• Bucuresti 2º C
  Baia Mare 3º C
  Brasov 1º C
  Cluj-Napoca 2º C
  Constanta 4º C
  Craiova 5º C
  Galati 3º C
  Iasi 2º C
  Suceava 1º C
  Timisoara 4º C
 • 1 EUR = 4.6528 LEI
  1 USD = 4.0873 LEI
  1 GBP = 5.1549 LEI
  1 CHF = 4.1373 LEI
  1 HUF = 1.4387 LEI
  1 BGN = 2.3790 LEI
  1 JPY = 3.6126 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media ruse din 4 decembrie 2017

05 Decembrie, 09:14

POLITICĂ

SUA pregătesc o nouă strategie de apărare împotriva „ameninţării ruseşti”

Autorităţile SUA elaborează o nouă strategie a securităţii naţionale, care va include metodele de contracarare a „agresiunii ruseşti”, transmite ROSBALT. Strategia va lua, de asemenea, în considerare, ameninţarea înarmării nucleare a Coreii de Nord, terorismul mondial, „insistenţa” Iranului, precum şi influenţa crescândă a Chine în Asia şi „tentativele propagandei în Occident” din partea Federaţiei Ruse.

http://www.rosbalt.ru/

Ambasada SUA în Rusia îşi reia eliberarea de vize în regiunile ruse

Ambasadorul SUA în Federaţia Rusă, John Huntsman, a declarat pentru KOMMERSANT că, de la 11 decembrie, consulatele SUA din Petersburg, Ekaterinburg şi Vladivostok îşi vor relua eliberarea de vize cetăţenilor FR.

În luna august, SUA au declarata că, din cauza cererii Rusiei de a reduce numărul angajaţilor misiunilor diplomatice, el încetează eliberarea vizelor non-emigrare în Federaţia Rusă. De la începutul lunii septembrie, viza americană în Rusia poate obţinută la ambasada de la Moscova.

https://www.kommersant.ru

Letonia a cerut conferirea statului de agent străini mijloacelor ruse de informare în masă

Partidul muncitoresc social-democrat din Letonia a pregătit o petiţie prin care se cere adoptarea unei legi ce ar conferi posturilor de televiziune ale Federaţiei Ruse în Letonia statutul de agenţi străini. „Noi considerăm că posturile ruseşti de televiziune sunt legate în mod direct de Kremlin şi încearcă să subimneze unitatea UE şi NATO”, a declarat publicaţiei membrul conducerii ЛСДРП, Раймонд Лейниекс-Пуке.

https://iz.ru/

Ministerul de Externe a declarat că Moscova are o poziţie fermă cu privire la pacificatorii ONU în Donbas

Federaţia Rusă are o poziţie absolut fermă privind amplasarea contingentului de pacificare al ONU în Donbas, el trebuie să lucreze întru susţinerea misiunii OSCE, a declarat pentru RIA NOVOSTI directorul Departamentului pentru cooperarea europeană al MAE al Rusiei, Andrei Kelin.

https://ria.ru/

Rusia propune ca pacificatorii să fie amplasaţi exclusiv pe linia de demarcare dintre părţile aflate în conflict. La rândul lor, SUA se pronunţă pentru amplasarea pacificatorilor pe teritoriile autoproclamatelor republici populare Doneţk şi Luhansk, „până la hotarul cu Federaţia Rusă”.

http://www.bbc.com/

Regiunilor li s-a dispus să afişeze panourile publicitare într-o singură zi, în toată ţara

Panourile publicitare în vederea alegerilor din 2018 trebuie să apară în Rusia simultan. Reprezentanţii regiunilor li s-a notificat în acest sens în cadrul seminarului blocului pentru politica internă a Kremlinului. În total, în timpul campaniei vor fi trei valuri agitatorice, cu diferite linii ale publicităţii externe, scrie RBC.

https://www.rbc.ru/

Primul adjunct al şefului administraţiei preşedintelui, Serghei Kirienko, a declarat că alegerile trebuie să aibă loc pe cât cu putinţă mai transparent şi că „toate încălcările vor fi pedepsite dur”. Reprezentanţilor regiunilor li s-a mai dispus să asigure o prezenţă „reală”, deoarece sondajele arată că preşedintele în exerciţiu al Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, „îi devansează substanţial” pe alţi candidaţi.

https://meduza.io/

Mai puţin de 60% din ruşi şi-au exprimat dorinţa de a merge la alegerile preşedintelui

58% din ruşi sunt gata să ia parte la alegerile preşedintelui, se spune în sondajul Centrului Levada. 34% din numărul respondenţilor au declarat că, mai curând, vor vota, 24% – că vor vota cu siguranţă. Fiecare al cincilea nu intenţionează să meargă la alegeri: 10% din ruşi sunt convinşi că nu vor lua parte la alegeri. 20% din respodenţi nu s-au decis dacă merg ori nu la alegeri.

https://www.kommersant.ru/

De cea mai mare susţinere se bucură preşedintele în exerciţiu, Vladmir Putin: pentru el sunt gata să voteze 53% din respondenţi şi 67% din cei care sunt gata să ia parte la alegeri. Pe opozantul Alexei Navalnîi sunt gata să-l susţină 1% şi, respectiv, 2%.

http://www.interfax.ru/

Ministerul Apărării a cerut remiterea anumitor comenzi de construcţii în valoare de un trilion de ruble fără concurs. Putin a fost de acord

Ministrul Apărării Serghei Şoigu l-a rugat pe preşedintele Rusiei Vladimir Putin să numească 12 companii ca executaţi unici ai lucrărilor de renovare şi construcţie a obiectelor cu destinaţie specială. În aceste scopuri, instituţia va primi circa un trilion de ruble. Putin a fost de acord.

https://www.kommersant.ru/

ECONOMIE

Managerii de top pot ieşi de sub incidenţa „Legii Iarovaia”

Uniunea Industriaşilro şi Antreprenorilor din Rusia cere guvernului să scoată de sub incidenţa „Legii Iarovaia” reţelele evidenţiate de comunicaţii telefonice. Ele sunt folosite pentru convorbiri de către persoanele funcţii de răspundere din cadrul marilor întreprinderi. De exemplu, comunicaţia în mine, care, formal, nimereşte sub incidenţa legii menţionate.

https://www.kommersant.ru/

Pachetul amendamentelor „antireroriste” la lege, propus de către deputatul Irina Iarovaia şi senatorul Victor Ozezrov, a fost adoptat în vara anului 2016. El îi obligă pe operatorii de comunicaţie şi pe provideri ca, începând din iulie 2018, să păstreze întreg traficul de internet, înregistrările sunetelor şi oricare mesaje în decurs de o jumătate de an.

https://meduza.io/

Banca Centrală a retras licenţa unei bănci din depozitul  căreia au fost furate 5 milioane de dolari

Banca Centrală a anunţat retragerea licenţei în cazul Băncii „Standardul European”. Una dintre cauzele retragerii este furtul a 5 milioane de dolari din depozitul acestei bănci. Se mai spune că banca „era orientată” spre efectuarea de operaţiuni de schimb valutar „tenebroase”, iar conducerea se ocupa cu retragerea activelor. În funcţie de mărimea activelor, „Standardul European” se afla în cea de-a cincea sută.

https://echo.msk.ru/

SOCIETATE

Artiştii şi oamenii de afaceri ruşi au garantat în faţa lui Macron pentru Kerimov

Preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, i s-au adresat 13 cavaleri ruşi ai Ordinului de Onoare, care s-au pronunţat întru susţinerea acuzatului de neplata impozitelor în Franţa, Suleiman Kerimov. Scrisoarea a fost semnată de omul de afaceri Mihail Prohorov, de regizorii Pavel Lunghin şi Andrei Koncealovski, de şeful Sberbank German Gref, de fostul director general al Teatrului Bolşoi Alexandr Iskanov, de sculptorul Zurab Ţereteli şi de alţii.

http://tass.ru

Kerimov a fost reţinut la 20 noiembrie, pe aeroportul din Nisa. Autorităţile franceze îl suspectează de neplata impozitelor.

https://tvrain.ru/

Acuzarea a cerut pentru fostul ministru al Dezvoltării Economice 10 ani de închisoare

Acuzarea a cerut pentru fostul ministru al Dezvoltării Economice Alexei Uliukaev 10 ani de puşcărie în regim sever, cu o amendă de 500 de milioane de ruble. Procurorii au declarat că vinovăţia lui Uliukaev este dovedită în întregime, că el s-a comportat absolut firesc atunci când primea la Rosneft geanta cu 2 milioane de dolari (judecata s-a stabilit că geanta cântărea aproape 22 de kilograme). Potrivit lui Uliukaev, el considera că în geantă se afla un vin rar, promis de şeful Rosneft Igor Secin.

https://www.vedomosti.ru/

Anume Secin, potrivit acuzaţiei, i-a dat mita lui Uliukaev. Fostul ministru ar fi cerut 2 milioane de dolari pentru contribuţia la privatizarea Başneft. Secin nu s-a prezentat la judecată niciodată, deşi a fost chemat prin cel patru metode.

https://www.kommersant.ru/

Ministerul Culturii a distrus documentele proiectului „Platforma” al lui Serebrennikov

Ministerul Culturii nu dispune de niciun fel de rapoarte financiare şi plăţi în cazul proiectului „Platforma” al regizorului Kirill Serebrennikov, deoarece a expirat termenul lor de păstrare, a declarat apărarea. Avocatul a menţionat că nu poate înţelege cum a distrus Ministerul Culturii documentele, mai întâi, iar pe urmă şi-a dat seama că i-au fost aduse pagube.

https://tvrain.ru/

Curtea a luat astăzi hotărârea de a-l lăsa în arest la domiciliu pe regizorul Kirill Serebrennikov până la 19 noiembrie. El este acuzat de furtul mijloacelor alocate de către Ministerul Culturii pentru „Studioul şapte” pentru proiectul despre arta modernă „Platforma”.s

https://www.kommersant.ru/

Ninsoarea de la Moscova a determinat reţinerea a mai bine de 300 de rute aeriene

Mai bine de 300 de rute aeriene sunt reţinute sau anulate în aeroporturile de la Moscova. Stratul de zăpadă a constituit 5-8 centimetri.

http://www.interfax.ru/

MOLDOVA

Bălan consideră că discutarea statutului Transnistriei poate începe până la sfârşitul anului

Vicepremiereul pentru Reintegrare, negociatorul principal al Chişinăului în problema reglementării transnistrene Gheorghe Bălan, considere că până la finele anului curent poate fi începută discutarea statutului regiunii transnistrene. El a vorbit despre crearea de către guvern a unui plan corespunzător sub genericul „Viziunea”, menţionând că ciorna e deja transmisă partenerilor internaţionali. Potrivit afirmaţiilor sale, „pentru a tranşa conflictul, nu sunt necesare mari schimbări”.

„Dacă n-ar fi fost aceste structuri de forţă în Transnistria, dacă n-ar fi fost armata Federaţiei Ruse, atunci n-am fi avut niciun fel de probleme şi chiar niciun fel de statut n-ar fi fost necesar, pentru că oamenii pot să trăiască împreună [...] În Transnistria sunt circa 400 de mii de locuitori, dintre care 320 de mii deja au documente moldoveneşti”, a adăzgat el, subliniind că conflictul „este susţinut în mod artificial de către jucătorii externi”.

http://www.infotag.md/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: