• Bucuresti 27º C
  Baia Mare 26º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 25º C
  Constanta 22º C
  Craiova 25º C
  Galati 25º C
  Iasi 26º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 26º C
 • 1 EUR = 4.6225 LEI
  1 USD = 3.9099 LEI
  1 GBP = 5.2672 LEI
  1 CHF = 3.9274 LEI
  1 HUF = 1.4583 LEI
  1 BGN = 2.3635 LEI
  1 JPY = 3.5243 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media ruse din 7 decembrie 2016

08 Decembrie, 16:18

Departamentul de Stat a arătat care este condiţia continuării negocierilor cu Rusia privind Siria

Negocierile cu Rusia privind situaţia din Siria încă nu sunt încheiate şi a vorbi despre rezultatele lor este deocamdată prematur, a declarat reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, Mark Toner, transmite INTERFAX.

BBC

POLITICĂ

Departamentul de Stat a arătat care este condiţia continuării negocierilor cu Rusia privind Siria

Negocierile cu Rusia privind situaţia din Siria încă nu sunt încheiate şi a vorbi despre rezultatele lor este deocamdată prematur, a declarat reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, Mark Toner, transmite INTERFAX.

http://www.interfax.ru/

Toner a menţionat că SUA definitivează elaborarea acordurilor cu privire la Alep şi reglementarea conflictului sirian, informează TASS.

http://tass.ru/

Şeful Ministerului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, şi-a exprimat îndoiala privind continuarea negocierilor, deoarece SUA şi-au retras propunerile ce vizau scoaterea militanţilor din Alep şi au înaintat o nouă iniţiativă, transmite KOMMERSANT. Lavrov consideră că în felul acesta SUA „încearcă să câştige timp”.

http://www.kommersant.ru/

În Siria a murit încă un militar rus

Un consilier militar rus a murit ca urmare a rănilor cauzate în timpul bombardării oraşului Alep, informează EHO MOSCVÎ cu referire la Ministerul Apărării al Rusiei. Colonelul Ruslan Galiţki asista pregătirea trupelor lui Assad. Colonelul va fi decorat post-mortem.

http://echo.msk.ru/

Anterior, la 5 decembrie, în timpul bombardării localităţii Alep, au murit două surori medicale din Rusia, alţi doi lucrători medicali au fost grav răniţi, reaminteşte FORBES. Toţi lucrau la spitalul deschis pentru ajutorarea localnicilor.

http://www.forbes.ru/

Călătoriile diplomaţilor amercani în Rusia pot fi limitate

Reprezentantul oficial al MAE al Rusiei, Maria Zaharova, a comentat iniţiativa Washingtonului de a impune restricţii privind circulaţia diplomaţilor ruşi în SUA. Ea a remarcat că, în cazul în care intrerdicţia va fi adoptată, o decizie similară va fi aplicată şi în privinţa diplomaţilor americani din Rusia, transmite LIFE.RU.

https://life.ru/

Zaharova a declarat că această măsură va fi impusă. Potrivit afirmaţiilor sale, Rusia e pentru colaborare şi interacţiune, transmite RBC.

http://www.rbc.ru/

La 1 decembrie, Camera Reprezentanţilor a adoptat un proiect de lege ce limitează circulaţia diplomaţilor ruşi până la nu mai mult de 40 de kilometri de la edificiile misiunilor diplomatice în decursul unui trimestru. Excepţiile se admit doar în cazurile când FBI, până la finele trimestrului curent, va confirma lipsa încălcărilor din partea diplomaţilor, informează RIA NOVOSTI.

https://ria.ru/

NATO a declarat că prezenţa rusească în Balcani s-a intensificat

NATO observă intensificarea prezenţei ruseşti şi a influenţei în vestul Balcanilor, având în vedere Muntenegru şi Serbia, a declarat secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg. Potrivit afirmaţiilor sale, NATO nu va contrapune propagandei ruseşti propria propagandă, ci va recurge la dezbateri deschise, transmite RIA NOVOSTI.

https://ria.ru/

Consiliul Rusia – NATO poate avea loc în acum în decembrie

O nouă reuniune a Consiliului Rusia – NATO poate avea loc în luna decembrie a anului curent. Declaraţia a fos făcută de ministrul de Externe al Poloniei, Witold Waszczykowski, transmite RBC cu referire la publicaţia RZECZPOSPOLITA. El a subliniat că aceste întrevederi „dau prea puţin”, căci „Rusia le foloseşte pentru promovarea propriei poltici”.

http://www.rbc.ru/

Externele din Rusia au anunţat înrăutăţirea relaţiilor cu Varşovia

Varşovia nu vrea să restabilească regimul traficului de frontieră cu regiunea Kaliningrad, acesta e un recul în relaţiile bilaterale, a declarat primul adjunct al şefului Ministerului de Externe al Rusiei, Vladimir Titov.

http://tass.ru/

În luna iulie, Varşovia a suspendat acţiunea acordului privind asigurarea securităţii summit-ului NATO în capitala Poloniei. Mai târziu, Polonia a renunţat să restabilească regimul, informează KP.

http://www.kp.ru/

Muntenegru îi suspectează pe doi ruşi de pregătirea puciului

Muntenegru i-a dat în căutare internaţională, prin Interpol, pe cetăţenii ruşi Eduard Şirokov şi Vladimir Popov, suspectaţi de pregătirea unei lovituri de stat, informează MEDIAZONA cu referire la cotidianul DNEVNE NOVINE.

https://zona.media/

În baza Interpol, nicio persoană din cele amintite nu figura în momentul redactării aceste note, menţionează MEDUZA.

Ruşii sunt suspectaţi de faptul că au creat un detaşament înarmat pentru răsturnarea cu forţa a puterii după alegerile parlamentare de la 16 octombrie. Potrivit anchetei, ruşii i-au transmis naţionalistului sârb Alexandr Singelic 200 de mii de euro pentru recrutarea complicilor.

https://meduza.io/

Şeful Statului Major General al Ucrainei a evaluat pierderile posibile în cazul unui război cu Rusia

Şeful Statului Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei, Victor Mujenko, a declarat că în cazul unui război de zece zile cu Rusia Ucraina poate pierde 10-12 mii de oameni, transmite RBC. Aceasta e de patru ori mai mult decât numărul oficial al oamenilor din structurile de forţă, care şi-au pierdut vieţile în cadrul operaţiunii militare din Donbas, rezultă din cuvintele lui Mujenko.

http://www.rbc.ru/

Ucrainei i s-a cerut să anuleze listele negre pentru perioada Eurovision

Uniunea Europeană de Difuziune negociază cu Ucraina suspendarea acţiunii „listei negre” cu artiştii ruşi, cărora le este oprită intrarea pe teritoriul ţării, în perioada desfăşurării concursululi Eurovision-20107, scrie IZVESTIA.

http://izvestia.ru/

Serviciul de Securitate al Ucrainei, la situaţia de la finele lunii octombrie 2015, a interzis pătrunderea în ţară a 140 de oameni de cultură ruşi, informează LENTA

https://lenta.ru/

Preşedintele ales al Uzbekistanului va efectua prima sa vizită în Rusia

Preşedintele ales al Uzbekistanului, Şavkat Mirzioev, care a luat 88,61% din numărul total al voturilor în cadrul alegerilor din 4 decembrie, poate efectua prima sa vizită peste hotare în Rusia, scrie IZVESTIA cu referire la o sursă de rang înalt din guvernul Uzbekistanului.

Anterior, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a invitat pe Mirioev să efectueze în vizită în Rusia

http://izvestia.ru/

ECONOMIE

OPEC a convenit cu Rusia formula reducerii extracţiior de petrol pentru o jumătate de an

OPEC a convenit cu Rusia formula reducerii extracţiilor de petrol pentru o jumătate de ani, a relatat ministrul Industriei Petrolului din Venezuela, transmite KOMMERSANT. El a precizat că documentul corespunzător se planifică a fi semnat la 10 decembrie, la Viena.

http://www.kommersant.ru/

„Naftogaz” aşteaptă creşterea preţurilor la gazul rusesc

„Naftogaz Ucraina” aşteaptă, de la începutul anului 2017, creşterea preţurilor la gazul rusesc până la 200 de dolari per mia de metri cubi faţă de actualele 178-183 de dolari. Despre asta a scris pe pagina sa de Facebook directorul companiei, Iuri Vitrenko, transmite TASS.

http://tass.ru/

Compania mizează în continuare să beneficieze de o reducere în cadrul următorului „pachet de iarnă”, care va fi discutat în format trilateral cu Uniunea Europeană la 9 decembrie, la Bruxelles, menţionează KOMMERSANT.

http://www.kommersant.ru/

SOCIETATE

Mai bine de 25 de oameni sunt reţinuţi la Moscova sub bănuiala de extremism

La Moscova şi în Podmoscovie, în cadrul unei operaţiuni speciale de proporţii, au fost reţinuţi 25 de oameni care sunt suspectaţi de extremism şi complicitate la terorism, informează TASS cu referire la o sursă din interiorul structurilor de forţă.

http://tass.ru/

Guvernul Rusiei a propus închiderea hackerilor periculoşi pentru Rusia

Guvernul Rusiei a depus în Duma de Stat un pachet de proiecte de legi privind „infrastructura informaţională critică” din Federaţia Rusă. Documentele prevăd, între altele, crearea unui registru al obiectelor semnificative din cadrul acestei infrastructuri şi pedeapsă penală pentru atacurile cibernetice asupra lor pe un termen de până la 10 ani.

http://www.rosbalt.ru/

Rusia a restricţionat importul aparatelor de defibrilaţie şi a tomografelor

Autorităţile le-au interzis instituţiilor de stat să achiziţioneze unele ustensile medicale de import. Lista neagră este extinsă până la 120 de denumri, informează RBC. Publicaţia se referă la hotărârea nepublicată, dar semnată a premierului Dmitri Medvedev.

http://www.rbc.ru/

Pentru prima dată astfel de restricţii au fost instituite în februarie 2015. Interdicţia se aplică atunci când, în vederea concursului, sunt depuse cel puţin două cereri privind produse similaredin Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan sau Kîrgîzstan, transmite MEDUZA.

https://meduza.io/

Kadîrov e fost operat după antrenamentele pe ringul de box

Şeful Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a relatat despre intervenţia pe care a suportat-o la spitalul din Groznîi, informează LIFE cu referire la pagina de INSTAGRAM a lui Kadîrov. El a fost traumatizat în timpul antrenamentele pe ring.

https://life.ru/

Poliţia a refuzat să intenteze un dosar penal împotriva lui Marouani

Poliţia a refuzat să intenteze un dosar penal împotria juristului Igor Trunov şi a vocalistului trupei „Space”, Didier Marouani, la cererea cântăreţului rus Filip Kirkorov, transmite REPUBLIC.

https://republic.ru/

În afară de asta, poliţia a promis să-şi ceară scuze de la Trunov, menţionează RBC. Juristul a relatat, de asemenea, că el şi Marouani au contestat „acţiunea şi inacţiunea factorilor de decizie”. Trunov consideră nelegitime reţinerea, arestul, precum şi interogatoriul poliţiei.

http://www.rbc.ru/

Marouani şi Trunov au fost reţinuţi la Moscova în data de 29 noiembrie ca urmare a unui demers al lui Kirkorov, care i-a acuzat de estorcare, reaminteşte MEDUZA. Francezul însuşi afirma că a venit la bancă pentru a încheia cu cântăreţul un acord amiabil cu privire la disputa despre plagiat.

https://meduza.io/

Milonov a cerut verificarea MEDUZEI relativ la extremism

Deputatul Dumei de Stat Vitali Milonov a apelat la Procuratura Generală pentru a verifica articolul din MEDUZA relativ la propaganda extremismului şi terorismului, informează publicaţia.

Drept pretext pentru demers a servit articolul lui Ilia Azar, intitulat „Când veţi reveni, o să vă omorâm”. În articol este vorba despre cecenii care au încercat să fugă în Europa şi s-au ciocnit de persecuţii din partea autorităţilor cecene.

https://meduza.io/

Departamentul ştiinţă şi tehnologii al Ministerului Educaţiei şi Ştiinţei este conciediat in corpore

Departamentul ştiinţă şi tehnologii de pe lângă Ministerul Educaţiei şi Ştiinţei din Federaţia Rusă este concediat în componenţă deplină, iar birourile angajaţilor sunt sigilate. Despre asta au relatat pentru INDICATOR.RU două surse apropiate ministerului amintit.

https://indicator.ru/

Ministerul a contestat „curăţirile” din şi concedierile în masă în Departamentul ştiinţă şi tehnologie, transmite RIA NOVOSTI.

https://ria.ru/

MOLDOVA

În Republica Moldova a fost reţinut un mercenar care a luptat de partea militanţilor în Donbas

Angajaţii SIS au reţinut un mercenar de 22 de ani, originar din raionul Floreşti, care a luptat în Donbas de partea separatiştilor. Potrivit UCRINFORM, a fost intentat un dosar penal. Tânărul şi-a recunoscut vina.

http://www.ukrinform.ru/

Şevciuk a relatat despre sferele de perspectivă ale interacţiunii dintre Republica Moldova şi Transnistria

Preşedintele RMN, Evgheni Şevciuk, a declarat în cadrul emisiunii VESTI NEDELI. MODOVA că proiectele sociale realizate împreună cu Moldova „nu sunt pur şi simplu posibile, dar şi necesare”. Drept exemplu, Şevciuk a invocat rezolvarea problemei ecologice a Nistrului.

http://novostipmr.com/

Şevciuk a adăugat că „trebuie revenit la masa de negocieri” cu Moldova. După părerea sa, părţile au pierdut în ultimul an încrederea reciprocă, au fost făcute multe declaraţii şi acţiuni agresive de către partea moldovenească, transmite RTR MOLDOVA.

Potivit afirmaţiilor sale, „trebuie susţinute procesele economice dintre Transnistria şi Moldova, atunci multe dintre probleme îşi vor pierde acuitatea pentru ambele părţi”.

http://rtr.md/

Transnistria e pusă în gardă de către declaraţiile conducătorilor militari de rang înalt din Republica Moldova

Transnistria urmăreşte cu precauţie retorica conducătorilor militari de rang înalt ai Moldovei, care susţin necesitatea scoaterii trupelor ruse de menţinere a păcii din Zona de Securitate. Într-un interviu pentru postul de televiziune RTR MOLDOVA, liderul Tiraspolului, Evgheni Şevciuk, a declarat că acest fapt „îndepărtează Transnistria de la a crede în intenţiile bune” ale Chişinăului, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

Potrivit afirmaţiilor sale, „nu se poate agrava situaţia, când există un bloc întreg de contradicţii” şi „concentrată atenţia pe componenta militară care garantează securitatea atât pentru Transnistria, cât şi pentru cetăţenii Moldovei, ce locuiesc în preajma Zonei de Securitate”.

http://novostipmr.com/

Cinci membri ai Comitetului Executiv din Găgăuzia şi-au depus demisia

Cinci membri ai Comitetului Execuutiv al Găgăuziei şi-au depus demisia. Cauzele nu au fost comunicate, informează INIFOTAG.

http://www.infotag.md/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: