• Bucuresti 10º C
  Baia Mare 11º C
  Brasov 8º C
  Cluj-Napoca 10º C
  Constanta 12º C
  Craiova 6º C
  Galati 10º C
  Iasi 9º C
  Suceava 9º C
  Timisoara 13º C
 • 1 EUR = 4.6536 LEI
  1 USD = 3.9215 LEI
  1 GBP = 5.2229 LEI
  1 CHF = 3.9971 LEI
  1 HUF = 1.4912 LEI
  1 BGN = 2.3794 LEI
  1 JPY = 3.5189 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media ruse din 19 octombrie 2017

20 Octombrie, 10:03

Agenţia de studii pe internet („Fabrica de trolii”) din Petersburg a cooptat activişti obşteşti din SUA pentru instigarea în ţară a conflictelor rasiale şi tulburărilor politice. Cooptarea activitştilor se efectua cu susţinerea grupurilor online aale mişcărilor BlackMattersUS şi BlackFist. Uneori, grupurile online primeau recompense financiare.

POLITICĂ

Cum au manipulat activiştii din SUA „Fabrica de trolii”

Agenţia de studii pe internet („Fabrica de trolii”) din Petersburg a cooptat activişti obşteşti din SUA pentru instigarea în ţară a conflictelor rasiale şi tulburărilor politice. Cooptarea activitştilor se efectua cu susţinerea grupurilor online aale mişcărilor BlackMattersUS şi BlackFist. Uneori, grupurile online primeau recompense financiare.

https://tvrain.ru

Potrivit RBC, „Fabrica de trolii” a organizat în SUA, în anii 2016 – 2017, circa 40 de mitinguri şi acţiuni de protest, cheltuind lunar câte aproximativ 200 de mii de ruble (3486 de dolari) pentru a plăti munca organizatorilor locali de acţiuni. În doi ani, agenţia a putut cheltui 5 milioane de ruble. În fond, secţia „americană” a condus nu mai puţin de 118 comunităţi şi conturi pe Facebook, Instagram и Twitter.

https://www.novayagazeta.ru

Moderatoarea de televiziune Sobceak va lua parte la alegerile preşedintelui

Moderatoarea de televiziune, redactorul-şef al revistei LʼOFFICIEL RUSSIA, Xenia Sobceak, a declarat că intenţionează să candideze la funcţia de preşedinte al Rusiei în anul 2018. Potrivit afirmaţiilor sale, ea vrea să se pronunţe la rubrica „împotriva tuturor” [această rubrică nu există în buletinele FR], ca pentru ea să voteze toţi cei care sunt contra lui Putin şi a participanţilor „tradiţionali” la alegeri.

https://meduza.io

Sociologul Centrului Levada, Denis Volkov, a explicat de ce nu e cazul să fie aşteptat „efectul Trump” şi pe cât este de recognoscibilă şi populară prezentatoarea printre alegători. În ciuda popularităţii, Sobceak suscită, în primul rând, emoţii negative respondenţilor: 60% au faţă de ea o atitudine mai degrabă neagativă şi un pic mai mult de 20 la sută – mai degrabă pozitiv.

https://tvrain.ru

În staff-ul lui Sobceak va activa consultantul politic Vitali Şklearov, care a lucrat în SUA cu Bernie Sanders şi a consultat staff-ul „Democraţilor uniţi” la alegerile deputaţilor municipali din Moscova, în septembrie 2017 (au primit mai mult de un sfert din mandate). Vorbind despre bani pentru campanie, Sobceak a comunicat că a vorbit cu zeci de oameni de afaceri. Deocamdată ea dispune de nu mai mult de 2 milioane de ruble (circa 35 de mii de dolari), iar finanţatori de talie nu există.

https://thebell.io

În interviul pentru DOJDI, Sobceak a declarat că, în cazul înregistrării lui Navalnîi în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al Rusiei, este gata să „discute cu el variantele posibile ale evenimentelor până la retragerea candidaturii sale”.

https://tvrain.ru

Înaintarea candidaturii lui Sobceak este privită de Kremlin ca o variantă de creştere a interesului cetăţenilor faţă de alegeri, scrie BBS. La 18 octombrie, purtătorul de cuvânt al preşedintelui FR a declarat că Kremlinul nu are vreo implicare în decizia lui Sobceak. El a subliniat că „deocamdată nu există niciun candidat înregistrat”.

http://www.interfax.ru

Acum o lună şi jumătate, Sobceak ia luat lui Putin un interviu pentru filmul despre tatăl ei [Putin a lucrat ca subordonat al lui Anatoli Sobceak la primăria Petersburg la începutul anilor ’90]. Ea a recunoscut că i-a comunicat atunci intenţia de a participa la alegeri. Potrivit afirmaţiilor sale, el a spus, în replică, că „fiecare om are dreptul de a lua deciziile sale şi trebuie să poarte răspundere pentru ele”. Ei „i s-a părut că asta nu i-a plăcut”.

https://www.gazeta.ru

Curtea Supremă a respins plângerea lui Navalnîi şi a permis desecretizarea informaţiilor cu privire la proprietarii bunurilor imobiliare

Curtea Supremă a permis Registrului de stat din Rusia să desecretizeze informaţiile despre proprietarii bunurilor imobiliare. Decizia a fost luată după examinarea plângerii opozantului Alexei Navalnîi în legătură cu refuzul altei instanţe de a recunoaşte drept ilegale acţiunile Registrului de stat, care a secretizat informaţiile cu privire la proprietarii bunurilor imobiliare de elită.

https://www.vedomosti.ru

În vara anului 2016, Fondul de luptă împotriva corupţiei al lui Navalnîi a informat că Registrul de stat a ascuns numele fiilor procurorului general Iuri Ceaika în extrasele despre bunurile imobiliare. Numele lor au fost înlocuite prin codificări. Anterior, în acces liber se afla informaţia despre faptul că pe numele fiilor lui Ceaika sunt înregistrate două case cu suprafaţa totală de mai bine de 2,5 mi de metri pătraţi şi două terenuri.

https://www.kommersant.ru

Deputaţii propun 10 ani de puşcărie pentru teroriştii telefonici

Pentru apelurile false cu privire la bombele instalate, deputaţii Dumei de Stat propun închiderea pe un termen de până la 10 ani, iar nu condamnarea la amendă sau la un termen nu prea mare de închisoare, ca în prezent, informează EHO MOSCVÎ. Din 10 septembrie, peste oraşele din Rusia s-a abătut un val de sunete anonime despre minarea diferitor edificii. Toate informaţiile s-au dovedit false. În spatele apelurilor se putea afla un grup de ruşi ce locuiesc peste hotare.

https://echo.msk.ru

...şi pedepsirea pedofililor cu închisoare pe viaţă

Deputaţii Dumei de Stat au propus introducerea pedepsei pe viaţă pentru crime sexuale în privinţa coopiilor. În acelaşi timp, perioadele de prescripţie pentru astfel de cazuri vor fi suspendate pentru asigurarea „ireversibilităţii pedepsei”, informează KP.

https://www.kp.ru

ECONOMIE

Curtea de la Kiev a permis perceperea a 6,7 miliarde de dolari din proprietatea Gazprom

Curtea din Kiev a decis să perceapă de la Gazprom o amendă de 6,7 miliarde de dolari, care i-a fost stabilită companiei încă în anul 2016. Este vorba despre amenda prescrisă companiei de către Comitetul antimonopol al Ucrainei în anul 2016 pentru „abuzul de poziţie de monopol pe piaţa tranzitului de gaze prin Ucraina, din 2009 până în 2015”. Gazprom a replicat că nu desfăşoară activitate economică pe teritoriul Ucrainei, de asta se ocupă Naftogazul ucrainean.

http://www.rbc.ru

Danemarca poate „schimba” traseul Fluxului nordic 2

Parlamentul Danemarcei va adopta la 30 noiembrie o lege ce va permite guvernului să interzică proiectele în apele teritoriale ale daneze, motivând prin ameninţarea la adresa securităţii naţionale. Proiectul de lege este îndreptat, în primul rând, împotriva Fluxului nordic 2. Deocamdată nu se ştie cum se va repercuta acest fapt asupra configuraţiei proiectului.

https://iz.ru

În acelaşi timp, Ministerul de Externe al Poloniei a pregătit o concluzie privind Fluxul nordic 2, conform căreia conducerea conductei de gaze trebuie transmisă unui operator independent. Potrivit VEDOMOSTI, din această cauză Gazprom va pierde venituri importante din pomparea gazului.

https://www.vedomosti.ru

SOCIETATE

În Ural nu ajunge granit pentru monumentele funerare din cauza pavării la Moscova

Din cauza comenzilor de proporţii pentru trotuarele din Moscova, cioplitorii de monumente şi plăci funerare din Ural şi Siberia se confruntă cu deficitul pietrei, scrie MEDUZA. În anul 2007, Moscova a pavat aproape 1,2 milioane de metri pătraţi de trotuare cu granit şi încă aproximativ 674 de kilometri de bordur.

https://meduza.io

Din cauza insificienţei de granit în Ural, autorităţile au hotărât să cumpere material de peste hotare. Plăcile au fost livrate de către compania chineză Xiamen Pagoda Build. Proprietarul ei este cetăţeanul Ucrainei, Maxim Treasunov, compania se ocupă de livrări în FR a plăcilor din granit şi marmoră din Ucraina.

https://republic.ru

O locuitoare a Ceceniei a spus că pe nepoata ei vor s-o omoare. În ziua următoare, familia şi-a cerut scuze la televzor.

Publicaţia KAVKAZ. REALII a publicat la 16 octombrie un apel video al unei locuitoare în vârstă a satului cecen Katîr-Iurt, care a declarat că cei doi fii ai săi vor s-o omoare pe nepoata ei, deoarece ea ar intenţiona să plece în Siria. În clip apar, de asemenea, câţiva bărbaţi care încearcă să pătrundă cu forţa în casa femeii.

https://www.kavkazr.com

Bărbaţii îşi fac serviciul în regimentul special 141 „Ahmat Kadîrov” al Ministerului de Interne (batalionul „Sever”, cunoscut prin cazul uciderii lui Boris Nemţov). În ziua următoare publicării, televiziunea republicană a difuzat un material în care familia îşi cere scuze pentru apelul video, iar unul dintre bărbaţii atacatori a declarat că a vrut doar să-i ia paşaportul fetei.

https://meduza.io

MOLDOVA

Filip a cerut UE să dea un semnal pozitiv în ajunul Summit-ului Parteneriatului Estic

Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat Uniunii Europene un „semnal pozitiv”. În ajunul Summit-uluii Parteneriatului Estic, Filip a scris un editorial pentru EURONEWS, în care a cerut UE să adopte hotărâri pentru Moldova, deoarece în caz contrar „la putere pot veni socialiştii pro-ruşi, care vor renunţa la integrarea europeană”, transmite NM.

http://www.euronews.com

Lui Jirinovsky i-au fost dăruite suvenire din Transnistria

În timpul dezbaterii „Procesele integraţioniste în lumea modenră”, în cadrul celui de-al XIX-lea Festival mondial al tineretului şi studenţilor, reprezentantul Transnistriei a vorbit cu liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski. El i-a dăruit politicianului drapelul transnistrean şi s-a plâns că oamenii născuşi după 1992 au dificultăţi de obţinere a cetăţeniei FR.

Jirinovski a spus că s-a pronunţat şi se va pronunţa pentru unirea Transnistriei cu Rusia şi oferirea de paşapoarte ruseşti tuturor locuitorilor.

https://novostipmr.com

Transnistria s-a plâns Uniunii Europene pe Moldova

Transnistria este interesată de extinderea relaţiilor comerciale cu Uniunea Europeană, a declarat prim-ministrul autoproclamatei republici la întrevederea cu conducătorul subdiviziunii Directoratului principal pentru problemele comerţului din cadrul Comisiei Europene, Petros Surmelis.

Preşedintele Uniunii industriaşilor şi agrarienilor din regiune, Iuri Ceban, a atras atenţia asupra restricţiilor Moldovei şi Ucrainei privind activitatea politică a Transnistriei pe plan extern.

http://www.infotag.md

 

 

 

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: