• Bucuresti 28º C
  Baia Mare 29º C
  Brasov 23º C
  Cluj-Napoca 27º C
  Constanta 22º C
  Craiova 25º C
  Galati 25º C
  Iasi 25º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 27º C
 • 1 EUR = 4.6288 LEI
  1 USD = 3.9524 LEI
  1 GBP = 5.2780 LEI
  1 CHF = 3.9799 LEI
  1 HUF = 1.4479 LEI
  1 BGN = 2.3667 LEI
  1 JPY = 3.6100 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media ruse din 16 mai 2017

17 Mai, 16:47

Preşedintele SUA, Donald Trump, îi transmitea ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, şi ambasadorului Federaţiei Ruse în SUA, Serghei Kisleak, informaţii secrete cu privire la Statul Islamic (SI). Actuali şi foşti funcţionari americani au făcut aceste declaraţii pentru THE WASHINGTON POST. Mai târziu, REUTERS a comunicat că Trump a ascuns informaţia despre actul terorist, pe care îl planifica SI.

POLITICĂ

Mass-media: Trump îi transmitea lui Lavrov informaţii secrete

Preşedintele SUA, Donald Trump, îi transmitea ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, şi ambasadorului Federaţiei Ruse în SUA, Serghei Kisleak, informaţii secrete cu privire la Statul Islamic (SI). Actuali şi foşti funcţionari americani au făcut aceste declaraţii pentru THE WASHINGTON POST. Mai târziu, REUTERS a comunicat că Trump a ascuns informaţia despre actul terorist, pe care îl planifica SI.

https://republic.ru/

Casa Albă a respins această informaţie, observând că Trump „nu a dezvăluit informaţia privind anumite operaţiuni militare, despre care încă nu s-a comunicat în mod public”. Ambasada Federaţiei Ruse în SUA a refuzat să comenteze publicaţiile despre întrevederea cu Trump, transmite EHO MOSCVÎ.

http://echo.msk.ru/

Trump însuşi a declarat, pe Twitter, că avut tot dreptul să împărtăşească Rusiei informaţia cu privire la mersul negocierilor. „Ca preşedinte, am vrut să împărtăşesc Rusiei (la întrevederea anunţată public de Casa Albă), aveam tot dreptul, datele despre terorism şi securitatea zborurilor”, îi transmite cuvintele RIA NOBOSTI.

https://ria.ru/

Iar purtătorul de cuvânt al preşedintelui Federaţiei Ruse, Dmtiri Peskov, a calificat aceste informaţii drept „nişte fleacuri”, transmtie GAZETA.RU. „Noi, în genere, nu vrem să avem vreo tangenţă la aceste fleacuri, aici nu e o temă nici pentru confirmare, nici pentru contestare”, a declarat Peskov.

https://www.gazeta.ru/

Mass-media a aflat despre planurile Statului Islamic de bombarda navele ruseşti în Bosfor

Serviciile speciale turce au primit informaţii despre faptul că luptătorii Statului Islamic intenţionează să bombardeze navele ruseşti care trec din strâmtoarea Bosfor, informează IZVESTIA cu referire la ziarul HABETURK.

http://izvestia.ru/

Poliţia a reuşit să depisteze 146 de astfel de locuri. În aceste puncte a fost instalată paza, transmite KOMMERSANT. Navele de luptă ale Forţelor Maritime ale Rusiei traversează regulat strâmtorile turce în direcţia mărilor Mediterană şi Neagă pentru îndeplinirea sarcinilor de luptă lângă coastele Siriei.

https://www.kommersant.ru/

Reprezentantul permanent al ONU i-a cerut Rusiei să „recunoască ororile” regimului lui Assad

Reprezentantul permanent al Statelor Unite la ONU, Nikki Heyli, cere Rusiei să „recunoască ororile” regimului preşedintelui Assad. Heyli consideră că preşedintele Siriei poartă „cea mai mare răspundere pentru cruzimea sa”, dar şi pe aliaţii „din Rusia şi Iran, de asemenea, cade o povară grea”, transmite RBC.

http://www.rbc.ru/

Declaraţia lui Heyli a venit ca un comentariu la imaginile din satelit, difuzate anterior de către Departamentul de Stat al SUA şi pe care se vede o clădire pe teritoriul închisorii din preajma Damascului, unde zilnic ar fi omorâţi câte 50 de deţinuţi, iar corpurile lor sunt pe urmă arse, scrie IZVESTIA.

http://izvestia.ru/

Miniştrii de afacerilor externe din Uniunea Europeană s-au pronunţat pentru prelungirea sancţiunilor împotriva Rusiei

Miniştrii de externe din UE s-au pronunţat pentru prelungirea sancţiunilor în privinţa Rusiei, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Vitold Vaschikovsky. După spusele sale, acordurile de la Minsk nu sunt îndeplinite, de aceea majoritatea vorbitorilor s-au pronunţat pentru prelungirea sancţiunilor, transmite RIA NOVOSTI.

https://ria.ru/

Poroşenko a acuzat Federaţia Rusă de pregătirea războiului cibernetic împotriva Ucrainei

Rusia încearcă să influenţeze Ucraina cu ajutorul războiului cibernetic. Aşa consideră preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, transmite LENTA. El a declarat că „noi am văzut un război cibernetic, când trupele cibernetice ruseşti încercau să influenţeze rezultatele alegerilor în întreaga Europă şi SUA”, dar şi-a exprimat încrederea că „fermitatea” şi „coeziunea” Ucrainei „nu-i vor lăsa” Rusiei „nicio şansă”.

https://lenta.ru/

... şi a interzis un şir de reţele sociale şi companii de televiziune ruseşti

Petro Poroşenko a interzis pentru trei ani accesul la reţelele sciale VKontakte şi Odnoklasniki. În afară de asta, va fi blocat şi accesul la companiile furnizoare de servicii pe internet: Yandex şi Mail.ru Group, transmite MEDUZA. Sunt îngheţate activele şi suspendată activitatea subdiviziunilor ucrainene ale companiilor.

https://meduza.io/

Sunt, de asemenea, introduse sancţiuni economice (blocarea activelor, interdicţii asupra tranzacţiei şi difuzării) împotriva celor mai mari companii ruseşti de televiziune: TV Ţentr, RBC, VGTPK, NTV-Plus, Zvezda, TNT, REN, OTR. Sancţiunile îl vizează, personal, şi pe directorul general al postului de televiziune ROSSIA SEGONDEA, Dmitri Kiseliov, transmite GAZETA.RU.

https://www.gazeta.ru/

... şi a introdus sancţiuni împotriva lui Şoigu, Narîşkin, Tkaciov, Kadîrov

În afară de asta, Poroşenko a semnat un decret cu privire la introducerea de sancţiuni pe termen de un an împotriva ministrului Apărării Serghei Şoigu, a şefului Statului Major General, Valeri Gherasimov, a şefului Serviciului de Recunoaştere Externă, Serghei Narîşkin, a vicepremieirului Dmitri Rogozin, a spicherului Consiliului Federaţiei, Valentina Matvienko, a şefului Ceceniei, Ramzan Kadîrov, transmite KOMMERSANT. Sunt introduse sancţiuni fără termen-limită împotriva directorului FSB, Alexandr Bortnikov, a preşedintelui Comitetului de Anchetă, Alexandr Bastîrkin şi a procurorului general adjunct al Federaţiei Ruse, Victor Grinea.

https://www.kommersant.ru/

Peskov, după noile sancţiuni ale Ucrainei, a reamintit despre „principiul reciprocităţii”

Kremlinul încă nu e gata să concretizeze ce măsuri poate lua Moscova ca răspuns la noile sancţiuni ale Ucrainei, dar nu unită de principiul reciprocităţii, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Rusiei, Dmtiri Peskov. El a adăugat că, prin acţiunile sale, Ucraina a încălcat din nou drepturile cetăţenilor săi la informaţie.

http://tass.ru/

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei i-a prevenit pe cetăţeni asupra riscurilor pe care le implică vizitarea Georgiei

MAE al Federaţiei Ruse a avertizat asupra riscurilor de a vizita Georgia după declaraţia Tbilisi privind includerea fostului primar al Moscovei, Iuri Lujkov, în lista neagră a acestei ţări, informează LENTA. Ministerul amintit a avertizat că, din cauza relaţiilor diplomatice rupte de Tbilisi în anul 2008, Moscova dispune „de posibilităţi extrem de reduse de protejare a concetăţenilor împotriva abuzurilor”.

https://lenta.ru/

În Duma de Stat va apărea un consiliu pentru profilaxia „extremismului cultural”

În cadrul Dumei de Stat va apărea un Consiliu pentru cultură, religie şi relaţiile interetnice. El va funcţiona sub auspiciile spicherului Camerei inferioare a Parlamentului, Veaceslav Volodin, scrie IZVESTIA. Potrivit publicaţiei, consiliul se va preocupa de problemele „climatului moral în societate”, de „educarea patriotismului”, precum şi de „profilaxia extremismului în domeniul culturii”.

http://izvestia.ru/

ECONOMIE

În Rusia poate fi creată o structură de stat pentru reglementarea Big Data

În Rusia poate să apară o structură de stat care se ocupa de reglementarea volumelor mari de date de utilizator, Big Data. Asta rezultă din proiectul amendamentelor la Legea cu privire la informaţie, scrie VEDOMOSTI. Structura va colecta date de la toţi operatorii – organe de stat, persoane fizice şi juridice.

https://www.vedomosti.ru/

Pentru finanţare, va fi creat un fond care va fi alimentat din defalcările trimestriale ale operatorilor datelor mari de utilizator, din veniturile prelucării de date pentru activitatea publicitară, menţionează RBC.

http://www.rbc.ru/

Taxa defalcărilor poate constitui 2%. Potrivit datelor de contabilitate ale Yandex şi Mail.ru Group, în primul trimestru al anului 2017 defalcările pot constitui 380 şi 90 de milioane de ruble (6,7 milioane de dolari), transmite KOMMERSANT.

https://www.kommersant.ru/

Forbes a alcătuit în premieră lista celor mai de succes regizori ruşi

Revista FORBES a alcătuit pentru prima dată ratingul celor mai de succes 20 de regizori ruşi. Ca principalul indicator al succesului a fost aleasă diferenţa dintre suma cheltuită pentru producerea filmuluil şi veniturile din box-office, transmite KOMMERSANT.

https://www.kommersant.ru/

Primul loc în rating, cu o mare diferenţă, l-a ocupat Timur Bekmambetov, ale cărui pelicule au adus un venit de 430 de milioane de dolari. Cel mai bine vândut dintre ele e „Extrem de periculos”, cu Angelina Jolie şi Morgan Freeman. În troica celor mai buni au intrat, de asemenea, Levan Garibadze şi Fiodor Bondarciuk, informează RBC.

http://www.rbc.ru/

SOCIETATE

Pozner l-a rugat pe Putin şi pe patriarhul Kirill să explice dacă în Rusia oamenii sunt închişi pentru ateism

Moderatorul de televiziune Vladimir Pozner, la finele emisiunii omonime de pe PERVÎI CANAL, l-a rugat pe preşedintele Rusei, Vladimir Putin, şi pe patriarhul Kirill să explice dacă în Rusia oamenii ajung la puşcărie pentru ateism. Apelul său e în legătură cu sentinţa pronunţată în cazul bloggerului Ruslan Sokolov pentru lezarea sentimentelor credincioşilor, transmite ROSBALT.

http://www.rosbalt.ru/

El a amintit de faptul că, atunci când, acum trei ani şi mai bine, a fost adoptată legea cu privire la lezarea sentimentelor credincioşilor, mulţi au avertizat că ea va fi folosită pentru persecutarea adversarilor bisericii, informează DOJDI.

https://tvrain.ru/

Biserica Ortodoxă Rusă i-a răspuns lui Pozner că îi respectă pe ateişti, ca şi pe orice alţi oameni, iar sentinţa, în cazul lui Sokolovski, a fost pronunţată nu pentru ateism, ci „pentru că afirmaţiile sale în privinţa credincişilor sunt umilitoare”, transmite IZVESTIA.

http://izvestia.ru/

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a refuzat să comenteze apelul jurnalisttului Vladimir Pozner, transmite TASS. „Chestiunea cu privire la răspundere nu face parte din prerogativa administraţiei preşedintelui sau a Kremlinului, asta priveşte sistemul judiciar”, a declarat el.

http://tass.ru/

La 11 mai, curtea din Ekaterinburg l-a condamnat pe Sokolovski la 3,5 ani cu suspendare pentru jignirea sentimentelor credincioşilor: bloggerul prindea pokemoni în biserică prin intermediul jocului Pokemon Go, reaminteşte MEDUZA. În textul verdictului se spune că Sokolovski neagă existenţa lui Isus Cristos şi a prorocului Mahomed.

https://meduza.io/

Deripaska a intentat împotria agenţiei Associated Press un proces de calomnie

Întreprinzătorul rus Oleg Deripaska a intentat la curtea din Washington un proces împotriva agenţiei de ştiei ASSOCIATED PRESS din cauza publicaţiilor despre relaţiile sale cu fostul şef al staff-ului preelectoral al preşedintelui SUA Donald Trump, Paul Manafort, informează TASS.

http://tass.ru/

Deripaska a intentat procesul în legătură cu „calomnia ce se conţine în declaraţiile directe sau indirecte” din textul articolului „Până a lucra pentru Trump, Manafort s-a ocupat de susţinerea lui Putin”, publicat la 22 martie. În articol se spunea că Manafort primea anual 10 milioane de dolari de la Deripaska pentru promovarea în Occident a intereselor lui Vladimir Putin, transmite MEDIAZONA.

https://zona.media/

Anterior, Manafort a confirmat că a lucrat pentru Deripaska, dar a subliniat că reprezenta interesele personale şi de afaceri ale businessmanului în ţările unde acesta investea şi că această muncă nu includea activitatea în interesele politice ale Federaţiei Ruse, reaminteşte NOVAIA GAZETA.

https://www.novayagazeta.ru/

Roscomnadzor ameminţă să bareze accesul la Telegram

Angajaţii Roscomnadzor le-au trimis proprietarilor Telelgram o scrisoare cu cererea de a prezenta organului de control datele pentru includerea companiei în registrul organizatorilor difuzării de informaţii. Instituţia nu a comentat nici conţinutul scrisorii, nici faptul remiterii sale, transmite LENTA.

https://lenta.ru/

La începutul lunii mai, Roscomnadzor a inclus în registrul site-urilor interzise messengerii BlackBerry Messenger, Line, Imo şi chatul audiovizual Vchat, reaminteşte DOJDI. Cauza e că, potrivit articolului 15.4 al legii, „organizatorul difuzării informaţiei pe Internet” este obligat să păstreze toată informaţia pe serverele ruseşti şi să colaboreze cu autorităţile Federaţiei Ruse.

https://tvrain.ru/

În oraşul Volgograd, ca urmare a unei explozii, s-a prăbuşit o casă de locuit

La 16 mai, în oraşul Volgograd a avut loc o explozie a gazelor într-o casă de locuit. Ca urmare, s-a prăbuşit în întregime scara unui bloc de patru nivele. Guvernatorul regiunii Volgograd, Andrei Bocearov, a declarat doi morţi şi opt victime, informează MEDUZA.

https://meduza.io/

MOLDOVA

Sindromul Dodon. „Ruski Mir” în locul lumii post-sovietice

Participarea preşedintelui moldovean Igor Dodon în calitate de singur oaspete străin la Parada Victoriei de la Moscova dovedeşte că „expiră epoca post-sovietică, cu solidaritatea ei de elită şi fidelitatea pentru Moscova”, consideră NOVAIA GAZETA.

Analizând apariţia, la 9 mai, a preşedintelui Moldovei alături de Vladimir Putin şi lipsa acolo a altor lideri, publicaţia ajunge la concluzia că acesta este un simptom al încolţirii în spaţiul post-sovietic „a acelor elite noi, cărora pur şi simplu tehnologic nu le este interesant să privească în direcţia Moscovei”. Iar pe Igor Dodon îl consideră „ultimul dintre cei care mai cred că trecutul este important”.

https://www.novayagazeta.ru/

Camera Publică a Transnistriei va solicita din nou ajutorul Rusiei

A susţine depăşirea noii spirale a blocadei economice şi umanitare a Transnistriei – planurile autorităţilor Moldovei de a institui controlul comun la hotarul Transnistriei cu Ucraina în punctul de trecere Pervomaisk – Kuciurgan, precum şi reacţia la fentele fără precedent ale organelor judecătoreşti ale R. Moldova la adresa contingetului pacificator al Federaţiei Ruse, dislocat în Transnistria. Cu astfel de mesaje intenţionează să apeleze Camera Publică a Transnistriei la colegii săi din Federaţia Rusă, scrie NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

https://novostipmr.com/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: