• Bucuresti 18º C
  Baia Mare 14º C
  Brasov 12º C
  Cluj-Napoca 14º C
  Constanta 15º C
  Craiova 18º C
  Galati 15º C
  Iasi 15º C
  Suceava 13º C
  Timisoara 16º C
 • 1 EUR = 4.6603 LEI
  1 USD = 3.9613 LEI
  1 GBP = 5.2120 LEI
  1 CHF = 4.0997 LEI
  1 HUF = 1.4399 LEI
  1 BGN = 2.3828 LEI
  1 JPY = 3.5102 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media ruse din 14 noiembrie 2017

15 Noiembrie, 09:03

Ministerul Justiţiei al SUA va verifica posibila legătură dintre donaţiile făcute în Fondul soţilor Clinton şi vânzarea companiei de uraniu „Uranium One” către Rosatom. Aceasta din urmă a devenit în anul 2013 singurul proprietar al companiei „Uranium One”, ce controlează, între altele, zăcămintele de uraniu din SUA.

POLITICĂ

Ministerul Apărării a făcut publice capturile de ecran pentru dovada legăturii din SUA şi Statul Islamic

Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse a făcut publice capturile de ecran din jocul pentru smartphone-uri drept „confirmare imparabilă” a ajutorului SUA acordat teroriştilor Statului Islamic, transmite ROSBALT. Acesta s-a dovedit simulatorul controlului avionului american de susţinere a forţelor terestre „Lockheed AC-130 – Gunship Simulator: Special Ops Squadron”.

http://www.rosbalt.ru/

Potrivit „Conflict Intelligence Team”, Ministerul Apărării a publicat capturi de ecran din jocul pe calculator şi imagini din înregistrarea video a Forţelor Aeriene ale Irakului, dându-le drept secvenţe executate de drone. După declaraţia CIT, ministerul a eliminat imaginile publicate anterior, transmite RBC.

http://www.rbc.ru/

Ministerul Justiţiei al SUA va controla Fondul soţilor Clinton în legătură cu vânzarea minelor de uraniu către Rosatom

Ministerul Justiţiei al SUA va verifica posibila legătură dintre donaţiile făcute în Fondul soţilor Clinton şi vânzarea companiei de uraniu „Uranium One” către Rosatom. Aceasta din urmă a devenit în anul 2013 singurul proprietar al companiei „Uranium One”, ce controlează, între altele, zăcămintele de uraniu din SUA.

https://www.vedomosti.ru/

Pe fundalul acestei tranzacţii, în Fondul soţilor Clinton parveneau donaţii apreciabile din partea oamenilor de afaceri asociaţi companiei de uraniu. Hillary Clinton era pe atunci secretar de stat, iar Departamentului de Stat avea şi responsabilitatea aprobării unor astfel de tranzacţii.

https://meduza.io/

Theresa May a acuzat Federaţia Rusă de punerea în pericol a ordinii mondiale

Theresa May a acuzat Rusia de amestecuri „de proporţii” în alegerile altor state, precum şi de difuzarea nouăţilor false. Toate aceste acţiuni ale Moscovei, în opinia prim-ministrului Marii Britanii, „ameninţă ordinea mondială”.

http://www.rbc.ru/

Sursa citată a acuzat Rusia de faptul că a declanşat războiului în Donbas, de anexarea Crimeii, de încălcarea spaţiilor aeriene naţionale ale câtorva state europene. Potrivit afirmaţiilor sale, Marea Britanie nu vrea „să revină la războiul rece”, dar, dacă Rusia îşi va continua actuala politică, Londra va apăra interesele Europei şi ale lumii întregi.

https://www.kommersant.ru/

Spania a spus că Rusia este sursa fake-urilor despre Catalonia

Autorităţile Spaniei au stabilit că traficul de internet cu informaţii false difuzate prin intermediul reţelelor sociale despre referendumul din Catalonia provenea din Rusia, a declarat ministrul Apărării al Spaniei, Maria Dolores Kospedal. Pentru publicarea informaţiei despre separatismul din Catalonia, Rusia şi Venezuela au folosit Twitter-ul, Facebook-ul şi alte reţele sociale. Anterior, Spania i-a acuzat pe hackerii ruşi de amestec în referendumul catalan de la 11 noiembrie.

https://lenta.ru/

Surkov şi Volcker au discutat posibilitatea amplasării pacificatorilor în Dobans

Asistentul preşedintelui Rusiei, Vladislav Surkov, şi reprezentantul special al SUA pentru Ucraina au discutat amănunţit formatul misiunii de pacificare în Donbas. Potrivit sursei INTERFAX, SUA au propus să fie extinse împuternicirile şi zona prezenţei pacificatorilor în Donbabs. Sursa citată a specificat că părţile au încă difergenţei, dar şi puncte de tangenţe.

http://www.interfax.ru/

Anterior, mass-media au scris despre disponibilitatea SUA de a discuta cu Moscova perspectiva amplasării în estul Ucrainei a unui număr de 20 de mii de pacificatori. Prin această iniţiativă, SUA speră să verifice disponibilitatea Moscovei de „a pune capăt conflictului ucrainean”.

https://www.kommersant.ru/

Rosneft şi Gazprom i-au cerut Kremlinului „veşti bune”

Autorităţile FR intenţionează, în ajunul alegerilor prezidenţiale, să mărească numărul „noutăţior pozitive”, ce denotă buna conducere a ţării, transmite REPUBLIC cu referire la REUTERS. Ministerul Energiei al Federaţiei Ruse a trimis o instrucţiune pe şapte pagini către 45 de organizaţii, ce activează în domeniul petrolului şi gazelor din Rusia, între care: Rosneft, Gazprom, Lukoil, Novatek şi Surgutneftegaz.

https://republic.ru/

Materialele trebuie să fie axate pe realizările ştiinţei, pe crearea de noi locuri de muncă şi obiecte ale infrastructurii, în special a celor ce beneficiază de susţinerea statului.

https://www.kommersant.ru/

ECONOMIE

Ucraina vrea să vândă un centru cultural în centrul Moscovei

Un grup de deputaţi ai Radei Supreme vor să închidă Centrul ucrainean de cultură din centrul Moscovei şi să câştige de pe urmă vânzării edificiului nu mai puţin de 70 de milioane de dolari, scrie IZVESTIA cu referire la surse din Partidul „Blocul lui Petro Poroşenko”. Dar această idee nu e împărtăşită de toţi în cadrul partidului, deoarece denunţarea acordului va însemna închiderea unuia dintre ultimele canale de cooperare dintre ţări.

https://iz.ru/

Dacă proiectul va fi totuşi adoptat, atunci Rusia, „de asemenea, va cere scoaterea «culturii» din Kiev”, inclusiv închiderea Centrului rus al ştiinţei şi culturii. Anterior, mass-media scriau că Ucraina poate rupe relaţiile diplomatice cu Rusia.

https://www.gazeta.ru/

Tizul fiului lui Timcenko a vândut apartamentul din „casa prietenilor lui Putin” tizului fiicei lui Secin

Ivan Timcenko, tizul deplin al fiului lui Ghennadi Timcenko, şi-a vândut apartamentul din centrul Moscovei. Cumpărătorii s-au dovedit Inga Karimova, tizul deplin al fiicei lui Igor Secin. Această casă din fundacul suedez este numită „casa prietenilor lui Putin”: acolo locuiesc familiile miniştrilor actuali şi ale celor pensionaţi, conducerile companiilor de stat şi cele ale posturilor federale de televiziune, oameni de afaceri apropiaţi lui Putin.

https://tvrain.ru/

Ghennadi Timcenko a ocupat cel de-al 4-lea loc în ratingul celor mai bogaţi oameni de afaceri din Rusia, în versiunea FORBES, scrie MEDUZA. Publicaţia îi estimează averea la 16 miliarde de dolarii. El este considerat un om de afaceri deosebit de apropiat lui Putin. FORBES l-a declarat pe Igor Secin drept cel mai bine plătit top-manager din Rusia.

https://meduza.io/

SOCIETATE

Curtea a respins cererea liderului grupării SERB împotriva lui Nnavalnîi

Judecătoria Liublinsk din Moscova a decis să nu perceapă un 1 milion de ruble (16,7 mii de dolarii) de la opozantul Alexei Navalnîi în favoarea liderului mişcării SERB Igor Beketov, care a cerut compensarea prejudiciului moral pentru acţiunea de protest din centrul capitalei, din 12 iuie.

https://www.novayagazeta.ru/

Activiştii SERB sunt cunoscuţi prin atacurile asupra activiştilor sociali şi prin pogromuri asupra memorialului instalat pe locul uciderii politicianului Boris Nemţov. De asemenea, se prepsupune că adepţii SERB l-au stropit la 26 aprilie pe Alexei Navalnîi cu verde de briliant, reaminteşte RADIO SVOBODA.

https://www.svoboda.org/

Navalnîi a câştigat prin judecată de la LIFE 50 de mii de ruble pentru filmarea odihnei sale în Franţa

Alexei Navalnîi a câştigat prin judecată de la postul de televiziune LIFE 50 de mii de ruble (837 de dolari) pentru clipul despre călătoria sa cu soţia Iulia în Rouen. Potrivit lui Navalnîi, toţi banii vor fi depuşi în fondul campaniei sale electorale. În luna august, politicianul a spus că a primit din partea postului de televiziune 10 mii de ruble pentru materialul video realizat de soţia sa, deşi LIFE a promis 50 de mii. Opozantul a promis că va da în judecată, dacă LIFE nu-i va plăti restul recompensei.

https://republic.ru/

FSB a estimat la 150 de milioane de ruble prejudiciul de pe urma apelurilor privind bombele din Moscova

FSB şi Primăria Moscovei au apreciat diferit pagubele produse în capitală de valul „minărilor”: serviciile secrete anunţă 150 de milioane de ruble (2,5 milioane de dolari), autorităţile orăşeneşti – „sute de milioane”. Valul terorismului telefonic a început în Rusia la 11 septembrie; ameninţarea nu a fost confirmată în niciunul dintre cazuri. Doar la Moscova au avut loc mai bine de o mie de apeluri. Ministerul de Interne a precizat că apelurile veneau din Japonia, Turcia, Ucraina şi SUA.

https://ria.ru/

MOLDOVA

Dodon a declarat că Transnistria trebuie să-şi menţină parlamentul, preşedintele şi drapelul

Preşedintele Igor Dodon vede regiunea transnistreană în componenţa Republicii Moldova, dar cu propriul parlament, guvern, preşedinte şi drapel. El este sigur că, „după unificarea ţării, în Moldova nu vor mai exista autorităţi pro-unioniste”. El a mai spus că Tiraspolul are două variante: să devină o parte a Moldovei sau a Ucrainei.

https://ria.ru/

... şi a pormis să blocheze schimbarea denumirii limbii de stat (din moldovenească în română)

Dodon a declarat într-un interviu pentru NOVAIA GAZETA că a găsit numărul necesar de voturi pentru a bloca iniţiativa privind schimbarea denumirii limbii de stat în Constituţie. El a spus că, în afară celor 24 deputaţi socialişti, „contra” vor vota încă 11 parlamentari, cu care PSRM deja „a vorbit”.

http://www.ng.ru/

... şi a declarat că se încearcă provocarea socialiştilor în vederea unui „Maidan”

În acelaşi interviu, Dodoon a explicat de ce nu-i cheamă pe oameni la proteste împotriva guvernării: „Ultimele acţiuni ale adversarilor mei sunt menit6e să mă provoace pentru un Maidan. Dar nu ne-am lăsat momiţi. Partidul Socialiştilor şi preşedintele au ce pierde în cazul unui Maidan. În caz de destabilizare a situaţiei, PSRM poate fi interzis. Poate fi destabilizată situaţia din Transnistria şi implicată ca atare Rusia”.

http://www.ng.ru/

Întrevederea în formatul 5+2 va avea loc la 27-28 noiembrie, la Viena

În perioada 27-28 noiembrie, la Viena va avea loc şedinţa în formatul 5+2. Pentru prima dată după mult timp, Transnistria, Moldova, Federaţia Rusă, Ucraina, OSCE, Uniunea Europeană şi SUA vor reveni la masa de negocieri.

https://novostipmr.com/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: