• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8735 LEI
  1 USD = 4.0875 LEI
  1 GBP = 5.4471 LEI
  1 CHF = 4.5081 LEI
  1 HUF = 1.3462 LEI
  1 BGN = 2.4918 LEI
  1 JPY = 3.9287 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista presei ruse 18 Iulie 2016

20 Iulie, 14:54

Federația Rusă este gata să dezvolte relaţiile cu NATO în baza principiilor respectului reciproc şi egalităţii şi este gata pentru o muncă serioasă cu Alianţa Nord-Atlantică în domeniul securităţii politico-militare. Potrivit TASS, declaraţia a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe al FR, Serghei Lavrov, după întrevederea cu omologul său portughez.

Breaking News

Kerry: SUA se pregăteşte de o operaţiune în Siria împreună cu forţele Federaţiei Ruse

SUA desfăşoară pregătiri pentru operaţiunea în Siria, în comun cu forţele armate ruse, conform acordului de la Moscova, a declarat secretarul de stat al SUA, John Kerry, citat de IZVESTIA.

http://izvestia.ru/news/622773

Cuvenita «temă pentru acasă» se face chiar acum, iar săptămâna aceasta vor avea loc şi alte întâlniri”, a spus el după întrevederea cu şefii diplomaţiilor din ţările membre ale UE, scrie RIA NOVOSTI.

http://ria.ru/syria/20160718/1469871368.html

_______________________________________________________________________________________

SUA şi Ucraina vor efectua un zbor de observare deasupra Rusiei

SUA şi Ucraina vor efectua, în cadrul Acordului privind „cerul deschis”, un zbor de observare deasupra Rusiei. După cum comunică GAZETA.RU, cu referire la RIA NOVOSTI, despre acest lucru a declarat şeful Centrului naţional pentru diminuarea pericolului nuclear, Serghei Rîjkov.

El a precizat că specialiştii ruşi de la bordul avionului SUA vor controla respectarea strictă a parametrilor de zbor şi folosirea aparatajului de observare.

https://www.gazeta.ru/army/news/8892065.shtml

_______________________________________________________________________________________

Lavrov: Rusia este gata pentru a lucra cu NATO în domeniul securităţii

FR este gata să dezvolte relaţiile cu NATO în baza principiilor respectului reciproc şi egalităţii şi este gata pentru o muncă serioasă cu Alianţa Nord-Atlantică în domeniul securităţii politico-militare. Potrivit TASS, declaraţia a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe al FR, Serghei Lavrov, după întrevederea cu omologul său portughez.

http://tass.ru/politika/3463843

_______________________________________________________________________________________

Komoedov a prevenit că ţintele exerciţiilor Ucraina-NATO vor fi corectate

Între timp, şeful Comisiei pentru apărare din cadrul Dumei de Stat, Vladimir Komoedov, a declarat pentru INTERFAX că exercţiile NATO-Ucraina pe Marea Neagră pot fi corectate. Potrivit afirmaţiilor sale, acest fapt este legat de evenimentele din Turcia, unde a avut loc o tentativă de lovitură de stat.

http://www.interfax.ru/world/519150

_______________________________________________________________________________________

Kremlinul este îngrijorat de turbulenţa de la hotarele Rusiei

Tentativa de lovitură de stat din Turcia, rebeliunea din Armenia şi focurile de armă din Kazahstan trezesc neliniştea Moscovei şi impun luarea de măsuri necesare, a declarat, potrivit LIFE, secretarul de presă al preşedintelui FR, Dmitri Peskov.

https://life.ru/t/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8/879178/krieml_obiespokoien_turbulientnostiu_u_ghranits_rossii

_______________________________________________________________________________________

FSB a raportat reţinerea unui angajat OSCE pentru colaborarea cu Serviciul de Securitate al Ucrainei

Serviciul Federal de Securitate l-a reţinut, în Rusia, pe traducătorul misiunii de monitorizare a OSCE în Ucraina sub acuzaţia de spionaj în favoarea Serviciului de Securitate al Ucrainei, informează SLON cu referire la INTERFAX şi serviciul de presă al FSB.

FSB a adăugat că cel reţinut, Artiom Şeştakov, a făcut mărturisiri. El colecta informaţii din teritoriul autoproclamatei Republici Populare Lugansk. Între altele, informa despre deplasările tehnicii militare şi comunica coordonatele geografice.

https://slon.ru/posts/70923

Lui Şestakov i s-a permis să revină în Ucraina, deoarece el „nu a adus prejudicii securităţii Rusiei”, informează NOVAIA GAZETA.

Publicaţia adaugă că, după părerea FSB, această istorie demonstrează că Serviciul de Securitate al Ucrainei foloseşte misiunea OSCE pentru colectarea de informaţii cu caracter militar.

http://www.novayagazeta.ru/news/1705298.html

_______________________________________________________________________________________

Sociologii au fixat o cădere bruscă a interesului cetăţenilor faţă de alegerile în Duma de Stat

Interesul faţă de alegerile în Duma de Stat a devenit considerabil mai mic decât în anul 2011, scrie RBK cu referire la sondajul efectuat de Centrul „Levada”. Dacă înainte cu două luni până la alegerile trecute – din octombrie 2011 – tema aceasta era actuală pentru aproape două treimi (62%) din cei intervievaţi, atunci în iunie 2016 ea este discutată de mai puţin de jumătate din cetăţenii ruşi (45%). Sociologii explică o asemenea stare de lucruri prin perioada de vacanţă şi lipsta unei intrigi politice.

http://www.rbc.ru/politics/18/07/2016/578b806a9a79471dad8df69b

_______________________________________________________________________________________

Bloomberg a arătat care este preţul optim la petrol pentur începerea reformelor în Rusia

Autorităţile ruse vor putea începe reformele structurale în economie în condiţiile unui preţ de 40 dolari per baril. Potrivit RBK, de această părere sunt experţii solicitaţi de BLOOMBERG. Preţul acesta este optim pentru a evita riscul decăderii într-o nouă criză.

http://www.rbc.ru/economics/18/07/2016/578ca0769a7947c82c3fd249

_______________________________________________________________________________________

Rusia va aloca până la 11,38 miliarde de dolari pentru construcţia centralei nucleare din Bangladesh

Primul ministru Dmitri Medvedev a semnat o dispoziţie potrivit căreia FR planifică să aloce pentru Bangladesh un credit de stat de export în sumă de 11,38 miliarde de dolari pentru construcţia unei staţii nucleare, informează VZGLEAD.

http://www.vz.ru/news/2016/7/18/822229.html

_______________________________________________________________________________________

Consiliul Federaţiei a propus interzicerea capturării de pokemoni în biserici

Primul adjunct al Comisiei pentru apărare din cadrul Consiliului Federaţie, Franţ Klinţevici, a propus limitarea prin lege a jocului Pokemon GO. Între altele, de a captura pokemoni în biserici şi pe teritoriile monumentelor comemorative şi a cimitirelor, informează LENTA cu referire la IZVESTIA.

Ai impresia că diavolul a venit prin intermediul acestui mecanism şi încearcă pur şi simplu să ne demoleze spiritual din interior”, a spus el.

https://lenta.ru/news/2016/07/18/pokemon/

ECOUL MOSCOVEI informează că businessul din Rusia deja a început să se pregătească de apariţia jocului „Pokemon Go” în FR.

http://echo.msk.ru/news/1803972-echo.html

Pokemon Go” e un joc cu mai mulţi participanţi, a fost lansa la 6 iulie. Aplicaţia mobilă foloseşte principiul realităţii suplimentate: jucătorii caută pokemoni în nu lumea virtuală, ci în cea reală.

http://www.kommersant.ru/doc/3041500

_______________________________________________________________________________________

WADA a depistat că testele antidoping ale sportivilor ruşi au fost ascunse

Rusia a ascuns testele antidoping pozitive practic la toate disciplinele sportive, inclusiv la fotbal şi hochei, potrivit unui raport al Agenţiei Internaţionale Antidoping despre dopajul în Rusia, citat de MEDUZA.

Cele mai multe teste ascunse au fost depistate în domeniul atletismului: 139. Urmează halterele (117 probe). În hochei au fost ascunse 14 probe pozitive, în fotbal – 11.

https://meduza.io/news/2016/07/18/vada-obnaruzhila-sokrytie-doping-prob-rossiyskih-futbolistov-i-hokkeistov

Ancheta a confirmat că în laboratorul din Soci testele se deschideau, scrie ECOUL MOSCOVEI. Eşantioanele necesare au fost transportate în prealabil de către FSB într-un imobil secret, nu departe de Soci, în 2013, informează publicaţia. Sistemul de ascundere a testelor pozitive a funcţionat în Rusia de la sfâşitul anului 2011 până în anul 2015.

http://echo.msk.ru/news/1804092-echo.html

WADA a cerut înlăturarea sportivilor ruşi de la toate turneele internaţionale, inclusiv de la Olimpiadă, informează RBK cu referire la declaraţia reprezentantului agenţiei antidoping, Benn Nichols.

http://www.rbc.ru/society/18/07/2016/578cea059a7947478770ec42

_______________________________________________________________________________________

Cum descrie Andrian Candu situaţia din Moldova pentru partenerii externi

Moldova a obţinut stabilitatea politică, alegerile parlamentare anticipate sunt prea puţin probabile, iar tensiunea din societate scade mulţumită acţiunior eficiente ale guvernului. Despre asta se vorbeşte într-o scrisoare expediată de spicherul Andrian Candu partenerilor de dezvoltare şi care a ajuns în posesiunea publicaţiei NEWSMAKER. Realizările, se menţionează în scrisoare, arată că autorităţilor actuale trebuie să li se acorde susţinere în continuare.

Două surse diplomatice ale publicaţiei, familiarizate cu conţinutul scrisorii, au declarat că acest demers nu e primul şi că este unul neoficial.

Consilierul specherului, Gheorghe Saghin, a declarat pentru NM că nu este vorba despre scrisorile lui Andrian Candu, ci de documente neoficiale, pe care echipa preşedintelui Parlamentului le expediază lunar cu începere din ianuarie 2016.

În alineatul final al scrisorii este anunţată reforma internă a Partidului Democrat.

http://newsmaker.md/rus/novosti/pismo-o-schaste-kak-andrian-kandu-opisyvaet-situatsiyu-v-moldove-zarubezhnym-partn-26273

_______________________________________________________________________________________

Primul ministru al Republicii Moldova: prima tranşă de la FMI va ajunge în ţară până la finele anului curent

Potrivit NEWS@MAIL, care citează postul de televiziune PUBLIKA, primul ministrul Pavel Filip a declarat că Republica Moldova va primi prima tranşă de la FMI până la finele anului 2016. El a menţionat că în acest an bugetar „noi contăm pe cel mult 25 de milioane de dolari”.

Şeful Cabinetului de Miniştri a precizat că semnarea acordului cu privire la noul program de finanţare e planificată pentru luna octombrie, după şefinţa Consiliului FMI din Washington.

https://news.mail.ru/economics/26474339/

_______________________________________________________________________________________

Opinie: NATO tinde să-şi ataşeze şi mai mult conducerea Moldovei

NATO va interveni în orice caz în treburile interne ale Moldovei şi va influenţa situaţia din republică, a declarat pentru SPUTNIK expertul Institutului Internaţional de Cercetări Umanitar-politice, Vladimir Bruter.

În opinia sa, pentru Occident nu contează ce crede Moldova în sinea sa. Alianţa Nord-Atlantică foloseşte Moldova drept un mecanism de extindere a prezenţei sale în regiune Europei de Est, consideră Bruter.

Mai mult decât atât, în opinia expertului, Moldova se va pomeni între „ciocan şi nicovală” în cazul creşterii confruntării geopolitice dintre NATO şi Rusia. De aceea, pentru Republica Moldova este important să-şi păstreze neutralitatea.

http://ru.sputnik.md/moldova/20160717/8118803.html

_______________________________________________________________________________________

Afacere ilegală la Complexul Muzeal „Orheiul Vechi”

Pe teritoriul Complexului Muzeal „Orheiul Vechi”, protejat de stat, deja de trei ani se fac nunţi şi botezuri, informează portalul intependent din Bălţi, SP. Sala de banchete nu a fost dată oficial în exploatare, iar beneficiarul afacerii nu dispune de certificat sanitar, de permisiune de la pompieri şi nu plăteşte impozite.

Proprietarul final al afacerii este directorul adjunct al Complexului Muzeal, care, până în luna martie 2016, a ocupat funcţia de director. Conducerea Ministerului Culturii se spală pe mâini şi spune că nu a avut pârghii legale pentru a interveni.

http://esp.md/podrobnosti/2016/07/18/nelegalnyy-biznes-v-muzeynom-komplekse-staryy-orhey

_______________________________________________________________________________________

La Bălţi sunt instalate complexe de joacă pentru copii din Fondul Usatîi

Lunar, la Bălţi, sunt instalate complexe de joacă pentru copii din Fondul Usatîi, potrivit BTV. Începând din toamna anului trecut, Fondul a plătit instalarea a 11 complexe.

http://btv.md/v-beltsah-ustanavlivayut-detskie-igrovye-kompleksy-ot-fonda-usatogo/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: