• Bucuresti 14º C
  Baia Mare 6º C
  Brasov 10º C
  Cluj-Napoca 5º C
  Constanta 15º C
  Craiova 12º C
  Galati 11º C
  Iasi 9º C
  Suceava 5º C
  Timisoara 7º C
 • 1 EUR = 4.6362 LEI
  1 USD = 3.9368 LEI
  1 GBP = 5.2449 LEI
  1 CHF = 3.9746 LEI
  1 HUF = 1.4750 LEI
  1 BGN = 2.3705 LEI
  1 JPY = 3.4698 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media ruse din 23 noiembrie 2017

24 Noiembrie, 10:39

Preşedinţii „şi-au confirmat susţinerea pentru suveranitatea, unitatea şi integritatea teritorială a Siriei”. Părţile au convenit să acorde ajutor sirienilor în procesul de restabilire a unităţii ţării şi reglementare politică a crizei [...] sub supravegherea NATO”.

POLITICĂ

Rusia le-a propus Turciei şi Iranului să restabilească împreună Siria

Preşedinţii Rusiei, Turciei şi Iranului au purtat la Soci discuţii privind reglementarea situaţiei politice din Siria. La sfârşit, Putin a declarat că omologii săi au susţinut iniţiativa Moscovei de a convoca Congresul dialogului sirian naţional.

http://www.interfax.ru/

Preşedinţii „şi-au confirmat susţinerea pentru suveranitatea, unitatea şi integritatea teritorială a Siriei”. Părţile au convenit să acorde ajutor sirienilor în procesul de restabilire a unităţii ţării şi reglementare politică a crizei [...] sub supravegherea NATO”.

http://www.newsru.com/

Clinton a respins acuzaţiile privind tranzacţiile cu uraniu cu Federaţia Rusă

Fostul candidat la funcţia de preşedinte al SUA Hillary Clinton a respins acuzaţiile de implicare în tranzacţiile cu uraniu cu FR, menţionând că are loc o distorsionare conştientă a faptelor. Ea este suspectată de faptul că în anul 2010, fiind în funcţia de secretar de stat, a contribuit la tranzacţia dintre compania Uranium One şi Rosatom în schimbul unor mijloace din partea Rusiei. Ca urmare, partea rusă a primit 51% din acţiuni ale companiei înregistrate în Canada.

https://echo.msk.ru/

... şi a relatat despre influenţa lui Ttrump asupra acţiunilor „hackerilor ruşi”

Clinton a mai declarat că hackerii ruşii tindeau să spargă serverele Departamentului de Stat în timpul muncii sale la Departament, iar Trump a contribuit la faptul că „ruşii au făcut tot posibilul pentru a găsi ceva pe acest server”. Ea a menţionat că acţiunile Federaţiei Ruse în privinţa SUA pot fi considerate în măsură deplină drept un război cibernetic.

https://www.kommersant.ru/

Facebook le va arăta utilizatorilor postările „fabricii de troli”

Utilizatorii Facebook şi Instagram vor putea să vadă postările pe care autorii reţelelor sociale le consideră create de către Agenţia rusească de studii pe internet, numită „fabrica de troli”.

https://republic.ru/

Conform calculelor Facebook, postările „fabricii de troli” despre politica SUA au fost vizualizate de către126 de milioane de oameni. Notele imitau reflecţiile americanilor despre politică şi problemele sociale şi provocau zâzanie. „Fabrica” a privită în legătură cu „bucătarul lui Putin”, omul de afaceri Evgheni Prigojin.

https://meduza.io/

Un rus a fost acuzat de spargerea serverelor CIA

Hackerul rus Evgheni Nikulin, reţinut la Praga la cererea SUA, a fost acuzat de spargerea serverelor CIA. Acest lucru e notat în documentarea medicală a clinicii psihiatrice cehe, unde rusul a fost ţinut cu forţa.

https://iz.ru/

În decurs de patru zile, Nikulin a fost legat de pat cu curele, lui i se introducea intravenos glucoză în locul alimentării normale, i se făceau regulat injecţii cu preparative antiepileptice puternice. Lui nu i se permitea la veceu şi îi erau interzise plimbările.

http://www.interfax.ru/

Nikulin a fost reţinut în toamna anului 2016, în Cehia, la demersul SUA. El e suspectat de implicare în atacurile cibernetice asupra LinkedIn în anul 2012. În luna mai, Nikulin a spus că lui i s-a propus să recunoască spargerea contului de poştă a lui Hillary Clinton în schimbul anulării acuzaţiilor, al cetăţeniei şi banilor.

https://tvrain.ru/

Şefl RPL Igor Plotniţki a plecat din Luhansk în Federaţia Rusă

Şeful autoproclamatei republici populare Luhansk Igor Plotniţki şi adepţii săi au plecat cu un cortegiu în direcţia Rusiei. Plecarea a coincis cu declaraţia ministrul demis al Internelor din RPL Igor Kornet cu privire la măsurile de succes comune ale Ministerului de Interne şi Ministerului Securităţii de Stat al RPL.

https://www.novayagazeta.ru/

La 21 noiembrie, reprezentantul MAI al Ucrainei, Artiom Şevcenko, a declarat că Plotniţki a plecat în Rusia. Nici Moscova, nici RPL n-au comentat oficial această informaţie. Cu toate acestea, la 22 noiembrie, pe site-ul şefului RPL a fost publicată o înregistrare video despre şedinţa sa cu miniştrii.

https://www.kommersant.ru/

Din 20 noiembrie, în RPL continuă conflictul dintre şeful republicii Igor Plotniţki şi Igor Kornet, pe care primul l-a demis din funcţia de ministru de Interne. Kornet a refuzat să se subordoneze decretului lui Plotniţki şi a declarat că situaţia din RPL se află sub controlul MAI.

https://meduza.io/

Procuratura a început controlul cuvintelor Xeniei Sobceak despre statutul Crimeii

Prezentatoarea de televiziune Xenia Sobceak, care şi-a anunţat intenţia de a candida la funcţia de preşedinte al Rusiei, a declarat în direct la postul de radio EHO MOSCVÎ că Procuratura Generală efectuează un control din cauza afirmaţiilor sale privind alipirea Crimeii la Rusia. La 24 octombrie, ea a declarat că „din punctul de vedere al dreptului internaţional, Crimeea este ucraineană”.

https://echo.msk.ru/

Un angajat al Flotei Mării Negre a fost reţinut sub bănuiala de spionaj

La Sevastopol a fost reţinut un angajat civil al Flotei Mării Negre. El este suspectat de „spionaj în favoarea statului vecin”. Nu se precizează de care stat anume este vorba.

https://ria.ru/

În luna septembrie, la Simferopol a fost reţinut militarul Federaţiei Ruse Dmitri Dolgopolov. El a recunoscut că a transmis informaţie secretă Direcţiei principale de recunoaştere a Ministerului Apărării al Ucrainei. Potrivit FSB, el transmite „informaţii despre activitatea unităţilor şi formaţiunilor Flotei Mării Negre”.

https://republic.ru/

ECONOMIE

Putin a cerut asigurarea disponibilităţii de a creşte rapid volumele producţiei militare

Preşedintele Federaţiei Ruse Vladimir Putin, în cadrul unei şedinţe cu conducerea Ministerului Apărării şi a industriei de apărare, a declarat că întreprinderile trebuie să fie gata în timpul necesar să mărească volumele producţiei de apărare. Potrivit afirmaţiilor sale, asta se referă la toate întreprinderile mari şi strategice, atât de stat, cât şi private.

https://www.rbc.ru/

SOCIETATE

Senatorul rus Kerimov a fost acuzat de spălare de bani şi a fost eliberat pe o caţiune de 5 milioane de euro

Senatorul rus Suleiman Kerimov a fost acuzat în Franţa de spălare de bani şi evaziune fiscallă. Kerimov nu va fi arestat, dar trebuie să rămână în Franţa până la sfârşitul anchetei şi să plătească o cauţiune de 5 milioane de euro.

https://www.kommersant.ru/

Kerimov a fost reţinut la 20 noiembrie în aeroportul de la Nisa. El este acuzat că cumpărat vile pe Coasta de Azur prin intermediul unor companii-fantomă, ca să nu plătească impozite. Poate fi vorba de „câteva zeci de milioane de euro”. Kerimov nu-şi recunoaşte vinovăţia.

https://meduza.io/

Federaţia Rusă a fost lipstă de primul „aur” la Olimpiada din  Soci

Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat suspendarea a patru skeletoniști ruşi, inclusiv medaliatul cu aur al Soci-2014, Alexandr Tretiakov. Acesta este primul „aur” pe care Rusia îl pierde în cadrul anchetei antidoping a Jocurilor de Iarnă. După o serie de hotărâri ale Comitetului, Rusia deja a pierdut şase medalii Soci-2014 şi poate să piardă încă. Acum, primul loc după numărul de medalii este ocupat de Norvegia şi SUA – câte 29, Rusia are 27.

https://meduza.io/

Ministerul Transporturilor a propus împărţirea şoferilor în profeionişti şi amatori

Ministerul Transporturilor a pregătit un proiect de lege ce îi divizează pe automobilişti în profesionişti şi amatori, scrie KOMMERSANT. Profesioniştii sunt taximetriştii, şoferii de cursă lungă şi cetăţenii care conduc automobilul prin contract. Rezultatul va fi o marcă în permisul de conducere, ce confirmă „competenţa profesională”; fără această marcă nu vor fi angjaţi. Pentru restul, instruirea va fi mai simplă.

https://www.kommersant.ru/

MOLDOVA

Filip s-a întâlnit la Bruxelles cu Secretarul General al NATO

Primul ministru al Republicii Moldova Pavel Filip s-a întâlnit la Bruxelles cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg. Împreună cu Filip, sediul NATO a fost vizitat şi de ministrul Apărării Eugen Sturza. Stoltenberg a mulţumit Moldovei pentru prezenţa militară în Kosovo şi a promis să sporească capacitatea de apărare a Armatei Naţionale. El a reamintit, de asemenea, că Alianţa a ajutat RM să anihileze pesticidele şi contribuie la combaterea ameninţărilor cibernetice. Filip i-a mulţumit lui Stoltenberg pentru ajutor l-a asigurat că Republica Moldova îşi va continua participarea la misiunile de asigurare a securităţii în Europa.

http://newsmaker.md/

Johannes Khan: Republica Moldova va primi prima tranşă de asistenţă macrofinanciară din partea UE în primul trimestru al anului 2018

Moldova va primi prima tranşă de asistenţă macrofinanciară din partea UE în valoare totală de 100 de milioane de euro în primul trimestru al anului 2018, a declarat comisarul european pentru extindere şi politica de vecinătate, Johannes Khan, la summit-ul Parteneriatului estic. Suma este încă necunoscută. Acordul a fost semnat în timpul întâlnirii bilaterale cu prim-ministrul Pavel Filip.

http://newsmaker.md/

Ambasada Rusiei în Moldova a condamnat profanarea monumentului lui Puşkin

Ambasada Rusiei în Republica Moldova a condamnat profanarea monumentului lui Puşkin din oraşul Făleşti. Misiunea diplomatică le-a cerut autorităţilor Moldovei să ancheteze incidentul şi să acorde susţinere la restabilirea monumentului. Răufăcătorii au distrus partea de sus a monumentului – capul şi umerii; identitatea lor deocamdată nu e stabilită. Ambasada a menţionat că incidentul „distonează pe fundalul recentei inaugurări în Rusia a monumentului lui Dimitrie Cantemir”.

https://www.newsru.com/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: