• Bucuresti 27º C
  Baia Mare 22º C
  Brasov 23º C
  Cluj-Napoca 22º C
  Constanta 24º C
  Craiova 24º C
  Galati 26º C
  Iasi 25º C
  Suceava 21º C
  Timisoara 24º C
 • 1 EUR = 4.6686 LEI
  1 USD = 4.0026 LEI
  1 GBP = 5.3249 LEI
  1 CHF = 4.0461 LEI
  1 HUF = 1.4420 LEI
  1 BGN = 2.3871 LEI
  1 JPY = 3.6343 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media ruse din 18 aprilie

19 Aprilie, 16:35

Secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, în cadrul vizitei sale la Moscova, a delimitat principiile fundamentale ale planului preşedintelui SUA, Donald Trump, privind reglementarea siriană şi a cerut, în schimb, să fie prezentată informaţia cu privire la interesele Rusiei în această regiune.

POLITICĂ

AP: Tillerson, în cadrul vizitei sale la Moscova, a vorbit despre planurile lui Trump privind Siria

Secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, în cadrul vizitei sale la Moscova, a delimitat principiile fundamentale ale planului preşedintelui SUA, Donald Trump, privind reglementarea siriană şi a cerut, în schimb, să fie prezentată informaţia cu privire la interesele Rusiei în această regiune.

https://govoritmoskva.ru/

Planul prealabil al lui Trump presupune desfăşurarea a trei faze: lichidarea grupării teroriste „Statul Islamic”, restabilirea stabităţii în regiuni şi asigurarea tranziţiei politice în ţară, al cărei rezultat va fi demisia preşedintelui Siriei, transmite RIA NOVOSTI.

https://ria.ru/

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui FR, Dmitri Peskov, a declarat că această informaţie nu corespunde realităţii, transmite VEDOMOSTI.

https://www.vedomosti.ru/

Kremlinul a comunicat rezultatele discuţiilor telefonice ale „cvartetului normand”

Liderii ţărilor „cvartetului normand” au purtat discuţii telefonice. Potrivit Serviciului de presă al Kremlinului, ei au reafirmat angajamentul pentru procesul de la Minsk şi şi-au exprimat speranţa că, după schimbarea preşedintelui Franţei, munca în acest format va continua.

http://www.rbc.ru/

Liderii FR, Ucrainei, Germaniei şi Franţei au salutat acordul cu privire la reluarea armistiţiului pascal. De asemenea, politicienii au făcut un apel cu privire la activizarea lucrului asupra soluţionării problemei schimbului de persoane reţinute în Donbas conform formulei „toţi pe toţi”.

https://www.gazeta.ru/

Georgia a acuzat FR de atentat la suveranitate

Autorităţile de la Tbilisi apreciază negativ vizita începută vineri a ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, în Abhazia. Potrivit declaraţiei făcute jurnaliştilor de omologul său georgian, Mihail Djanelidze, vizita în cauză este „o un pas provocator” şi o „încălcare a suveranităţii Georgiei”, transmite KOMMERSANT.

https://www.kommersant.ru/

Lavrov a plecat la 18 aprilie în Abhazia pentru as discuta perspectivele colaborării în domeniul securităţii, dată fiind situaţia din regiune şi tendinţa Georgiei de a intra în NATO, transmite INTERFAX.

http://www.interfax.ru/

Autorităţile Moscovei au coordonat o acţiune de protest împotriva participării lui Putin la alegeri

Autorităţile Moscovei au coordonat desfăşurarea la 29 aprilie a unei acţiuni a Mişcării Rusia Deschisă. Este aprobată participarea a 10 mii de oameni. În această zi, Mişcarea va remite birourilor de audienţă ale lui Putin apelul de a nu fi înaintată candidatura actualului preşedinte al Rusiei la alegerile din 2018, transmite RBC

http://www.rbc.ru/

300 de mii de oameni susţin înaintarea candidaturii lui Navalnîi la funcţia de preşedinte

Opozantul Alexei Navalnîi a înregistrat mai bine de 335 de mii de adepţi care sunt gata să semneze pentru înaintarea candidaturii sale la funcţia de preşedinte în cadrul alegerilor din 2018, informează MEDUZA. Conform legii, pentru înregistrarea candidatului sunt necesare 300 de mii de semnături.

Acum Navalnîi şi-a propus să adune 1 milion de semnături pentru a se asigura împotriva rebutului în timpul campaniei reale din iarna 2017-2018.

https://meduza.io/

Ultimul candidat la funcţia de primar al oraşului Omsk şi-a retras candidatura

Ultimul pretendent la funcţia de primar al oraşului Omsk, Andrei Eroşeşvici, şi-a retras candidatura. Informaţia a fost confirmată pentru NOVAIA GAZETA de surse din cadrul consiliului orăşenesc. În lista pretendenţilor erau 27 de oameni, 17 dintre ei corespundeau cerinţelor concursului.

https://www.novayagazeta.ru/

El a refuzat să participe la alegeri după ce a fost acuzat de abuz în serviciu, scrie EHO MOSCVÎ. Primarul oraşului Omsk trebuie ales de către deputaţii Consiliului orăşenesc. Mâine va fi examinată problema invalidării alegerilor.

http://echo.msk.ru/

Roisman intenţionează să ia parte la alegerile guvernatorului regiunii Sverdlovsk

Primarul de Ekaterinburg, Evgheni Roisman, şi-a anunţa intenţia de a candida la funcţia de guvernator. El a scris despre asta pe pagina sa de Twitter, transmite ZNAK.COM. El a spus că „aici nu am pierdut nicio alegere”.

https://www.znak.com/

În ajun, şeful interimar al regiunii a fost numit actualul conducător al regiunii, Evgheni Kuivaşev, reaminteşte E1. El a confirmat că intenţionează să participe la alegerile guvernatorului, care vor avea loc în luna iunie.

http://www.e1.ru/

Dacă Roisman va fi admis la alegeri, atunci el, fără nicio îndoială, va învinge, e sigur politologul Fiodor Kraşeninnkov. „Anume din cauza asta i se vor pune tot felul de piedici la nivelul filtrului municipal sau vor fi probleme cu perfectarea semnăturilor”, a declarat el pentru RBC.

http://www.rbc.ru/

Fostul deputat al Dumei de Stat Evgheni Roisman a devenit popular în regiunea Sverdlovsk la începutul anilor 2000, graţie proiectului social „Oraşul fără droguri”, informează GAZETA.RU. La Ekaterinburg el a învins la alegerile primarului, acumulând o treime din voturi – cu 13 mii mai mult decât candidatul partidului de guvernământ.

https://www.gazeta.ru/

Un deputat rus şi-a declarat un teren pe planeta Marte şi câteva stele

Deputatul Adunării Legislative a regiunii Leningrad, Vladimir Petrov, a arătat în declaraţia sa de venituri şi imobile pentru anul trecut că dispune de un teren pe Marte şi câteva stele, informează KOMMERSANT.

http://www.kommersant.ru/

„Stelele sunt cumpărate pentru a fi dăruite deputaţilor şi reprezentanţilor autorităţii executive pentru orice lulcru important, pe care ei l-au făcut”, a spus Petrov. Potrivit afirmaţiilor sale, terenul de pe Martie el intenţionează să-l dăruiască Rosnedvijimosti, transmite MEDUZA.

https://meduza.io/

ECONOMIE

O delegaţie din FR a plecat în Egipt pentru negocieri cu privire la „Mistral”

O delegaţie rusească a plecat în Egipt pentru o nouă etapă de negocieri privind livrarea de utilaj de telecomunicaţii şi dirijare pentru purtătoarele de helicoptere „Mistral”, informează TASS pe surse.

http://tass.ru/

În octombrie anul trecut, Egiptul i-a solicitat Rusiei să furnizeze helicoptere pentru două unităţi „Mistral”. Acestea au fost construite la comandă rusească, dar aşa şi nu au fost livrate în FR din cauza divergenţelor politice în cazul Ucrainei, reaminteşte VEDOMOSTI. Contractul a fost reziliat în anul 2015, Parisul i-a plătit 949,7 milioane de euro.

https://www.vedomosti.ru/

„Războiul roşiilor” cu Turcia a costat Rusia 1,5 miliarde de dolari

Rusia a pierdut de la 1,3 la 1,5 miliarde de dolari din cauza taxelor la livrările de cereale în Turcia, introduce ca răspuns la interdicţia de a importa roşii turceşti în FR.

http://www.rbc.ru/

Din 15 martie, Ankara a introdus taxe la importul de produse din Rusia. Potrivit BLOOMBERG, Turcia s-a decis la acest pas din cauza menţinerii unei părţii a sancţiunilor russeşti în ceea ce priveşte importul de legume, precum şi a regimului de vize, reaminteşte LENTA.

https://lenta.ru/

Guvernul FR încearcă să amplaseze SSJ 100 în regiuni

Guvernul FR discută variantele de susţinere a producţiei de avioane Sukhoi Superjet 100 şi creare pe baza Red Wings a câtorva companii aeriene pentru folosirea până la 100 de asemenea maşini pe rute interne interregionale până în anul 2022, scrie KOMMERSANT.

http://www.kommersant.ru/

Compania aeriană Red Wings deja are experienţa de exploatare a avioanelor Sukhoi Superjet-100. Dar ea nu a fost reuşită, avioanele au fost returnate producătorului, reaminteşte RBC. Directorul general al transportatorului vorbea despre nerentabilitatea SSJ-100.

http://www.rbc.ru/

În cadrul Rosneft pot să apară acţionari noi

Rosneft a admis că în cadrul companiei pot să apară acţionari noi, transmite REPUBLIC. În decembrie 2016, 19,5% din acţiunile Rosneft au fost cumpărate de consorţiul Glencore şi Fondul Suveran de Investiţii Qatar.

https://republic.ru/

SOCIETATE

Antrenorul „Zenit”-ului, Lucescu, poate deveni directorul general al „Galatasary”

FC Galatasaray intenţionează să-i propună anternorului principal al FC Zenit, Mircea Lucescu, funcţia de director general al clubului, cu împuterniciri extinse privind munca de selecţionare. Fiului său, Răzvan, clubul este gata să-i propună funcţiua de antrenor principal al echipei.

https://www.gazeta.ru/

Liderul mişcării pentru secesiunea Californiei a decis să se mute în FR

Luis Marinelli, unul dintre fondatorii mişcării Yes California, care pledează pentru colectarea de semnături în vederea desfăşurării unui referendum pentru separării Californiei de SUA, a retras colectarea de semnături pentru schimbarea constituţiei regionale, informează LENTA.

https://lenta.ru/

Din luna septembrie 2016, el locuieşte la Ekaterinburg, unde se află soţia sa, Anastasia. Potrivit afirmaţiilor sale, el şi-a găsit în Rusia o nouă fericire, o viaţă fără surse de nelinişte, decepţii şi indignări relativ la situaţia din SUA şi ar fi vrut să se transfere la Moscova, transmite GAZETA.RU.

https://www.gazeta.ru/

Presupusul organizator al actului terorist de la Petersburg a fost găsit după telefon

Presupusul organizator al actului terorist din metroul petersburghez, Abror Asimov, a fost reţinut, scrie TASS. El a fost identificat prin analiza contactelor telefonice ale lui Akbarjon Djalilov, care s-a aruncat în aer. Azimov şi-a recunoscut vina.

http://tass.ru/

Mai târziu, Azimov a renunţat la propriile mărturii, transmite RIA NOVOSTI. „Nu am nimic împotriva arestului. Dar că aş fi implicat în comiterea exploziei – n-am spus asta. Am participat, dar nu direct”, a declarat el. Potrivit afirmaţiilor sale, lui i s-a ordonat, dar el nu ştia că participă la un atac terorist. Ce ordin anume i s-a dat şi de către cine deocamdată nu e clar.

https://ria.ru/

Moskalkova a declarat lipsa reclamaţiilor privind răpirea de homosexuali în Cecenia

Împuternicitul pentru drepturile omului, Tatiana Moskalkova, a declarat că organele de drept nu au primit reclamaţii privind răpirea de homosexuali pe teritoriul Ceceniei, transmite INTERFAX.

http://www.interfax.ru/

NOVAIA  GAZETA a publicat, la 1 aprilie, o anchetă cu privire la reţinerile în masă şi omorurile homosexualilor în Cecenia. Publicaţia a inserat şi mărturiile victimelor şi martorilor oculari. La 13 aprilie, cotidianul a informat despre ameninţările deschise la adresa publicaţiei după tipărirea articoelor, reaminteşte DOJDI.

https://tvrain.ru/

Compania aeriană Pobeda nu a admis pe rută un copil cu invaliditate şi pe mama acestuia

Angajatul companiei aeriene Pobeda a refuzat, la 14 aprilie, să îmbarce o femeie care trebuia să zboare împreună cu un copil având paralizie cerebrală la Ekaterinburg, transmite MEDUZA. Potrivit afirmaţiilor sale, „în programul cu listele pasagerilor” a avut loc o disfuncţie.

https://meduza.io/

Surse din cadrul companiei Pobeda au declarat că l-au concediat pe „conducătorul grupului de asigurare terestră” pentru inompetenţă, transmite INTERFAX. Compania aeriană desfăşoară o anchetă de serviciu a situaţiei create.

http://www.interfax.ru/

Procurorul general al FR a propus să nu fie pedepsite organizaţiile care şi-au recunoscut corupţia

Procurorul general Iuri Ceaika a propus să nu fie pedepsite persoanele juridice pentru corupţie, dacă organizaţiile vor comunica ele însele faptele de mituire, transmite RIA NOVOSTI. Potrivit afirmaţiiilor sale, actualmente, organizaţia în ale cărei interese s-a dat mita e pasibilă de răspundere administrativă, chiar dacă angajatul care a dat mită funcţionarului este eliberat de pedeapsă.

https://ria.ru/

MOLODVA

Primul ministru al Transnistriei a efectuat o vizită de lucru la Moscova

Săptămâna trecută, premierul autoproclamatei RMN a efectuat o vizită de trei zile la Moscova. În cadrul întrevederilor de lucru au fost discutate problemele din domeniul energiei, proiecte umanitare, programe de acordare de ajutor Transnistriei, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA. În afară de asta, au fost abordate temele referitoare la dezvoltarea exporturilor, desfăşurarea unui audit al cheltuielilor în regiune şi creditarea întreprinderilor din sectorul real al economiei.

https://novostipmr.com/

Militarii din GOTR vor lua parte la parada de Ziua Victoriei la Tiraspol

100 de militari ai GOTR din Transnistria vor luat parte la parada consacrată celei de-a 72-a aniversări a Victoriei în „Marele Război pentru Apărarea Patriei”, informează NOVOSTI PRIDNESTROVIA. Militarii vor prezenta o expoziţiei de armament şi tehnică militară şi vor organiza o excursie la Muzeul gloriei militare a GOTR.

https://novostipmr.com/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: