• Bucuresti 19º C
  Baia Mare 20º C
  Brasov 19º C
  Cluj-Napoca 18º C
  Constanta 19º C
  Craiova 21º C
  Galati 19º C
  Iasi 18º C
  Suceava 17º C
  Timisoara 22º C
 • 1 EUR = 4.8731 LEI
  1 USD = 4.1224 LEI
  1 GBP = 5.3888 LEI
  1 CHF = 4.5473 LEI
  1 HUF = 1.3352 LEI
  1 BGN = 2.4916 LEI
  1 JPY = 3.9325 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista presei ruse 23-24 Iulie 2016

25 Iulie, 15:08

„Zenit”-ul a învins ŢSKA cu scorul de 1:0 şi a câştigat Spercupa Rusiei – primul trofeu sub conducerea lui Mircea Lucescu, informează ROSIISKAIA GAZETA. Golul victoriei îi aparţine brazilianului Mauricio. „Primul joc a fost foarte complicat. În Rusia este un campionat foarte puternic şi, din prima, am fost nevoiţi să jucăm cu campionul. Rezultatul pozitiv ne dă posibilitatea de a munci liniştit mai departe. Sunt foarte mulţumit de trofeu.”

Breaking News

Puci cu viraj. GAZETA.RU reflectează dacă e cazul ca Rusia să mizeze pe Turcia

Şi relaţiile dintre cele două ţări au suportat, în ultimul ani, două puciuri: de la amiciţie până la ura crâncenă, iar acum din nou la amiciţie, reaminteşte publicaţia.

Rusia, după vechea tradiţie sovietică, preferă să mizeze pe dictatori, scrie redacţia. Dar e îndoielnic că transformarea Turciei într-o dictatură cu elemente de islamism va face din această ţară un aliat cât de cât sigur pentru Rusia. „Prietenia cu FR” este, potrivit publicaţiei, conjuncturală, deoarece Turcia nu are alţi aliaţi.

http://www.gazeta.ru/comments/2016/07/22_e_9705425.shtml

_________________________________________________________________________________

Cui foloseşte moartea jurnalistului Şeremet?

Scriitorul şi jurnalistul Victor Şenderovici, care l-a cunosut pe Pavel Şeremet, omorât prin deflagraţia autoturismului personal, şi-a exprimat în direct la ECOUL MOSCOVEI părerea că la mijloc este mâna Rusiei.

Potrivit afirmaţiilor sale, asasinatul demonstrativ din centrul Kievului e o palmă dată Ucrainei şi serviciilor sale de forţă, dar şi un mesaj „către toţi jurnaliştii ruşi, alungaţi de aici şi activând la Kiev”.

Băieţi, noroc, noi suntem aici, vă vedem. Sunteţi în mâinile noastre. Mai sunteţi în viaţă, deoarece noi, pur şi simplu, încă n-am decis cum ar fi mai judicios să procedăm cu voi. Să nu credeţi că sunteţi la adăpost într-un stat străin”, a spus Şenderovici.

În opinia sa, Şeremet a fost ales la întâmplare dintre figurile remarcabile ale opoziţiei anti-Putin.

http://echo.msk.ru/programs/personalno/1805362-echo/

_________________________________________________________________________________

Rusia fără Olimpiadă: cum a schimbat scandalul antidoping sportul din Rusia

Redatorul-şef adjunct de la CHAMPIONAT.RU, Evgheni Sliusarenko, încearcă să prezică într-un articol de pe RBK ce se va întâmpla cu sportul în Rusia.

În opinia sa, scandalul de dopaj poate conduce la reducerea finanţării şi înnoirea selecţionatelor. Sursa citată afirmă că sportul este aproape singura ramură în Rusia, a cărei concepţie nu s-a schimbat nicidecum în ultimii o sută de ani. În afară de asta, el menţionează că în cazul sporturilor ciclice (înot, atletism, ciclism etc.) în anii 1960-1980 au fost probleme în toată lumea, dar, prin forţa progresului, Occidentul a reuşit să le rezolve.

Sliusarenko consideră că sportul rusesc are nevoie de timp pentru a se schimba. Potrivit afirmaţiilor sale, deja apare o nouă generaţie de antrenori şi savanţi, ca şi de sportivi „curaţi”. Dar în FR nimeni nu e dispus să acorde niciun timp, de aceea trebuie negociată o pace hâdă.

http://www.rbc.ru/opinions/society/22/07/2016/5791d9d99a7947783b124880

_________________________________________________________________________________

Parlamentul Belgiei va examina rezoluţia privind anularea sancţiunilor antiruse

Parlamentul Belgiei „a preluat spre examinare rezoluţia cu privire la anularea sancţiunilor antiruse”, a declarat pentru TASS autorului proiectului rezoluţuiei, deputatul Aldo Carcassi.

El a adăugat că din cauza sancţiunilor antiruse au de suferit agricultorii din Bellgia. Acest sector s-a redus cu cel puţin 5%, iar schimbul de mărfuri dintre cele două ţări a coborât cu 23%.

http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/3480828

Potrivit RBK, restricţiile în privinţa Rusiei din partea UE contrazic dreptul internaţional, deoarece Uniunea Europeană nu a discutat cu Consiliul de securitate al ONU. Sancţiunile au fost aplicate Rusiei în legătură cu situaţia din Ucraina, iar Rusia împlementează acordurile de la Minsk, de aceea ar fi logic ca restricţiile să fie anulate, se menţionează în document.

http://www.rbc.ru/politics/24/07/2016/579485b19a79476796aea4bc

Anterior, pentru anularea sancţiunilor împotriva Rusiei, a votat senatul Franţei, parlamentul Ciprului, consiliile din Toscana şi Lombardia, reaminteşte NOVAZA GAZETA.

http://www.novayagazeta.ru/news/1705483.html

_________________________________________________________________________________

Selecţionata FR pleacă la Olimpiadă

Comitetul Olimpic Internaţional a decis duminică să le permită sportivilor ruşi participarea la Olimpiada de vară 2016, dar numai celor care vor întruni un şir între de condiţii, informează INERFAX.

Principala e ca sportivul care doreşte să participe la Jocuri să nu se fi dopat vreodată.

http://www.interfax.ru/sport/520279

MEDUZA precizează că deciziile în cazul sportivilor vor fi luate de către federaţiile internaţionale de profil.

https://meduza.io/feature/2016/07/24/sbornaya-rossii-vse-taki-edet-na-olimpiadu-no-ne-tselikom-glavnoe

S-a decis ca informatoarea WADA – alergătoarea Iulia Stepanova – să nu fie admisă la Olimpiadă, menţionează KOMSOMOLSKAIA PRAVDA. Această decizie a fost luată din cauza faptului că, anterior, sportiva s-a dopat.

http://www.kp.ru/online/news/2460078/

_________________________________________________________________________________

Zenit” a câştigat Supercupa Rusiei

Zenit”-ul a învins ŢSKA cu scorul de 1:0 şi a câştigat Spercupa Rusiei – primul trofeu sub conducerea lui Mircea Lucescu, informează ROSIISKAIA GAZETA. Golul victoriei îi aparţine brazilianului Mauricio.

https://rg.ru/2016/07/24/reg-szfo/futbolisty-zenita-podshutili-nad-kokorinym-posle-pobedy-v-superkubke.html

Primul joc a fost foarte complicat. În Rusia este un campionat foarte puternic şi, din prima, am fost nevoiţi să jucăm cu campionul. Rezultatul pozitiv ne dă posibilitatea de a munci liniştit mai departe. Sunt foarte mulţumit de trofeu, mai ales pentru că am câştigat într-un meci la care au luat parte cei mai buni fotbalişti ai Rusiei”, transmite TASS cuvintele lui Lucescu.

http://tass.ru/sport/3480570

_________________________________________________________________________________

SUA trebuie să introducă sancţiuni împotriva lui Plahotniuc şi a acoliţilor săi - HUFFINGTON POST

SUA trebuie să introducă sancţiuni împotriva coordonatorului Coaliţiei de guvernare din Moldova, Vladimir Plahotniuc şi a acoliţilor săi, informează PANORAMA cu referire declaraţia directorului Centrului de politică externă din cadrul Fondului „Patrimoniu”, Luke Coffey, pentru THE HUFFINGTON POST.

Potrivit afirmaţiilor sale, în centrul acuziaţiilor care i se aduc lui Plahotniuc se află prezumptiva sa participare la „furtul secolului”.

http://pan.md/vlast/ssha-doljnyi-vvesti-sanktsii-protiv-plahotnyuka-i-ego-podelnikov---huffington-post

NEWSMAKER adaugă că luni în mass-media va fi publicată scrisoarea fostului angajat al Centrului Naţional Anticorupţie, Mihail Gofman, care va deveni „un cutremur şi mai mare” pentru Plahotniuc, decât dezvăluirile anterioare, a comunicat fostul angajat al Băncii Sociale, Serghei Sagaidac, care, anterior, după Gofman, a făcut declaraţii de răsunet cu privire la „furtul secolului”. Sagaidac a mai spus că Gofman se află în continuare în SUA.

http://newsmaker.md/rus/novosti/sagaydak-v-smi-budet-opublikovano-pismo-gofmana-kotoroe-stanet-eshche-bolshim-potr-26364

_________________________________________________________________________________

În Moldova, la 9 mai va fi sărbătorită şi Ziua Europei

La 9 mai Republica Moldova va sărbători Ziua Europei. Pe data de 21 iulie, Guvernul a avizat pozitiv proiectul de hotărâre propus de către un grup de deputaţi, infomează RTR-Moldova.

http://rtr.md/novosti/obshhestvo/9-maya-moldova-budet-prazdnovat-den-evropy

Portalul GAGAUZINFO.MD adaugă că Ziua Biruinţei va dispărea din registrul sărbătorilor de stat [de fapt, textul amendamentului nu prevede anularea Zilei Biruinţei – nota red.]

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=26903

Potrivit NEWSMAKER, iniţiativa a fost dezaprobată de başkanul Găgăuziei, Irina Vlah. Ea a declarat că „adepţii vectorului european pot alege oricare altă zi din restul de 364 spre a-şi demonstra toleranţa şi ataşamentul pentru valorile democratice”.

Socialiştii cred că propunerea va diviza societatea moldovenească.

Delegaţia UE în Moldova a refuzat să comenteze pentru NM iniţiativa aprobată de guvern cu privire la sărbătorirea oficială, pe 9 mai, a Zilei Europei.

http://newsmaker.md/rus/novosti/nuzhna-odna-pobeda-initsiativa-prazdnovaniya-dnya-evropy-9-maya-vstretila-otpor-26337

Unificarea a două sărbători absolut diferite ca esenţă şi temei ideologic este o provocare politică”, a declarat Clubul Izborsk din Moldova, transmite KOMSOMOLSKAIA PRAVDA ÎN MOLDOVA.

http://www.kp.md/daily/26558.4/3574465/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: