• Bucuresti 15º C
  Baia Mare 9º C
  Brasov 13º C
  Cluj-Napoca 10º C
  Constanta 17º C
  Craiova 13º C
  Galati 15º C
  Iasi 13º C
  Suceava 10º C
  Timisoara 8º C
 • 1 EUR = 4.6346 LEI
  1 USD = 3.9285 LEI
  1 GBP = 5.2711 LEI
  1 CHF = 3.9729 LEI
  1 HUF = 1.4767 LEI
  1 BGN = 2.3697 LEI
  1 JPY = 3.5016 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media ruse din 22 noiembrie 2017

23 Noiembrie, 09:06

În comunicatul de presă al SUA se spune că preşedinţii „au confirmat importanţa luptei comune împotriva terorismului în Orientul Apropiat şi în Asia Centrală şi au convenit să studieze căile cooperării de mai departe” în lupta cu organizaţiile teroriste, transmite DOJDI.

POLITICĂ

Trump a calificat drept „excelentă” discuţia telefonică cu Putin

Preşedinţii Rusiei şi SUA Vladimir Putin şi Donald Trump au discutat la telefon probleme legate de Siria, Iran, Afganistan, Coreea de Nord şi Ucraina. Trump a spus că discuţia a fost „excelentă”.

https://www.kommersant.ru/

În comunicatul de presă al SUA se spune că preşedinţii „au confirmat importanţa luptei comune împotriva terorismului în Orientul Apropiat şi în Asia Centrală şi au convenit să studieze căile cooperării de mai departe” în lupta cu organizaţiile teroriste, transmite DOJDI.

https://tvrain.ru/

În comunicatul Kremlinului s-a arătat că Putin i-a comunicat lui Putin concluziile discuţiilor sale cu Assad, care „şi-a confirmat fidelitatea faţă de procesul politic, faţă de promovarea reformei constituţionale şi alegere prezidenţiale şi parlamentare”.

https://www.vedomosti.ru/

MAI al Ucrainei a anuţat evadarea şefului RPL în Rusia. Informaţia nu s-a confirmat

Şeful autoproclamatei republici populare Luhansk, Igor Plotniţki, a fugit din Luhansk în Rusia, a declarat şeful Departamentulu comunicare al Ministerului de Interne al Ucrainei. În ziua de 21 noiembrie, centrul oraşului Luhansk a fost blocat de oameni înarmaţi şi tehnică blindată. Dar în dimineaţa zilei următoare, 22 noiembrie, pe site-ul şefului RPL a apărut o înregistrare video a întâlnirii lui Plotniţki cu conducerea Ministerului pentru Situaţiile Excepţionale şi cea a Internelor.

https://echo.msk.ru/

Mai târziu, s-a aflat că apariţia oamenilor înarmaţi pe străzile din Luhansk este legată de fostul şef al MAI al autoproclamatei republici, Igor Kornet, care, cu o zi înainte de asta, a fost concediat de Plotniţki. Kornet a acuzat un şir de demnitari ai RPL de corupţie. La rândul său, Plotniţki l-a acuzat pe Kornet că încearcă „să se menţină pe lângă putere cu preţul destablizării situaţiei din interiorul statului”.

https://www.novayagazeta.ru/

Kremlinul a luat partea ministrului de Interne al RPL în conflictul aceluia cu preşedintele republicii autoproclamate

Kremlinul s-a situat de partea ministrului de Interne al RPL, concediat de Plotniţki, a declarat pentru RBC o sursă din anturajul lui Vladislav Surkov. Dar deocamdată pe liderul republicii nu-l paşte demisia: lui i s-a dat „ultima şansă”. E vorba de „procesul instalării modelului conducerii controlate din partea Moscovei”, a spus sursa, menţionând că Doneşkul e şi mai dependent de Kremlin.

https://www.rbc.ru/

Şeful Departamentului Administraţiei prezidenţiale pentru cooperarea social-economică în cadrul CSI, Abhazia şi Osetia de Sud, Mihail Ariutiunov, a respins această informaţie.

http://tass.ru/

Plotniţki are din 2015 conflicte cu blocul de forţă al republicii. În august 2016 asupra lui a fost comis un atentat: automobilul său a fost aruncat în aer, el a fost grav rănit. Plotniţki a acuzat serviciile speciale de inactivitate, iar în luna septembrie a anunţat dejucarea unei tentative de lovitură de stat în RPL, făcând aluzie că duşmanii săi interni au avut, probabil, sprijin în Federaţia Rusă.

https://www.kommersant.ru/

Un deputat rus a fost reţinut în Franţa sub bănuiala de evaziune fiscală

Membrul Consiliului Federaţiei, Suleiman Kerimov, a fost reţinut la 20 noiembrie pe aeroportul de la Nisa într-un caz de evaziune fiscală. Kerimov n-a recunoscut acuzaţiile. Ministerul de Externe al Rusiei deja a notificat Franţei că Kerimov se bucură de imunitate diplomatică.

https://tvrain.ru/

Potrivit MEDUZA, cazul poate fi în legătură cu achiziţia unei proprietăţi scumpe, cu o suprafaţă totală de 90 de mii de metri pătraţi, pe Coasta de Azur, prin intermediul unor companii-fantomă, spre a evita impozitele. FORBES a estimat averea lui Kerimov la 6,3 miliarde de dolari.

https://meduza.io/

La rândul său, sursa RIA NOVOSTI din aparatul Consiliului Federaţiei a declarat că Kerimov a sosit în Franţa în interes personal, fără paşaport diplomatic. Lui i-a fost prelungit termenul de arest cu 24 de ore. Kremlinul a declarat că Ministerul de Externe desfăşoară o muncă activă în chestiunea reţinerii lui Kerimov.

https://ria.ru/

Jirinovski participă pentru a şasea oară la prezidenţialele din Rusia

Partidul Liberal-Democrat din Rusia îl înaintează pentru a şasea oară la funcţia de preşedinte al Federaţiei Ruse pe Vladimir Jirinovski, transmite TASS. Hotărârea a fost luată unanim.

Jirinovski are 71 de ani. El a participat la toate cele cinci alegeri prezidenţiale din Rusia. Cel mai bun rezultat al său a fost de 9,35% la alegerile din 2008.

http://tass.ru/

Jirinovski a fost acuzat de nenumărate ori de lipsă de respect faţă de jurnalişti, colegi şi alegători. În anul 2013, el a cerut îngrădirea Caucazului de Nord cu sârmă ghimpată, iar „cecenii, daghestanezii, osetinii să fie alungaţi din Rusia Centrală”. În anul 2012, politicianul i-a ofensat pe locuitorii Uralului, numindu-i „debili”. Liderul PLDR susţine anexarea Crimeii, menţionează RADIO SVODODA.

https://www.svoboda.org/

ECONOMIE

SUA au introdus taxe definitive pe sârma de oţei din Federaţia Rusă

SUA introduc taxe definitive asupra sârmei de oţel din Federaţia Rusă, Belarus şi Emiratele Arabe Unite, a comunicat Ministerul Comerţului al SUA. Taxa în cazul a două companii din Rusia a constituit 756,93%; pentru restul întreprinderilor ruse – 436,8%.

http://www.interfax.ru/

„Impozitul pe Google” a adus în bugetul Federaţiei Ruse circa 7 miliarde de ruble

În anul 2017, în bugetul Rusiei au intrat circa 7 miliarde de ruble mulţumită „impozitului pe Google”, care îi obligă pe vânzătorii străini de servicii digitale să plătească TVA. La evidenţă se află deja 131 de companii, între care Apple, Amazon, Google, Alibaba.

https://www.rbc.ru/

SOCIETATE

 

Federaţia Rusă a propus un nou tip de viză de intrare

În Rusia a apărut o varietate de viză de intrare în scopuri de permis de şedere temporară. Noua viză poate fi eliberată străinilor de către reprezentanţa diplomatică sau de către instituţia consulară pe un termen de până la patru luni, informează cotidianul METRO.

https://www.metronews.ru/

Secin a refuzat să vină, până la finele anului, în instanţă în dosarul Ulukaev

Şeful Rosneft Igor Secin nu va putea să compară până la finele anului în instanţă în dosarul fostului ministru Alexei Uliukaev. În nota avocatului său se spune că Secin n-a venit în instanţă dintr-un motiv întemeiat: el îşi îndeplineşte obligaţiunile de serviciui. Secin a fost chemat de trei ori în instanţă în acest caz.

https://tvrain.ru/

Serviciul de presă al Rosneft a declarat anterior că Secin nu va putea să compară în instanţă la 22 noiembrie, deoarece îi va arăta prim-ministrului Dmitri Medvedev zăcămintele din Kondinsk, districtul autonom Hantî-Mannsiisk. În acelaşi timp, s-a aflat că Medvedev se va afla la 22 noiembrie la Moscova: serviciul de presă al guvernului a comunicat că el va reveni dintr-o vizită de lucru pe data de 21.

https://meduza.io/

Secin este martorul principal al acuzării în dosarul lui Alexei Uliukaev. Fostul ministru este acuzat de primirea unei mite de două milioane de dolari pentru coordonarea tranzacţiei în cadrul căreia Rosneft a primit pachetul de acţiuni al Başneft. Ulkiukaev îşi neagă vinovăţia.

https://www.rbc.ru/

Prin decizia unei judecătorii din Iakutia, doi oameni de afaceri nu vor mai putea consuma alcool în următorii doi ani

În Iakutia a fost pronunţat verdictul în cazul a doi oameni de afaceri care, în septembrie, fiind în stare de ebrietate, au tras în obiecte energetice şi i-au lăsat astfel, pentru 24 de ore, fără curente electric pe oamenii din cinci raioane ale republicii. Lor li s-a perceput o despăgubire de 650 de mii de ruble în favoarea companiei Iakutenergo. În acelaşi scop, le-au fost arestate automobilele.

https://tjournal.ru/

A murit cântăreţul rus de operă Dmitri Hvorostovski

Cântăreţul de operă Dmitri Hvorostovski a murit azi-dimineaţă la Londra. El avea 55 de ani. În iunie 2015 el a fost diagnosticat cu tumoare la creier. Hvorostovski cânta la Covent Garden din Londra, la Opera de Stat din Berlin, în La Scala din Milano, în Opera de Stat din Viena, la Opera Metropolitană din New York, Teatrul Mariinsky ş.a.

https://www.vedomosti.ru/

MOLDOVA

Autorităţile din Republica Moldova au trimis înapoi o delegaţie din Moscova, sosită la forul de afaceri din Bălţi

În Moldova nu au fost admişi participanţii la forul cooperării în domeniul afacerilor Moscova-Bălţi-Moldova, care au sosit de la Moscova pe aeroportul din Chişinău. Poliţia de Frontieră afirmă că ei nun şi-au putut explica scopul vizitei. Primarul de Bălţi, liderul Partiduli Nostru, Renato Usatîi, a calificat acţiunile autorităţilor moldovene drept „o culme a dezmăţului”.

http://newsmaker.md/

În regiunea din stânga Nistru vor fi deschise trei anticamere publice ale preşedintelui

Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon a declarat – răspunzând online la întrebările utilizatorilor reţelelor sociale Odnoklasniki – că în Transnistria vor fi deschise trei anticamere publice pentru audienţa locuitorilor. El a menţionat că în anul 2018 intenţionează să se întâlnească în mod regulat cu ei. Dodon şi-a exprimat speranţa că şi întânirile cu conducerea Transnistriei vor avea loc cu regularitate, inclusiv cu liderul separatist din regiune, Vadim Krasnoselski.

http://www.infotag.md/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: