• Bucuresti 26º C
  Baia Mare 28º C
  Brasov 24º C
  Cluj-Napoca 27º C
  Constanta 25º C
  Craiova 26º C
  Galati 27º C
  Iasi 29º C
  Suceava 25º C
  Timisoara 25º C
 • 1 EUR = 4.6562 LEI
  1 USD = 3.9954 LEI
  1 GBP = 5.2019 LEI
  1 CHF = 4.0019 LEI
  1 HUF = 1.4298 LEI
  1 BGN = 2.3807 LEI
  1 JPY = 3.5534 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media ruse din 8 decembrie 2016

09 Decembrie, 17:19

Kremlinul a comentat apelul la sancţiuni în favoarea susţinerii Alep

Kremlinul speră că discuţiile cu privire la noile sancţiuni antiruse ale Occidentului nu vor fi implementate. Declaraţia a fost făcută de purtătorul de cuvânt al preşedintelui Rusiei, Dmitri Peskov, transmite ROSBALT. Peskov a calificat aceste propuneri drept absurde şi vrednice de plâns.

BBC

POLITICĂ

Kremlinul a comentat apelul la sancţiuni în favoarea susţinerii Alep

Kremlinul speră că discuţiile cu privire la noile sancţiuni antiruse ale Occidentului nu vor fi implementate. Declaraţia a fost făcută de purtătorul de cuvânt al preşedintelui Rusiei, Dmitri Peskov, transmite ROSBALT. Peskov a calificat aceste propuneri drept absurde şi vrednice de plâns.

http://www.rosbalt.ru/

În ajun, liderii Canadei, Franţei, Germaniei, Italiei, Marii Britanii şi SUA şi-au anunţat disponibilitatea de a examina sancţiuni suplimentare în privinţa persoanelor care acţionează în interesele sau din numele regimului sirian, informează NEWSRU.

http://www.newsru.com/

Lavrov şi Kerry au avut la Hamburg o întrevedere între patru ochi

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, şi secretarul de stat al SUA, John Kerry, au avut la Hamburg o întrevedere între patru ochi, informează RT.

https://russian.rt.com/

„Interlocutorii au căzut de acord cu privire la necesitatea de a relua cât mai grabnic negocierile siriene sub egida ONU. Totodată, Lavrov a arătat din nou că drept condiţie-cheie a reglementării este lupta împotriva grupărilor teroriste”, citează KOMMERSANT un comunicat al MAE al Federaţiei Ruse.

http://www.kommersant.ru/

Lavrov a declarat, de asemenea, că administraţia predintelui SUA continuă să întreprindă paşi inamicali în privinţa Rusiei, transmite GAZETA.RU.

https://www.gazeta.ru/

Departamentul de Stat al SUA a comunicat că părţile au făcut un schimb de opinii privind modul în care pot fi oprite luptele în Alep şi au discutat, de asemenea, livrarea ajutorului umanitar locuitorilor Siriei, transmite KP.

http://www.kp.ru/

Un detaşament al trupelor speciale cecene a fost trimis în Siria

Militarii din două batalioane cu destinaţie specială, „Vostok” şi „Zapad”, ale Ministerului Apărării, dislocate în Cecenia, vor pleca să asigure paza bazei aeriene Hmeymim din provincia siriană Latakia, scrie IZVESTIA cu referire la câteva surse informate din cadrul ministerului amintit.

http://izvestia.ru/

În ajun, surse ale DOJDI cu comunicat că militarii care îşi satisfac serviciul în Cecenia sunt trimişi în Siria pentru a lua parte la operaţiunea antitero.

https://tvrain.ru/

Şeful Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a declarat, pe INSTAGRAM, că în republică nu există niciun fel de batalion „Vostok” şi „Zapad”, transmite RIA NOVOSTI.

https://ria.ru/syria/

Fostul consilier al lui Trump a sosit la Moscova pentru negocieri

La Moscova a sosit Carter Paige, consilierul preşedintelui ales al SUA, Donal Trump. El se va afla aici până la 13 decembrie. Potrivit afirmaţiilor sale, sunt planificate un şir de discuţii cu „oameni de afaceri influenţi şi cu lideri ideologici”, informează IZVESTIA.

http://izvestia.ru/

MAE al Rusiei a declarat că nu vor desfăşura niciun fel de întrevedere cu fostul consilier al preşedintelui SUA. Declaraţia a fost făcută de ministrul adjunct Serghei Reabkov, transmite EHO MOSCVÎ.

http://echo.msk.ru/

Serviciile speciale ale SUA au ascultat convorbirile pasagerilor de pe aeronave, inclusiv ale „Aeroflot”

Serviciile secrete ale SUA şi Marii Britanii au descărcat datele din telefoanele mobile ale pasagerilor diferitor companii aeriene, transmite INTERFAX cu referire la LE MONDE şi documentele obţinute de cotidian de la fostul angajat al Agenţiei americane de Securitate Naţională, Edward Snowden.

http://www.interfax.ru/

Este vorba de companiile Aeroflot, British Airways, Etihad, Cathay Pacific, Lufthansa, Singapore şi Air France, menţionează ТАSS.

http://www.kommersant.ru/

Germania a acuzat Federaţia Rusă de încercarea de a destabiliza situaţia din ţară

Serviciile speciale ale Germaniei au acuzat Rusia de încercări de a destabiliza societatea germană prin intermediul propagandei şi atacurilor cibernetice, informează VEDOMOSTI cu referire la REUTERS.

http://www.vedomosti.ru/

În luna mai a anului 2016, şeful Serviciului Federal pentru Apărarea Constituţiei, Hans-Georg Maassen, a acuzat serviciile speciale ruse de implicare în spargerea reţelelor computaţionale ale Bundestagului, care a avut loc cu un an înainte de asta, transmite REPUBLIC.

https://republic.ru/

Lavrov a arătat cum poate fi spulberat mitul despre pericolul rusesc

Efectuarea unei analize obiective a potenţialelor militare în Europa va spulbera mitul pericolului rusesc. Declaraţia a fost făcută de şeful MAE al Rusiei, Serghei Lavrov, la şedinţa Consiliului de Miniştri ai Afacerilor Externe al OSCE, transmite TASS.

Printre soluţiile altor probleme importante în cadrul OSCE Lavrov a indicat chestiunea deideologizării cooperării economice.

http://tass.ru/

Putin le-a dispus lui Ivanov şi Kirienko să examineze legea despre agenţii străini

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a dispus reprezentantului său special pentru problemele managementului de mediu, ecologiei şi transportului, Serghei Ivanov, să examineze chestiunea acţiunii legii privind organizaţiile non-profit, inclusiv cele prezente în lista agenţilor străini ai organizaţiilor de mediu, transmite RIA NOVOSTI.

https://ria.ru/

... şi a promis să nu admită o influenţă din exterior prin intermediul organizaţiilor obşteşti

Moscova nu va admite influenţa politică a ţărilor stătine asupra politicii interne a Rusiei prin intermediul legislaţiei ruseşti. Declaraţia a fost făcută de Putin, transmite RT.

https://russian.rt.com/

... şi consideră că munca apărătorilor drepturilor omului nu trebuie restricţionată

Putin consideră în munca apărătorilor drepturilor omului din cele mai diferite domenii, fie migraţie, drepturile cetăţenilor sau conflictele de muncă, nu trebuie să existe restricţii, transmite TASS.

http://tass.ru/

Şeful CEC a dezvăluit data alegerilor prezidenţiale din Federaţia Rusă

Alegerile preşedintelui vor avea loc în Rusia în martie 2018, a declarat şeful CEC, Ella Pamfilova. Ea a subliniat că desfăşurarea alegerilor anticipate este „imposibilă tehnic”, informează RBC.

http://www.rbc.ru/

ECONOMIE

Mass-media au calificat privatizarea „Rosneft” drept triumful personal al lui Putin

Cele mai importante mijloace de informare în masă din străinătate au evaluat tranzacţia privind vânzarea a 19% din acţiunile „Rosneft”, în valoare de 10,5 miliarde de euro, către trader-ul elvenţian „Glencore” şi Fondului suveran „Qatar Investment Authority”, drept un mare succes al companiei ruse, în condiţiile în care sunt în vigoare sancţiunile antiruse, precum şi o dovadă a creşterii influenţei companiei „Glencore” pe piaţa rusească, informează RBC.

http://www.rbc.ru/

Privatizarea „Rosneft” este un triumf al lui Putin, rezumă THE FINANCIAL TIMES. Tranzacţia a devenit una dintre cele mai mari investiţii străine în Rusia, transmite KOMMERSANT cu referire la FT.

http://www.kommersant.ru/

Potrivit VEDOMOSTI, REUTRES scrie despre aşteptările spulberate, ca şi cum confruntarea dintre Kremlin şi Occident îi va speria pe investitori să bată palma. Acum, investitorii străini vor putea revizui riscurile tranzacţiior cu Rusia.

http://www.vedomosti.ru/

Cât îi va costa pe ruşi sărbătorirea Anului Nou

În anul 2016, ruşii nu-şi vor reduce cheltuielile pentru sărbătorirea Anului Nou, ba chiar le vor mări, în ciuda scăderii veniturilor. Asupra acestui lucru referă rezultatele unui studiu privind cheltuielie de consum, efectuat de compania „Deloitte”, transmite REPUBLIC cu referire la VEDOMOSTI.

https://republic.ru/

Cecul mediu pentru cheltuielile de Anul Nou ale cetăţenilor ruşi va consitui, în anul 2016, 16 900 de ruble (circa 265 de dolari), ceea ce e cu 2% mai mult decât cheltuielile reale din anul 2015. 45% din această sumă va fi cheltuită pentru mâncare şi băuturi, aproximativ 43% - pentru cadouri, iar restul – pentru distracţii.

https://tjournal.ru/

SOCIETATE

Ucraina a interzis importul din Rusia a cărţilor antiucrainene

Rada Supremă a Ucrainei a interzis difuzarea pe teritoriul Ucrainei a produselor de tipar ce propagă „statul-agresor” şi a restricţionat importul lor din Rusia pe teritoriul Ucrainei, informează INTERFAX.

http://www.interfax.ru/

În luna martie, Ucraina a interzis difuzarea tuturor producţiilor cinematografice ruseşti, turnate după 1 ianuarie 2014. Până la asta, acolo a fost interzisă rularea a circa 400 de filme şi seriale, informează LENTA.

https://lenta.ru/

Ucrainenii care i-au răpit pe militarii ruşi vor fi condamnaţi în contumacie

Comitetul de Anchetă al Rusiei i-a condamnat în contumacie pe doi cetăţeni ai Ucrainei, implicaţi în răpirea de militari ruşi în Crimeea, informează RT.

https://russian.rt.com/

Incidenttul a avut loc la 20 noiembrie, la punctul de trecere Djankoi. Sublocotenentul Alexandr Baranov şi sergentul inferior reangat prin contract, Maxim Odinţov, au fost răpiţi, fiind ademeniţi acolo chipurile pentru a li se transmite actele de studii superioare, reaminteşte LIFE.

https://life.ru/

Diversionistul ucrainean” a povestit despre torturile din FSB

Învinuitul de pregătirea diversiunii în Crimeea, Evgheni Panov, a depus o plângere la Comitetul de Anchetă. El afirmă că au fost torturat cu cruzime de nişte necunoscuţi care, după cum consideră el, pot fi angajaţi ai FSB, informează RBC.

http://www.rbc.ru/

Potrivit afirmaţiilor lui Panov, el a depus mărturiile – care au fost înregistrate pe suport videio şi publicate la 11 august – sub tortură, menţionează MEDUZA.

https://meduza.io/

La 10 august, FSB a comunicat că în noaptea de 7 august în Crimeea au fost reţinuţi diversionişti ucraineni, reaminteşte DOJDI. Serviciul special susţine că ei planificau atacuri teroriste în peninsulă. Autorităţile Ucrainei contestă această informaţie.

https://tvrain.ru/

FSB desfăşoară percheziţii în sediul central al Ministerului de Interne

Doi ofiţeri din cadrul Direcţiei anticorupţie a MAI au fost aduşi la Comitetul de Anchetă după o percheziţie efectuată joi. Statutul lor deocamdată nu e stabilit, a declarat pentru INTERFAX o sursă informată.

http://www.interfax.ru/

Dosarul penal în privinţa conducerii Direcţiei anticorupţie din cadrul Ministerului de Interne a fost intentat în februarie 2014. Principalii figuranţi ai dosarului sunt şeful Direcţiei, Denis Sugrobov, şi adjunctul său, Boris Kolesnikov. Anchetatorii consideră că ei au încercat să-l compromită pe un angajat al FSB, propunându-i, sub masca de oameni de afaceri, să-i ia sub protecţia sa contra sumei de 10 mii de dolari, informează NOVAIA GAZETA.

https://www.novayagazeta.ru/

Acuzarea de stat a cerut la 8 decembrie condamnarea lui Sugrobov la 22 de ani de închisoare, transmite KP.

http://www.kp.ru/

Angajat al Direcţiei anticorupţie a MAI a fost şi colonelul Dmitri Zaharcenko la care, în timpul percheziţiilor, au fost găsite mai bine de 9 miliarde de ruble (circa 142,19 milioane de dolari), menţionează EHO MOSCVÎ.

http://echo.msk.ru/

Un poliţist beat l-a împuşcat în biroul său pe un informator

Angajatul poliţiei din Sankt-Petersburg, care l-a împuşcat în biroul său, cu arma din dotare, pe un localnic, a fost condamnat la 1 ani şi 9 luni de închisoare, informează MEDUZA.

https://meduza.io/

Potrivit anchetei, la 11 noiembrie 2015, poliţistul, aflându-se în stare de ebrietate, în biroul său de muncă, l-a împuşcat în cap pe un informator cu arma din dotare, informează TASS. Artemiev a recunoscut că l-a omorât pe om din neatenţie, dar a negat categoric acuzaţia de omor.

http://tass.ru/

MOLDOVA

Ucraina a declarat că Transnistria şi Belarus sunt ameninţări potenţiale

Ucraina a declarat – în cadrul audierilor în problemele de politică externă din Rada Supremă – că Transnistria şi Belarus sunt nişte ameninţări potenţiale, informează NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

„Este vorba, la ora actuală, de Marea Neagră, din păcate, de Transnistria, de hotarul cu Belarus, unde sunt amplasate bazele ruseşti. Toate acestea sunt, pentru Ucraina, ameninţări potenţiale, a spus vicespicherul Radei Supreme.

http://novostipmr.com/

KGB din Transnistria va recompensa informaţia privind falsificările la alegeri

Comitetul Securităţii de Stat [KGB, cu abreviaţia din rusă – nota red.] a declarat că va întreprinde un şir de „măsuri suplimentare, evidente şi inaparente, ce vizează protecţia voinţei libere a cetăţenilor” în cadrul alegerilor prezidenţiale, ce urmează să aibă loc la 11 decembrie. Este vorba inclusiv de recompense, de la 70 de dolari până la mai bine de 34 de mii de dolari, în funcţie de relevanţă, pentru furnizarea de informaţie veridică, informează NM.

http://newsmaker.md/

Şevciuk: nici Transnistria, nici Rusia nu iau în calcul ideea retragerii trupelor ruse

Preşedintele autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk, a declarat că „în ultimul timp, vecinii provoacă zvonuri privind, chipurile, apropiata retragere a pacificatorilor ruşi din Transnistria”, dar „nici noi, nici Rusia nu am luat în calcul o asemenea variantă”, deoarece „pacificatorii ruşi sunt şi vor fi garanţi ai păcii în ţara noastră”.

După cum informează INFOTAG, el a menţionat, de asemenea, că „o armată puternică, un parteneriat consolidat cu Rusia sunt cea mai bună garanţie a faptului că nevoia de a apăra Transnistria din nou nu va apărea”.

http://www.infotag.md/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: