• Bucuresti 25º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 21º C
  Cluj-Napoca 22º C
  Constanta 20º C
  Craiova 24º C
  Galati 24º C
  Iasi 24º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 23º C
 • 1 EUR = 4.6303 LEI
  1 USD = 3.9308 LEI
  1 GBP = 5.2996 LEI
  1 CHF = 3.9298 LEI
  1 HUF = 1.4578 LEI
  1 BGN = 2.3675 LEI
  1 JPY = 3.5428 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media ruse din 19 aprilie

20 Aprilie, 15:55

Două bombardiere strategice ruseşti, Tu-95, apte să poarte focoase nucleare, au survolat largul Alaskăi. Pentru interceptare, de la sol au fost ridicate avioane americane de vânătoare. Incidentul a avut în noaptea spre 18 aprilie, informează ZNAK.COM.

POLITICĂ

Avioanele de vânătoare ale SUA au interceptat două bombardiere ruseşti în largul Alaskăi

Două bombardiere strategice ruseşti, Tu-95, apte să poarte focoase nucleare, au survolat largul Alaskăi. Pentru interceptare, de la sol au fost ridicate avioane americane de vânătoare. Incidentul a avut în noaptea spre 18 aprilie, informează ZNAK.COM.

https://www.znak.com/

Pentagonul a confirmat că două F-22 au fost ridicate la 17 aprilie pentru a însoţi bombardierele ruseşti în largul Alaskăi. Ministerul Apărării al FR a spus că, în timpul executării misiunii de patrulare aeriană în regiunea apelor, neutre Tu-95MS au fost însoţite, pe o durată de 27 de minute, de către avioane de vânătoare ale SUA, transmite KOMMERSANT.

https://www.kommersant.ru/

În Duma de Stat, VOCEA AMERICII şi CNN au fost numite „o parte a sistemului de presiune” asupra FR

Duma de Stat a propus să fie evaluat gradul de imixtiune posibilă a mass-media americane în procesele politice din Rusia şi să fie atrasă asupra acţiunilor unor mijloace de informare în masă precum RADO SVOBODA, VOCEA AMERICII, CNN, transmite KP. Deputaţii au subliniat că nu este vorba de interzicerea mass-media străine.

http://www.kp.ru/

Curtea ONU a refuzat să oblige FR a nu susţine RPD şi RPL

Curtea internaţională a ONU a refuzat să adopte măsuri temporare de asigurare în privinţa Rusiei, la cererea Ucrainei, dar a obligat FR să asigure activitatea Mejlis-ului tătarilor din Crimeea, informează DOJDI. Ucraina a intentat un proces împotriva FR în ianuarie 2017. Kievul a acuzat Moscova de încălcarea Convenţiei ONU privind contracararea finanţării terorismului [Kievul îi consideră terorişti pe reprezentanţii RPD şi RPL] şi lichidarea tuturor formelor de discriminare rasială.

https://tvrain.ru/

Poroşenko a comparat Rusia cu un „crocodil care nu se va sătura niciodată”

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a comparat politica Rusiei cu tactica crocodilului evocat într-o afirmaţie a fostului premier al Marii Britanii, Winston Churchill, informează RBC.

http://www.rbc.ru/

„Churchill a spus în ianuarie 1942: «Fiecare speră că, dacă va hrăni îndeajuns crocodilul, atunci crocodilul îi va mânca mai târziu pe alţii». Există un loc unde aceste cuvinte sunt deosebit de actuale, Ucraina, şi acest crocodil – pe care mulţi ar fi vrut să-l hrănească, ca să nu-i mănânce azi – nu-i nimeni altcineva decât Rusia”, a spus Poroşenko, citat de RNS.

https://rns.online/

Kremlinul a hotărât să lupte cu Navalnîi precum ar lupta „împotriva lui Hitler”

Admnistraţia preşedintelui FR a decis să lanseze o campanie de discreditare a opozantului Alexei Navalnîi, informează DOJDI cu referire la patru surse apropiate de Kremlin. Decizia a fost luată după acţiunile de protest din 26 martie, urmate de căderea bruscă a ratingului premierului Dmitri Medvedev.

https://tvrain.ru/

„În bază de outsourcing turnează clipuri şi jocuri video, care îl discreditează pe Navalnîi. Ca şi cum ar lupta împotriva lui Hitler”, a declarat una dintre surse. Se aşteaptă că primul material de discreditare împotriva lui Navalnîi va fi publicat în timpul apropiat, transmite REPUBLIC.

https://republic.ru/

În reţea a apărut un material video cu Navalnîi în chip de Hitler

În reţea a apărut un clip video în care, cu ajutorul graficii computerizate, opozantul Alexei Navalnîi apare de mai multe ori în chipul liderului nazist şi în anturajul decoraţiilor corespunzătoare, informează GAZETA.RU. Autorii încearcă să demonstreze că Navalnîi este un naţionalist şi adept al măsurilor dure în privinţa migranţilor.

https://www.gazeta.ru/

Între altele, autorii susţin că opozantul „cere să fie izolată Asia Mijlocie şi Caucazul”, foloseşte lozincile europene de extremă dreapta, precum: „Aceasta e ţara noastră şi sarcina noastră este de a nimici toate gunoaiele care ne sug sângele”, transmite ZNAK.COM.

https://www.znak.com/

Hackerii au desecretizat documentaţia „puşculiţei negre” a lui Navalnîi

Portalul INFOTRADER, profilat pe amplasarea de corespondenţa interceptată de hackeri a conducerii şi activiştilor opoziţiei ruse nesistemice, a publicat un material despre faptul că Roman Rubanov, directorul Fondului de Luptă Împotriva Corupţiei, a primit bani, transmtie LIFE.

https://life.ru/

Judecând după documentele, în anii 2014-2015, în conturile bancare ale lui Rubanov au fost transferate mai bine de 25 de milioane de ruble, prin utilizarea schemei „Cash Recycling”. Mijloacele din bancă erau ulterior transferate pe conturile opozanţilor – adepţii organizatorului Fondului Alexei Navalnîi, transmite REGNUM. În contabilitatea oficială a Fondului aceşti bani nu figurează.

https://regnum.ru/

Medvedev a răspuns la întrebarea despre „atacurile” lui Navalnîi

Primul ministru Dmitri Medvedev, în cadrul raportului anual al guvernului, prezentat deputaţilor din Duma de Stat, a refuzat să comenteze ancheta Fondului lui Navalnîi, transmite LENTA.

https://lenta.ru/

„Eu deja m-am pronunţat pe această temă, vă pot spune doar, încă o dată, şi vouă: nu voi comenta în mod special nişte produse absolut mincinoase ale unor haimanale politice”, a răspuns el la întrebarea deputatului Partidului Comunist, Nicolai Kolomeiţev, informează EHO MOSCVÎ.

http://echo.msk.ru/

Transparency International i-a solicitat lui Putin să-l verifice pe Medvedev relativ la conflictul de interese

Transparency International – Russia i-a remis preşedintelui FR Vladimir Putin un apel ce conţine rugăminte de a-l verifica pe primul ministru Dmitri Medvedev relativ la conflictul de interese nereglementat, transmite DOJDI.

https://tvrain.ru/

Organizaţia a întrevăzut semne ale conflictului de interese în faptul că Medvedev vizitează vila „Mansurovo”, care apaţine companiei conduse de fostul său coleg de facultate şi amic, Ilia Eliseev. Acesta din urmă face parte, concomitent, din conducerea Gazprombank, care primeşte bani de la guvernul FR, informează MEDUZA.

https://meduza.io/

Jirinovski a propus să nu fie dezvăluite veniturile deputaţilor de dragul liniştii în societate

Liderul PLDR Vladimir Jirinovski consideră că poporul şi presa e mai bine să nu ştie despre veniturile deputaţilor şi funcţionarilor, transmite INTERFAX. „Toate aceste declaraţii... Noi irităm poporul: o, ce bogaţi sunt miniştrii, deputaţii, guvernatorii! Şi de ce trebuie să-i creăm poporului, o dată în plus, impresia că există multimilionari, miliardari!”, a spus el.

http://www.interfax.ru/

Liderul liberal-democraţilor a ocupat primul loc la mărimea veniturilor în anul 2016, printre conducătorii fracţiunilor din Duma de Stat: el a câştigat mai bine de 79 de milioane de ruble, transmite LENTA.

https://lenta.ru/

ECONOMIE

FMI a îmbunătăţit prognoza privind creşterea PIB-ului în Rusia în anul 2017

FMI prognozează că economia rusească va creşte cu 1,4% anual în anii 2017 şi 2018, transmite RNS. În comparaţie cu prognoza din ianuarie, indicatorii sunt îmbunătăţiţi cu 0,3% şi 0,2%, corespunzător.

https://rns.online/

Cu toate acestea, ritmurile de creştere a PIB-ului global vor devansa creşterea economiei FR. Cota economiei ruseşti în cadrul PIB-ului mondial va diminua de la 3,1% în anul 2017 la 2,8% în 2022. Inflaţia în Rusia, potrivit datelor FMI, va constitui în anul 2016 4,46%, iar nivelul şomajului – ceva mai puţin de 5,5%, scrie RBC.

http://www.rbc.ru/

Ucraina poate interzice importurile de cărbune rusesc

Ministrul Energiei al Ucrainei a depus la guvern un proiect de hotărâre cu privire la interzicerea importurilor de cărbune din FR, transmite EHO MOSCVÎ. Se preconizează înlocuirea cărbunelui rusesc cu cel american. Ministrul Energiei a spus că acest lucru este profitabil logistic. În afară de asta, americanii au propus „un preţ interesant”.

http://echo.msk.ru/

În anul 2016, Ucraina primea antracit din două ţări: FR şi Africa de Sud. Pe fundalul blocadei comerciale a Donbasului, conform rezutatelor înregistrate în cel de-al doilea trimestru al anului curent, Rusia a rămas cel mai mare furnizor de cărbune pentru Ucraina, transmite RIA NOVOSTI.

https://ria.ru/

FR aşteaptă de la Turcia anularea restricţiilor la furnizarea de cereale

FR mizează pe faptul că Turcia va anula restricţiile la furnizarea de cereale, introduse în anul 2017, se spune pe site-ul guvernului rus în rezumatul discuţiilor purtate de vicepremierii celor două ţări, Arcadi Dvrokovici şi Mmehmet Simsek, transmite KP.

http://www.kp.ru/

Anterior, a fost făcut public faptul că divergenţele cu Turcia au adus prejudicii exporturilor de grâu şi unt în valoare de 1-1,5 miliarde de dolari, reaminteşte KOMMERSANT.

https://www.kommersant.ru/

SOCIETATE

Fiul unui deputat din Duma de Stat a recunoscut că este vinovat de fraude cibernetice în SUA

Roman Selezniov, fiul unui deputat din Duma de Stat, acuzat în SUA de fraude cibernetice, şi-a recunoscut vina. Procurorii au cerut să fie condamnat la 30 de ani de puşcărie. Sentinţa va fi pronunţată la 21 aprilie.

https://ria.ru/

Selezniov a fost arestat în iulie 2014, în baza a 40 de capete de acuzare. Potrivit anchetei, Selezniov a furat datele a circa 1,7 milioane de carduri şi a vândut o parte din ele escrocilor contra unei recompense de proporţii.

https://meduza.io/

REUTERS a aflat despre moartea, în Siria, a încă trei militari ruşi

Ca urmare a acţiunilor militare în Siria, au murit încă trei militari ruşi, informează REPUBLIC cu referire la REUTERS. Potrivit agenţiei, este vorba de Alexei Safonov, de 41 de ani, şi Vladimir Plutski, de 46 de ani, precum şi de un luptătorul unităţii militare private „Wagner”, Mihail Nefedov.

https://republic.ru/

A fost publicată înregistrarea video a primului interogatoriu cu cel acuzat de acuzat de uciderea lui Nemţov

KOMMERSANT a publicat înregistrarea video a primului interogatoriu la care a fost supus Zaur Dadaev, pe care ancheta îl consideră asasinul politicianului Boris Nemţov. În materialul realizat la 8 martie 2015, el recunoaşte omorul şi povesteşte că l-a împuşcat pe Nemţov, pentru că acela a susţinut caricatura asupra prorocului Muhamed.

http://www.kommersant.ru/

Potrivit MEDUZA, acesta fapt este important, deoarece „noi am văzut pentru prima dată cum un angajat al batalionului cecen de poliţie „Sever”, Zaur Dadaev, recunoaşte că l-a omorât pe Boris Nemţov. Este menţionat faptul că Dadaev insistă că a depus primele mărturii sub presiune şi ca urmare a torturilor. Totuşi, din înregistrare nu se poate trage o asemenea concluzie.

https://meduza.io/

În FR a fost elaborat un proiect de lege privind blocarea serviciilor proxy-urilor şi serviciilor VPN

În Rusia este elaborat un proiect de lege ce prevede blocarea proxy-urilor şi serviciilor VPN care refuză să blocheze accesul la site-urile interzise, scrie VEDOMOSTI. Oficial, această informaţie nu este confirmată.

https://www.vedomosti.ru/

Se propune, de asemenea, să li se interzică motoarelor de căutare să emită link-uri spre conţinuturi interzise. Pentru încălcarea acestei cerinţei este prevăzută o amendă de 700 de mii de ruble (12,4 mii de dolari), transmite MEDUZA.

https://meduza.io/

După mitinguri, în oraşul Novosibirsk a fost anulată majorarea tarifelor la serviciile comunale cu 15%

Guvernatorul regiunii Novosibrisk, Vladimir Gorodeţki, şi-a anulat dispoziţia privind majorarea cu 15-20% a tarifelor la serviciile comunale, informează DOJDI. Acum se percepe o plată în proporţie de 4%. Din decembrie 2016, au avut loc şapte mitinguri împotriva majorării tarfelor; în cadrul celui mai numeros miting a luat cuvântul Alexei Navalnîi.

https://tvrain.ru/

Activiştii GayRussia au acţionat în judecată cotidianul NOVAIA GAZETA

Activiştii proiectului de apărare a ordinii de drept GayRussia şi organizatorii acţiunilor LGBT au intentat un proces împotriva cotidianului NOVAIA GAZETA, pentru apărarea onoarei şi demnităţii, din cauza materialelor cu privire la persecuţia homosexualilor în Cecenia.

https://tjournal.ru/

Ei cer contestarea afirmaţiilor potrivit cărora la persecutarea homosexualilor a condus încercarea GayRussia de a desfăşura acţiuni de masă în Cecenia, scrie MEDUZA. În afară de asta, GayRussia va căuta să obţină suma de 1 milion de ruble cu titlu de despăgubire pentru prejudiciul moral, spre a o folosi ulterior în scopuri de caritate.

https://meduza.io/

Reprezentantul oficial al cotidianului NOVAIA GAZETA, Nadejda Prusenkova, într-un comentariu pentru RBC, a declarat: „Dacă e să ne amintim că anume cu declaraţia GayRussia privind desfăşurarea în Caucazul de Nord a paradelor homosexualilor şi a început istoria chestiunii despre persecutarea lor în regiune, atunci se creează impresia că ei încearcă să-şi decline răspunderea şi să se disocieze”.

http://www.rbc.ru/

MOLDOVA

FMI a mărit prognoza creşterii economiei Moldovei de 1,5 ori – până la 4,5%

FMI a mărit prognoza creşterii economice în Moldova în anul 2017 de la 3% la 4,5%. Prognoza pentru anul următor a rămas aproape neschimbată: 3,7% în loc de 3,8%. Acestea sunt datele prezentate în raportul pe aprilie al FMI, informează NM. În aprilie 2016, prognozele Fondului amintit erau mult mai pesimiste şi estimau pentru 2017 o creştere de 2,5%.

http://newsmaker.md/

Pensionarii din Transnistria au primit nu mai puţin de 11 milioane de dolari cu titlul de ajutoare din partea FR

În Transnistria a parvenit următoarea tranşă de ajutor umanitar din partea Rusiei, pe care pensionarii de aici îl aşteaptă de la începutul anului curent, informează INFOTAG. În acest an, prima va constitui 150 de ruble pe lună (13,2 dolari). Mărimea tranşei nu este numită, dar, având în vedere că în regiune există aproximativ 140 de mii de pensionari, se poate deduce că din partea Rusiei au fost primite nu mai puţin de 11 milioane de dolari.

http://www.infotag.md/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: