• Bucuresti 6º C
  Baia Mare 2º C
  Brasov 3º C
  Cluj-Napoca 1º C
  Constanta 10º C
  Craiova 2º C
  Galati 5º C
  Iasi 0º C
  Suceava -3º C
  Timisoara 0º C
 • 1 EUR = 4.6540 LEI
  1 USD = 4.1197 LEI
  1 GBP = 5.1867 LEI
  1 CHF = 4.1341 LEI
  1 HUF = 1.4376 LEI
  1 BGN = 2.3796 LEI
  1 JPY = 3.6288 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media ruse din 13 noiembrie 2017

14 Noiembrie, 09:29

Fostul şef al CIA, trimis în concediu după venirea la putere a lui Donald Trump, John Brennan, a presupus că preşedintele Federaţiei Ruse Vladimir Putin are o influenţă deosebită asupra lui Trump şi chiar l-ar fi putut speria. Argumente Brennan n-a adus, transmite RBC. „În relaţiile cu ruşii Trump e mişcat fie de ură, fie de ignoranţă, fie de frică”, a declarat el.

POLITICĂ

Fostul şef al CIA a explicat succesul lui Putin prin capacitatea acestuia de a-l speria pe Trump

Fostul şef al CIA, trimis în concediu după venirea la putere a lui Donald Trump, John Brennan, a presupus că preşedintele Federaţiei Ruse Vladimir Putin are o influenţă deosebită asupra lui Trump şi chiar l-ar fi putut speria. Argumente Brennan n-a adus, transmite RBC. „În relaţiile cu ruşii Trump e mişcat fie de ură, fie de ignoranţă, fie de frică”, a declarat el.

http://www.rbc.ru/

Drept cauză a acestor comentarii în direcţia lui Trump au servit, mai curând, impresiile binevoitoare ale celui din urmă despre Putin la summit-ul APEC din Vietnam. Acolo Trump a declarat că nu intenţionează să polemizeze cu Putin în chestiunea imixtiunii FR în alegerile din SUA. „Eu sunt convins că el consideră că el şi Rusia nu s-au amestecat în alegeri”, a spus el. În acelaşi timp, preşedintele SUA a adăugat că are încredere în serviciile sale secrete.

https://www.gazeta.ru/

Ministerul Finanţelor a relatat despre evaluarea secretă a influenţei Federaţiei Ruse asupra alegerilor

Ministrul Finanţelor al SUA, Stephen Mnuchin, a vorbit despre documentele confidenţiaale referitoare la anchetarea amestecului Rusiei în alegerile din SUA. Potrivit afirmaţiilor sale, serviciile secrete înclină să creadă că Rusia nu a putut influenţa rezultatele alegerilor.

http://www.rosbalt.ru/

El a cerut să fie închisă tema, menţionând că „preşedintele a fost concentrat asupra unor probleme foarte importante, precum Coreea de Nord şi Siria, unde trebuie să avem relaţii bune şi scopuri comune cu Rusia. Şi asta e într-adevăr important la ora actuală”. În acelaşi timp, Mnuchin a precizat că aplicarea sancţiunilor împotriva FR o consideră „absolut exactă”, informează VEDOMOSTI.

https://www.vedomosti.ru/

Laboratorul Kaspersky a fost suspectat de spionaj în Marea Britanie

Centrul de comunicaţii guvernamentale din Marea Britanie (GCHQ) a suspectat că Laboratorul Kaspersky colectează date despre utilizatori în interesele FSB. Centrul amintit  presupune că pentru colectarea informaţiei este folosit antivirusul Kaspersky, care este oferit pe gratis clienţilor săi de banca Barclays. Barclays, de altfel, a decis să înceteze colaborarea cu Laboratorul.

https://republic.ru/

Wired a demonstrat mărturiile amestecului „Fabricii de troli” în cadrul Brexit

În Marea Britanie este discutată pe larg chestiunea cu privire la posibila tentativă a Federaţiei Ruse de a influenţa, prin intermediul reţelelor sociale, opinia publică în legătură că votul asupra Brexit. Wired a căpătat acces la câteva exemple de postări pe Twitter, care au putut fi operate de participanţii la „fabrica de troli” rusească. 29 de conturi au efectuat postări atât întru susţinerea Brexit, cât şi împotrivă şi au lansat lozinci anti-imigrare şi rasiste. Se subliniază că toate postările dedicate ieşirii Marii Britanii din UE au fost făcute după votare. „Fabrica de troli” este, de asemenea, suspectată de amestecul în alegerile din SUA.

https://republic.ru/

Serbia a promis că nu va aplica sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse

Serbia nu se va alătura sancţiunilor europene împotriva Federaţiei Ruse şi nu este interesată să intre în NATO, a declarat vicepremierul Serbiei Ivica Dacic. El şi-a exprimat speranţa că sancţiunile vor cât mai curând anulate. În afară de asta, ministrul este sigur că prietenia dintre Rusia şi Serbia va rezista tuturor încercărilor şi doar se va consolida, inclusiv la nivel economic.

http://www.rosbalt.ru/

Kremlinul a discutat dramaturgia înaintării lui Putin la alegerile preşedintelui

Kremlinul discută scenariul relativ la cum şi când anume îşi va anunţa Vladimir Putin disponibilitatea de a lua parte la alegerile preşedintelui din martie 2018. Şeful statului încă n-a făcut declaraţii publice privind disponibilitatea sa de a candida la funcţia de preşedinte. Cu toate acestea, „s-a decis că va lua parte”, a declarat o sursă pentru RBC.

http://www.rbc.ru/

Concepţia de bază constă în faptul că Putin va face anunţul deja după stabilirea oficială a alegerilor, afirmă trei surse. Mai degrabă, asta va avea loc până la congresul Rusiei Unite (22 – 23 decembrie). Dar există şi o altă variantă, conform căreia Putin îşi va anunţa participarea la începutul lunii ianuarie.

http://www.rosbalt.ru/

Anterior, mass-media scriau despre planurile amânării apelului către Adunarea Federală, din decembrie 2017 pentru începutul anului 2018, ceea ce se explica prin logica preelectorală. În acest caz, Adunarea va înceta să mai fie, formal, anuală, în ciuda faptului că acest statut este fixat în Constituţie, transmite VEDOMOSTI.

https://www.vedomosti.ru/

Kremlinul s-a decis în privinţa datei marii conferinţe de presă a lui Putin

Marea conferinţă de presă tradiţională a preşedintelui Federaţiei Ruse Vladimir Putin va avea loc în luna decembrie. Declaraţia a fost făcută de purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Vasili Peskov, transmite TASS. Potrivit mass-media, evenimentul va avea loc la 14 decembrie. Conferinţele de presă annuale, pentru jurnaliştii ruşi şi străini, sunt susţinute de Vladimir Putin din anul 2001.

http://tass.ru/

ECONOMIE

Rosteh a anunţat începerea activităţii staţiilor cu turbinele Siemens în Crimeea

Staţiile cu turbinele Siemens din Crimeea îşi vor începe funcţiunea în prima jumătate a anului 2018, a comunicat şeful Rosteh Serghei Cemezov. Potrivit afirmaţiilor sale, compania are puţine şanse de victorie în instanţă în cazul turbinelor. El a adăugat că, „din punct de vedere uman”, el nu vede posibilitatea de a returna aceste turbine.

http://www.interfax.ru/

Vara trecută, Siemens a intentat un proces împotriva Rosteh din cauza transportării turbinelor sale în Crimeea. Compania a considerat ilegală transportarea în Crimeea a patru turbine de gaze, care erau destinate construcţiei staţiei electrice din Taman, reaminteşte DOJDI.

https://tvrain.ru/

Numărul falimentelor din Rusia s-a apropiat de recordul istoric

Numărul falimentelor din Rusia în cel de-al treilea trimestru s-a apropiat de recordul istoric, care a fost atins în anul 2009, transmite REPUBLIC. În decursul trimestrului au falimentat 3227 de companii, ceea ce e cu 3% mai mult decât în cel de-al doilea trimestru. În comparaţia cu iulie – septembrie 2016, numărul falimentelor a crescut cu 12,4%.

https://republic.ru/

SOCIETATE

Federaţia Rusă poate fi eliminată de la Olimpiade 2018

Agenţia mondială antidoping WADA nu intenţionează să restabilească în drepturi Agenţia antidoping rusească RUSADA, ceea ce pune în pericol participarea Federaţiei Ruse la Olimpiada şi Paralimpiada din Pyeongchang. Decizia va fi luată la 16 noiembrie.

https://tvrain.ru/

Anterior s-a comunicat că fostul şef al Laboratorului moscovit antidoping şi informatorul WADA Grigori Rodcenkov a transmis comisiilor Comitetului Internaţional Olimpic o nouă informaţie privind dopajul din sportul rusesc.

https://www.novayagazeta.ru/

Rosneft a refuzat să primească citaţia în judecată pentru Secin

Rosneft a refuzat să primească de la executorii judecătoreşti citaţia conţinând chemarea lui Igor Secin în instanţă, la şedinţa în cazul fostului ministrul al Dezvoltării Economice Alexei Uliukaev. Astfel, Secin n-a compărut în şedinţa în care trebuia să fie martor-cheie. Anterior, reprezentantul Rosneft a declarat că Secin n-a primit citaţia instanţei.

https://www.kommersant.ru/

Fostul ministrul al Dezvoltării Economice este acuzat de faptul că ar fi primit de la Secin două milioane de dolari în cadrul tranzacţiei de cumpărare de către Rosneft a companiei Başneft. Uliukaev îşi neagă vinovăţia.

https://meduza.io/

O locuitoare a oraşului Ekaterinburg a declarat greva foamei din cauza că i-au fost luaţi copiii adoptivi după operaţie

 

Locuitoarea oraşului Ekaterinburg, Iulia Savinovskih, căreia în luna septembrie i-au fost luaţi doi copii adoptivi din cauza „suspiciunilor de transgenderitate”, a declarat greva foamei lângă sediul Ministerului Politicii Sociale din regiunea Sverdlovsk, pentru a se întâlnit cu ministrul. Ea încearcă deja de două luni să obţină o audienţă la funcţionar.

https://www.znak.com/

Copiii au fost luaţi după ce femeia şi-a făcut o operaţie de extirpare a pieptului. Potrivit afirmaţiilor sale, organele de tutelă din Ekaterinburg au considerat că femeia intenţionează să-şi schimbe sexul, deşi Savinosvski a luat această hotărâre din cauza volumului mare al pieptului, menţionează DOJDI.

https://tvrain.ru/

MOLDOVA

Krasnoselski: Moldova îi pregăteşte Transnistriei o rezervaţie

Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon „a ales o cale greşită de rezolvare a problemei transnistrene”, consideră liderul regiunii separatiste din stânga Nistrului Vadim Krasnoselski. În opinia sa,, Dodon e concentrat nu asupra soluţonării problemelor concrete, ci asupra proclamării unor lozinci politice, de aceea „în ultimele câteva luni el deja de trei ori a schimba formatul soluţiei”, transmite EADAILY.COM.

https://eadaily.com/

El a subliniat că la început Dodon vorbea de autonomie, iar acum despre un statut special. „Statutul special este o rezervaţie, fără dreptul poporului transnistrean la viaţă, fără limbă, fără drapel, fără propria economie, fără valuta sa. Acest statut nu ne aranjează defel”, a declarat Krasnoselski.

https://point.md/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: