• Bucuresti 25º C
  Baia Mare 26º C
  Brasov 21º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 26º C
  Craiova 21º C
  Galati 26º C
  Iasi 27º C
  Suceava 22º C
  Timisoara 26º C
 • 1 EUR = 4.6572 LEI
  1 USD = 3.9685 LEI
  1 GBP = 5.2603 LEI
  1 CHF = 3.9935 LEI
  1 HUF = 1.4421 LEI
  1 BGN = 2.3812 LEI
  1 JPY = 3.5318 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media ruse din 14 decembrie 2017

15 Decembrie, 09:09

POLITICĂ

Rusia va avea o bază militar-maritimă în Siria

Punctul Flotei Militar-maritime a Rusiei în localitatea siriană Tartus se va transforma într-o bază. Declaraţia a fost făcută de fostul şef al Statului Major Principal al Flotei Militar-maritime a Federaţiei Ruse. „Baza presupune un teritoriu apreciabil, toate felurile de pază, intrarea navelor etc.”, a menţionat el. Anterior, preşedintele Rusiei a ordonat începerea retrageri trupelor ruse din Siria.

https://lenta.ru

Facebook a apreciat cheltuielile Rusie pentru „amestecul” în Brexit cu 97 de cenţi

Facebook a recunoscut că înaintea referendumului privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană pe reţelele sociale a fost postată publicitate politică plătită din Federaţia Rusă. S-a aflat ca atare că înaintea Brexit-ului au fost plătite trei reclame politice în valoare de 0,97 de cenţi, care au apărut în aproximativ 200 de fluxuri de ştiri ale Facebook în decurs de două luni.

http://tass.ru

Putin se va auto-propune la alegeri

Preşedintele Federaţiei Ruse Vladimir Putin, în timpul conferinţei de presă anuale, a declarat că va merge în alegerile prezidenţiale în calitate de auto-propus. La întrebarea cine va  deveni şeful staff-ului său, preşedintele nu a dat un răspuns concret. El a mai declarat că programul său preelectoral este, practic, gata, dar îl va face publice mai târziu.

http://www.interfax.ru

Putin a calificat drept „inventată” informaţia cu privire la amestecul FR în alegerile din SUA

Informaţia cu privire la amestecul FR în alegerile preşedintelui SUA a fost „inventată de oameni care sunt în raport de opoziţie cu Donald Trump”, pentru a-i conferi activităţii lui Trump un „caracter nelegitim”. În acest fel a răspuns Vladimir Putin la întrebarea jurnalistului ABC News, pusă la conferinţa de presă.

http://tass.ru

... şi a declarat că în aeronava lui Kaczynski n-a avut loc nicio expozie

„Nonsens” şi „bluff” a calificat Putin declaraţiile Poloniei despre o posibilă explozie în avionul liderului polonez Lech Kaczynski lângă Smolensk în anul 2010. Potrivit afirmaţiilor sale, nu a existat o explozie, totul este studiat de experţii polonezi şi ruşi. „Dacă la bord au avut loc explozii, atunci doar nu din Moscova a decolat el. Din Varşovia! Deci la voi şi căutaţi!”, a spus el.

https://iz.ru

La 10 aprilie 2010, ca urmare a catastrofei avionului prezidenial al preşedintelui Poloniei Tu-154M în apropiere de Smolensk, au murit toţi cei 96 de pasageri care se aflau la bord, inclusiv preşedintele Poloniei.

http://tass.ru

... şi a spus dacă armata rusă se află în Donbas

Putin a declarat că în Donbas nu există armata rusă, dar sunt formaţiuni militare locale, care sunt autosuficiente. El a spus că batalioanele Ucrainei vor organiza un „masacru”, dacă aceste formaţiuni nu li se opun. El a adăugat că nu obiectează împotriva includerii SUA în „formatul normand”, dar această problemă nu depinde de Moscova.

https://www.kommersant.ru

... şi a calificat acţiunile lui Saakaşvili drept un scuipat în popoarele Ucrainei şi Georgiei

Ceea ce face politicianul Mihail Saakaşvili este un scuipat în faţa popoarelor georgian şi ucrainean, a declarat Putin. „Cum de înduraţi una asta în genere? Păi, ce, în Ucraina nu mai există ucraineni autentici?”, a spus el, citat de ROSBALT. Saakaşvili pledează pentru demisia preşedintelui Ucrainei.

http://www.rosbalt.ru

... şi a răspuns la întrebarea lui Sobceak privind admiterea lui Navalnîi la alegeri

Putin, în răspunsul la întrebarea Xeniei Sobceak privind admiterea lui Alexei Navalnîi la alegerile preşedintelui, l-a comparat pe opozant cu Mihail Saakaşvili, care „aleargă prin pieţe”. „Dumneavoastră vreţi ca tipi ca Saakaşvili să destabilizeze situaţia din ţară? Vreţi să trăiam de la un Maidan la altul?”, a întrebat el.

https://tvrain.ru

Potrivit RBC, Putin a mai spus că „puterea nu trebuie să semene cu un bărbat bărbos, care îşi extrage anevoie varza din barbă şi priveşte cum statul de transformă într-o băltoacă tulbure, din care reprezentanţii săi pescuiesc pentru ei înşişi peştişorul de aur”. Această situaţie a fost în Federaţia Rusă în anii 1990, ea are loc acum şi în Ucraina, a explicat el.

https://www.rbc.ru

... şi a calificat drept o greşeală admiterea lui Rodcenkov la muncă în sistemul de sport

Admiterea lui Grigori Rodcenkov la munca în sistemul de sport al Federaţiei Ruse a fost o eroare, a declarat Putin, care a mai spus ccă Rodcenkov „este în prezent sub controlul FBI”. „Nu se ştie ce preparate îi sunt administrate, ca el să depună astfel de mărturii”, a spus Putin, citat de NOVAIA GAZETA. Preşedintele rus a adăugat că „scandalul cu Olimpiada se umflă în ajunul calendarului politicii interne al Rusiei”.

https://www.novayagazeta.ru

Rodcenkov a condus laboratorul antidoping de la Moscova în perioada 2005 – 2015. După acuzaţiile privind distrugerea testelor, el şi-a depus demisia şi a plecat în SUA. Acolo, Rodcenkov a devenit informatorul Agenţiei mondiale antidoping WADA. În baza mărturiilor sale, au fost efectuate anchete în urma cărora mulţi dintre sportivii ruşi au fost suspendaţi şi lipsiţi de medalii.

http://www.interfax.ru

Mass-media au aflat despre faptul că Putin s-a filmat în anii 70 ai secolului trecut

Preşedintele Rusiei Vladimir Putin s-a produs în anii 1970 în peliculele studioului Lenfilm în calitate de cascador. Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Sambo, Vasili Şestakov, a declarat pentru DOJDI că Putin, împreună cu el, în anii de studenţie s-a filmat în trei pelicule. În calitate de cascador s-a filmat şi viitorul om de afaceri Arcadi Rotenberg.

https://tvrain.ru

Surse din Lenfilm au declarat că nu s-a găsit fişa lui Vladimir Putin în cartoteca cascadorilor. Cu toate acestea, susţin sursele, „asta nu înseamnă că el nu s-a filmat”.

https://republic.ru

FSB n-a întrevăzut apeluri la separatism în cuvintele Xeniei Sobceak privind statutul Crimei

FSB a controlat afirmaţiile prezentatoarei de televiziune Xenia Sobceak, care şi-a anunţat intenţia de candida la funcţia de preşedinte, privind alipirea Crimeii la Federaţia Rusă şi n-a depistat în ele apeluri la încălcarea integrităţii teritoriale a ţării. La 24 octombrie, Sobceak a declarat că, „din punct de vedere al dreptului internaţional, Crimeea este a Ucrainei”.

http://www.bbc.com

ECONOMIE

Curtea din Rusia a refuzat să returneze turbinele Siemens, trimise în Crimeea

Curtea de Arbitraj din Moscova a respins demersul concernului german Siemens a returna turbinele care au fost trimise în Crimeea. Astfel, procesul intentat de Siemens partenerului rus Tehnopromexport a fost respins.

https://ria.ru

Siemens a acuzat Tehnopromexport de faptul că i-a indus pe nemţi în eroare, promiţând să instaleze turbinele în regiunea Krasnodar. În realitate, după părerea Siemens, turbinele au fost de la bun început destinate Crimeii, ceea ce este interzis prin sancţiunile UE. Rusia a observat că turbinele au fost modernizate după achiziţe şi, deci, nu mai cad sub incidenţa sancţiunilor.

https://meduza.io

Rotenbergii au primit în anul 2016 o comenzi de stat în valoare de 600 de miliarde de ruble

Companiile ce aparţin lui Arcadi, Boris şi Igor Rotenberg [oameni din cercul apropiat al lui Putin] au primit în anul 2016 comenzi de stat în valoare de 577 de miliarde de ruble (circa 10 miliarde de dolari). Cea mai mare parte a acestor fonduri au fost alocate companie lui Arcadi Rotenberg de către Stroigazmontaj, care în prezent construieşte podul Kerci: 416,5 miliarde de ruble.

https://tvrain.ru

SOCIETATE

Telegram a apelat la ONU din cauza ameninţării cu blocarea în Federaţia Rusă

Avocatul mesageriei Telegram au apelat la ONU pentru susţinere în disputa cu autorităţile ruse privind deconspirarea cheilor de criptare a corespondenţei utilizatorilor. În scrisoare se spune că Telegram a fost amendat în Rusia pentru refuzul de a transmite FSB cheile de criptare şi riscă să fie blocat pe teritoriul ţării.

https://www.kommersant.ru

Ministerul de Interne le va propune „onorarii” cetăţenilor care îi vor semnala crimele

Pentru ajutorul acordat în procesul de descoperire a crimelor şi reţinere a celor vinovaţi, MAI le cva propune cetăţenilor recompense. Valoarea maximă depinde de nivelul şefului care ia o astfel de hotărâre: până la 500 de mii de ruble poate dispune conducătorul organului teritorial, până la 3 milioane de ruble (circa 51 de mii de dolari) – ministrul adjunct.

https://www.rbc.ru

MOLDOVA

Candu îi va propune lui Dodon să declare în Republica Moldova doliu pentru regele Mihai I. Preşedintele a refuzat

Spicherul Andrian Candu îi va propune preşedintelui Igor Dodon să declare la 16 decembrie Zi de doliu naţional în legătură cu funeraliile regelui României Mihai I. La rândul său, Dodon a declarat că nu consideră moartea conducătorului sau monarhului altui stat drept motiv de doliu în Republica Moldova.

https://point.md

Ignatiev: În condiţiile blocadei şi presiunii, Transnistria şi-a dovedit viabilitatea

Pretinsul ministru de Interne al republicii autoproclamate din stânga Nistrului, Vitali Ignatiev, a declarat într-un interviu pentru postul de televiziune FRANCE24 că, „chiar în condiţiile blocadei şi presiunii externe, în 27 de ani Transnistria şi-a demonstrat viabilitatea, de aceea indisponibilitatea Moldovei şi a comunităţii internaţionale de a recunoaşte independenţa acestui teritoriu nu face decât să prelungeasă stare îngheţată a conflictului”.

https://novostipmr.com

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: