• Bucuresti 29º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 24º C
  Constanta 23º C
  Craiova 29º C
  Galati 29º C
  Iasi 28º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 27º C
 • 1 EUR = 4.6490 LEI
  1 USD = 3.8160 LEI
  1 GBP = 5.3189 LEI
  1 CHF = 3.8808 LEI
  1 HUF = 1.4851 LEI
  1 BGN = 2.3770 LEI
  1 JPY = 3.4922 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media ruse din 19 mai 2017

20 Mai, 15:44

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că lovitura coaliţiei internaţionale, în frunte cu SUA, aplicată trupelor pro-guvernamentale din Siria, este nelegitmă, ilegală şi încalcă suveranitatea ţării, transmite GAZETA.RU. El a adăugat nu ştia despre avertizarea SUA cu privire la lovitură.

POLITICĂ

Lavrov a calificat drept ilegală lovitura SUA asupra militarilor sirieni

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că lovitura coaliţiei internaţionale, în frunte cu SUA, aplicată trupelor pro-guvernamentale din Siria, este nelegitmă, ilegală şi încalcă suveranitatea ţării, transmite GAZETA.RU. El a adăugat nu ştia despre avertizarea SUA cu privire la lovitură.

https://www.gazeta.ru/

La 18 mai, coaliţia condusă de SUA a aplicat în Siria o lovitură aeriană asupra unei coloane de automobile a forţelor pro-guvernamentale de voluntari. Pentagonul afirmă că, iniţial, Forţele Aeriene ale coaliţiei au încercat să oprească mişcarea coloanei auto prin intermediul focului de avertisment. Mai târziu, reprezentanţii săi au declarat posibile victime, transmite KOMMERSANT.

https://www.kommersant.ru/

TIME a informat despre atacarea de către hackerii ruşi a conturilor de Twitter ale angajaţilor Pentagonului

Conturile de Twitter ale circa 10 mii de angajaţi ai Ministerului Apărării al SUA au fost supuse unui atac al „hackerilor ruşi”, informează TIME cu referire la raportul serviciului american de contraspionaj, transmite KOMMERSANT.

https://www.kommersant.ru/

Se afimă că acestor angajaţi le-au fost trimise mesaje ce conţineau malware. În acelaşi timp, „hackerii ruşi” luau în calcul tabieturile personale ale destinatarilor, informează GAZETA.RU.

https://www.gazeta.ru/

Dacă angajatul accesa legătura, atunci se încărca un program ce permitea luarea sub control a computerului sau telefonului victimei, precum controlul contului său de Twitter. Scopul final al „hackerilor moscoviţi”, scrie revista, poate fi încercarea, într-un moment critic, „de a schimba mersul evenimentelor în SUA”, menţionează RBC.

http://www.rbc.ru/

Lavrov a comentat informaţiile cu privire la „secretele” lui Trump printr-o glumă sovietică

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a comentat mesajele despre „informaţia secretă”, care i-a fost, chipurile, transmisă în timpul întrevederii cu preşedintele SUA, Donald Trump, susţine RT. „Uneori se creează impresia că multe mijloace de informare în masă din SUA lucrează în baza principiului care a fost popular şi răspândit în Uniunea Sovietică. Atunci, în Uniunea Sovietică se glumea că există ziarul «Pravda» – în care nu sunt ştiri – şi există ziarul «Izvestia» – în care nu este adevăr”, a spus el. [Bancul e bazat pe un joc de cuvinte, pravda însemnând „adevăr”, iar izvestia, „ştiri” – nota red.].

https://russian.rt.com/

Gref a calificat ca paranoică atitudinea SUA faţă de Federaţia Rusă şi a recunoscut prejudiciile cauzate de sancţiuni

Şeful Băncii Sberbank, German Gerf, într-un interviu pentru publicaţia americană CNBC, a declarat că „există semne certe ale atitudinii paranoice faţă de Rusia şi orice contact real cu Rusia”, transmite ZNAK.COM.

https://www.znak.com/

Gref a recunoscut că sancţiunile internaţionale împotriva Rusiei, într-adevăr, au condus la un efect negativ, transmite RBC. „Lipsa accesului la pieţele internaţionale este foarte dureroasă pentru noi”, a recunoscut el.

http://www.rbc.ru/

BLOOMBERG a aflat despre neliniştea crescândă a Kremlinului pentru soarta lui Trump

Kremlinul se nelinişteşte tot mai mult în legătură cu haosul politic din SUA, care pune periclitează viitorul lui Donald Trump în funcţia de preşedinte şi posibilitatea de a pune la punct relaţiile cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin. Aceste declaraţii au fost făcute pentru BLOOMBERG de câţiva funcţionarai ruşi, transmite REPUBLIC.

https://republic.ru/

Situaţia creată face imposibil pentru Kremlin dialogul cu Washingtonul asupra principalelor probleme internaţionale, începând cu războiul din Siria şi terminând cu situaţia din Ucraina şi sancţiunile anti-ruse, menţionează RBC cu referire la publicaţie.

http://www.rbc.ru/

Edinaia Rossia a acuzat mijloacele americane de informare în masă de amestec în politica internă a Federaţiei Ruse

Partidul Edinaia Rossia a pregătit un raport despre activitatea mass-media americane în Rusia. În raport se afirmă că mijloacele respective încearcă să influenţeze politica internă a ţării. Între altele, potrivit raportului, mijloacele în cauză au răspândit în Rusia o informaţie care „pune la îndoială natura democratică a sistemului electoral din Rusia”, informează TASS cu referire la şeful unuia dintre comitetele Dumei de Stat, Leonid Levin.

http://tass.ru/

După spusele lui Levin, în raport este analizat modul în care posturile de radio VOCEA AMERICII, RADIO SVOBODA şi postul de televiziune CNN au reflectat campaniile de alegeri în Duma de Stat în anul 2016. El a menţionat că în aceste mijloacele de informare în masă au fost doar 2% de publicaţii pozitive despre alegerile din Rusia, iar vădit negative – 43%, restul fiind neutre, transmite NOVAIA GAZETA.

https://www.novayagazeta.ru/

Duma de Stat intenţionează să-l invite pe şeful FSB, Alexandr Bortnikov, pentru discutarea chestiunii amestecului mass-media americane în afacerile Federaţiei Ruse şi a respectării de către aceste mijloace de informare în masă a legislaţiei ruseşti, transmite LENTA.

https://lenta.ru/

Ministrul Apărării al Suediei a caracterizat Rusia ca provocare majoră pentru Europa

Ministrul Apărării al Suediei, Peter Hultkvistm, consideră Rusia drept „provocarea majoră” pentru „modelul european al securităţii”. El a menţionat că Federaţia Rusă exercită o acţiune destabilizatoare în Europa de Nord şi dincolo de hotarele ei, transmite TASS. Ca exemplu al „agresiunii ruseşti”, el a adus siatuaţia din Ucraina. Hultkvist consideră, de asemenea, că „sancţiunile anti-ruseşti ale SUA şi UE trebuie să fie menţinute”.

http://tass.ru/

Navalnîi l-a invitat pe Alişer Usmanov la dezbateri televizate

Opozantul Alexei Navalnîi a consimţit la propunerea de a desfăşura dezbateri cu miliardarul Alişer Usmanov. După spusele sale, cea mai bună metodă pentru dezbateri va fi Fondul de luptă împotriva corupţiei, transmite DOJDI. Navalnîi a refuzat să-i prezinte lui Usmanov scuzele pe care miliardarul i le-a pretins în apelul său video.

https://tvrain.ru/

Usmanov a înregistrat anterior un apel video, de 12 minute, către politician. Omul de afaceri i se adresează, acolo, lui Navalnîi la „per tu” şi-l numeşte „ignorant”, „ratat”, acuzându-l de minciună apropo de afacerile lui Usmanov, transmite REPUBLIC.

https://republic.ru/

Fondul lui Navalnîi a publicat în luna martie o investigaţie asupra averii imobiliare a premierului Dmitri Medvedev. În material se spunea că Usmanov, în calitate de mită, a transmis un teren cu vilă unui fond apropiat lui Medvedev, reaminteşte MEDUZA. Omul de afaceri l-a dat pe Navalnîi în judecată, cerând dezminţire. Audierile pe fond sunt programate pentru 30 mai.

https://meduza.io/

Usmanov a coordonat procesul împotriva lui Navalnîi cu Kremlinul

Miliardarul Alişer Usmanov şi-a coordonat cu Kremlinul decizia de a-i intenta un proces opozantului Alexei Navalnîi, care l-a acuzat de dare de mită, informează RBC cu referire la un funcţionar federal anonim. Se precizează că înregistrarea video n-a fost decât „operă de amator”, spre deosebire de procesul intentat.

http://www.rbc.ru/

Navalnîi a declarat antrerior că Usmanov a fost judecat în Uzbekistan pentru viol şi estorcare de fonduri. Usmanov a negat aceste lucrui, declarând, la rându-i, că dosarul a fost fabricat. Mai târziu, reprezentanţii Fondului au transmis către RBC documente ce dovedeau că Usmanov a fost, într-adevăr, condamnat în perioada sovietică pentru fraudă şi mită, menţionează TJOURNAL.

https://tjournal.ru/

În Crimeea se planifică confiscarea proprietăţii imobiliare, perfectată până în 2014

Autorităţile Crimeii propun încetarea drepturilor de proprietate asupra terenurilor particulare şi imobilelor, perfectate în perioada când peninsula se afla în componenţa Ucrainei şi ale căror acte, în opinia funcţionarilor, nu corespund exigenţelor legislaţiei ruseşti, transmite KOMMERSANT. Scrisoarea corespunzătoare a fost expediată vicepremierului Dmitri Kozak.

https://www.kommersant.ru/

Valoarea totală a terenurilor ce cad sub incidenţa potenţialei confiscări depăşeşte suma de 1 miliard de dolari. După spusele unuia dintre fucnţionarii Crimeii, Kozak, în luna aprilie a anului curent, a dispus autorităţilor din regiune să pregătească amendamentele de rigoare, menţionează RBC.

http://www.rbc.ru/

ECONOMIE

Federaţia Rusă a restricţionat livrarea produselor lactate din Belarus

Rosselhoznadzor a introdus un embargou provizoriu pe unt, brânză şi lapte praf, produse de şase companii belaruse. În timpul apropiat această listă poate fi extinsă. În acelaşi timp, Belarus asigură până la 90% din importurile ruseşti de lactate, menţionează GAZETA.RU.

https://www.gazeta.ru/

Drept motiv de interdicţie au servit încălcările numeroase ale cerinţelor veterinar-sanitare şi indicatorilor de securitate. Astfel, în producţia supusă antrerior restricţiilor au fost depistate, din nou, reziduuri de antibiotice, transmite KP.

http://www.kp.ru/

Rosselhoznadzor a limitat nu o dată livrările de produse de origine animală ale unui şir de întreprinderi belaruse. În replică, Lukaşenko a propus intentarea unui dosar penal împotriva şefului instituţiei, Serghei Dankvert, reaminteşte RIA NOVOSTI.

https://ria.ru/

REUTERS a evaluat veniturile fostei soţii a lui Putin, provenite din proprietăţi

Arendaşii încăperilor din Casa Volkonski, care se află în centrul Moscovei, sunt, prezumptiv, în legătură cu fosta soţie a preşedintelui Rusiei, Ludmila Putina, şi primesc pentru arendă mai bine de 3 milioane de dolari pe an, transmite REPUBLIC cu referire la REUTERS.

https://republic.ru/

Numele beneficiarilor finali nu sunt dezvăluite. În acelaşi timp, banii pentru arendă sunt depuşi pe conturile companiei care, în proporţie de 99%, aparţine companiei „Interierservis”, iar aceasta, la rândul său, din anul 2014, îi aparţine Ludmilei Şkrebneva (numele de fată al Ludmilei Putina). REUTERS nu susţine că proprietara companiei şi fosta soţie a lui Putin este una şi aceeaşi persoană, dar asupra acestui fapt indică legăturile indirecte, transmite EHO MOSCVÎ.

http://echo.msk.ru/

SOCIETATE

Un soldat rus a fost condamnat pentru pierderea pistolului automat în Siria

Judecătoria militară districtuală i-a pronunţat unui militar rus prima sentinţă pentru o crimă comisă în Siria. Soldatul, angajat prin contract, a pierdut automatul în timpul serviciului militar. El s-a ales cu o amendă minimă şi continuă să servească Patria, scrie KOMMERSANT.

https://www.kommersant.ru/

La Moscova a fost incendiată o secţie a Comitetului de Anchetă. Au ars dosarele penale

O secţie din Moscova a Comitetului de Anchetă a fost incendiată în noaptea spre vineri, informează MEDIAZONA. Au ars cabinetele de la etajul al doilea, în care se aflau, inclusiv, dosare penale. Potrivit Comitetului de Anchetă, drept motiv al incendierii putea fi „dorinţa de a distruge materialele dosarelor penale şi a evita astfel răspunderea penală”. Este intentat un dosar penal.

https://zona.media/

Un operator rusesc de telefonie mobilă a relatat despre „complicaţiile în masă ale comunicării”

Doi operatori de telefonie mobilă din Rusia, MEGAFON şi YOTA, au anunţat probleme de comunicare. Operatorii nu au precizat cauzele problemelor, dar au declarat că restabilesc funcţiunea reţelelor. Potrivit reprezentanţilor MEGAFON, dificultăţile nu sunt legate de atacul hacker sau virusul WannaCrypt, transmite REPUBLIC. Reclamaţiile au fost primite din partea a mii de oameni.

https://republic.ru/

Rosgvardia va monitoriza reţelele sociale

Rosgvardia intenţionează să instruiască specialişti IT şi specialişti în monitorizarea reţelelor sociale în scopul contracarării terorismului. Declaraţia a fost făcută de primul adjunct al comandantului trupelor Rosgvardia, general-colonel Serghei Melikov, transmite INTERFAX.

http://www.interfax.ru/

La 24 martie, pe teritoriul unei unităţi a Rosgvardia, aflată raionul Naursk, Cecenia, a încercat să pătrundă un grup din opt luptători. Care urmare, au murit şase militari şi tot atâţia militanţi, transmite KOMMERSANT. La 3 aprilie a avut loc o explozie în metroul din Sankt-Petersburg. Iar la 21 aprilie, la Direcţia FSB din regiunea Habarovsk a avut loc un schimb de focuri.

https://www.kommersant.ru/

MOLDOVA

Candu le-a cerut liderilor europeni să se unească împotriva propagandei ruseşti

Spicherul Parlamentului, Andrian Candu, le-a cerut liderilor europeni să caute în comun metode de a contracara propaganda rusească, deoarece Federaţia Rusă foloseşte mass-media „pentru a se amesteca în treburile interne ale altora”. Spicherul a făcut această declaraţie la summit-ul preşedinţilor parlamentelor din ţările Europei Centrale şi de Est, care are loc la Varşovia, transmite INFOTAG. Candu a subliniat, cu această ocazie, că autorităţile moldoveneşti lucrează asupra contracarării propagandei.

http://www.infotag.md/

Vicepremierul Bălan a discutat chestiunea Transnistriei cu reprezentantul Consiliului Europei

Vicepremierul R. Moldova pentru reintegrare, Gheorghe Bălan, a discutat problemele reglementării transnistrene cu reprezentantul Consiliului Europei, Anna Capello-Brillat, informează INFOTAG. Bălan a subliniat că drepturile şi libertăţile fundamentale ale populaţiei Transnisitriei sunt sistematic încălcate din cauza măsurilor unilaterale impuse de administraţia Transnistriei în diferite domenii, inclusiv învăţământul, libertatea de mişcare, securitatea oamenilor, dreptul la proprietatea imobiliară ş.a.

http://www.infotag.md/

La punctul de trecere şi control Cuciurgan pot apărea militari ai Federaţiei Ruse. Ucraina a ameninţat că închide graniţa

Ministrul de Externe al autoproclamatei Republici Moldoveneşti, Vitali Ignatiev, a declarat că dacă R. Moldova şi Ucraina vor institui un control comun la punctul de trecere şi control Cuciurgan, acest fapt „poate conduce la o fază de forţă a conflictului din regiune”. El nu a exclus că Tiraspolul „va apela la Rusia pentru a-i disloca pe reprezentanţii ruşi ca forţă ce va asigura măsurile de securitate în punctele de trecere la hotar”, transmite RIA NOVOSTI.

https://ria.ru/

La rândul său, deputatul ucrainean din fracţiunea „Blocul Poroşenko”, Irina Friz, a declarat că, „în cazul unui astfel de apel, vom iniţia închiderea totală a punctelor de trecere şi control din aceste sectoare”, transmite INFOTAG. Potrivit politicianului, Ucraina nu exclude posibilitatea închiderii hotarului cu Moldova pe sectorul  transnistrean până la restabilirea integrităţii teritoriale a Moldovei.

http://www.infotag.md/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: