• Bucuresti 27º C
  Baia Mare 20º C
  Brasov 22º C
  Cluj-Napoca 20º C
  Constanta 23º C
  Craiova 27º C
  Galati 24º C
  Iasi 21º C
  Suceava 18º C
  Timisoara 23º C
 • 1 EUR = 4.6490 LEI
  1 USD = 3.8160 LEI
  1 GBP = 5.3189 LEI
  1 CHF = 3.8808 LEI
  1 HUF = 1.4851 LEI
  1 BGN = 2.3770 LEI
  1 JPY = 3.4922 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media ruse din 23 octombrie 2017

24 Octombrie, 09:01

Autorităţile SUA au anulat viza fondatorului şi conducătorului Fondului Hermitage Capital, William Browder, supus al Marii Britanii. La 22 octombrie, Rusia l-a inclus pe William Browder în baza Interpolului, făcând uz de dreptul a include în mod unilateral numele celor căutaţi în vederea arestării.

POLITICĂ

SUA au anulat viza lui Browder după ce Rusia l-a inclus în lista Interpolului

Autorităţile SUA au anulat viza fondatorului şi conducătorului Fondului Hermitage Capital, William Browder, supus al Marii Britanii. La 22 octombrie, Rusia l-a inclus pe William Browder în baza Interpolului, făcând uz de dreptul a include în mod unilateral numele celor căutaţi în vederea arestării.

https://republic.ru/

În Rusia, Browder este acuzat de organizarea eschivării de la plata impozitelor şi de falimentare intenţionată. Interpolul a respins în numeroase rânduri cererea Rusiei privind arestarea finanţistului, considerând că faptul comportă „un caracter preponderent politic”. Brauder a fost condamnat în contumacie, împreună cu juristul Fondului Hermitage Capital, Serghei Magnitski, care şi-a pierdut viaţa în izolator. Magnitski a devoalat schemele de corupţie, în care erau implicaţi angajaţi ai Ministerului de Interne.

https://republic.ru/

Rusia va examina posibilitatea reducerii plăţilor către Consiliului Europei

Rusia examinează posibilitatea reducerii cotizaţilor pentru Consiliul Europei în lipsa posibilităţii de a influenţa activitatea CEDO, au declarat pentru IZVESTIA surse din cadrul Dumei de Stat. Rusia intenţionează să opereze în acest o reducere de 7-10 milioane de euro – sumă comparabilă cu cea alocată activităţii CEDO. Potrivit uneia dintre surse, „dacă Rusia nu participă la procedura alegerii judecătorilor, atunci de ce trebuie să executăm deciziile CEDO?”

https://iz.ru/

Turcia l-a expulzat în Tadjikistan pe un militar FR, care s-a alăturat Statului Islamic

În Tadjikistan din Turcia a fost trimis rusul Denis Hisamov, care a luat parte la operaţiunile militare în Siria de partea Statului Islamic. El a fost extrădat, deoarece avea un paşaport tadjik fals, în baza căruia, în mai 2015, a plecat în Siria. Curând Hisamov va fi predat Rusiei.

https://www.svoboda.org/

Navalnîi a fost eliberat

Opozantul Alexei Navalnîi a fost eliberat duminică dintr-un centru de detenţie special unde s-a aflat timp de 20 de zile în arest administrativ. El a fost arestat înaintea acţiunii din Nijni Novgorod pentru încălcarea normelor de desfăşurare a mitingurilor. Autorităţile oraşului au autorizat, într-o primă fază, mitingul, pe urmă însă şi-au retras decizia. Politicianul a considerat acţiunea drept una autorizată, deoarece ordinul a parvenit prea târziu.

http://www.interfax.ru/

În seara aceleiaşi zile, el a desfăşurat în miting preelectoral în Astrahan. La acţiune au venit circa 1,5 mii de oameni. Majoritatea era minori.

http://www.bbc.com/

... şi a comentat înaintarea candidaturii lui Sobceak

Comentând inenţiile prezentatoarei de televiziune Xenia Sobceak de a lua parte la alegerile prezidenţiale în anul 2018, Navalnîi a declarat că „toţi au dreptul de merge la alegeri”. El a adăugat că, dacă nu va fi admis la alegeri, atunci ele pot fi considerate nevalabile.

https://www.kommersant.ru/

La începutul lunii septembrie, Navalnîi i-a cerut lui Sobceak să nu participe „la jocul destul de scabros al Kremlinului, numit «O să târâm la alegeri o ruşine liberală, pentru a distrage atenţia»”, iar concepţiile prezentatoarei l-a calificat drept „destule de antropofage”.

http://www.rbc.ru/

Cel de-al doilea val de demisii. De funcţia sa poate fi lipsit guvernatorul Petersburgului

Guvernatorul  Petersburgului, Gheorghi Poltavcenko, îşi poate părăsi funcţia după alegerile prezidenţiale din martie 2018. Demisia lui Poltavcenko este legată de probleme economice şi „de reaua dirijabilitate” a oraşului.

https://tvrain.ru/

Poltavcenko poate ajunge în următorul val al demisiilor guvernatorilor, pe care Kremlinul intenţionează s-o declanşeze după alegerile preşedintelui. În afară de conducătorul Petersburgului, este discutată activ demisia guvernatorului regiunii Kemerovo, Aman Tuleev.

https://republic.ru/

ECONOMIE

Rusia va ridica de la 1 noiembrie interdicţia asupra livrărilor de roşii din Turcia

La de la 1 noiembrie, Rusia va ridica restricţiile privind importurile de roşii din Turcia. Declaraţia a fost făcută de ministrul Energiei, Alexandr Novak. Embargoul asupra roşiilor de provenienţă turcească a fost aplicat de Rusia în anul 2016, după ce la hotarul cu Siria forţele antiaeriene ale Turciei au doborât una avion rusesc Su-24.

http://tass.ru/

Rusia aşteaptă, în replică, anularea normelor complicate pentru importul produselor agricole ruseşti.

https://echo.msk.ru/

Turcia a dat un aviz pozitiv segmentului Fluxul turcesc

Turcia a remis companiei Gazprom o încheiere pozitivă privind influenţa ultimului segment al Fluxului turcesc asupra ecologiei. Potrivit şefului Gazprom Alexei Miller, construcţia celor două magistrale ale Fluxului turcesc va fi încheiată în anul 2019.

http://www.rosbalt.ru/

Fluxul turcesc presupune construcţia unei conducte de gaze prin Marea Neagră, până la partea europeană a Turciei şi mai departe, către hotarul cu Grecia. Prima magistrală va fi destinată pieţei turceşti, cea de-a doua – aprovizionării cu gaze a ţărilor din  Europa de Sud şi Sud-Est.

http://tass.ru/

Mass-media: Ministerul Muncii vrea să majoreze vechimea minimă în câmpul muncii

Autorităţile Rusiei discută majorarea vechimii minime în câmpul muncii pentru primirea pensiei. Se vrea evitarea majorării vârstei de pensionare. Rusia este una dintre puţinele ţări din CSI în care vârsta de pensionare rămâne foarte mică [bărbaţii ies la pensie la 60 de ani, femeile – la 55].

https://www.vedomosti.ru/

SOCIETATE

Un ucrainean înarmat cu pistoale şi grenade a tras la hotarul cu Rusia

În timp ce încerca să traverseze ilegal hotarul cu  FR, un cetăţean al Ucrainei, în vârstă de 31 de ani, a tras focuri de armă. Potrivit FSB, în timpul percheziţiei asupra celui în cauză a fost depistat un arsenal din 2 pistoale şi 5 grenade. În afară de asta, asupra sa au mai fost găsite 60 de cartuşe de calibrul 5,45 milimetri şi 26 de fiole conţinând o substanţă lichidă de culoare sură (prezmptiv, mercur).

https://www.gazeta.ru/

O prezentatoare a postului de radio EHO MOSCVÎ a fost atacată cu cuţitul

Asupra prezentatoarei de la postul de radio EHO MOSCVÎ, Tatiana Felgenhauer, a fost atacată cu un cuţit în redacţie. Criminalul a pulverizat gaz în faţa paznicului de la intrarea în redacţie, a urcat în redacţie şi a lovit-o pe Felgenhauer cu cuţitul în gât. Jurnalista a fost internată în stare gravă. Potrivit medicilor, viaţa ei nu este în pericol. Atacatorul a fost reţinut de poliţie.

http://www.interfax.ru/

Ministerul de Interne a comunicat că prezentatoarea a fost atacată de un cetăţean străin. Poliţia nu dezvăluie cetăţenia celui în cauză. În versiunea ministerului, „drept pretext pentru cele întâmplate a servit antipatia personală”. Atacatorul va fi supus expertizei psiho-psihiatrice.

https://meduza.io/

REN TV l-a dat pe eroul meme-lor drept un expert militar

Postul de televiziune REN TV a utilizat fotografia unui bărbat în vârstă, cunoscut pe Internet ca mem-ul „Harold cel care ascunde boala”, în programul „Taina militară”. El a fost arătat pe ecran cu o expresie seroasă a feţei în calitate de „militar occidental de rang înalt”, când vocea de după cadru vorbea despre rămânerea în urmă a armatei americane faţă de cea a Rusiei.

https://tjournal.ru/

Prezentatorul l-a citat pe generalul american de brigadă Frank Gorenk relativ la faptul că „arma electronică rusească va paraliza în întregime funcţionarea electronicii americane, instalată pe rachete, avioane şi nave”. În mai 2007, Pentagonul a respins aceste cuvinte, iar citatul a fost declarat un fake.

https://lenta.ru/

În Cecenia a fost promisă pedepsirea studenţilor şi rectorilor pentru absenţa la meciul „Ahmat”

Autorităţile Ceceniei au cerut instutuţiilor de învăţământ superior să asigure o prezenţă de sută la sută a fanilor la apropiatul meci al „Ahmat” [clubul de fotbal din Groznîi], ameninţând-i pe studenţi cu exmatricularea, iar pe rectori – cu concedierea, potrivit KAVKAZKI UZEL. Potrivit unui student, reperzentantul autorităţilor „a vorbit despre lipsa patriotismului, a cerut listele celor care nu au mers la meci şi i-a ameninţat pe toţi «neisprăviţii» cu extratricularea”.

http://www.kavkaz-uzel.eu/

MOLDOVA

Decretul cu privire la numirea ministrului Apărării va fi semnat de preşedintele Parlamentului

Decretul privind numirea ministrului Apărării va fi semnat, în locul preşedintelui, de spicherul Andrian Candu. Informaţia este confirmată de Serviciul de presă al Parlamentului. Decretul cu privire la numirea lui Eugen Sturza – a cărui candidatură a fost respinsă de două ori de şeful statului – în funcţia de ministru al Apărării poate fi semnat la 24 octombrie.

http://newsmaker.md/

PSRM propune interzicerea dublei cetăţenii în cazul magistraţilor Curţii Constituţionale

Fracţiunea PSRM intenţionează să înregistreze un proiect de lege ce va interzice dubla cetăţenie pentru magistraţii de la Curtea Constituţională şi va permite tragerea lor la răspundere penală sau administrativă. Potrivit autorilor proiectului de lege, deputaţii socialişti Vlad Bătrâncea şi Vasile Bolea, cetăţenii altui stat nu trebuie să decidă soarta Moldovei, iar faptul că ei contribuie la uzurparea puterii nu trebuie să rămână nepedepsit.

Anterior, Curtea Constituţională a stabilit că, dacă preşedintele refuză să-l îndeplinească obligaţiile constituţionale, asta o pot face spicherul sau primul ministru, fără acordul şi participarea preşedintelui.

http://newsmaker.md/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: