• Bucuresti 18º C
  Baia Mare 14º C
  Brasov 12º C
  Cluj-Napoca 14º C
  Constanta 15º C
  Craiova 18º C
  Galati 15º C
  Iasi 15º C
  Suceava 13º C
  Timisoara 16º C
 • 1 EUR = 4.6603 LEI
  1 USD = 3.9613 LEI
  1 GBP = 5.2120 LEI
  1 CHF = 4.0997 LEI
  1 HUF = 1.4399 LEI
  1 BGN = 2.3828 LEI
  1 JPY = 3.5102 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media ruse din 9 octombrie 2017

10 Octombrie, 08:57

În cadrul anchetei interne Google a depistat pentru prima dată dovezi privind faptul că utilizatorii din Rusia au folosit platformele companiei în tentativele de a se amesteca în alegerile din anul 2016 din SUA, potrivit THE WASHINGTON POST, citat de DOJDI. Oficial, corporaţia nu comentează această informaţie.

POLITICĂ

WP a relatat despre amestecul FR în alegerile din SUA prin intermediul YouTube şi Gmail

În cadrul anchetei interne Google a depistat pentru prima dată dovezi privind faptul că utilizatorii din Rusia au folosit platformele companiei în tentativele de a se amesteca în alegerile din anul 2016 din SUA, potrivit THE WASHINGTON POST, citat de DOJDI. Oficial, corporaţia nu comentează această informaţie. Pentru publicitate, inclusiv pe YouTube, pe motorul de căutare Google şi serviciul de publicitate online DoubleClick, au fost cheltuite câteva milioane de dolari.

https://tvrain.ru/

Macron va vizita la invitaţia lui Putin Forul economic de la Petersburg

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron va vizita Forul economic internaţional de la Petersburg, scrie KOMMERSANT cu referire la propriile surse. Preşedintele FR Vladimir Putin i-a transmis invitaţia lui Macron încă în luna mai, în timpul întrevederii de la Versailles. Moscova mizează în felul acesta să pună capăt tendinţei negative în relaţiile cu UE, care în vara viitoare urmează din nou să decidă continuare sancţiunilor în privinţa Rusiei

https://www.kommersant.ru/

La Paris deja „practic, e luată” hotărârea privind vizita lui Macron în Rusia, dar ea nu va fi anunţată din cauza alegerilor preşedintelui FR, menţionează ROSBALT. Forul amintit va avea loc la finele lunii mai a anului 2018.

http://www.rosbalt.ru/

Procuratura Generală a Ucrainei a dezvăluit numele clientului asasinării fostului deputat al Dumei de Stat din Rusia

Clientul uciderii deputatului Dumei de Stat din FR, Denis Voronenkov, este Vladimir Tiurin, fostul soţ civil al Mariei Maksakova, „o autoritate criminală controlată de FSB”. Declaraţia a fost făcută de procurorul general al Ucrainei, Iuri Luţenko. Ucraina va cere Rusiei extrădarea lui Tiurin.

https://www.gazeta.ru/

Voronenkov a fost omorât în centrul Kievului la 23 martie. În toamna anului 2016, el a fugit în Ucraina împreună cu soţia sa Maria Maksakova, ascunzându-se de urmărirea penală din FR: el era suspectat de capturarea printr-un atac raider a unei clădiri în centrul Moscovei în valoare de 5 milioane de dolari.

https://tvrain.ru/

Tiurin neagă categoric implicarea în uciderea lui Voronenkov. El susţine că „aceasta e opera naţionaliştilor ucraineni, care sperau că pe urmă autorităţile ucrainene vor folosi cazul pentru noi acuzaţii la adresa Rusiei”.

http://www.interfax.ru/

FSB a cerut să fie arestat în contumacie opozantul Malţev

FSB a apelat la instanţa din Moscova cu cererea de a-l aresta în contumacie pe opozantul Veaceslav Malţev. El este acuzat de apeluri publice la activitatea extremistă din cauza discursului opozantului la mitingul din 6 mai. Potrivit anchetei, Malţev a folosit afirmaţii extremiste împotriva activităţii organelor de stat, a ameninţat cu forţa „din motive de ură sau duşmănie politică”. El urma să fie arestat. Când Malţev a aflat despre această intenţie a autorităţilor, el a plecat din FR.

https://tvrain.ru/

Şeful Kuzbassului va fi „păstrat” până la alegerile preşedintelui

Decizia cu privire la înlocuirea şefului regiunii Kemerovo va fi luată după alegerile prezidenţiale din 2018 şi, mai curând, Asman Tuleev „va fi petrecut cu onoruri la pensie”, scrie RBC pe surse. Asta pentru că şeful regiunii Kuzbass poate asigura un procent înalt de voturi pentru Vladimir Putin.

http://www.rbc.ru/

Guvernatorul regiunii Omsk a demisionat

Guvernatorul regiunii Omsk, Victor Nazarov, a demisionat „din proprie dorinţă”. Interimatul va fi asigurat de către deputatul Dumei de Stat, ales pe listele partidului Rusia Echitabilă, Alexandr Burkov. Aceasta e deja a noua demisie în ultimele două săptămâni.

https://republic.ru/

Putin le-a permis străinilor să lupte în armata FR peste hotare

Preşedintele FR a semnat un decret ce permite trimiterea militarilor străini peste hotarele Rusiei pentru a lua parte la operaţiunile de menţinere a păcii şi combatere a terorismului. Străinii îşi pot face serviciul militar în trupele ruse din anul 2003, dar numai în bază de contract şi în grad nu mai mare decât cel de sergentul.

http://www.interfax.ru/

Expertul militar Alexandr Golţ a declarat pentru MEDUZA că asta înseamnă că autorităţile vor să găsească pe cineva a cărui moarte nu va suscita o mare rezonanţă socială. De asemenea, noul decret este util în contextul discuţiilor despre companiile militare private. În opinia lui Golţ, autorităţile speră să delimiteze aceste companii de armata FR şi să-şi decline răspunderea în caz de pierderi, dar asta nu le-a reuşit.

https://meduza.io/

Duma de Stat va explica legile pe reţelele sociale

Duma de Stat va lansa în luna noiembrie trei proiecte educaţonale, în cadrul cărora cetăţenilor li se vor explica lelgile pe reţelele. Proiectul #DumaRăspunde presupune că reţelele sociale ale Dumei de Stat vor deveni o platformă suplimentară pentru explicarea legilor.

https://www.vedomosti.ru/

ECONOMIE

Rosneft a cumpărat o cotă în una dintre cele mai mari zăcăminte de gaze din lume

Rosneft a închis tranzacţia de cumpărare de la compania italiană Eni a 30% din zăcămintele de gaze pe platoul egiptean Zohr. Suma tranzacţiei va constitui 1,125 miliarde de dolari. În afară de asta, Rosneft îi va compensa companie italiene cheltuielile istorice suportate. Participarea la Zohr, unde extracţiile trebuie să înceapă deja la finele anului curent, va primul mare proiect de gaze al Rosneft peste hotare, menţionează KOMMERSANT.

https://www.kommersant.ru/

FR a mărit producţia de vodcă cu 18% în ultimele 9 luni

Întreprinderile de alcool, în lunile ianuarie – septembrie 2017, au produs 56 de milioane de decalitri de vodcă: cu 18% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. În acelaşi timp, producerea de vin, pentru prima dată în ultimele 9 luni, a scăzut cu 15,1%, până la 23,8 milioane de decalitri.

https://lenta.ru/

SOCIETATE

Germania a declarat că Rusia este cauza creşterii nivelului de radiaţie

În Europa şi, între altele, în Germania, în perioada 9 septembrie – 3 octombrie a fost înregistrată creşterea nivelului de radioactivitate. Potrivit datelor Departamentului federal pentru protecţia radioactivă (BfS), sursa prezumptivă a poluării se poate afla în Uralul de Sud. Structura germană vorbeşte despre o cotă înaltă de probabilitate a unei astfel de evoluţii a situaţiei, legând-o de o anume avarie la o centrală atomică, transmite ROSBALT.

http://www.rosbalt.ru/

Vestea despre hamburger în onoarea lui Putin s-a dovedit o minciună

Noutatea despre hamburgerul cu cinci pârjoale, care ar fi fost oferit într-un restaurant din New-York la 7 octombrie, cu ocazia zilei de naştere a preşedintelui FR Vladimir Putin, nu corespunde realităţii, scriu proiectul LAPŞESNIMALOCINAIA şi THE GUARDIAN. Toate posturile de televiziune care au realizat despre asta reportaje au folosit unele şi aceleaşi imagini. Ele au fost produse de agenţia RUPTLY care aparţine postului de telelviziune RUSSIA TODAY.

https://noodleremover.news/

Berlusconi i-a dăruit lui Putin un cearceaf. Cu el însuşi şi Putin

Fostul prim-ministru al Italiei Silvio Berlusconi i-a dăruit lui Vladimir Putin un cearceaf. La 7 octombrie, Putin a împlinit 65 de ani. Pe cearceaf sunt reprezentaţi Berlusconi şi Putin strângându-şi mâinile pe fundalul Kremlinului, al Colloseum-ului şi drapelului rusesc.

https://meduza.io/

La Moscova a luat foc piaţa de construcţii. Suprafaţa incendiului este de mai bine de 100 mii de mp

La Moscova, la 8 octombrie a luat centrul comercial de construcţii „Sindika”. Suprafaţa incendiului a atins cifra de 55 d mii de mp. Focul a distrus, între altele, automobilele parcate în preajma centrului comercial. Incendiul a fost stins abia în dimineaţa zilei de luni. Au fost evacuaţi circa 3000 de oameni, victime nu există.

http://www.bbc.com/

Păducelul revine pe rafturile magazinelor

Păducelul revine pe rafturile magazinelor, informează EHO MOSCVÎ. la 9 octombrie, a expirat termenul interdicţiei de vânzare a lichidelor nealimentare ce conţin alcool. Interdicţia a fost introdusă după intoxicările în masă din Irkutsk cu loţiunea de baie „Păducel” în decembrie 2016: atunci au murit mai mult de 70 de oameni. Ca urmare, numărul intoxicărilor în acest sens a scăzut cu 20-25%.

https://echo.msk.ru/

MOLDOVA

Ucraina a propus Moldovei şi Georgiei să se unească împotriva Rusiei

Ucraina, Georgia, Moldova şi Azerbaidjan trebuie să se unească pentru a contracara împreună provocarea Rusei privind integritatea teritorială şi suveranitatea. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă la Tbilisi ministrul de Externe al Ucrainei, Pavel Klimkin.

https://lenta.ru/

Şeful misiunii OSCE: în reglementarea transnistreană a sosit timpul deciziilor concrete

În reglementarea transnistreană a sosit timpul adoptării unor decizii concrete, consideră şeful misiunii OSCE în Republica Moldova, Michael Scanlan. El a făcut această declaraţie vineri, în cadrul întrevederii cu liderul Tiraspolului, informează INFOTAG. Scanlan a spus că „nu există motive pentru a vorbi despre imposibilitatea de a ajunge la soluţionarea problemelor vitale pentru oameni”.

Krasnoselski a spus, la rându-i, că „trebuie stabilite legături, trebuie mers unul în întâmpinarea celuilalt, pentru a apropia poziţiile şi a rezolva problemele care există de decenii în relaţiile dintre Transnistria şi Moldova”.

http://www.infotag.md/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: