• Bucuresti 15º C
  Baia Mare 9º C
  Brasov 13º C
  Cluj-Napoca 10º C
  Constanta 17º C
  Craiova 13º C
  Galati 15º C
  Iasi 13º C
  Suceava 10º C
  Timisoara 8º C
 • 1 EUR = 4.6346 LEI
  1 USD = 3.9285 LEI
  1 GBP = 5.2711 LEI
  1 CHF = 3.9729 LEI
  1 HUF = 1.4767 LEI
  1 BGN = 2.3697 LEI
  1 JPY = 3.5016 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media ruse din 16 noiembrie 2017

17 Noiembrie, 09:29

RIA NOVOSTI informează, cu referire la o sursă, că RADIO SVOBODA şi VOCEA AMERICII, precum şi proiectele „Timpul prezent”, „Realităţile caucazului” şi „Idel.Realii” au primit notificări din partea Ministerului Justiţiei cu privire la posibilitatea de a fi declarate agenţi străini în Federaţia Rusă.

POLITICĂ

Departamentul de Stat a declarat că Rusia interpretează greşit legea cu privire la agenţii străini

Federaţia Rusă intepretează incorect legea americană cu privire la înregistrarea agenţilor străini (FARA), care asigură transparenţa, dar nu restricţionează libertatea cuvântului şi difuzarea informaţiei.

http://tass.ru/

Anterior, Duma de Stat a Rusiei a adoptat un amendament conform căruia Ministerul Justiţiei va putea declara drept agenţi străini mijloacele străine de informare în masă, care sunt înregistrate peste hotare sau sunt finanţate din surse externe, reaminteşte NOVAIA GAZETA.

https://www.novayagazeta.ru/

RIA NOVOSTI informează, cu referire la o sursă, că RADIO SVOBODA şi VOCEA AMERICII, precum şi proiectele „Timpul prezent”, „Realităţile caucazului” şi „Idel.Realii” au primit notificări din partea Ministerului Justiţiei cu privire la posibilitatea de a fi declarate agenţi străini în Federaţia Rusă.

https://ria.ru/

Lavrov: Rusia nu are dovezi privind complicitatea SUA cu Statul Islamic

Ministrul de Externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia nu are dovezi privind complicitatea SUA cu Statul Islamic, transmite REPUBLIC. „Noi nu avem probe că aici a avut loc o anume înţelegere”, a spus el.

https://republic.ru/

La 14 noiembrie, Ministerul Apărării al Rusiei a scris pe Twitter că dispune „de o confirmare indiscutabilă” a faptului că SUA acoperă detaşamentele Statului Islamic. Printre „probe” s-a dovedit şi o captură de ecran dintr-un joc. După asta, Ministerul Apărării a suprimat publicaţia, explicând că fotografiile au fost ataşate de „un colaborator civil”.

https://lenta.ru/

Putin a purtat discuţii cu conducători autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a purtat pentru prima dată discuţii telefonice cu conducătorii autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk, Alexandr Zajarcenko şi Igor Plotniţki. În cadrul convorbirii, părţii au abordat chestiunea schimbului de prizonieri dintre Ucraina şi republicile amintite. Cei doi au susţinut ideea.

https://ria.ru/

Condiţiile schimbului de prizonieri în Donbas vor fi coordonate de un grup tripartit la următoare întâlnire de la Minsk, la 29 noiembrie, potrivit INTERFAX.

http://www.interfax.ru/

Anterior, conducătorul mişcării sociale „Alegerea ucraineană – dreptul poporului”, Victor Medvedciuk, l-e rugat pe Putin să se implice personal în problema schimbului de prizonieri. El s-au întâlnit în localitatea Istra de lângă Moscova, în timpul vizitei preşedintelui la Mănăstirea Noul Ierusalim.

https://www.novayagazeta.ru/

Sobceak va merge la alegerile preşedintelui de la Partidul „Iniţiativa Civică”

Prezentatoarea de televiziune Xenia Sobceak intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale de la Partidul „Iniţiativa Civică”. Ea a făcut acest anunţ într-un apel video, pe canalul său de pe Youtube.

https://echo.msk.ru/

Anterior, s-a comunicat că Sobceak poate merge la alegeri de la PARNAS, dar înaintarea a eşuat din cauza poziţiei personale a liderului partidului, Mihail Kasianov, au declarat sursele RBC. În acelaşi timp, două treimi din partid s-au pronunţat pentru înaintarea lui Sobceak. În opinia experţilor, Kasianov putea lua în calcul riscurile de imagine şi riscurile de a pierde întâietatea în partid: „dacă Sobceak ar fi preluat conducerea partidului, ar fi apărut astfel un proiect loialist de dreapta, profitabil pentru Kremlin”.

https://www.rbc.ru/

Consiliul Federaţiei va pregăti „cartea neagră” a amestecului unor ţări în afacerile altora

Comisia Consiliului Federaţiei pentru protecţia suveranităţii elaborează „cartea neagră”, în care vor fi incluse persoanele ce stau în spatele amestecului în afacerile suverane ale ţărilor, precum „stâlpul infamiei”, unde vor nimeri cei care „poartă răspunderea pentru amestec”. Despre asta a vorbit şeful Comisiei Andrei Klimov, potrivit RIA NOVOSTI. „Noi încercăm să le dăm arama pe faţă celor care duc lumea la un dezastru”, a menţionat el.

https://ria.ru/

„Duhovnicul” lui Putin s-a plâns pe activitatea lui Serebrennikov

Episcopul Tihon, care este considerat duhovnicul preşedintelui Federaţiei Ruse Vladimir Putin, îi critică pe actualii regizorii ruşi. Surse anonime au declarat pentru DOJDI că anume el, la întâlnirile cu Putin, s-a pronunţat împotriva lui Kirill Serebrennikov, care pe urmă a început a fi urmărit de FSB. În afară de asta, Mănăstirea Seretensk, unde Tihon este stareţ, este lăcaşul îndrăgit al ofiţerilor FSB (el se află în preajma instituţiei, la Bolşaia Lubeanka, la Moscova).

https://tvrain.ru/

Funcţionarii au relatat despre conflictul patriarhului Kirill cu „duhovnicul” lui Putin

Pentru ideile conservatoare, Tihon o încasează cu regularitatea de la patriarhul Kirll: se spune că Întâistătătorul Bisericii încearcă să facă astfel, încât episcopul să nu participe la evenimentele comune cu preşedintele. Pe Kirill îl îngrijorează şi marile ambiţii ale lui Tihon.

https://meduza.io/

ECONOMIE

Bloomberg a aflat despre cheltuielile-record ale Gazprom pentru caritate

Gazprom va mări cheltuielile pentru activitatea de caritate cu 60 la sută – până la recordul de 26,3 miliarde de ruble (circa 440 de milioane de dolari), informează BLOOMBERG cu referire la documentele interne ale concernului. O mică susţinere din partea Gazprom vor primi parcul „Rusia – istoria mea” la Expoziţia realizărilor naţionale şi Biserica Ortodoxă Rusă. În afară de asta, pe spezele monopolistului, la Irkutsk va construit un bazin de nivel olimpic, transmite KOMMERSANT.

https://www.kommersant.ru/

Duma de Stat a propus să fie construit în Rusia un oraş pentru extracţia monedei criptografice

Deputatul Dumei de Stat Boris Cernîşov a propus ca în Rusia să fie construit în oraş pentru extracţia criptovalutei, infromează RT. Potrivit afirmaţiilor sale, tot mai mulţi oameni creează mining-ferme şi arendează mining-hoteluri. El a subliniat că un astfel de oraş poate să apară în Siberia sau în Orientul Îndepărtat, lângă centrala hidroelectrică.

https://russian.rt.com/

Kurdin: În Rusia nu au mai rămas bani pentru pensii

Fostul ministru al Finanţelor, şef al Centrului de studii strategice, Alexei Kudrin, a declarat că guvernul nu mai are fonduri pentru a le plăti pensionarilor actuala pensie. El a subliniat că în ultimii 7 ani cheltuielile pentru pensii au crescut cu 3% din PIB (circa 2,5 trilioane de ruble – aproximativ 42 de miliarde de dolari – pe an).

http://www.aif.ru/

SOCIETATE

WADA a refuzat să restabilească RUSADA în drepturi

Consiliul Agenţiei mondiale antidoping (WADA) a refuzat să restabilească în drepturi Agenţia rusă antidoping, deoarece Rusia n-a îndeplinit toate cerinţele. WADA a cerut să fie recunoscută public existenţa „unui sistem de stat a dopajului” şi să fie prezentat accesul la testele sigilate într-un laborator moscovit.

https://www.rbc.ru/

Această decizie pune în pericol participarea selecţionatei Rusiei la Jocurile Olimpice de iarnă din oraşul sud-coreean Phenchang.

https://tvrain.ru/

Un pictor-acţionist rus a început greva foamei într-o puşcărie din Franţa

Pictorul-acţonist rus Piotr Pavlenski este a 10-a zi în greva foamei într-o închisoare din Franţa. „Judecătorii de cabinet, închise, asta este inacceptabil. În viaţa mea au fost vreo cincizeci de şedinţe de judecată, dar niciuna dintre ele n-a fost închisă”, a scris el într-o scrisoare publicată de prietenul său Marat Gelman pe Facebook.

https://zona.media/

La 16 octombrie, Pavlenski a dat foc edificiului Băncii Franţei din Paris. Fotograful Capuchin Henri a publicat pee Twitter o imagine de la locul incendiului şi a comunicat că artistul a fost reţinut. Potrivit lui Pavlenski, scopul acţiunii a fost de a încinge un foc revoluţionar în toată lumea.

https://www.kommersant.ru/

MOLDOVA

A devenit cunoscut contractul PDM cu o companie de lobby din SUA

În lista companiilor americane de lobby, la ale cărei servicii a recurs Partidul Democrat din Moldova, a apărut încă una – Prime Policy Group. Contractul dintre această companie şi PDM a fost încheiat în aprilie 2017. În luna mai, liderul partidului, Vladimir Plahotniuc, a efectuat împreună cu o seamă de colegi de partid o vizită la Washington, unde s-a întâlnit cu senatori şi congresmeni. Conform contractului, Partidul Democrat a plătit Prime Policy Group 40 de mii de dolari pentru organizarea vizitei.

În vara anului trecut, PD a semnat, pentru un an, un acord de colaborare cu compania Podesta Group. Serviciile Podesta Group au costat PD 600 de mii de dolari. În anul 2016, Podesta Group a organizat vizita lui Plahotniuc la Washington.

http://newsmaker.md/

În şcolile din Transnistria vor fi returnate standardele sportive

În şcolile din stânga Nistrului va renaşte mişcarea sovietică de cultură fizică „Gata pentru muncă şi apărare”. Faptul e prevăzut de amendamentele adoptate în primă lectură la Legea cu privire la cultura fizică şi sport. În acelaşi timp, susţinerea standardelor va fi benevolă, dar cei care le vor face faţă vor beneficia de anumite facilităţi, de exemplu, la admiterea la facultate.

http://www.infotag.md/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: