• Bucuresti 3º C
  Baia Mare 8º C
  Brasov 3º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 4º C
  Craiova 1º C
  Galati 3º C
  Iasi 5º C
  Suceava 2º C
  Timisoara 6º C
 • 1 EUR = 4.6651 LEI
  1 USD = 3.7841 LEI
  1 GBP = 5.3315 LEI
  1 CHF = 3.9936 LEI
  1 HUF = 1.4900 LEI
  1 BGN = 2.3853 LEI
  1 JPY = 3.6049 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media ruse din 22 august

23 August, 10:06

Rusia nu-şi va vărsa mânia asupra cetăţenilor americani ca răspuns la decizia SUA de a suspenda eliberarea vizelor americane cetăţenilor ruşi. Declaraţia a fost făcută de ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

POLTICĂ

Lavrov a promis să „nu-şi verse mânia” asupra cetăţenilor SUA din cauza vizelor

Rusia nu-şi va vărsa mânia asupra cetăţenilor americani ca răspuns la decizia SUA de a suspenda eliberarea vizelor americane cetăţenilor ruşi. Declaraţia a fost făcută de ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

http://www.interfax.ru/

La ambasada SUA din Moscova s-a format un rând la vize

Între timp, la Ambasada SUA la Moscova s-a format un rând din doritorii de a obţine viza americană, transmite RIA NOVOSTI. Marţi este ultima zi de eliberare a vizelor înainte de pauza de până la 1 septembrie. Mai târziu, Ambasada SUA a respins informaţia despre rânduri.

https://ria.ru/

În ajun, SUA au anunţat suspendarea eliberării de vize non-imigrare în întreaga Rusie. Cu începere de la 1 septembrie, procedura va fi reluată la Moscova. În alte regiuni, ea va fi suspendată pentru un termen nedeterminat.

https://www.gazeta.ru/

Despre ce au discutat Surkov şi Volcker la primele lor negocieri privind Ucraina

La 21 august, la Minsck a avut loc prima întrevedere, de cunoaştere, dintre asistentul preşedintelui FR, Vladislav Surkov, şi reprezentantul special al SUA pentru Ucraina, Kurt Volcker. Întrevederea a durat circa trei ore. Părţile au discutat căile de reglementare a conflictului din Donbas. „Angajamentul faţă de acordurile de la Minsk n-a fost pus la îndoială”, a precizat Surkov. Diplomatul american n-a oferit deocamdată comentarii.

https://www.gazeta.ru/

Ministrul adjunct pentru afacerile teritoriilor ocupate provizoriu ale Ucrainei, Iuri Grîmceak, comentând întâlnirea, a declarat că decizia cu privire la retragerea de către FR a trupelor din Donbas este deja luată. Singurul lucru în discuţie astăzi este cum vor pleca, în ce condiţii etc.”.

http://gordonua.com/

Mass-media au găsit o imagine a lui Putin cu liderii companiei militare private „Wagner”

FONTANKA a identificat în una dintre fotografiile făcute la recepţia din 2016 la Kremlin, alături de preşedintele Rusiei, patru comandanţi ai companiei militare private „Wagner”. Doi dintre ei sunt eroi ai Rusiei şi alţi doi – cvadrupli cavaleri ai ordinului „Bărbăţei”.

Unul dintre ei este Kuzneţov, cu pseudonimul său de apel Ratibor. În anul 2008, el a fost arestat sub bănuiala de răpire a unui om şi jaf, în anul 2010 a fost pronunţat verdictul, în anul 2013 pedeapsa a fost redusă şi el a fost pus în libertate, iar, după un an, a început a conduce o companie în grupul Wagner.

http://www.fontanka.ru/

Încă un om din imaginea cu preşedintele este Andrei Bogatov (numele de recunoaştere – Brodeaga). În anul 2016, el a fost grav rănit lângă Palmira.

Cu Putin s-a fotografiat şi Andrei Troşev (Sedoi), care îndeplinea funcţia de „director executiv” în cadrul companiei militare private. În luna iunie, el a ajuns la spital „în stare de intoxicare alcoolică”, asupra sa au fost găsite hărţi ale Siriei şi câteva milioane de ruble şi mii de dolari, scrie MEDUZA. Potrivit mass-media, luptătorii companiei amintite au luat parte la luptele din Donbas şi Siria.

https://meduza.io/

Un fost funcţionar din Kremlin a dat VEDOMOSTI în judecată din cauza unui articol despre campania lui Putin

Fostul şef al Direcţiei politică internă în cadrul Administraţiei preşedintelui FR, Constantin Kostin, a dat cotidianul VEDOMOSTI în judecată din cauza unui articol în care e vorba de faptul că Kremlinul nu a inventat deocamdată „chipul viitorului”, cu care Putin va merge la alegerile prezidenţiale din 2018. Publicaţia scria că Kostin a fost unul dintre curatorii acestei teme, dar „n-a făcut faţă”. „De către publicaţia menţionată mi-au fost aduse suferinţe morale”, a scris el în cererea sa.

http://www.bbc.com/

ECONOMIE

Belarus a primit 700 de milioane de dolari de la FR pentru a-şi achita datoria faţă ea însăşi

Guvernul Rusiei a aprobat eliberarea unui credit Republicii Belarus în valoare de 700 de milioane de dolari. Mijloacele financiare sunt oferite „în scopul rambursării şi deservirii, în 2017, a datoriei de stat a Republicii Belarus faţă de Rusia”.

https://www.gazeta.ru/

Reducerea veniturilor reale ale cetăţenilor ruşi a fost explicată prin metodologia de calcul

Reducerea veniturilor reale ale cetăţenilor ruşi în luna iulie cu 0,9% se explică prin metodologia de calcul, a declarat ministrul Dezvoltării Economice, Maxim Oreşkin. Potrivit afirmaţiilor sale, categoriile principale de venituri ale populaţiei cresc în mod activ, dar asupra idicatorului comun se repercutează alte cheltuieli.

https://lenta.ru/

SOCIETATE

Regizorul Serebrennikov a fost reţinut sub bănuiala de organizare a unui furt de 68 de milioane de ruble

Conducătorul artistic al teatrului moscovit Gogol-Center, Kirill Serebrennikov, a fost reţinut de Comisia de Anchetă sub bănuiala de organizare a unui furt de nu mai puţin de 68 de milioane de ruble (1,15 milioane de dolari), alocate în anii 2011-2014 pentru realizarea proiectului „Platforma”. Regizorul, la interogatoriu, a refuzat să-şi recunoască vinovăţia. El riscă până la 10 ani de privaţiune de libertate.

https://meduza.io/

Mărturii în dosarul penal împotriva regizorului Kirill Serebrennikov au dat câţiva angajaţi ai contabilităţii „Studiolului al VII-lea”, potrivit INTERFAX.

http://www.interfax.ru/

„Dosarul Serebrennkov” a început de la faptul că la 23 mai angajaţii Comisiei de Anchetă au percheziţionat Gogol-Ceneter şi mai bine de zece adrese. Potrivit Comisiei, angajaţii studioului creat de Serebrennikov, pe calea diferitor maşinaţiuni, au scos şi au transformat în lichidităţi ajutorul de stat acordat pentru susţinerea artei moderne, în valoare de 200 de milioane de ruble (3,39 milioane de dolari).

http://www.rbc.ru/

Potrivit DOJDI, Comisia de Anchetă a vrut să-l aresteze pe Serebrennikov, dar s-a răzgândit din cauza indicaţiei „de a nu-l atinge”, care a parvenit „de sus”. Preşedintele Putin i-a numit până la asta pe organizatorii percheziţiilor „nişte proşti”.

https://tvrain.ru/

Statul Islamic a publicat un apel video al militantului care a rănit 7 oameni în Surgut. Rusia nu recunoaşte acest lucru ca un atac terorist

SI a publicat un apel video al tânărului care a atacat trecători în oraşul Surgut, potrivit SITE Intellgence Group. În imagini, un bărbat într-o balaclavă lansează un apel de atac asupra ghiaurilor, iar pe urmă depune jurământ de fidelitate şefului SI, Abu Bakr al-Baghdadi.

http://www.interfax.ru/

La 19 august, un om cu mască a atacat cu un cuţit trecători în oraşul Surgut. Ca urmare, au suferit 7 oameni. Atacatorul s-a dovedit un localnic, născut în 1998. El a fost împuşcat de poliţiştii sosiţi la faţa locului. Răspunderea pentru cele întâmplate a fost asumată de SI.

https://www.novayagazeta.ru/

Potrivit TJOURNAL, Ministerul de Interne a calificat versiunea unui atac terorist drept lipsită de temei, iar Comisia de Anchetă a început să cerceteze cazul conform articolului despre omor. Posturile federale de televiziune au ignorat subiectul.

https://tjournal.ru/

În incendiul din Rostov-pe-Don au ars 118 case

În ziua de 21 august, în Rostov-pe-Don au luat foc case particulare în centrul istoric al oraşului. Incendiul a cuprins raionul numit în oraş Govnearka, pe o suprafaţă de 10 mii de metri pătraţi. Incendiul nu a putut fi stins timp de 18 ore. Ca urmare, a murit un om, alţi nouă sunt internaţi la spital. Au avut de suferit 120 de construcţii, inclusiv 98 de case de locuit.

https://meduza.io/

La Novosibirsk, o tânără cu placarda „Eu mor” s-a înlănţuit de monumentul lui Lenin

Locuitoarea oraşului Novosibirsk Xenia Suhorukih s-a legat cu lanţuri de monumentul lui Lenin din centrul localităţii. Ea a îmbrăcat o cămaşă stropită cu sânge artificial, şi-a încleiat gura, iar de lanţ a suspendat placarde cu inscripţiile „Eu mor”, „Poliţia”, „Frică”, „Corupţie” şi „Cenzură”. „Cămaşa de noapte simbolizeză Rusia dormind. Gura legată este cenzura. Lanţurile sunt deznădejdea”, a explicat ea.

https://tvrain.ru/

MOLDOVA

Poroşenko a numit un nou reprezentant special pentru Transnistria

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, l-a numit pe Victor Krîjanovski în calitate de reprezentant special al Ucrainei în problemele reglementării transnistrene. Decretul a fost publicat pe site-ul oficial. Krîjanovski a ocupat deja această funcţie în perioada 2008 – 2010.

http://www.president.gov.ua/

A fost anuţată întâlnirea reprezentanţilor R. Moldova şi Tiraspolului

La 23 august, în biroul OSCE din Bender va avea loc întâlnirea reprezentanţilor pentru problemele politice din partea Transnistriei şi Moldovei, Vitali Ignatiev şi Gheorghe Bălan. Partea transnistreană intenţionează să pună accentul pe realizarea prevederilor Protocolului de la Berlin.

https://novostipmr.com/

Ignatiev s-a întâlnit cu şeful misiunii OSCE în Republica Moldova

Ministrul de Externe al regiunii separatiste din stânga Nistrului s-a întâlnit cu şeful misiunii OSCE în Moldova, Michael Scanlan. Ignatiev a menţionat influenţa extrem de negativă asupra dialogului, pe care îl au acţiunile părţii moldoveneşti de instituire a punctului comun de trecere Kuciurgan. El a mai menţionat necesitatea de a avansa în sensul aspectelor actuale ale agendei de negocieri, în primul a celor menţionate în Protocolul de la Berlin.

https://novostipmr.com/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole:
oradevara

Se schimbă ora

EVENIMENT