• Bucuresti 19º C
  Baia Mare 20º C
  Brasov 19º C
  Cluj-Napoca 18º C
  Constanta 19º C
  Craiova 21º C
  Galati 19º C
  Iasi 18º C
  Suceava 17º C
  Timisoara 22º C
 • 1 EUR = 4.8731 LEI
  1 USD = 4.1224 LEI
  1 GBP = 5.3888 LEI
  1 CHF = 4.5473 LEI
  1 HUF = 1.3352 LEI
  1 BGN = 2.4916 LEI
  1 JPY = 3.9325 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista presei ruse 30/31 Iulie 2016

01 August, 16:17

Politologul rus şi activistul social Alexandr Dughhin a consacrat o serie de programe cu genericul „Directiva lui Dughin” Moldovei preelectorale. În opinia lui Dughgin, pentru ca Moldova să iasă din criză, trebuie găsită o idee, precum şi un loc propriu în timp şi spaţiu. Drept soluţie, Dughin propune renaşterea culturii moldo-române. „În R. Moldova merită să fie adunat tot ceea ce uneşte Rusia pravoslavnică profundă şi România profundă."

Breaking News

Regrupările în masă ale lui Putin

La 28 iulie, preşedintele FR, Vladimir Putin, a schimbat câţiva guvernatori şi reprezentanţi plenipotenţiarai. Noile persoane provin din structurile de forţă: FSB, Ministerul Afacerilor Interne, Procuratura Generală.

https://meduza.io/feature/2016/07/28/vse-perestanovki-vo-vlasti-v-chetverg-28-iyulya

În opinia deputatului Dumei de Stat, Dmitri Gudkov, „armaţi, uniţi rândurile – iată ce înseamnă aceste numiri”. „Încă nu e Turcia, dar nimeni nu e demn de încredere, în afară de oamenii cu epoleţi, dar şi acolo, după cum ne sfătuieşte colegul Erdogan, tot nu prea e cazul. De aceea, în cea mai mare parte, noile cadre provin din FSB”, scrie Gudkov.

http://echo.msk.ru/blog/dgudkov/1809954-echo/

Iar politologul Stanislav Belkovski consideră că Putin a început să se simtă stingherit de vechii tovarăţi de luptă, pe care îi cunoaşte de 20-30 de ani şi care, la rândul lor, îl cunosc cu mult înainte de a fi devenit preşedinte. Expertul crede că acesta e un fenomen de conştiinţă absolut obişnuit la un om bătrân. În opinia lui Belkovski, pe Putin îl interesează mai cu seamă tinerii care i se adresează din capul locului cu „dumneavoastră” şi îl mănâncă din ochi.

http://echo.msk.ru/programs/beseda/1808714-echo/

______________________________________________________________________________________

De ce noul anbasador al FR la Kiev nu va îmbunătăţi relaţiile dintre cele două ţări

În afară de asta, în curând FR va fi reprezentată în Ucraina de către un alt ambasador: Mihail Babici, absolvent al Şcolii de trupe aeropurtate din Reazan şi al Academiei Statului Major General.

Într-un articol din NOVAIA GAZETA se menţionează că el nu cunoaşte limba ucraineană şi că în genere „pe ambasador nu l-au căutat printre diplomaţi”. În afară de asta, Ministerul de Externe al FR nu ştie nimic despre el, deoarece candidatura acestuia a fost propusă de către Dumă.

NG scrie că „sarcina ambasadorului e de a scoate măcar cu o palmă relaţiile cu Ucraina din coşmarul în care voi [autorităţile din FR] le-aţi băgat”, dar Babici nu va putea face una ca asta. Între timp, aici „pentru un diplomat autenic în Ucraina e un câmp rodnic”.

Dar publicaţia subliniază că „pentru a obţine un succes, trebuie să iubeşti acest ţinut”.

http://www.novayagazeta.ru/comments/74027.html

______________________________________________________________________________________

Moldova preelectorală – scoaterea liberalilor din paranteze

Politologul rus şi activistul social Alexandr Dughhin a consacrat o serie de programe cu genericul „Directiva lui Dughin” Moldovei preelectorale.

În opinia lui Dughgin, pentru ca Moldova să iasă din criză, trebuie găsită o idee, precum şi un loc propriu în timp şi spaţiu. Drept soluţie, Dughin propune renaşterea culturii moldo-române.

Poporul moldovenesc consideră că soarta sa este legată în mod indisolubil de Rusia”, dar aceasta nu înseamnă că moldovenii trebuie să le întoarcă spatele „rudelor lor apropiate, românilor, de care îi leagă mii de fire istorice şi culturale”. Cu toate acestea, Occidentul speculează în permanenţă acest lucru, propunând „o alternativă falsă: sau Moscova, sau Bucureştiul şi ca atare Uniunea Europeană”.

În Moldova merită să fie adunat tot ceea ce uneşte Rusia pravoslavnică profundă şi România profundă. Nu trebuie ales, ci unit şi renăscute afinităţile spirituale ale popoarelor pravoslavnice. Şi aici sunt de prisos doar liberalii pro-occidentali provocatori”, consideră Dughin.

http://katehon.com/ru/directives/moldova-predvybornaya-liberalov-za-skobki

Gândurile lui Dughin l-au inspirat pe jurnalistul Iurie Roşca, care, de asemenea, consideră, că Moldova are nevoie de o idee naţională. După părerea lui Roşca, „este necesar să încetăm a ne împărţi în tabere beligerante ale adepţilor Rusiei şi României”, iar RM trebuie să devină „puntea de aur dintre cele două culturi”. El a subliniat că Moldova „nu e un apendice al altor ţări şi nu e o greşeală istorică [...], iar actuala criză e, de fapt, o minunată ocazie de a privi lumea cu alţi ochi”.

http://izborsk.md/blog/2016/07/29/dugin-i-moldavskaya-natsionalnaya-ideya/

______________________________________________________________________________________

Hillary Cliton a acuzat serviciile secrete din Rusia de spargerea serverelor Comitetului naţional al democraţilor

Candidatul la funcţia de preşedinte al SUA din partea democraţilor, Hillary Cliton, a declarat că spargerea sistemelor de calculatoare ale Comitetului naţional al Partidului Democrat este opera serviciilor secrete ruseşti, informează MEDUZA cu referire la REUTERS.

https://meduza.io/news/2016/07/31/hillari-klinton-obvinila-rossiyskie-spetssluzhby-vo-vzlome-serverov-natsionalnogo-komiteta-demokratov

Agenţia Naţională de Securitate din SUA dirijează, probabil, un atac cibernetic asupra grupurilor de hackeri ruşi. Despre asta informează ECOUL MOSCOVEI cu referire la compania de televiziune ABC NEWS şi la trei angajaţi de rang înalt ai serviciilor de contraspionaj americane.

http://echo.msk.ru/news/1811368-echo.html

GAZETA.RU precizează că, după toate probabilităţile, ANS încearcă în acest fel să afle complicitatea lor la spargerea serverelor Partidului Democrat din SUA.

https://www.gazeta.ru/tech/news/2016/07/31/n_8940653.shtml

Între timp, Serviciul Federal de Securitate din Rusia a depistat infiltrarea unui software malign, destinat spionajului cibernetic, în reţelele de calculatoare ale aproximativ 20 de companii ruseşti, informează KOMMERSANT.

http://www.kommersant.ru/doc/3052547

______________________________________________________________________________________

Thomas Bach: echipa Rusiei trebuie să treacă printr-un filtru triplu pentru a fi admisă să participe la Olimpiadă

O nouă turnură în istoria admiterii sportivilor ruşi pentru participarea la Olimpiadă. Comitetul Olimpic Internaţional a instituit o comisie specială, ce va examina încă o dată dosarele tuturor sportivilor ruşi care au primit permisiunea de participare la Olimpiada din Rio de Janeiro şi va adopta în privinţa lor o decizie definitivă.

Potrivit preşedintelui Comitetului Olimpic Internaţional, Thomas Bach, organizaţia sa a vrut de la bun început să-i „mâne” pe sportivii ruşi printr-un filtru triplu, iar instituirea comisiei speciale este tocmai etapa de încheiere a acestui proces.

http://www.kommersant.ru/doc/3052702

LENTA precizează că comisia Comitetului Olimpic Internaţional pentru a admiterea echipei naţionale a Rusiei la Olimpiadă este condusă de un turc: conducătorul comisiei medicale a Comitetului, Ugur Erdener.

https://lenta.ru/news/2016/07/31/bah/

______________________________________________________________________________________

Ministerul Finanţelor a avertizat cu privire la insuficienţa banilor pentru salarii

Lipsa reformelor în economia din Rusia poate conduce la consumarea rezervelor către finele anului 2017 şi la probleme economice serioase, a declarat prim-viceministrul Finanţelor, Tatiana Nesterenko, transmite NEWSRU.

http://www.newsru.com/finance/30jul2016/zamministra.html

NOVAIA GAZETA menţionează că se epuizează rezervele destinate plăţilor salariale.

http://www.novayagazeta.ru/news/1705669.html

În opinia viceministrului Finanţelor, economia rusă se află în centrul unei furtuni, adaugă DOJDI.

Centrul furtuni e o stare când totul se linişteşte. Când totul arată liniştit şi bine, dar în realitate noi deja ne aflăm în acest centru”, a spus ea.

https://tvrain.ru/news/reforms_money-414364/

______________________________________________________________________________________

Premierul României va efectua o vizită la Chişinău

Primul ministru al României, Dacian Cioloş , va veni la Chişinău către finele lunii august. Vizita este legată de oferirea primei tranşe de mijloace finaniciare, prevăzută de Acordul de ajutor financiar, transmite NEWSMAKER cu referire la TRM.

România este gata să-i transfere Moldovei prima tranşă în valoare de 60 de milioane de euro din creditul de 150 de milioane de euro, promis anterior.

http://newsmaker.md/rus/novosti/premer-ministr-rumynii-dachian-cholosh-posetit-kishinev-26493

______________________________________________________________________________________

Militarii ruşi la Chişinău: realitate sau nu

SPUTNIK a discutat cu experţi militari despre faptul dacă vor veni reprezentanţii Moscovei în Republica Moldova la parada prilejuită de aniversarea a 25 de ani de Independenţă a Moldovei.

Jurnalistul rus Ivan Konovalov a presupus că pot veni în pofida situaţiei deloc simple ce s-a creat în jurul contingentului rus din RMN. Membrul Comitetului obştesc de pe lângă Ministerul Apărării din FR, Igor Korotcenko, fără a face pronosticuri, a spus că desfăşurarea unei parade militare şi orice activitate militaristă nu-i sunt acum Moldovei de folos.

SPUTNIK reaminteşte că Ministerul Apărării din RM a invitat 14 ţări să participe la parada militară din Chişinău la 27 august, cu ocazia Zilei Independenţei republicii, inclusiv FR.

http://ru.sputnik.md/moldova/20160731/8366119.html

______________________________________________________________________________________

Unul dintre conducătorii „Sheriff” din Tiraspol a fost găsit strangulat

Corpul unui angajat al companiei „Sheriff” a fost găsit într-o fâşie de pădure de la marginea Tiraspolului. Conform datelor preliminare, bărbatul a fost strangulat.

http://www.kp.md/online/news/2466297/

NEWSMAKER precizează că bărbatul a fost unul dintre conducătorii afacerilor cu carburanţi şi lubrifianţi ale „Sheriff”-ului.

http://newsmaker.md/rus/novosti/v-tiraspole-obnaruzhili-telo-sotrudnika-kompanii-sherif-26495

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: