• Bucuresti 19º C
  Baia Mare 20º C
  Brasov 19º C
  Cluj-Napoca 18º C
  Constanta 19º C
  Craiova 21º C
  Galati 19º C
  Iasi 18º C
  Suceava 17º C
  Timisoara 22º C
 • 1 EUR = 4.8731 LEI
  1 USD = 4.1224 LEI
  1 GBP = 5.3888 LEI
  1 CHF = 4.5473 LEI
  1 HUF = 1.3352 LEI
  1 BGN = 2.4916 LEI
  1 JPY = 3.9325 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista presei ruse 1 august 2016

02 August, 16:05

Gruparea teroristă Statul Islamic a publicat pe YouToube un material video care începe cu un apel către preşedintele Putin şi conţine ameninţări de ucidere a cetăţenilor Rusiei, precum şi un apel la jihad. Nu se ştie cine a postat materialul. Trimiterea a apărut pe contul Telegram, folosit de către rebelii SI. În martie, rebelii din gruparea teroristă Vilaiat Caucaz, au lansat un material video în care ameninţau că vor efectua acte teroriste

Breaking News

POLITICĂ

În Siria a fost doborât un helicopter rusesc

La 1 august, în provincia siriană Idlib, a fost doborât un helicopter rusesc, Mi-8, la borul căruia se aflau cinci oameni; toţi au murit, informează MEDUZA.

Potrivit unor surse din Ministerul Apărării, helicopterul executa o misiune umanitară şi se întorcea la baza „Hmeymim” din Alep.

https://meduza.io

Cu începere din 28 iulie 2016, Mosova şi Damascul desfăşoară o operaţiune umanitară de proporţii în Alep, reaminteşte TASS. În cadrul operaţiunii au fost deschise patru coridoare pentru ieşirea din oraş. Locuitorilor li se aduc pe calea aerului obiecte de primă necesitate.

http://tass.ru/

SUA şi-au prezentat FR regretul în legătură cu moartea echipajului Mi-8 şi au menţionat că tragicul incident confirmă necesitatea de reglementa conflictul sirian pe cale politică, informează ECOUL MOSCOVEI.

http://echo.msk.ru

Iar ONU a cerut din nou restabilirea regimului de armistiţiu, a declarat, luni, potrivit RIA NOVOSTI, adjunctul reprezentantului oficial al secretarului general, Farhan Haq.

http://ria.ru

Zona deasupra căreia a fost doborât Mi-8 este controlată de Dzhebhat en-Nusra şi de către opoziţia siriană, menţionează REN TV.

http://ren.tv

În reţelele sociale a apărut ştirea că forţele aeriene ale Rusiei au început un bombardament masiv al zonei controlate de rebeli, unde a căzut helicopterul, informează Agenţia de noutăţi politice.

https://fapnews.ru

Rebelii Statului Islamic au publicat un film cu ameninţări la adresa Rusiei

Gruparea teroristă Statul Islamic a publicat pe YouToube un material video care începe cu un apel către preşedintele Putin şi conţine ameninţări de ucidere a cetăţenilor Rusiei, precum şi un apel la jihad.

http://www.rbc.ru

Nu se ştie cine a postat materialul. Trimiterea a apărut pe contul TELEGRAM, folosit de către rebelii Statului Islamic, menţionează SLON.

https://slon.ru

În martie, rebelii din gruparea teroristă Vilaiat Caucaz, care au jurat credinţă Statului Islamic, au lansat un material video în care ameninţau că vor efectua acte teroriste în Rusia, adaugă KOMMERSANT.

http://www.kommersant.ru

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui FR, Dmitri Peskov, a declarat că ameninţările respective nu vor influenţa politica rusă de luptă împotriva extremiştilor.

http://www.newsru.com

Şeful ad-interim al Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a spus că clipul Statului Islamic este „găunos” şi în spatele său nu există niciun fel de forţe reale şi posibilităţi.

http://ria.ru

Ministerul Apărării a invitat NATO pentru consultări asupra situaţiei din Europa

Ministrul adjunct al Apărării din Rusia, Anatoli Antonov, a declarat că Ministerul Apărării a invitat mai mulţi experţi militari ai NATO să desfăşoare în luna septembrie consultări cu privire la situaţia militar-politică din Europa.

http://www.kommersant.ru

Potrivit sursei citate, Ministerul Apărării din Rusia analizează minuţios deciziile pronunţate la Varşovia, adaugă INTERFAX. Antonov susţine că partea rusă a propus, la reuniunea Consiliului Rusia – NATO, „un program pozitiv” de dezvoltare a relaţiilor reciproce cu Alianţa.

http://www.interfax.ru

ECONOMIE

Gazprom a mărit, de la începutul anului, exportul de gaze în Europa cu 10,7%

Potrivit unor date preliminare, Gazprom a mărut, în şapte luni ale anului 2016, exportul de gaze în străinătatea îndepărtată cu 10,7% (9,5 miliarde de cuburi în comparaţie cu perioada ianuarie-iulie din anul 2015).

http://www.vedomosti.ru

Rosstat: salariile reale ale cetăţenilor ruşi din prima jumătate a anului au încetat să mai scadă

Volumul salariului real în FR, luând în calcul inflaţăia din prima jumătate de an, nu s-a schimbat în comparaţie cu perioada similară a anului trecut, informează KOMMERSANT cu referire la raportul Rosstat asupra situaţiei social-economice din ţară.

http://www.kommersant.ru

În acelaşi timp, volumul mediu al pensiei reale, conform bilanţurilor din luna iulie, a scăzut cu încă 3,6%, menţionează GAZETA.RU.

https://www.gazeta.ru

În afară de asta, în FR, pentru prima dată în ultimii doi ani, a crescut ruptura dintre săraci şi bogaţi, informează POLIT.RU. Rosstat a calculat că în prima jumătate a anului curent coeficientul Gini a crescut până la 0,399 (în comparaţie cu 0,396 din anul 2015).

http://polit.ru

SOCIETATE

Cea mai populară ţară pentru odihna ruşilor

Asociaţia operatorilor de turism a anunţat care este cea mai populară ţară printre turiştii ruşi. Potrivit rezultatelor din primele cinci luni ale anului curent, în top se află Tailanda. Spania şi Vietnamul sunt pe locurile doi şi trei.

http://www.kp.ru

În Rusia a apărut Ziua Pacificatorului

Ziua Pacificatorului Militar Rus a fost instituită în Forţele Armate ale FR, potrivit unui decret al preşedintelui Putin, informează ROSBALT. Noua sărbătoare va fi marcată la 25 noiembrie.

http://www.rosbalt.ru

Un film cu desene animate din Rusia a câştigat marele premiul la un festival coreean

Filmul cu desene animate „Lupii şi oile – o transformare demenţială” a câştigat marele premiu la Festivalul coreean al filmului pentru copii, „Guro”, din Seul (Seoul Guro International Kids Film Festival), informează portalul KINO-TEATR.RU.

http://www.kino-teatr.ru

MOLDOVA

Soţia lui Platon a apelat la Poroşenko pentru protecţie

Evghenia Tulcevskaia, soţia omului de afaceri Veaceslav Platon, reţinut la Kiev sub bănuiala de complicitate la furtul unui miliard de dolari din băncile RM, a declarat că arestarea soţului său şi posibila extrădare a lui în Moldova contravin legii, susţine Televiziunea din Bălţi, care citează scrisoarea deschisă a femeii către preşedintele Ucrainei.

Potrivit afirmaţiilor eii, Plahotniuc l-a şantajat timp îndelungat pe soţul său, cerându-i să-i cedeze o parte din afaceri.

http://btv.md

Între timp, avocaţii lui Platon au contestat decizia instanţei din raionul Pecersk al Kievului privind arestarea omului de afaceri pentru 40 de zile.

http://newsmaker.md

Afacerile celui mai mare acţionar de la Victoriabank

Jurnaliştii de la NEWSMAKER şi colegii lor de la KOMMERSANT au efectuat o anchetă cu privire la felul în care sunt organizate afacerile celui mai mare acţionar de la Victoriabank, partenerul de afaceri al lui Vladimir Plahotniuc, Serghei Lobanov.

NEWSMAKER reaminteşte că săptămâna trecută angajaţii FSB au efectuat percheziţii în birourile companiei ruse de asigurări „Arsenal” şi în apartamentul co-proprietarului ei, Serghei Lobanov, pe care anchetatorii îl consideră participant la sechemele ilegale de furnizare a mărfurilor în Rusia.

Printre partenerii lui Lobanov se află mari oameni de afaceri din Rusia şi Moldova, inclusiv Vladimir Plahotniuc şi Ilan Shor. Rolul real al lui Lobanov în businessul moldovenesc rămâne neclar, scrie NEWSMAKER. Potrivit NOVAIA GAZETA, este vorba de proiecte comune cu Shor, legate de afacerile vamale – livrări în Rusia a mărfurilor din Moldova şi organizarea magazinelor Duty Free în punctele de trecere a automobilelor, la hotar.

http://newsmaker.md

Filip şi Candu au prezentat rapoarte despre succesele şi planurile de viitor

În cinci luni Moldova a reuşit să onoreze 90% din angajamentele asumate în cadrul foii de parcurs a reformelor, asumată în vederea realizării Acordului de asociere RM – UE, a declarat spicherul Parlamentului din Moldova, Andrian Candru, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu primul ministru Pavel Filip. El a precizat că în anul curent sesiunea va începe mai devreme ca de obicei: nu în octombrie, ci la 1 septembrie.

Potrivit NEWSMAKER, Filip consideră că, graţie reformelor începute, încrederea se restabileşte treptat.

http://newsmaker.md

Moldova şi Ucraina vor cere bani de la UE pentru repararea drumurilor

Moldova şi Ucraina vor ruga UE să le includă drumurile şi podurile în reţeaua transeuropeană de transport pentru a primi finanţare de la BERD şi subvenţii din partea Uniunii Europene, informează NEWS@MAIL cu referire la NOI.MD.

Până la 1 octombrie 2016 va fi pregătit un apel comun către Comisia Europeană. Părţile vor introduce, de asemenea, modificări în Acordul privind transportul rutier internaţional din 20 martie 1993 privind liberalizarea transportului rutier şi anularea permiselor de tranzit între cele două ţări. Va fi semnat şi un Acord între autorităţile aeronautice.

https://news.mail.ru

Cancelaria de stat cere anularea Codului electoral al Găgăuziei

Biroul teritorial al Cancelariei de stat din Komrat cere Adunării Populare să anuleze Codul electoral al Găgăuziei, adoptat anul trecut, transmite GAGAUZMEDIA. Cancelaria de stat consideră că documentul contrazice legislaţia în vigoare din RM.

http://gagauzmedia.md

Pentru prima dată în istorie, un tenismen din Moldova pleacă la Olimpiadă

Tenismenul moldovean, Radu Albot, va luat parte pentru prima dată la Jocurile Olimpice, care vor avea lor în perioada 5 – 21 august la Rio de Janeiro. Albot a primit de la Asociaţia Internaţională de Tenis o invitaţie personală pentru a participa la Olimpiadă, transmite PUBLIKA.MD.

http://ru.publika.md

Statutul special al Transnistriei nu poate discutat în următoarea jumătate de an

Statutul special al Transnistriei nu poate fi discutat în următoarea jumătate de an din cauza alegerilor preşedintelui RMN, a declarat, potrivit SPUTNIK, spicherul Parlamentului din Moldova, Andrian Candu. El a adăugat că în formatul 5+2 deocamdată se discută doar problemele social-economice, iar „noi trebuie să trecem şi la dezbaterea problemelor privind statutul acestei regiuni, şi la problemele de securitate”.

http://ru.sputnik.md

RMN îşi comemorează pe cei căzuţi în războiul din 1992

Astăzi locuitorii RMN îi comemorează pe cei căzuţi în acţiunile militare din anii 1990-1992, informează NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

„Ziua de 1 august va rămâne mereu pentru noi o dată când a fost pus capăt unei tragedii cumplite – agresiunea militară a naţionaliştilor din Moldova împotriva populaţiei paşnice din republica noastră. Atunci au încercat să ne divizeze conform criteriului naţional, astăzi încearcă prin propagandă preelectorală”, a subliniat primul ministru Pavel Prokudin.

http://novostipmr.com

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: