• Bucuresti 7º C
  Baia Mare 3º C
  Brasov 6º C
  Cluj-Napoca 1º C
  Constanta 11º C
  Craiova 3º C
  Galati 7º C
  Iasi 1º C
  Suceava -3º C
  Timisoara 6º C
 • 1 EUR = 4.7081 LEI
  1 USD = 4.1377 LEI
  1 GBP = 5.3199 LEI
  1 CHF = 4.1501 LEI
  1 HUF = 1.4797 LEI
  1 BGN = 2.4073 LEI
  1 JPY = 3.7743 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media ruse din 7 decembrie 2017

08 Decembrie, 09:22

POLITICĂ

Tillerson a anunţat lipsa normalizării în relaţiile dintre NATO şi Rusia

Secretarul de stat al SUA Rex Tillerson a declarat că la întâlnirea de la Bruxelles reprezentanţii ţărilor membre ale NATO au ajuns la concluzia să „normalizarea dialogului cu Rusia lipseşte la ora actuală”. În acelaşi timp, el a subliniat că Occidentul depinde de Federaţia Rusă în rezolvarea conflictelor din Orientul Apropiat.

https://tvrain.ru

Comitetul de Anchetă al Federaţiei Ruse a intentat un dosar împotriva fostului ministru al Apărării al Ucrainei

Comitetul de Anchetă al FR a anunţat intentarea unui dosar penal împotriva lui Anatoli Griţenko, fostul ministru al Apărării al Ucrainei (în anii 2005 – 2007), iar actualmente liderul Partidului „Poziţia Civică”. Comitetul de Anchetă a întrevăzut în una dintre cuvântările politicianului un apel la atacuri teroriste în oreşele Rusiei.

https://ria.ru/

În luna iulie, Griţenko a comentat aruncarea în aer, la Kiev, la 27 iunie, a automobilului în care a murit comandantul trupelor speciale ale Direcţiei principale de informaţii a Ministerului Apărării, Maxim Şapoval. El a declarat că la actele teroriste comise la Kiev trebuie răspuns într-un mod similar, prin aruncarea în aer a automobilelor „în Taganrog sau la Moscova”.

https://www.rbc.ru

Ministerul Apărării al Rusiei i-a raportat lui Putin eliberarea Siriei de Statul Islamic

Siria a fost eliberată integral de membrii „Statului Islamic”, a declarat ministrul Apărării Serghei Şoigu într-un raport către preşedintele Rusiei Vladimir Putin. „Fireşte, încă mai pot fi focare sporadice de împotrivire, dar, în genere, munca de luptă la această etapă şi pe acest teritoriu este încheiată”, a spus Putin.

http://www.interfax.ru

În opinia lui Putin, următoarea etapă în Siria este începerea procesului politic, desfăşurarea Congresului popoarelor Siriei. După asta, ţara poate trece la alegeri şi la pregătirea noii constituţii.

https://republic.ru

Putin a promis să susţină participarea sportivilor sub drapel neutru

Vladimir Putin a comentat situaţia din jurul selecţionatei ruse, pe care Comitetul Internaţional Olimpic a înlăturat-o anterior de la participarea la Jocurile Olimpice din Pyeongchang. Autorităţile nu-i vor împiedica, dacă ei vor decide să evolueze sub drapel neutru, a dat el asigurări.

https://www.rbc.ru

Federaţia Rusă va examina posibilitatea aplicării sancţiunilor împotriva conducerii WADA

Rusia va examina posibilitatea aplicării de sancţiuni personale în privinţa conducerii Agenţiei mondiale antidoping (WADA), scrie IZVESTIA. Acest lucru e planificat pentru 12 decembrie, la şedinţa Consiliului Federaţiei, la care vor lua parte sportivi ruşi, parlamentari şi diplomaţi.

https://iz.ru

În anul 2016, fostul şef al Laboratorului antidoping de la Modova, Grigori Rodcenkov, a declarat că cel puţin 15 medaliaţi ruşi ai Olimpiadei din Soci fost parte a „programului de dopaj” al Federaţiei Ruse. La finele re-verificării testelor de dopaj, Comitetul Internaţional Olimpic i-a retras Federaţiei Rusă de 11 medalii şi le-a permis sportivilor ruşi să evolueze la Jocurile din Coreea de Sud doar sub drapel neutru.

https://rsport.ria.ru

Un deputat al Dumei de Stat l-a acţionat în judecată pe fostul ministru al Sporturilor „pentru înjosirea demnităţii ţării”

Deputatul Dumei de Stat ales pe listele Partidului Comunist, Valeri Raşkin, a iniţiat un proces la curtea din Moscova împotriva vicepremierului Vitali Mutko. Raşkin consideră că Mutko, care era responsabil de sport, nu şi-a onorat obligaţiunile şi n-a putut apăra dreptul selecţionatei Rusiei de a participa la Olimpiadă. El cere ca vicepremierul să fie constrâns să-şi dea demisia şi, de asemenea, să-şi prezinte scuzele în faţa tuturor cetăţenilor Federaţiei Ruse, „pentru înjosirea cinstei şi onoarei ţării”.

https://meduza.io

Mutko a declarat că este gata să-şi dea demisia „în orice moment”, „dacă asta va folosi cuiva”. El a adăugat că „are cine să ia asemenea decizii”.

https://echo.msk.ru

Medvedev a transferat Centrul antidoping sub auspiciile Universităţii de Stat din Moscova

Singurul laborator antidoping din Federaţia Rusă va intra în componenţa Universităţii de Stat din Moscova. Un decret în acest sens a fost semnat de prim-ministrul Dmitri Medvedev. Reorganizarea survine ca urmare a cerinţelor WADA de a asigura independenţa financiară şi economică a laboratorului.

https://www.rbc.ru

ECONOMIE

Criptolavaluta Tagilcoin a fost creată în Nijni Taghil

În Nijni Taghil a fost lansată criptovaluta Tagilcoin. Ea este scrisă în baza codurilor iniţiale ale altei criptovalute, care este o ramificaţie a Bitcoin-ului, informează ZNAK.COM. Tagilcoin încă nu e comercializat la niciun dintre bursele de criptovalută, de aceea nu se ştie cât costă pe piaţă.

https://www.znak.com

Costul produselor pentru masa de Revelion a crescut într-un an cu aproape 4%

Potrivit Rosstat, pregătirea mesei de Revelion în anul 2017 îi va costa pe ruşi cu aproape 4% mai scump decât în anul trecut, informează NEWSRU. Pentru o familie din patru persoane, costul „setului de Revelion” în Rusia a crescut cu aproximativ 300 de ruble: de la 5,8 mii de ruble până la 6,1 ruble (103 dolari). În set au fost incluse carnea, salamurile, peştele, icrele, brânzeturile, ciocolatele, fructele, legumele, vodca, coniacul şi şampania, precum şi ingredientele pentru salatele „Olivier” şi „Hering cu blană”.

https://www.newsru.com

Putin a prevenit Rosteh asupra extinderii incontrolabile

Corporaţia de stat Rosteh nu trebuie să se extindă „infinit, incontrolabil”, ea trebuie să corespundă exact propriilor scopuri. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Rusiei Vladimir Putin, transmite KOMMERSANT.

https://www.kommersant.ru

Rosteh este o corporaţie de stat rusească, înfiinţată la finele anului 2007. Ea este condusă de un om din anturajul apropiat al lui Putin: Serghei Cemezov. În componenţa Rosteh intră mai bine de 700 de organizaţii, incluiv AvtoVAZ, KamAZ, concernul Kalaşnikov, Helicopterele Rusiei ş.a.

http://www.interfax.ru

Anume filiale Rosteh a furnizat în Crimeea turbinele Siemens, care era destinate proiectului din Taman. Sancţiunile însă interzic companiilor europene livrarea de utilaj pentru electricitate. Actualmente, în acest caz are loc un proces judiciar.

https://meduza.io

SOCIETATE

Jurnalistul american Michael Bohm a fost reţinut la Moscova. El a negat faptul

La Moscova, poliţia l-a reţinut pe jurnalistul american Michael Bohm, transmite ROSBALT. Bohm a devenit cunoscut în Rusia prin apariţia regulate la posturile televizate de stat, în cadrul unor emisiuni politice, în care se discută despre Crimeea, Donbas, Siria.

http://www.rosbalt.ru

Bohm a respins informaţia privind reţinerea sa. Potrivit afirmaţiilor sale, poliţia a venit la el acasă pentru controlul documentelor, iar pe urmă i-a cerut să se prezinte la secţie şi să scrie o notă explicativă, deşi el avea „în regulă” toate documentele necesare. Bohm a menţionat că nu i-au fost explicate cauzele neaşteptatei vizite.

https://www.rbc.ru

Uliukaev şi-a cerut iertare de la oameni în „ultimul cuvânt”

Fostul ministru al Economiei, Alexei Uliukaev, a declarat „în ultimul cuvânt” rostit în instanţă că a devenit victima „unei provocări monstruos de dure”, transmite RBC. El a spus că e vinovat doar de faptul că „prea des accepta compromisuri”, când „se învârtea în hora birocratică” şi şi-a cerut iertare de la oameni. El a menţionat că pentru un om de 62 de ani verdictul de condamnare la 10 ani de închisoare în regim sever [cât cere acuzarea] nu se prea deosebeşte de condamnarea la moarte.

https://www.rbc.ru

Fostul ministru a promis că restul vieţii sale – indiferent ce-i va pregăti soarta – şi-l va  consacra „apărării intereselor oamenilor”. El a avertizat că în cazul condamnării sale „clopotul poate suna” după oricine a urmărit procesul lui. Uliukaev este acuzat de primirea unei mite de două milioane de dolari de la şeful Rosneft Igor Secin pentru aprobarea achiziţiei a 50,08% din acţiunile Başneft. Verdictul va fi anunţat la 15 decembrie.

https://www.kommersant.ru

MOLDOVA

Legea cu privire la propaganda rusească a fost adoptată în a doua lectură

Parlamentul a adoptat în cea de-a doua lectură proiectul amendamentelor la Codul Audiovizualului, care interzic noutăţile şi programele informativ-analitice ruseşti la posturile de televiziune şi radio. Proiectul a fost susţinut de 61 de deputaţi ai majorităţii parlamentare, precum şi de Partidul Liberal şi Partidul Liberal-Democrat. Pentru încălcare, difuzorul poate fi amendat cu 2-4 mii de euro sau i se poate retrage licenţa.

http://newsmaker.md

Preşedintele Igor Dodon a calificat aprobarea de către Parlament a restricţiilor ca fiind în contradicţie cu Constituţia şi a declarat că nu va promulga legea în cauză.

https://www.rbc.ru

Delegaţia Transnistriei s-a întâlnit la Bruxelles cu reprezentanţii permanenţi ai Federaţiei Ruse în UE şi NATO

Delegaţia Transnistriei, condusă de ministrul de Externe Vitali Ignatiev, s-a întâlnit la Bruxelles cu reprezentantul permanent al Rusiei în UE Vladimir Cijov. În cursul dialogului, părţile au acordat o atenţie deosebită situaţiei curente a reglementării moldo-transnistrene după recenta întâlnire în formatul de negocieri 5+2.

https://novostipmr.com

Delegaţia s-a întâlnit, de asemenea, cu reprezentantul permanent al Rusiei la NATO, Alexandr Gluşko. Părţile au făcut schimb de opinii asupra unui şir de probleme actuale ale interacţiunii dintre Rusia şi Transnistria, precum şi asupra problematicii reglementării moldo-transnistrene în contextul schimbărilor situaţiei internaţionale.

https://novostipmr.com

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: