• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 28º C
  Brasov 27º C
  Cluj-Napoca 26º C
  Constanta 29º C
  Craiova 29º C
  Galati 29º C
  Iasi 28º C
  Suceava 24º C
  Timisoara 29º C
 • 1 EUR = 4.6550 LEI
  1 USD = 3.9774 LEI
  1 GBP = 5.2757 LEI
  1 CHF = 3.9781 LEI
  1 HUF = 1.4457 LEI
  1 BGN = 2.3800 LEI
  1 JPY = 3.5378 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media ruse din 9 august 2017

10 August, 08:48

SUA, Federaţia Rusă şi Israelul au avut o serie de întâlniri secrete pentru a discuta modalităţile regimului de încetare a focului în sudul Siriei şi crearea zonelor de de-escaladare la hotarele cu Israelul şi Iordania, informează HAARETZ cu referire la sursele proprii, transmite RNS.

POLITICĂ

Rusia, SUA şi Israelul au purtat o serie de discuţii secrete asupra Siriei

SUA, Federaţia Rusă şi Israelul au avut o serie de întâlniri secrete pentru a discuta modalităţile regimului de încetare a focului în sudul Siriei şi crearea zonelor de de-escaladare la hotarele cu Israelul şi Iordania, informează HAARETZ cu referire la sursele proprii, transmite RNS.

Şedinţa a avut loc cu câteva zile înainte de întâlnirea dintre Vladimir Putin şi Donanld Trump la summit-ul G20.

https://rns.online/

În cursul discuţiilor, Israelul s-a pronunţat împotriva acordului privind crearea zonelor de de-escaladare în Siria, din cauza prezenţei acolo a formaţiunilor militare ale Iranului. Israelul a condiţionat acceptarea prevederilor acordului de scoaterea forţelor iraniene din Siria, transmite KOMMERSANT.

https://www.kommersant.ru/

Reuters a aflat despre „durerea de cap” a funcţionarilor ruşi, datorată „telenovelei” din Casa Albă

Funcţionarii ruşi nu mai ştiu la cine să apeleze la Washington din cauza „telenovelei” cu permutările permanente în administraţia lui Donald Trump, transmite REPUBLIC.

https://republic.ru/

Acum, când vine vorba de coordonarea problemelor de ordin organizatoric, Moscova nu mai ştie la cine poate apela după ajutor. De asemenea, potrivit unei surse citate de agenţie, câteodată trec săptămâni întregi până vine răspuns la vreo întrebare, menţionează KOMMERSANT.

https://www.kommersant.ru/

Georgia şi NATO au condamnat vizita lui Putin în Abhazia

Georgia a condamnat vizita lui Vladimir Putin în Abhazia, care a coincis cu aniversarea conflictului din anul 2008. Tbisili i-a cerut Moscovei să-şi înceteze „acţiunile provocatoare”, transmite LENTA. În declaraţie se spune că vizita preşedintelui Rusiei în „Abhazia ocupată încalcă normele dreptului internaţional”.

https://lenta.ru/

Reprezentantul oficial interimar al NATO, Dillian Whyte, de asemenea, a exprimat regretul Alianţei că preşedintele FR a efectuat vizita fără consimţământul autorităţilor oficiale de la Tbilisi, transmite gazeta.ru.

https://www.gazeta.ru/

Kievul a acuzat FR de trimiterea în Ucraina a „hoţilor în lege”

Şeful Poliţiei Naţionale a Ucrainei, Serghei Kneazev, a declarat că în şapte luni – de la începutul anului curent – Rusia ar fi trimis în Ucraina 29 de „hoţi în lege”. E a anunţat reţinerea unui „hoţ în lege” rus pe aeroportul Borsipol. „După interogarea celui reţinut, am primis un răspuns clar: s-a dat ordinul de a destabiliza situaţia criminogenă în statul nostru”, a spus Kneazev, citat de INTERFAX.

http://www.interfax.ru/

Kremlinul intenţionează să promoveze alegerile prin intermediul Mail.Ru Group

Kremlinul şi Comisia Electorală Centrală discută strategia popularizării alegerilor printre utilizatorii reţelelor sociale, scrie RBC pe surse. Potrivit publicaţiei, pretendentul principal la implementarea acestei strategii a devenit Mail.Ru Group, căruia îi aparţin toate reţelele principale din ţară.

http://www.rbc.ru/

Hodorkovski a prezis vremuri grele în cazul victoriei lui Navalnîi

Mihail Hodorkovski consideră că victoria posibilă a lui Alexei Navalnîi la alegerile prezidenţiale va aduce vremuri grele, transmite INTERFAX. În opinia fostului şef al IUIKOS, în acest caz, în decurs de 5-6 ani, FR va reveni la sistemul puterii de monopol, existentă acum în ţară. El consideră că e mai corect a pune problema astfel: nu cine, dar ce trebuie să fie după Putin?

http://www.interfax.ru/

Poliţia l-a reţinut pe coordonatorul staff-ului lui Navalnîi la Barnaul

Şeful staff-ului lui Navalnîi la Barnaul, căruia nişte necunoscuţi i-au tăiat mâna cu cuţitul astfel, încât a trebuit să fie cusută, s-a prezentat la poliţie ca victimă. Dar a ieşit în calitate de acuzat pentru insubordonare poliţistului: el nu a preluat „hârtia cu avertismentul de a nu comite acţiuni extremiste”, drept care a fost reţinut şi dus la tribunal, transmite MEDIAZONA.

https://zona.media/

ECONOMIE

Ucraina a renunţat la acordul cu FR privind exporturile de produse militare

Kievul a reziliat acordul cu Moscova privind exporturile de armament în ţări terţe. Declaraţia a fost făcută de prim-ministrul Ucrainei, Vladimir Groisman, transmite KOMMERSANT. Cauzele deciziei nu sunt anunţate.

https://www.kommersant.ru/

Părţile au convenit să colaboreze în chestiunile exporturilor de produse militare, ale studierii comune a pieţelor mondiale a producţiei militare, să-şi coordoneze tarifele şi să se consulte cu privire la contractele asupra exportului de producţie militară în ţări terţe, transmite RBC.

http://www.rbc.ru/

Asupra sistemelor energetice ruseşti poate fi comis un atac cibernetic

În timpul apropiat este posibil un nou atac hacker prin folosirea viruşilor cifratori de tipul WannaCry şi Petya, informează VEDOMOSTI cu referire la FSK YeES PAO (Compania federală de reţea a Sistemului energetic Comun).

https://www.vedomosti.ru/

Instituţia amintită a confirmat pentru RIA NOVOSTI faptul preavizării angajaţilor. Surse din cadrul companiei au menţionat că înştiinţările sunt „o măsură de prevenţie, o parte din practica obişnuită de asigurare a muncii în siguranţă a utilizatorilor reţelei corporative”.

https://ria.ru/

SOCIETATE

În Orientul Îndepărtat, în decurs de 24 de ore au ars mai bine de 200 de mii de hectare de pădure

În timp de o zi, suprafaţa incendiilor forestire în Orientul Îndepărtat s-a extins de la 676 de hectare până la 207,5 mii de hectare, informează REPUBLIC. De la începutul sezonului, în regiune au fost înregistrate 1761 de incendii forestiere pe o suprafaţă de mai bine de 1,7 milioane de hectare. În Iakutia, au ars deja 1,2 milioane de hectare de pădure.

https://republic.ru/

Ministerul Sănătăţii a propus să fie interzise narghilele şi ţigările electronice în cafenele

Ministerul Sănătăţii a propus, în cadrul proiectului „Formarea la cetăţenii ruşi a modului sănătos de viaţă”, să fie interzise narghileaua şi ţigările electronice în unităţile de alimentaţie publică, informează IZVESTIA.

http://iz.ru/

Surse din cadrul ministerului amintit au menţionat că ţigările electronice şi narghilele vor fi permise doar persoanelor care au împlinit 18 ani. În afară de asta, autorii proiectului intenţionează să înăsprească regulile de comercializare a alcoolului, menţionează DOJDI. Proiectul estimează că, spre anul 2025, consumul de alcool pe cap de locuitor va cădea cu 1,7 litri şi va constitui nu mai mult de 8 litri. Autorii mai prevăd că 5% din cei dependenţi de fumat se vor lăsat de acest obicei.

https://tvrain.ru/

Serviciul Federal Penitenciar (SFP) va verifica informaţia privind torturile deţinuţilor în regiunea Krasnoiarsk

Direcţia principală a SFP pentru regiunea Krasnodar a declanşat o anchetă de serviciu în legătură cu informaţia privind torturile în penitenciarul nr. 31, informează DOJDI. Anterior, a devenit cunoscut faptul că 48 de deţinuţi din penitenciarul amintit au reclamat torturi şi maltratări: ei erau sufocaţi cu pungi de plastic sau maşti antigaz, le erau legate mâinile şi picioarele, li se sărea pe corp, erau striviţi cu picioarele şi genunchii pe faţă şi pe cap.

https://tvrain.ru/

Kadîrov a cerut să fie interzisă demonstrarea peliculei „Matilda” în Cecenia

Şeful Ceceniei, Ramzan Kadîrov, i-a cerut ministrului Culturii din FR, Vladimir Medinski, să interzică demonstrarea filmului lui Alexdei Ucitel, „Matilda, în Cecenia, informează RBC. În scrisoarea lui Kadîrov se spune că filmul este „o batjocorire cu bună ştiinţţ a sentimentelor oamenilor credincioşi [...] şi o pângărire a locurilor sfinte şi a istoriei multiseculare a popoarelor Rusiei”. Ministerul i-a recomandat lui Kadîrov să tranşeze probleme cu distribuitorii locali.

http://www.rbc.ru/

Premiera filmului „Matilda”, în care este vorba despre relaţia de amor dintre viitorul împărat Nicolai II şi balerina Mathilde Kshesinskaia, este programată pentru luna octombrie 2017. Din toamna anului 2016, în Rusia are loc o campanie privind interzicerea filmului, condusă de către deputatul Dumei de Stat, fostul procuror al Crimeii, Natalia Poklonskaia. Adversarii peliculei consideră că filmul despre viaţa personală a lui Nicolai II, canonizat de Biserica Ortodoxă Rusă, jigneşte sentimentele credincioşilor şi încalcă dreptul monarhului la inviolabilitatea vieţii private.

https://meduza.io/

MOLDOVA

În regiunea din stânga Nistrului continuă „jocurile militare internaţionale”

În regiunea separatistă din stânga Nistrului continuă jocurile militare internaţionale „Ostaşul comunităţii – 2017”, la care participă militari ruşi şi transnistreni, precum şi angajaţi ai Ministerului de Interne şi Ministerului Justiţiei din autoproclamata republică. În ziua a doua au concurat echipele autoblindatelor BTR-20, echipele de lunetişti, precum şi militarii din unităţile de reparaţii şi servicii, informează NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

https://novostipmr.com/

La Şcoala militară „Suvorov” din Tiraspol au fost admişi 207 oameni

Şcoala militară „Suvorov” din Tiraspol a făcut bilanţul campaniei de admitere. În total, au fost depuse 717 cereri. Astăzi a devenit cunoscut faptul că „suvorovişti” vor deveni 207 copii, informează NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

Şcoala militară „Suvorov” este o instituţie militar-educativă specializată, în Rusia, pentru tineretul de vârstă şcolară. Înfiinţarea unei instituţii similare în regiunea separatistă din stânga Nistrului a fost dispusă de şeful Tiraspolului, Vadim Krasnoselski.

https://novostipmr.com/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: