• Bucuresti 19º C
  Baia Mare 20º C
  Brasov 19º C
  Cluj-Napoca 18º C
  Constanta 19º C
  Craiova 21º C
  Galati 19º C
  Iasi 18º C
  Suceava 17º C
  Timisoara 22º C
 • 1 EUR = 4.8731 LEI
  1 USD = 4.1224 LEI
  1 GBP = 5.3888 LEI
  1 CHF = 4.5473 LEI
  1 HUF = 1.3352 LEI
  1 BGN = 2.4916 LEI
  1 JPY = 3.9325 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista presei ruse 21 Iulie 2016

25 Iulie, 11:29

Curtea de Arbitraj pentru Sport a respins cererea Comitetului Olimpic al Rusiei către Asociaţia Internaţională a Federaţiilor de Atletism. Astfel, atleţii ruşi au pierdut dreptul de a participa la Olimpiada de la Rio. Decizia poate fi contestată. În afară de asta, ea nu este obligatorie pentru Comitetul Olimpic. Se precizează că Comitetul poate îi admite pe atleţii ruşi la Jocurile de la Rio,deoarece anume el este organizatorul evenimentului.

Breaking News

Mass-media: Rusia l-a prevenit pe Erdogan cu privire la puci

Preşedintele Turciei a fost avertizat de Rusia cu câteva ore înainte de începe lovitura de stat militară, afirmă agenţia FARS, citată de TASS.

http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/3472671

În acelaşi timp, LIFE scrie că secretarul de presă al preşedintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat că nu dispune de informaţii privind faptul că millitarii ruşi l-au prevenit din timp pe Erdogan în legătură cu un puci posibil.

https://life.ru/t/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8/880650/v_kriemlie_nie_znaiut_o_priedupriezhdienii_voiennymi_rf_erdoghana_o_pierievorotie

________________________________________________________________________________________

Kremlinul i-a reproşat lui Trump „o formulare nu foarte reuşită” referitor la FR şi NATO

Secretarul de presă al preşedintelui Rusiei i-a avertizat pe politicienii occidentali să nu admită nici ipotetic posibilitatea unui atac al Rusiei asupra cuiva, menţionând că acestea sunt formulări nu tocmai fericite.

Rusia are obligaţii în sensul asigurării unei securităţi europene globale. Şi Rusia se descurcă de minune”, a spus el.

http://ria.ru/politics/20160721/1472492182.html

Anterior, miliardarul Donald Trump, candidat la preşedinţia SUA, a declarat într-un interviu pentru NEW YORK TIMES că va apăra ţările NATO de Rusia doar în cazul în care aliaţii îşi vor îndeplini obligaţiunile”, reaminteşte VZGLEAD.

http://www.vz.ru/news/2016/7/21/822798.html

________________________________________________________________________________________

Sserviciul de Securitate al Ucrainei a declarat că există şase versiuni ale asasinatului lui Şeremet

Moartea jurnalistului Pavel Şeremet continuă să preocupe opinia publică. Potrivit RBK, care citează Serviciul de Securitate al Ucrainei, anchetatorii examinează şase versiuni ale asasinatului.

http://www.rbc.ru/rbcfreenews/57905cac9a7947073eb3f9be

La investigarea cauzelor participă FBI. Potrivit ECOUL MOSCOVEI, informaţia a fost confirmată de către Departamentul de Stat al SUA.

La 20 iulie, la Kiev, a explodat automobilul cu care cunoscutul jurnalist Pavel Şeremet pleca la serviciu.

http://echo.msk.ru/news/1805554-echo.html

Şi-a pierdut viaţa un alt angajat din mass-media. La Moscova a fost găsit corpul operatorului postului de televiziune ROSSIA 1 cu cinci plăgi perforate, provocate de gloanţe, informează MEDUZA cu referire la site-ul 360° PODMOSCOVIE şi la sursele acestuia în cadrul organelor de drept. Circumstanţele se precizează.

https://meduza.io/news/2016/07/21/v-moskve-obnaruzheno-telo-operatora-rossii-1-s-pulevymi-raneniyami

________________________________________________________________________________________

În Tailanda a fost arestat un cetăţean rus la cererea FSB

Poliţia din Tailanda a arestat un cetăţean al Federaţiei Ruse la cererea FSB, a comunicat pentru INTERFAX Ambasada FR din Bakgkok.

http://www.interfax.ru/world/519736

Cel în cauză se numeşte Dmitri Ucrainski. El este acuzat de delapidarea mijloacelor de pe cardurile cetăţenilor SUA în proporţii deosebit de mari, informează NEWSRU. Se mai spune că el era membrul unei grupări criminale. Prejudiciul cauzat de grupare constituie aproximativ 30 de milioane de dolari.

http://www.newsru.com/world/21jul2016/taiarrest.html

Cel reţinut nu-şi recunoaşte vina, adaugă RIA NOVOSTI.

http://ria.ru/world/20160721/1472483975.html

Autorităţile din Tailanda nu au informat consulatul cu privire la arest, menţionează VESTI. MAE al Rusiei a declarat, de asemenea, că nu a primit înştiinţări de la autorităţile din SUA. Informaţia despre arest s-a aflat de la rudele lui Ucrainski.

http://www.vesti.ru/doc.html?id=2778886

________________________________________________________________________________________

Mass-media: veniturile fermierilor din Finlanda scad din cauza embargoului rusesc

Veniturile fermierilor din Finlanda au scăzut în anul trecut cu 40% şi continuă să cadă, demonstrând cel mai ridicat indicator al scăderii din Uniunea Europeană, inclusiv din cauza reducerii preţurilor la lapte, a reţinerii subvenţiilor şi embargoului rusesc la importul de produse agricole, informează RIA NOVOSTI cu referire la compania finlandeză de televiziune YLE.

http://ria.ru/world/20160721/1472485320.html

________________________________________________________________________________________

Ministerul Finanţelor a relatat despre pierderile BERD din cauza sancţiunilor împotriva Rusiei

Pierderile sunt suportate de către structuri întregi. Suspendarea de către Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a lucrului asupra proiectelor ruseşti creşte riscurile şi provoacă pierderi financiare reale pentru banca însăşi, informează TASS cu referire la declaraţia şefului Departamentului relaţii internaţionale din cadrul Ministerului Finanţelor din Rusia, Andrei Bokarev.

http://tass.ru/ekonomika/3473477

Ministrul Energiei din FR: datoria Belarus pentru gazul rusesc a atins 270 de milioane de dolari

Datoria Republicii Belarus pentru gazul rusesc a constituit, în prima jumătate a anului 2016, 270 de milioane de dolari, a declarat, potrivit ROSBALT, ministrul Energiei din FR, Alexandr Novak, citat de REUTERS.

http://www.rosbalt.ru/russia/2016/07/20/1533661.html

KOMMERSANT reaminteştşe că FR a micşorat cu 2,25 milioane de tone, în cel de-al treilea trrimestru, livrările de petrol scutite de taxe vamale. Moscova a avut acest drept ca urmare a faptului că Minskul nu a furnizat pe deplin produsele petroliere în Rusia. Moscova a făcut uz de dreptul respectiv în tentativa de a rezolva problema datoriei la gaze a Republicii Belarus.

http://www.kommersant.ru/doc/3043112; http://www.kommersant.ru/doc/3043207

________________________________________________________________________________________

Şeful Ministerului Muncii a declarat că Rusia a ieşit din „criza salarială”

Creşterea salariilor reale, înregistrată de către „Rosstat”, demonstrează că ţara a început să iasă din „criza salarială”. Potrivit RBK, de acest fapt e sigur ministrul Muncii şi Dezvoltării Sociale, Maxim Topilin.

http://www.rbc.ru/rbcfreenews/5790af829a79476af43c9595

În acelaşi timp, în regiunea Sverdlovsk, 28 de angajaţi ai unei uzine metalurgice au declarat greva foamei. Potrivit declaraţiilor făcute pentru VEDOMOSTI de către o participantă la acţiunea de protest, greva foamei a început din cauza salariilor şi compensărilor. Din noiembrie 2015 întreprinderea le datorează muncitorilor mai bine de 11 milioane de ruble.

http://www.vedomosti.ru/newspaper/articles/2016/07/19/649838-tsifri-tendentsii-sobitiya

________________________________________________________________________________________

Pentru Alexei Navalnîi se cere o pedeapsă reală

Serviciul Federal al Penitenciarelor a cerut în instanţă înlocuirea pedepsei cu suspendare, în dosarul lui Alexei Navalnîi privind deturnarea de fonduri în cadrul companiei „Yves Rocher”, cu una reală. Cauza rezidă în încălcările sistematice, comise de către opozant.

În total, Navalnîi nu s-a prezentat de patru ori la timp la inspecţie. De fiecare dată el venea la inspector cu câteva zile mai târziu de data fixată.

http://www.kommersant.ru/doc/3043565

________________________________________________________________________________________

Atleţii ruşi au fost suspendaţi definitiv de la Olimpiada din Rio

Curtea de Arbitraj pentru Sport a respins cererea Comitetului Olimpic al Rusiei către Asociaţia Internaţională a Federaţiilor de Atletism. Astfel, atleţii ruşi au pierdut dreptul de a participa la Olimpiada de la Rio, informează DOJDI.

Decizia poate fi contestată. În afară de asta, ea nu este obligatorie pentru Comitetul Olimpic Internaţional. Se precizează că Comitetul poate îi admite pe atleţii ruşi la Jocurile de la Rio, deoarece anume el este organizatorul evenimentului.

https://tvrain.ru/articles/rossijskie_legkoatlety_okonchatelno_otstraneny_ot_olimpiady_v_rio-413783/

Potrivit NEZAVISIMAIA GAZETA, Comitetul Olimpic Internaţional va lua o hotărâre privind participarea naţionalei Rusiei la Jocurile Olimplice la 24 iulie.

http://www.ng.ru/news/549387.html

________________________________________________________________________________________

Zăcămintele de gaz natural şi petrol din Moldova vor fi concesionate pe o perioadă de 40 de ani

În Moldova va fi anunţat un concurs pentru dreptul de explorare şi evaluare a zăcămintelor de petrol şi gaze, cu concesionarea lor ulterioară, informează RTR MOLDOVA cu referire la rezoluţia guvernului.

Referindu-se la cercetările anterioare, postul de televiziune scrie că rezervele de petrol din Republica Moldova constituie 2-3 milioane de tone.

http://rtr.md/novosti/obshhestvo/mestorozhdeniya-prirodnogo-gaza-i-nefti-v-moldove-budut-sdany-v-koncessiyu-srokom-na-40-let

________________________________________________________________________________________

Moldova rămâne unul dintre cei mai mari consumatori a lactatelor din Ucraina

Moldova rămâne unui dintre cei mai mari consumatori ai lactatelor din Ucraina, în ciuda cotelor şi taxelor introduse, scrie agenţia INFOMARKET.MD cu referire la mass-media din Ucraina şi datele Serviciul de analiză al companiei „Dykun”.

http://infomarket.md/ru/commerce/moldova_ostaetsya_odnim_iz_krupneyshih_potrebiteley_ukrainskoy_molochnoy_produktsii_nesmotrya na_vvedennyie_na_nee_kvotyi_i_poshlinyi

________________________________________________________________________________________

A obţine cetăţenia moldovenească va fi mai complicat

Dreptul la cetăţenia moldovenenască îl pot primi străinii ai căror strămoşi au trăit pe teritoriul Moldovei până în cea de-a treia generaţie, informează BUDJAKONLINE.MD cu referire la modificările elaborate de Ministerul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor.

Intensificarea controlului este legată de faptul că în ultimul timp, ca urmare a introducerii regimului fără vize cu UE şi a evenimentelor din Ucraina, cetăţenia moldovenească a devenit mai atractivă pentru străini.

http://budjakonline.md/novosti/obschestvo/3527-poluchit-moldavskoe-grazhdanstvo-budet-slozhnee.html

________________________________________________________________________________________

UE a finanţat renovarea Policlinicii din Dnestrovsk

Uninea Europeană a finaţat lucrările de reparaţia a Policlinicii din oraşul de pe malul stâng al Nistrului, Dnestrovsk, unde locuiesc mai bine de 20 de mii de oameni, informează INFOTAG. PNUD în RM a precizat că în acest scop UE a alocat mai bine de 140 de mii de euro.

http://www.infotag.md/rebellion/228177/

________________________________________________________________________________________

RMN a propus convocarea unei şedinţe extraordinare în formatul „5+2

RMN a propus să fie convocată în regim de urgenţă şedinţa în formatul „5+2”, a comunicat Vitalie Ignatiev, ad-interim la Ministerul de Externe al RMN. Potrivit afirmaţiilor sale, şedinţa va fi consacrată, prezumtiv, problemei traficului feroviar.

Agennţia reaminteşte că în decembrie 2015 RM şi Ucraina, fără a coordona cu Transnistria, au schimbat ordinea livrării mărfurilor pe calea ferată. Acesta fapt a condus la excluderea RMN din schema importurilor şi la pierderi financiare considerabile pentru partea transnistreană.

http://novostipmr.com/ru/news/16-07-20/pridnestrove-predlagaet-provesti-vneocherednoe-zasedanie-formata

________________________________________________________________________________________

Găgăuzia poate livra echipamente pentru platformele petroliere

O întreprindere din Ceadîr-Lunga este gata să înceapă livrarea în Turkmenistan a echipamentelor pentru sistemele de protecţie împotriva coroziunii a infrastructurii conductelor subterane şi subacvatice şi platformelor petroliere, informează portalul FISC.MD cu referire la GAGAUZ.INFO.

http://monitorul.fisc.md/editorial/gagauziya-mozhet-postavlyat-oborudovanie-dlya-neftyanyh-platform.html

________________________________________________________________________________________

RISE Moldova: Plahotniuc a uitat să-şi declare businessul transisntrean

Prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, Vladimir Plalhotiuc, avea acum 20 de ani afaceri în Transnistria. Despre compania „Laminar”, înregistrată în anul 1996 la Tiraspol pe numele său, infromează NEWSMAKER cu referire la RISE MOLDOVA.

Cota lui Plahotiuc în cadrul compania este de 33,3%. Partenerii săi de afaceri, cu cote egale, au devenit doi locuitori ai RMN.

Întreprinderea e în curs de lichidare din anul 2010. Conform datelor Camerei de Înregistrare din RMN, la 23 iulie 2016 procesul lichidării încă nu era încheiat..

Politicianul n-a indicat-o niciodată în declaraţiile sale, deşi legea obligă la acest lucru chiar în condiţiile în care întreprinderea e în curs de lichidare. Plahotniuc, ca răspuns la rugămintea RISE MOLDOVA de a comenta, a spus: „Sunaţi după un an”.

http://newsmaker.md/rus/novosti/rise-moldova-plahotnyuk-zabyl-zadeklarirovat-svoy-pridnestrovskiy-biznes-26328

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: