• Bucuresti 19º C
  Baia Mare 20º C
  Brasov 19º C
  Cluj-Napoca 18º C
  Constanta 19º C
  Craiova 21º C
  Galati 19º C
  Iasi 18º C
  Suceava 17º C
  Timisoara 22º C
 • 1 EUR = 4.8731 LEI
  1 USD = 4.1224 LEI
  1 GBP = 5.3888 LEI
  1 CHF = 4.5473 LEI
  1 HUF = 1.3352 LEI
  1 BGN = 2.4916 LEI
  1 JPY = 3.9325 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista presei ruse din 26 august 2016

29 August, 16:16

Preşedintele Rusiei Vladimir Putin a efectuat modificări în structurile de forţă, informează EHO MOSCVÎ cu referire la decretul corespunzător. Şeful statului i-a eliberat pe doi angajaţi de rang înalt din cadrul Comitetului de Anchetă, precum şi pe doi procurori din regiunile Samara şi Stavropol. În afară de asta, a fost înlocuit şeful adjunct al Direcţiei MAI pentru contracararea extremismului.

BBC

POLITICĂ

Clinton l-a numit pe Putin „naşul capitalismului extremist”

„El continuă să înjosească aliaţii noştri din cadrul NATO, recunoscând anexarea rusească a Crimeii şi dezlegând mâinile Cremlinului în Europa de Est [...] Marele naş a acestui brand global, al acestui naţionalism extrem este preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a spus Clinton în cadrul unei alocuţiuni împotriva candidatului Partidului Republican, Donald Trump, transmite SLON.

https://slon.ru

SUA şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu verificarea capacităţii de luptă a formţelor armate din Rusia

Reprezentanţii Pentagonului au comentat pentru mass-media ruse exerciţiile militare de proporţii din Rusia, care au început la 25 august, informează EHO MOSCVÎ. Reprezentantul departamentului militar american, Michel Baldantsa, a declarat că îngrijorarea este legată de intensificarea violenţei în estul Ucrainei şi de faptul că exerciţiile se desfăşoară în apropierea teritoriului acestei ţări.

http://echo.msk.ru

Germania vrea să elaboreze împreună cu Federaţia Rusă un nou acord asupra armamentului

Ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, consideră necesară încheierea unui nou acord asupra controlului armamentului în Europa pentru a evita o altă goană a înarmărilor între Rusia şi NATO, informează RIA NOVOSTI.

https://ria.ru

Putin a eliberat din funcţii doi generali din Comitetul de Anchetă

Preşedintele Rusiei Vladimir Putin a efectuat modificări în structurile de forţă, informează EHO MOSCVÎ cu referire la decretul corespunzător. Şeful statului i-a eliberat pe doi angajaţi de rang înalt din cadrul Comitetului de Anchetă, precum şi pe doi procurori din regiunile Samara şi Stavropol. În afară de asta, a fost înlocuit şeful adjunct al Direcţiei MAI pentru contracararea extremismului şi numiţi al adjuncţi ai şefului Direcţiei principale pentru problemele migraţiei din cadrul MAI.

http://echo.msk.ru

La Kremlin a avut loc o întrevedere nocturnă dintre Putin şi Kadîrov

În seara zilei de joi preşedintele FR, Vadimir Putin, s-a întâlnit cu Ramzan Kadîrov, preşedintele interimar al Ceceniei. O informaţie despre această întâlnire a apărut pe site-ul Kremlinului abia la 0:25, transmite KOMMERSANT. Şeful statului şi domnul Kadîrov au disutat despre situaţia social-economică.

Kadîrov a raportat cu privire la dinamica bună a dezvoltării industriei şi agriculturii, dar a menţionat că problemele nu vor putea fi rezolvate fără participarea şefului statului şi a sa personal.

http://www.kommersant.ru

ECONOMIE

Mass-media au aflat o nouă formulă a preţurilor la gaze pentru Belorusia

KOMMERSANT a aflat noua schemă de formare a preţurilor la gazul rusesc pentru Belorusia, coordonată la nivel de lucru în scopul aplanării actualului conflict al gazelor dintre Moscova şi Minsk. În locul formulei în dolari va aplicată în întregime cea în ruble în baza preţului mediu la gaze în Rusia, cu un anume coeficient de creştere.

Ca urmare, gazul pentru Mins se va ieftini în anul 2017 aproximativ cu 30%, până la 6 mii de ruble (circa 100 de dolari) pentru mia de metri cubi. Apoi preţul gazului în Rusia şi Belorusia va continua să se apropie şi se va egala către anul 2025, când trebuie să înceapă a funcţiona piaţa energetică comună pentru cele două ţări.

http://www.kommersant.ru

Mass-media au comunicat despre posibilitatea adoptării bugetului anual pentru 2017

Potrivit VEDOMOSTI, guvernul poate pregăti următorul buget ca unul anula – doar pentru anul 2017. Despre asta ştiu trei funcţionari federali. În cadrul unui buget pentru trei ani se văd toate problemele, explică unul dintre aceşti funcţionari: a reduce bugetul chiar în anul 2017 cu deficitul propus de către Ministerul Finanţelor (3,2%) este, practic, imposibil.

http://www.vedomosti.ru

SOCIETATE

Soţia lui Lujkov a devenit din nou cea mai bogată femeie din Rusia

Elena Baturina, soţia fostului edil al Moscovei, Iuri Lujkov, conduce din nou în topul celor mai bogate femei din Rusia, conform versiunii FORBES. Într-un an averea ei s-a mărit cu 100 de milioane de dolari şi constituie 1,1 miliarde de dolari, informează DOJDI.

https://tvrain.ru

MAE a calificat drept comandate ştirile privind eşecul sezonului turistic în Crimeea

Reprezentantul oficial al MAE al Rusiei, Maria Zaharova, a comentat un material al Agenţiei REUTERS, în care, între altele, era vorba despre eşecul sezonului turistic în Crimeea. Ea a calificat articolul drept „un portret comandat”, informează RBK.

La 23 august, REUTERS a publicat un text în care erau citaţi localnicii care povesteau despre „preţurile uriaşe” şi despre „pensiile şi salariile care au rămas la aceleaşi nivele”, precum şi despre „fuga turiştilor”.

http://www.rbc.ru

Rusia a contestat înlăturarea paralimpicilor de la Jocurile din Rio

Comitetul Paralimpic din Rusia a depus un recurs la Curtea Federală Elveţiană privind decizia Arbitrajului pentru Sport referitoare la înlăturarea paralimpicilor de la Jocurile de la Rio de Janeiro, transmite NOVAIA GAZETA.

http://www.novayagazeta.ru

MOLDOVA

Putin şi Medvedev au felicitat Republica Moldova cu ocazia împlinirii a 25 de ani de independenţă

Primele persoane în Rusia i-au felicitat pe cetăţenii Moldovei cu Ziua Independenţei, transmite SPUTNIK. Ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametşin, a tranmis conducerii Moldovei felicitări din partea preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, şi premierului Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev.

Putin a exprimat încrederea că dezvoltarea relaţiilor ruso-moldoveneşti în spiritul prieteniei Corespunde intereselor fundamentale ale cetăţenilor ţărilor noastre”, iar Medvedev – că „consolidarea interacţiunii economice corespunde, la rându-i, intereselor pe termen lung al ţările noastre”.

http://ru.sputnik.md

Republica Moldova a anunţat că vrea să depăşească barierele în relaţiile cu Rusia

Moldova ar fi să depăşească barierele în relaţiile cu Rusia, a declarat spicherul Parlamentului, Andrian Candu. Potrivit RIA NOVOSTI, el a adăugat că „Rusia rămâne un partener important pentru RM” şi a specificat că în timpul negocierilor a fost exprimată o poziţie clară în privinţa interesului Moldovei pentru consolidarea relaţiilor comerciale şi investiţionale cu partenerii din Federaţia Rusă.

https://ria.ru

PSRM a contestat hotărârea cu privire la acordarea cetăţeniei lui Băsescu

Socialiştii Moldovei au depus un apel la Curtea Constituţională, în care au contestat decretul preşedintelui Moldovei, Nicolae Timofti, cu privire la acordarea cetăţeniei moldoveneşti fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, transmite SPUTNIK.

http://ru.sputnik.md

Veaceslav Platon datorează Moldovei mai bine de 35 de milioane de lei

Omul de afaceri Veaceslav Platon datorează statului mai bine de 35 de milioane de lei sub formă de impozite, se spune într-un comunicat al executorului judiciar Vitalie Guţu, publicat în MONITORUL OFICIAL, transmite NEWSMAKER. Toate conturile omului de afaceri sunt arestate.

Platon este acuzat de escrocherie şi spălare de bani. În momentul de faţă el se află în Kiev; autorităţile moldoveneşti au cerut extrădarea lui Platon.

http://newsmaker.md

Soţia lui Platon: pe soţul meu vor să-l vândă în Moldova

Soţia omului de afaceri Veacelav Platon este indignată de acţiunile autorităţilor ucrainene, care intenţionează să-l extrădeze pe soţul ei în Moldova, informează BLOCNOT-MOLDOVA.

Într-un mesaj de pe Facebook, ea a scris că Platon va fi izolat în RM şi, posibil, ea nu-l va mai vedea în următorii 10 ani. Ea a menţionat, de asemenea, că nu i se permite să-şi viziteze soţul.

http://bloknot-moldova.md

Contraspionajul din Ucraina a apreciat ajutorul militar din partea Transnistriei

Conformam datelor serviciului de contraspionaj din Ucraina, gruparea de trupe militare ruseşti de pe teritoriul Transnistriei nu reprezintă un contingent militar puternic al Rusiei: circa 1200 de oameni care, în principal, păzesc depozitele, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

http://novostipmr.com

Osestia de Sud şi Transnistria planifică să semneze un nou acord-cadru de colaborare

Porivit NOVOSTI PRIDNESTROVIA, semnarea acordului poate să aibă loc la 20 septembrie în cadrul festivităţilor dedicate formării Osetiei de Sud. Acest document va deveni baza colaborării de mai departe.

http://novostipmr.com

Locuitorii oraşului Bălţi nu văd motivul sărbătoririi Zilei Independenţei

La 27 august Moldova marchează 25 de ani de independenţă. Mulţi bălţeni nu văd, însă, un motiv de sărbătorire, informează televiziunea locală. În opinia lor, data aceasta merită să fie marcată doar atunci când în ţară va fi nimicite corupţia, şomajul, criminalitatea, iar moldovenii vor înceta să mai plece după câştig peste hotare.

http://btv.md

Citeste mai mult despre: Chișinău, kadirov, putin, R. Moldova, revista presei ruse
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: