• Bucuresti 28º C
  Baia Mare 29º C
  Brasov 23º C
  Cluj-Napoca 27º C
  Constanta 22º C
  Craiova 25º C
  Galati 25º C
  Iasi 25º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 27º C
 • 1 EUR = 4.6288 LEI
  1 USD = 3.9524 LEI
  1 GBP = 5.2780 LEI
  1 CHF = 3.9799 LEI
  1 HUF = 1.4479 LEI
  1 BGN = 2.3667 LEI
  1 JPY = 3.6100 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media ruse din 17 mai 2017

18 Mai, 15:58

Datele secrete furnizate de Serviciul de Recunoaştere, pe care preşedintele SUA Donald Trump le-a dezvăluit ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, au fost primite de Statele Unite de la spionul israelit infiltrat în mediul Statului Islamic, transmite TASS cu referite la postul de televiziune ABC. Astfel, teroriştii planifică să amorsele un avion de pasageri survolând din SUA, cu ajutorul unei bombe montate în corpul unui laptop.

POLITICĂ

Trump i-a povestit lui Lavrov despre planurile Statului Islamic de a amorsa un avion

Datele secrete furnizate de Serviciul de Recunoaştere, pe care preşedintele SUA Donald Trump le-a dezvăluit ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, au fost primite de Statele Unite de la spionul israelit infiltrat în mediul Statului Islamic, transmite TASS cu referite la postul de televiziune ABC. Astfel, teroriştii planifică să amorsele un avion de pasageri survolând din SUA, cu ajutorul unei bombe montate în corpul unui laptop.

http://tass.ru/

Informaţia a fost oferită SUA, cu condiţia că sursa ei va rămâne secretă. Faptul că Trump i-a comunicat aceste date lui Lavrov pune în pericol viaţa spionului israelit, menţionează RBC.

http://www.rbc.ru/

Putin i-a luat apărarea lui Trump şi a întrevăzut în SUA o „schizofrenie politică”

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, consideră drept o „schizofrenie politică” acuzaţiille ce se aduc preşedintelui SUA, Donald Trump, după întrevederea sa cu ministrul de Externe al Rusiei, Serghei lavrov, transmite INTERFAX. Putin a adăugat că Rusia este gata să ofere înregistrarea discuţiilor dintre Trump şi Lavrov, care au avut loc în Cabinetul Oval, dacă Administraţia SUA nu va fi împotrivă.

http://www.interfax.ru/

Mai târziu, asistentul preşedintelui Federaţiei Ruse, Iuri Uşakov, a relatat că înregistrarea audio din timpul discuţiei dintre Lavrov şi Trump nu a fost efectuată, Moscova dispune doar de stenograma convorbirii, transmite RIA NOVOSTI.

https://ria.ru/

În ajun, mass-media americane au comunicat că Trump i-a împărtăşit lui Lavrov o informaţie secretă, la care nu aveau acces chiar toţi angajaţii Casei Albe, reaminteşe VEDOMOSTI. Informaţia respectivă nu a fost dezvăluită nici aliaţilor.

https://www.vedomosti.ru/

La rândul său, asistentul lui Trump pentru securitatea naţională a declarat că preşedintele SUA putea să nu ştie că sursa informaţiei pe care a divulgat-o lui Lavrov, transmite RIA NOVOSTI. Trump însuşi a declarat că a vrut să-i destăinuiască Rusiei datele cu privire la terorism şi securitatea zborurilor şi că a avut tot dreptul să facă asta.

https://ria.ru/

Putin a transmis un mesaj secret către G7 prin intermediul premierului italian

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că a transmis ţărilor G7 un mesaj „secret” prin intermediul premierului Italiei, Paolo Gentilioni, cu care s-a întâlnit la 17 mai la Soci. Cu toate acestea, preşedintele a refuzat să dezvăluie conţinutul acestui mesaj, transmite RBC. El a comentat astfel informaţia despre faptul că preşedintele SUA putea să-i transmită ministrului de Externe al Rusiei o informaţie secretă.

http://www.rbc.ru

... şi a cerut debarasarea de politizarea excesivă în relaţiile Rusiei şi Uniunii Europene

Relaţiile actuale dintre Rusia şi Uniunea Europeană nu pot fi numite normale, trebuie să ne debarasăm de excesul de politizare, a declarat Putin. După cum comunică IZVESTIA, Putin şi-a exprimat convingerea că extinderea cooperării economice dintre Federaţia Rusă şi Europa, precum şi ameliorarea relaţiilor dintre Uniunea Eurasiatică şi UE „ar putea contribui la consolidarea încrederii în întreg spaţiul Eurasiei”.

http://izvestia.ru/

Primul ministru al Italiei a menţionat că asupra parteneriatul strategic dintre Italia şi Rusia nu trebuie să influenţeze criza din Ucraina. El a spus, de asemenea, că este inadmisibilă prelungirea automată a sancţiunilor împotriva Federaţiei Ruse, transmite GAZETA.RU.

https://www.gazeta.ru/

NATO calificat blocarea reţelelor sociale ruseşti în Ucraina drept o chestiune de securitate

Alianţa Nord-Atlantică este convinsă că decizia autorităţilor ucrainene cu privire la blocarea reţelelor sociale ruseşti pe teritoriul ţării este determinată de măsurile de securitate. Surse din cadrul Alianţei au declarat că Ucraina „a lăsat limpede de înţeles că această decizie reprezintă o chestiune de securitate, iar nu de libertate a cuvântului”, transmite KOMMERSANT.

https://www.kommersant.ru/

Human Rights Watch i-a cerut Ucrainei să anuleze blocarea site-urilor ruseşti

Organizaţia Human Rights Watch a calificat drept „o lovitură teribilă asupra libertăţii cuvântului” decizia preşedinitelui Ucrainei, Petro Poroşenko, cu privire la interzicerea reţelelor sociale ruseşti, a mass-media şi resurselor de internet şi a cerut anularea interdicţiei, informează VEDOMOSTI.

https://www.vedomosti.ru/

Consiliul Europei s-a ridicat în apărarea resurselor de internet ruseşti în Ucraina

Blocarea reţelelor sociale ruseşti, a site-urilor şi mass-media în Ucraina contrazice noţiunea de libertate a cuvântului, a declarat secretarul general al Consiliului Europei, Turbern Yagland, transmite DOJDI.

https://tvrain.ru/

În ajun, Poroşenko a semnat un decret care a blocat pentru trei ani accesul la serviciile Yandex, Mail.Ru Group, precum şi două mari reţele de socializare ruseşti. Sub incidenţa sancţiunilor s-au pomenit multe posturi ruseşti de televiziune şi RBC.

Pentru implementarea decretului lui Poroşenko, Ucraina va avea nevoie de aproape 2 ani şi 1 miliard de dolari.

http://www.rbc.ru/

UE a numit un nou ambasador în Rusia

Noul şef al reprezentanţiei UE în Rusia va fi neamţul Markus Ederer. Conducând anterior Ambasada UE în China, el este considerat specialist în „dezgheţul” diplomatic, menţionează RBC. Intelocutorii POLITICO l-au caracterizat pe Ereder drept un candidat ideal la funcţie în cazul unui posibil dezgheţ în relaţiile ruso-europene.

http://www.rbc.ru/

Autorităţile din Rusia i-au comandat unei cântăreţe russe un clip despre mitinguri

Clipul fostei soliste a formaţiei „Leningard”, Alice Box, despre mitingurile opoziţiei a fost comandat de „structurile de stat”. Pentru a „asedia” opoziţia, i-au fost plătite 2 milioane de ruble, informează MEDUZA. Sursele publicaţiei din administraţia preşedintelui au respins implicarea şi a spus că asta „e o prostie la pătrat”, lucrarea „anumitor grupuri de tehnologi politici”, care „s-au pomenit dincolo de bordul” administraţiei prezidenţiale.

https://meduza.io/

Putin i-a permis FSB să confişte pământurile pentru necesităţile de stat

Servicul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a căpătat dreptul de a confisca pământurile. Decretul corespunzător a fost semnat de preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, transmite REPUBLIC. Conform decretuluil, FSB „adoptă decizii privind confiscarea terenurilor de pământ şi (sau) a imobilelor amplasate în perimetrul lor, pentru necesităţi de stat”.

https://republic.ru/

În luna martie acelaşi drept l-a primit Serviciul Federal de Pază, care poate astfel confisca terenuri pentru nevoile de stat „în scopuri de construcţie şi reconstrucţie a obiectelor de importanţă federală”., transmite ZNAK.COM.

https://www.znak.com/

ECONOMIE

ONU a îmbunătăţit prognoza cu privire la creşterea PIB-ului în Rusia până la 1,5%

Experţii ONU şi-au îmbunătăţit prognoza privind dezvoltarea economiei Rusiei şi aşteaptă la finele anului curent creşterea PIB-ului ţării cu 1,5%, transmite TASS cu referire la raportul „Situaţia economică în lume şi perspectivele sale”. În luna ianuarie, economiştii organizaţiei mondiale au prognozat o creşte de un procent a PIB-ului Federaţiei Ruse în anul curent şi 1,5% – în anul 2018.

http://tass.ru/

Rusia poate interzice importul de făină pentru nutreţurile animalelor

Ministerul Agriculturii discută posibila interzicere a importurilor din Europa a făinii din oase şi carne, care este folosită la producerea nutreţurilor pentru animalele domestice, scrie KOMMERSANT. Autorităţile susţin că această măsură este necesară pentru stimularea producerii ruseşti de materie reciclată.

https://www.kommersant.ru/

Interlocutorul ziarului a subliniat că închiderea importurilor se poate solda cu reducerea producerii, a fluxului de investiţii în domeniu şi poate conduce la creşterea preţurilor la nutreţuri, transmite REPUBLIC.

https://republic.ru/

Medicamentele pentru tratarea infarctului miocardic şi a accidentelor vasculare vor începe a fi produse în Rusia

Producerea preparatelor pentru tratarea infarctului miocardic şi a accidentelor vasculare poate începe pe teritoriul Rusiei, scrie IZVESTIA cu referire la declaraţia ministrului adjunct al Industriei şi Comerţului al Federaţiei Ruse, Serghei Ţîba. După spusele sale, scopul autorităţilor este să ofere companiilor farmaceutice nu posibilittea de a crea forme medicamentoase gata, dar şi de a investi în elaborarea preparatelor lor.

http://izvestia.ru/

Ţîba a menţionat, de asemenea, că prducţia rusească de mijloace medicamentoase în anul 2016 a crescut cu 4% - până la 28% din volumul total al preparatelor. Cota preparatelor pentru tratamentul tuberculozei a crescut cu 25% - până la 74%, transmite TASS.

http://tass.ru/

SOCIETATE

Activiştii LGBT au intentat un proces împotriva lui Kadîrov la Curtea Penală Internaţională

Trei asociaţii LGBT din Franţa au intentat la Curtea Penală Internaţională un proces împotriva şefului Ceceniei în legătură cu persecutarea homosexualilor în republică, informează REPUBIC cu referire la LE MONDE. Kadîrov a fost acuzat de implicare în genocid şi a fost numit creator de lagăre de tortură pentru anihilarea homosexualilor.

https://republic.ru/

Conducerea Ceceniei consideră în spatele procesului intentat de activişti „se întrevăd acţiuni regizate, finanţate de forţe care tind să discrediteze Federaţia Rusă” şi să exercite o influenţă psihologică asupra lui Kadîrov spre a-l „da jos din şa”, transmite EHO MOSCVÎ.

http://echo.msk.ru/

Între timp, împuternicitul pentru drepturile omului în Federaţia Rusă, Tatiana Moskalkova, a declarat astăzi că a primit de la NOVAIA GAZETA un apel conţinând nume concrete ale victimelor şi l-a remis Comitetului de Anchetă, transmite RBC.

http://www.rbc.ru/

La începutului lunii aprilie, NOVAIA GAZETA a publicat o anchetă cu privire la reţinerile în masă în Cecenia, torturi şi omoruri ale homosexualilor. Publicaţia a aflat, de asemenea, despre existenţa puşcăriilor secrete pe teritoriul Ceceniei.

https://www.novayagazeta.ru/

Lituania a acordat azil pentru doi homosexuali din Cecenia

Ministrul de Externe al Lituaniei, Linas Linkevičius, a declarat că în republică au sosit doi locuitori ai Ceceniei, care erau supuşi în patria lor persecuţiilor din cauza orientării sexuale netradiţionale, transmite INTERFAX.

http://www.interfax.ru/

Un deputat al Dumei de Stat din Rusia a fost suspectat de obţinerea de beneficii în cazul renovărilor de la Moscova

Asistentul primarului Moscovei, deputatul Dumei de Stat Vladimir Resin, are legături cu toate cele cinci companii care au intrat în consorţiul „Renovaţia” pentru participarea la programul demolării blocurilor cu cinci etaje de la Moscova. Despre asta se spune în ancheta Transparency International Rusia, transmtie REPUBLIC.

https://republic.ru/

Valoarea proiectului de renovare la Moscova este estimată la 3,5 trilioane de ruble (61,5 miliarde de dolari). Primele 300 de miliarde de ruble (5,27 miliarde de dolari), potrivit afirmaţiilor primarului Moscovei, se planifică a fi cheltuite în primii trei ani, menţionează DOJDI.

https://tvrain.ru/

Programul de renovare, ce prevede demolarea a câteva mii de blocuri de locuit în Moscova, a fost anunţat de primarul Moscovei, Serghei Sobeanin, în luna februarie. În lista preventivă a renovării au intrat mai bine de 4,5 mii de case, transmite MEDUZA. Locuitorii Moscovei şi-au exprimat nemulţumirea în legătură cu acest program şi au ieşit în data de 14 mai la un miting autorizat împotriva renovării.

https://meduza.io/

MOLDOVA

Parlamentul  European a amânat alocarea a 100 de milioane de euro pentru Moldova

Parlamentul European a decis să nu aloce deocamdată Moldovei asistenţa macrofinanciară în mărime de 100 de milioane de euro: va aştepta reacţia Comisiei de la Veneţia cu privire la modificarea sistemului electoral. Eurodeputaţii şi-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea în legătură cu situaţia creată în Republica Moldova prin iniţiativa de a schimba sistemul electoral, precum şi cu situaţia mass-media din Moldova şi starea justiţiei.

În acelaşi timp, experţii solicitaţi de NM menţionează că Moldova are extrem de multă nevoie de ajutorul financiar al Uniunii Europene, iar suspendarea lui poate implica îngheţarea întregii finanţări externe.

http://newsmaker.md/

Krasnoselski s-a întâlnit cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit

Şeful Tiraspolului, Vadim Krasnoselski, s-a întâlnit cu ambasadorul SUA în R. Moldova, James Pettit, informează NOVOSTI PRIDNESTROVIA. Potrivit lui Krasnoselski, s-au acumulat multe probleme, dar toate sunt rezolvabile. Liderul de la Tiraspol a atras din nou atenţia asupra planurilor Moldovei şi Ucrainei de a institui un control comun pe sectorul transnistrean al hotarului şi „a argumentat în mod amănunţit poziţia cu privire la inadmisibilitatea de a aplica această măsură distructivă”, scrie NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

Pettit a menţionat că SUA, ca participant la formatul 5+2, sunt manifestă interes pentru dialogul cu Transnistria. El şi-a exprimat regretul în legătură cu faptul că nu s-a ajuns la un acord privind următoarea întâlnire în formatul amintit. De asemenea, i-au trezit întrebări ritmurile şi lipsa rezultatelor în procesul de negocieri, menţionează publicaţia.

Încă o temă a întrevederii a fost inaugurarea în Transnistria a Zilelor cinematografului american.

https://novostipmr.com/

Universitatea din Transnistria poate primi statutul de instituţie de învăţământ superior rusească

În ajun, la Centrul rus al Fondului „Lumea rusă” de la Universitatea „Taras Şevcenko” din Tiraspol, a avut loc prima reiuniune a clubului studenţesc de presă. Una dintre principalele teme de discuţie a fost acordarea universităţii a unui statut ruso-transnistrean, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

Potrivit rectorului universităţii, cel mai important lucru, pe care îl va da statutul, va fi finanţarea. Ea va trebui să fie efectuată în proporţie de 50/ de către fiecare parte. El a menţioneat, de asemenea, că absolvenţii universităţii vor primi două diplome: de model rusesc şi transnistrean.

https://novostipmr.com/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: