• Bucuresti 1º C
  Baia Mare 3º C
  Brasov 1º C
  Cluj-Napoca 2º C
  Constanta 6º C
  Craiova 2º C
  Galati 2º C
  Iasi 0º C
  Suceava -2º C
  Timisoara 2º C
 • 1 EUR = 4.6655 LEI
  1 USD = 3.7891 LEI
  1 GBP = 5.3165 LEI
  1 CHF = 3.9781 LEI
  1 HUF = 1.4988 LEI
  1 BGN = 2.3854 LEI
  1 JPY = 3.5608 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media ruse din 17 august

18 August, 08:54

Reprezentantul MAE al Rusiei, Maria zaharova, a declarat că apar „probe” relativ la faptul că ţările occidentale şi statele regionale „au livrat” armament chimic teroriştilor din Siria, transmite RBC. Potrivit sursei citate, organizaţia „Căştile albe”, susţintă de Occident, „falsifică” datele cu privire la acordarea de ajutor umanitar, iar colaboratorii săi „sunt implicaţi personal în acţiuni militare”.

POLITICĂ

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a acuzat ţările occidentale că livrează armament chimic militanţilor din Siria

Reprezentantul MAE al Rusiei, Maria zaharova, a declarat că apar „probe” relativ la faptul că ţările occidentale şi statele regionale „au livrat” armament chimic teroriştilor din Siria, transmite RBC. Potrivit sursei citate, organizaţia „Căştile albe”, susţintă de Occident, „falsifică” datele cu privire la acordarea de ajutor umanitar, iar colaboratorii săi „sunt implicaţi personal în acţiuni militare”.

http://www.rbc.ru/

Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU a cerut verificarea informaţiei privind furnizarea de armament chimic în Siria

Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebeznia, a cerut să fie verificate datele privind livrările de către SUA şi Marea Britanie de mijloace toxice interzise în Siria, informează VEDOMOSTI. Anterior, ministrul adjunct de Externe din Siria, Faisal Miqdad, a declarat că armele chimice descoperite în depozitele teroriştilor din Damasc şi Alep au fost fabricate de companii americane şi britanice.

https://www.vedomosti.ru/

Assange: în spatele operaţiunii de spargere a serverelor Partidului Democrat nu se află Federaţia Rusă

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange a confirmat din nou că documentele ce privesc Comisia naţionlă a Partidului Democrat din SUA, publicate în cursul campaniei electorale, au fost primite de el nu din partea Rusia, informează INTERFAX. El a făcut această declaraţie în discuţia cu membrul Partidului Republican Dana Rohrabacher. Congresmenul a adăugat că Assange i-a comunicat o informaţie suplimentară în această privinţă, pe care, însă, este gata s-o împărtăşeacă doar preşedintelui SUA.

http://www.interfax.ru/

O treime din locuitorii a 37 de ţări, intervievaţi de Pew Research Center, susţin că Rusia reprezintă o ameninţare

31% din locuitorii a 37 de ţări, intervievaţi de Centrul de studii Pew, consideră că Rusia este una dintre ameninţările principale pentru ţara lor, informează DOJDI. Tot atâţia intervievaţi au considerat China drept o ameninţare la adresa ţării lor. Circa 35% din respondenţi au indicat SUA drept una dintre ameninţările principale.

https://tvrain.ru/news/pew-442348/

În SUA, 47% din participanţii la sondaj consideră că Rusia este una dintre ameninţările principale, dar mai mulţi americani sunt îngrijoraţi de organizaţia teroristă Statul Islamic, de atacurile cibernetice şi de schimbarea climei. În Canada, Rusia e considerată o ameninţare de 30% din respondenţi, iar în Turcia – 54%, transmite RBC.

http://www.rbc.ru/

Putin, în lume, se bucură de mai multă încredere decât Trump

Preşedintele Rusiei Vladimir Putin se bucură de o încredere mai mare în lume decât preşedintele SUA Donald Trump, transmite RIA NOVOSTI. Respondenţii din 22 de ţări şi-au exprimat convingerea că Putin „face mai mult lucruri corecte în planul relaţiilor internaţionale”. Astfel, în Germania, acţiunile preşedintelui FR sunt susţinute de 27% din respondenţi, iar cele ale şefului Casei Albe – de numai 11%. În Coreea de Sud, aceşti indicatori constituie 27% şi 17%, în Franţa – 18% şi 14%, în Japonia – 28% şi 24%, în Italia – 26% şi 25%, respectiv.

https://ria.ru/

Udalţov l-a numit pe Hodorkovski om „ostil Rusiei”

Coordonatorul Mişcării Frontul de Stânga, Serghei Udalşov, îl consideră pe fostul şef al IUKOS, Mihail Hodorkovski, un om „ostil” Rusiei şi a exclus o uniune cu el. Opozantul a declarat pentru EHO MOSCVÎ că, atunci când se afla în închisoare, Hodorkovski, prin intermediul asistenţilor săi, i-a propus bani pentru soţia sa, dar el a refuzat.

http://echo.msk.ru/

Anterior, Udalţov l-a criticat pe alt opozant, Alexei Navalnîi. Udalţov a subliniat că acesta „a provocat arestările” în timpul pregătirii de acţiunea din 6 mai 2012 pe Piaţa Bolotnaia. Totuşi, Udalţov a admis că, în viitor, se poate coaliza cu el, reaminteşte DOJDI.

https://tvrain.ru/

Navalnîi a povestit despre fiul lui Pesckov, care „o duce ca un milionar

Fondul de luptă împotriva corupţiei, condus de Alexei Navalnîi, a publicat o anchetă asupra averii fiului mai mare al purtătorului de cuvânt al preşedintelui, Dmitri Peskov. Potrivit Fondului, Nicolai Choulz deţine câteva automobil scumpe şi un apartament în centrul Moscovei, transmite DOJDI. Choulz conduce un Range Rover de 9 milioane de ruble. El are, de asemenea, autoturisme Ferrari, Mercedes CLA, o motocicletă Harley-Davidson.

https://tvrain.ru/

În afară de asta, după cum rezultă din ancheta lui Navalnîi, fiul lui Peskov deţine un apartament cu o suprafaţă de 110 mp în centrul Moscoveii, pe strada Bolşala Dorogomilovkaia. Potrivit cu estimarea Fondului amintit, apartamentul poate valora până la 30 de milioane (valuta nu este indicată). În afară de asta, Choulz a avut un apartament pe Rubliovka în valoare de 7 milioane (valuta nu este indicată).

https://www.znak.com/

Navalnîi afirmă că, în Marea Britanie, Choulz n-a studiat la nicio instituţie de învăţământ superior de prestigiu. În schimb, figurează în baza de date a curţii britanice. Sub acuzaţia de vătămare corporală şi furt, în 2009 el a fost condamnat la 15 luni de detenţie într-o închisoare pentru minori, se mai spune în ancheta Fondului.

https://www.vedomosti.ru/

Rusia Echitabilă va înainta candidatura lui Mironov la alegerile preşedintelui Rusiei

Liderul Partidului Spravedlivaia Rossia, Serghei Mironov, intenţionează să-şi înainteze candidatura din partea formaţiunii sale la alegerile din martie 2018. Asta va avea loc la toamnă, după ce Putin îşi va anunţa intenţia de a candida.

http://www.rbc.ru/

ECONOMIE

MAE al Rusiei: UE a ajutat la scoaterea unui şir de proiecte energetice de sub incidenţa noilor sancţiuni ale SUA

Reprezentantul permanent al Rusiei la Uniunea Europeană, Vladimir Cijov, a declarat că UE a depus eforturi pentru a scoate de sub incidenţa noilor sancţiuni ale SUA unele proiecte energetice implicând participarea Federaţiei Ruse, transmite KOMMERSANT. S-a obţinut astfel creşterea cotei minime de participare a Rusiei în proiectul energetic de la 10 la 33%.

https://www.kommersant.ru/

RBC a scris că legea adoptată a fost atenuată mulţumită eforturilor Casei Albe. Trump a declarat că documentul restricţionează împuternicirile prezidenţiale în domeniul politicii externe. În afară de asta, guvernul SUA poate ocoli acţiunea sancţiunilor pe calea acordării unei licenţe „obişnuite” – aurtorizarea pentru o tranzacţie concretă.

http://www.rbc.ru/

Rosteh va cheltui pentru apărarea împotriva hackerilor 800 de milioane de ruble

Rosteh va cheltui, până la finele anului 2017, 800 de milioane de ruble (13,4 milioane de dolari) pentru protecţia împotriva hackerilor. Bugetul alocat de corporaţie în acest scop s-a mărit cu 16% în comparaţie cu anul trecut. Banii vor fi alocaţi, în special, pentru conectarea la „sistemul unic anti-hacker” – un centru corporativ de depistare, prevenţie şi lichidare a urmărilor atacurilor cibernetice, reprezentând elaborarea proprie a Rosteh.

http://www.rbc.ru/

SOCIETATE

Ucraina a anunţat începerea difuzării a cinci posturi de televiziune pe teritoriul Crimeii

De pe turnul de televiziune din satul Ciongar, regiunea Herson, a început translarea a cinci posturi de televizune pe teritoriul Crimeii, transmite KOMMERSANT. Mai târziu, numărul canalelor va fi mărit până la 10. De asemenea, va îmbunătăţită calitatea şi mărită distanţa receptării. Surse din Crimeea au declarat că munca de blocare a posturile ucrainene de televiziune are loc continuu.

https://www.kommersant.ru/

Rusia a blocat site-ul neonazişziot americani, THE DAILY STORMER

În Rusia, la cererea Roscomnadzor, a fost blocat site-ul neonaziştilor americani, THE DAILY STORMER,  la mai puţin de o zi după transferarea în aceată zonă, informează RADIO SVOBODA. THE DAILY STORMER a fost nevoit să treacă în zona domain-ului .ru, deoarece companiile americane GoDaddy şi Google au refuzat să-l deservească din cauza unui articol semnat de fondatorul site-ului, în care el a ofensat o femeie ce şi-a pierdut viaţa în acţiunea împotriva marşului celor de extremă-dreapta la Charlottesville.

https://www.svoboda.org/

Şeful adjunct al aviaţiei prezidenţiale a fost arestat sub acuzaţia de deturnare de fonduri

Judecătoria din Moscova a dispus arestul până la 13 septembrie a directorului general adjunct al Detaşamentul special de zbor „Rossia”, Andrei Tiurin, şi a şefului de producere în cadrul Bazei tehnico-aeriene, Alexandr Reihtman, informează REPUBLIC. Lor le este incriminat furtul a circa 32 de milioane de ruble la procurarea, în anul 2016, utilajului pentru verificarea sistemelor hidraulice ale avioanelor. În locul unor standuri de testare noi, de fabricaţie rusească, au fost cumpărate standuri olandeze la mâna a doua.

https://republic.ru/

Mass-media: „organizatorul arestării” lui Uliukaev nu a primit o funcţie în cadrul FSB

Fostul conducător al Serviciului de securitate al Rosneft, Oleg Feoktistov, nu a fost numit în funcţia de şef adjunct al Serviciului de securitate economică în cadrul FSB, informează THE BELL. Potrivit publicaţiei, Kremlinul a fost nemulţumit de participarea excesiv de activă a FSB în afacerile Rosneft.

http://us15.campaign-archive1.com/

Feoktistov a controlat operaţiunea în cazul fostului ministru al Dezvoltării Economice Alexei Uliukaev, reţinut în noapte spre 15 noiembrie 2016.

În luna martie, şeful Rosneft, Igor Secin, a anunţat plecarea lui Feoktistov din companie. Mai târziu, KOMMERSANT a informat că Feoktistov a fost numit într-o funcţie de conducere în cadrul FSB.

https://www.kommersant.ru/

Un abonat a cerut 30 de miliarde de ruble de la MTS din cauza a şase minute gratuite

Locutorul din regiunea Tambov, Alexei Melehov, i-a pretins prin judecată operatorului de telefonie MTS 30 de miliarde de ruble (505 milioane de dolari). Clientul consideră că operatorul de telefonie mobilă i-a decontat ilegal şase minute gratuite, care erau incluse în tarif, transmite DOJDI.

https://tvrain.ru/

MOLDOVA

Şalaru: scopul lui Dodon este de a transforma Transnistria într-un nou Kaliningrad

Scopul preşedintelui Igor Dodon este de a transforma Transnistria într-un nou Kaliningrad, consideră preşedintele Partidului Unităţii Naţionale, fostul ministru al Apărării, Anatol Şalaru. Potrivit POINT.MD, el a spus că „ruşii sunt interesaţi ca Transnistria să se întoarcă din nou în Moldova”. „Rusia are nevoie de un cap de pod, de un nou Kaliningrad pentru promovarea politicii agresive”, e sigur Şalaru.

https://point.md/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: