• Bucuresti 28º C
  Baia Mare 29º C
  Brasov 23º C
  Cluj-Napoca 27º C
  Constanta 22º C
  Craiova 25º C
  Galati 25º C
  Iasi 25º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 27º C
 • 1 EUR = 4.6288 LEI
  1 USD = 3.9524 LEI
  1 GBP = 5.2780 LEI
  1 CHF = 3.9799 LEI
  1 HUF = 1.4479 LEI
  1 BGN = 2.3667 LEI
  1 JPY = 3.6100 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media ruse din 18 mai 2017

19 Mai, 16:08

Camera reprezentanţilor a Congresului SUA a adopta un proiect de lege cu privire la introducerea de sancţiuni împotriva Iranului şi Rusiei din cauza susţinerii finaciare şi militare a „regimului preşedintelui Assad”, informează GAZETA.RU.

POLITICĂ

Congresul SUA a adoptat un proiect de lege cu privire la sancţiunile împotriva Rusiei şi Iranului din cauza susţinerii acordate Siriei

Camera reprezentanţilor a Congresului SUA a adopta un proiect de lege cu privire la introducerea de sancţiuni împotriva Iranului şi Rusiei din cauza susţinerii finaciare şi militare a „regimului preşedintelui Assad”, informează GAZETA.RU.

https://www.gazeta.ru/

Conform cu proiectul de lege, sancţiunile – al căror termen e până în anul 2021 – pot fi introduse în privinţa cetăţenilor care iau parte la vânzarea sau transmiterea către regimul lui Assad de armament şi tehnologii militare, care pot fi folosite „pentru încălcarea drepturilor omului” sau care acordă ajutor financiar Damascului oficial, transmite RBC.

http://www.rbc.ru/

Fostul şef al FBI a fost numit în calitate de procuror special pentru Rusia

Fostul director al FBI, Robert Muller, a fost numit curator al investigaţiei privind presupusul amestec al Rusiei în alegerilel din SUA, informează EHO MOSCVÎ.

http://echo.msk.ru/

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că investigaţia pe care o desfăşura Muller va demonstra că între campania sa şi ţara străină „nu a fost o complicitate”, transmite LENTA.

https://lenta.ru/

Casa Albă nu ştie despre înregistrarea rusească a discuţiei dintre Trump şi Lavrov

Casa Albă nu are date cu privire la înregistrarea discuţiei liderului american Donald Trump cu ministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov. Declaraţia a fost făcută de reprezentantul oficial al administraţiei SUA, Shon Spayser, transmite ROSBALT.

http://www.rosbalt.ru/

Anterior, preşedintele SUA a fost suspectat de divulgarea datelor secrete de spionaj în cadrul întâlnirii cu ministrul de Externe al Rusiei. Vladimir Putin a declarat că Rusia este gata să prezinte Congresului SUA stenograma discuţiei, dacă administraţia americană nu va fi împotrivă, reaminteşte EHO MOSCVÎ.

http://echo.msk.ru/

Departamentul de Stat al  SUA a comentat blocarea de către Ucraina a reţelelor ruseşti de socializare

Departamentul de Stat al SUA a reamintit despre importanţa libertăţii cuvântului, comentând decizia Kievului de a bloca pe teritoriul Ucrainei funcţiunea resurselor ruseşti de internet, informează DOJDI. În acelaşi timp, Departamentul amintit a menţionat că „nu există îndoieli” în ceea ce priveşte încercările Rusiei de a răspândi „informaţie neveridică”, „inclusiv în Ucraina”. Departamentul de Stat a cerut „să fie găsit un mod de a apăra propriile interese naţionale fără a submina, totodată, principiile consituţionale”.

https://tvrain.ru/

Anterior, juristul ucrainean Roman Lihaciov a intentat un proces la Curtea Administrativă Supremă, cerând să fie declarat ilegal decretul lui Poroşenko privind blocarea site-urilor, transmite RT.

https://russian.rt.com/

La 16 mai, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a dispus blocarea unui şir de mijloace de informare ruseşti, precum şi reţelele de socializare VKontakte, Odnoklassniki şi resursele Yandex şi Mail.ru. În total, în listă au intrat 1228 de persoane fizice şi 468 de persoane juridice, reaminteşte RIA NOVOSTI.

https://ria.ru/

Strada din faţa Ambasadei Federaţiei Ruse în SUA ar putea fi numită Boris Nemţov

Comitetul Senatului SUA pentru securitatea naţională şi afacerile guvernamentale a aprobat proiectul de lege privind redenumirea uneia dintre străzile Washingtonului în onoarea opozantului ruse Boris Nemţoov, informează NOVAIA GAZETA. În cazul aprobării definitive a documentului, noua adresă a Ambasadei Federaţiei Ruse va fi „Boris Nemţov Plazza”.

https://www.novayagazeta.ru/

Boris Nemţov a fost împuşcat la 27 februarie, pe Podul Bolşoi Moscvoreţki din Moscova, sub zidurile Kremlinului, transmite ZNAK.COM. În cazul omorului lui Nemţov sunt inculpaţi cinci oameni. Clientul asasinatului, potrivit anchetei, este Ruslan Muhudinov, dat în căutare.

https://www.znak.com/

În Canada poate fi adoptat un analog al „Actului Magnitski”

Autorităţile canadiene susţin proiectul de lege pregătit de opoziţie, similar „actului Magnitski” american, ce permite introducerea de sancţiuni împotriva Rusiei şi a funcţionarilor ruşi pentru încălcarea drepturilor omului. Declaraţia a fost făcută de ministrul de Externe al Canadei, Hristya Friland, transmite KP.

http://www.kp.ru/

În anul 2012, SUA au adoptat o lege care a fost numită în onoarea juristului Fondului „Hermitage Capital”, Serghei Magnitski, care a murit într-un izolator rusesc. A fost alcătuită o „listă neagră” a celor care, în opinia Washingtonului, sunt implicaţi în moartea lui. Printre măsurile restrictive figurează restricţii de intrare în SUA şi blocarea activelor financiare în băncile americane, reaminteşte KOMMERSANT.

https://www.kommersant.ru/

Kremlinul a scutit cinci regiuni de problema ridicării prezenţei la alegeri

Kremlinul a scutit cel puţin cinci regiuni (Sverdlov, Iaroslav, Kaliningrad, Kirov şi Bureatia) de munca asupra creşterii prezenţei la alegerile din 2017. Despre asta scrie IZVESTIA cu referire la o sursă apropiată de Kremlin. Astfel, munca asupra creşterii prezenţei în acestei regiuni poate acţiona împotriva candidaţilor care evoluează din partea actualei puteri.

https://www.vedomosti.ru/

Politologul Evgheni Mincenko a spus că în regiunile respective se observă o tradiţie crescândă de protest, precum şi candidaţi puternici din partea opoziţiei. Asta, la rândul său, potrivit afirmaţiilor politologului, poate crea probleme candidaţilor Kremlinului, transmite REPUBLIC.

https://republic.ru/

Miliardarul Usmanov a înregistrat un apel video către Navalnîi

Miliardarul Alişer Usmanov, înaintea procesului împotriva opozantului Alexei Navalnîi, a înregistrat pentru acesta din urmă un apel video. În apel, omul de afaceri îl numeşte pe Navalnîi „ignorant”, „ratat”, „om de afaceri eşuat”, se îndoieşte în repetate rânduri de calificarea lui juridică şi îl acuză de minciuni împotriva omului de afaceri Usmanov, transmite REPUBLIC.

https://republic.ru/

Miliardarul a respins acuzaţiile de dare de mită şi plată a impozitelor peste hotare. Potrivit afirmaţiilor lui Usmanov, în ultimul an el a plătit în Rusia 2,7 miliarde de ruble cu titlu de impozite, iar în ultimii 10 ani – circa 500 de milioane de dolari, transmite MEDUZA.

https://meduza.io/

În luna martie, Fondul de luptă împotriva corupţiei al lui Navalnîi a publicat o investigaţie despre presupusa avere a premierului Dmitri Medvedev. În material se afirma că Usmanov, în calitate de mită, îi transmitea unui fond apropiat lui Medvedev o vilă. Usmanov a respins acuzaţiile lui Navalnîi, iar pe urmă l-a dat în judecată, transmite RBC.

http://www.rbc.ru/

ECONOMIE

În Rusia nu au ajuns bani pentru susţinerea de stat a deţinătorilor de ipoteci

Aproape 30 de cereri în cadrul programului de restructurare a creditelor ipotecare nu vor primi susţinere de stat, deoarece mijloacele alocate pentru realizare s-au consumat. Formal, programul e valabil până la 31 mai, dar, de facto, banii s-au terminat încă la finele lunii martie. Cu toate acestea, primirea cererilor nu a putut fi oprită, scrie KOMMERSANT.

https://www.kommersant.ru/

Programul prevedea restructurarea ipotecii problematice cu o rată anuală nu mai mare de 12%. Despăgubirea e plătită de Agenţia pentru creditarea locuinţelor ipotecare, care a primit în aceste scopuri 4,5 miliarde de ruble de la buget, transmite INTERFAX.

http://www.interfax.ru/

Rosneft va coopta Saipem în proiectul aflat sub incidenţa sancţiunilor de pe Marea Neagră

Rosneft va coopta compania italiană Sapiem în calitate de contractor pentru proiectul comun cu compania italiană de petrol şi gaze Eni privind forajul în platforma continentală a Mării Negre, informează RBC. Pe site-ul Eni se spune că, după introducerea primelor sancţiuni, compania a primit aprobarea autorităţilor Uniunii Europene pentru cercetarea, în comun cu Rosneft, pe Marea Neagră, deoarece acordurile corespunzătoare au fost încheiate încă înainte de introducerea sancţiunilor.

http://www.rbc.ru/

O companie poloneză cere de la Comisia Europeană să amendeze Gazprom

Compania de stat de petrol şi gaze PGNiG a cerut Comisiei Europene să amendeze Gazprom pentru încălcările de mai mulţi ani a legislaţiei antimonopol, transmite KP.

http://www.kp.ru/

„Încălcările Gazprom poartă un caracter de durată şi serios. Ele au condus la încălcări serioase pe piaţa gazului din Europa Centrală. Asta vizează atât concurenţa pe piaţă gazului, cât şi pierderile consumatorilor”, a spus şeful companiei, citat de GAZETA.RU.

https://www.gazeta.ru/

WSJ a informat despre implicarea Vneşeconombak în construcţia hotelului lui Trump în Toronto

Banca rusească Bneşeconombank a luat parte în anul 2010 în tranzacţia legată de proiectul „Trump Organization” privind construcţia unui hotel în oraşul Torono, informează DOJDI cu referire la THE WALL STREET JOURNAL. De construcţia hotelului cu  65 de etaje, „International Hotel and Tower”, s-a ocupat originarul din Federaţia Rusă, Alexandr Shneider.

https://tvrain.ru/

Compania lui putea investi în proiect după ce el şi-a vândut cota sa din combinatul metalurgic ucrainean Zaporojstal, în anul 2010, contra sumei de 850 de milioane de dolari. Atunci numele cumpărătorului nu a fost dezvăluit. Interlocutorii ziarului afirmă că iniţiatorul afacerii a fost anume Vneşeconombank.

http://www.rbc.ru/

SOCIETATE

Un participant la mitingurile împotriva corupţiei a primit un termen real

Curtea l-a condamnat pe participantul la mitingurile împotriva corupţiei de la 26 martie, Iuri Kul, acuzat de atacarea unui poliţist, la opt luni de privaţiune de libertate, informează REPUBLIC. Procuratura a cerut doi ani de puşcărie. Avocatul lui Kul afirmă că actorul a încercat să-l ajute pe un vârstnic şi să-l apere de poliţie. Potrivit anchetei, Kul l-a apucat pe un luptător al Rosgvardia de mână şi i-a cauzat durere fizică.

https://republic.ru/

După reţinere, bărbatul şi-a recunocut vinovăţia, de aceea cazul său a fost examinat într-o ordine specială: sentinţa a fost anunţată chiar la prima şedinţă a curţii, fără studierea probelor şi interogarea martorilor şi a victimei, menţionează MEDUZA. Mai târziu, Kul a declarat că şi-a recunoscut vinovăţia, sperând să fie condamnat cu suspendare.

https://meduza.io/

Martor în cazul lui Kul a fost inclusiv activistul mişcării „patriotice” SERB, Alexandr Petrunko. Tot el a fost recunoscut ca om care l-a atacat pe Alexei Navalnîi, informează MEDIAZONA. Ca urmare, Navalnîi a căpătat o arsură chimică a ochiului.

https://zona.media/

Apărătorii legii au scos din Cecenia 40 de homosexuali într-o lună şi jumătate

De la începutul lunii aprilie, Cecenia a fost părăsită de mai bine de 40 de homosexuali, informează REPUBLIC. Din momentul publicării articolului despre persecutarea homosexualilor, la organizaţie, pentru ajutor, au apelat mai bine de 80 de oameni.

https://republic.ru/

La începutul lunii aprilie, NOVAIA GAZETA a publicat câteva articole despre persecutarea homosexualilor în Cecenia şi „închisorile secrete” pentru homosexuali. Conducerea republicii a respins această informaţie.

https://www.novayagazeta.ru/

MOLDOVA

Moldova şi Federaţia Ruusă vor semna un nou acord în domeniul transporturilor internaţionale

Guvernul a aprobat semnarea noului acord cu Federaţia Rusă în domeniul transporturilor internaţionale, prin care va fi evitată restricţionarea accesului transportatorilor moldoveni pe teritoriul Rusiei. Transporturile internaţionale bilaterale de pasageri şi mărfuri vor fi efectuate în baza permiselor, transmite MOLDPRES.

http://www.moldpres.md/

Documentul a fost propus de către partea rusă, deoarece legislaţia Federaţiei Ruse obligă să fie semnat un acord corespunzător cu toată statele-membre ale Uniunii Europene şi ţările asociate, transmite NM.

http://newsmaker.md

Gubarev va vizita din nou Tiraspolul, ca să discute controlul comun al Moldovei şi Ucrainei la hotar

În ajunul plecării în R. Moldova, reprezentantul Federaţiei Ruse pentru reglementarea transnistreană şi-a exprimat, într-un interviu acordat agenţiei TASS, îngrijorarea în legătură cu pauza „evident prelungită”, care a apărut în cadrul negocierilor 5+2. Gubarev a declarat că „trebuie să auzim că convocarea întâlnirii nu va conduce decât la condamnarea scandaloasă a problematicii posturilor vamale ale Republicii Moldova şi Ucrainei în punctul de trecere Pervomaisk – Cuciurgan”. El a subliniat că „e limpede, după toate probabilităţile, că nu vom putea evita această temă, dar s-au acumulat o masă de alte probleme, care cer o atenţie deosebită”.

Diplomatul a declarat că scopul vizitei este de a lua cunoştinţă de dezvoltarea situaţiei şi de a coordona chestiunile care pot fi introduse în agenda reuniunii oficiale 5+2. Baza ei, în opinia lui Gubaerv, o poate constitui analiza progreselor în problemele coordonate de Dodon şi Krasnoselski la întrevederile lor.

http://tass.ru/opinions/

La rândul său, liderul Tiraspolului a declarat că Gubarev intenţionează „să discute riscurile legate de introducerea controlului comun moldo-ucrainean în punctul de trecere Cuciurgan, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

https://novostipmr.com/

În aeroportul din Chişinău a fost reţinut un pacificator din Federaţia Rusă

Delegaţia rusă din Comisia Unificată de Control (CUC) şi-a exprimat protestul în legătură cu acţiunile provocatoare ale structurilor de forţă moldoveneşti în privinţa militarului Federaţiei Ruse, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA. Militarul, care pleca în Rusia, a fost reţinut la 12 mai. El „a fost supus unui control minuţios şi interogat”, scrie publicaţia.

„În afară de asta, militarul rus a fost interogat în mod ilegal asupra unor aspecte care nu aveau legătură cu plecarea sa din Republica Moldova. Între altele, a fost întrebat despre ofiţerii care îşi fac serviciul militar în Grupul Operativ al Trupelor Ruse”, se spune în declaraţia delegaţiei Federaţiei Ruse în cadrul CUC.

https://novostipmr.com/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: