru partidul de guvernământ RUSIA UNITĂ (71%).

https://point.md

Transnistria se confruntă din nou cu deficitul bugetar

Guvernul autoproclamatei republici nistrene a pregătit proiectul bugetului pentru anul 2017. Bugetul este din nou deficitar. Potrivit ALLMOLDOVA, din totalul de cheltuieli planificate, în valoare de 4,7 miliarde de ruble, veniturile vor acoperi doar 2,3 miliarde.

Doar trei oraşe transnistrene se asigură integral: Tiraspol, Dnestrovsc şi Bender.

http://www.allmoldova.com

Postul de televiziune GRT va lansa în noul sezon un şir de proiecte în limba găgăuză

În noul sezon, postul de televiziune GRT va lansa un şir de emisiuni, inclusiv pentru copii, în limba găgăuză. Declaraţia a fost făcută pentru portalul de ştiri GAGAUZINFO.MD de către redactorul televiziunii publice, Ivanna Keksal.

În noul sezon televizat,  GRT planifică, de asemenea, să lanseze emisiunea în limba rusă „Pregătim masa împreună”.

http://gagauzinfo.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: