• Bucuresti 25º C
  Baia Mare 26º C
  Brasov 21º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 26º C
  Craiova 21º C
  Galati 26º C
  Iasi 27º C
  Suceava 22º C
  Timisoara 26º C
 • 1 EUR = 4.6572 LEI
  1 USD = 3.9685 LEI
  1 GBP = 5.2603 LEI
  1 CHF = 3.9935 LEI
  1 HUF = 1.4421 LEI
  1 BGN = 2.3812 LEI
  1 JPY = 3.5318 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media ruse din 13 decembrie 2017

14 Decembrie, 09:24

POLITICĂ

Pentagonul nu a observat „o retragere semnificativă” a trupelor ruse din Siria

Pentagonul a declarat că acţiunile Rusiei nu corespund declaraţiilor proprii privind retragerea trupelor din Siria şi că partea de bază a militarilor şi tehnicii Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse rămân pe teritoriul sirian. Primul adjunct al preşedintelui Comitetului pentru apărare şi securitate din cadrul Consiliului Federaţiei, Franţ Klinţevici, a declarat că militarii care au rămas în Siria vor fi „asigura în primul rând, securitatea”.

https://www.gazeta.ru

La 11 decembrie, preşedintele Rusiei Vladimir Putin a emis ordinul cu privire la retragerea militarilor ruşi din Siria. La 12 decembrie, Ministerul Apărării a prezentat un raport asupra revenirii din Siria a unui detaşament de genişti, a „radarului zburător” A-50 şi a echipajelor bombardierelor Tu-22M3. Au mai revenit şi militarii din batalionul poliţiei militare.

https://www.rbc.ru

Tillerson a calificat posibilul amestec al Rusiei în alegerile din SUA drept un act al „războiului rece”

Secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, consideră că posibilul amestec al Rusiei în alegerile americane din anul trecut reprezintă un act „al războiului rece”. El a adăugat că, astăzi, prioritară pentru SUA în Ucraina este rezolvarea problemei conflictului din Donbas, dar va veni şi timpul tranşării chestiunii Crimeii.

https://ru.krymr.com

... şi a vorbit despre cei 35 de mii de cetăţeni din Coreea de Nord, care lucrează în Federaţia Rusă

Tillerson a cerut Rusiei şi Chinei să respecte mai riguros sancţiunile în privinţa Coreii de Nord. Potrivit afirmaţiilor sale, în Rusia, la ora actuală, lucrează circa 35 de mii de muncitori nord-coreeni, ceea ce subminează eficacitatea sancţiunilor în privinţa Coreii de Nord.

https://www.vedomosti.ru

Trump a semnat legea cu privire la interzicerea antivirusului Kaspersky

Preşedintele SUA Donald Trump a semnat bugetul pentru apărare al ţării pentru anul 2018, în care, între altele, este legiferată interdicţia de a folosi programul Laboratorului Kaspersky de către structurile de stat din SUA. Anterior, SUA au declarat că produsele companiei pot fi folosite de către Rusia pentru accesul la documentele guvernamentale ale SUA.

https://www.novayagazeta.ru

Laboratorul Kaspersky a declarat că interdicţia comportă un prejudiciu esenţial pentru companie şi partenerii săi de afaceri. În acelaşi timp, după părerea companiei ruse, noua lege nu va conduce la reducerea factorilor de risc în domeniul securităţi cibernetice.

http://tass.ru

Ucraina a admis încetarea comunicării feroviare cu Federaţia Rusă

Ucraina examinează problema încetării comunicării feroviare cu Rusia. Declaraţia a fost făcută de ministrul Infrastructurii al Ucrainei, Vladimir Omelean. De la 11 decembrie, Rusia şi-a transferat în întregime trenurile prin ocolirea Ucrainei. Kievul a declarat că prejudiciul de pe urma acestui pas reprezintă 1 hrivnă pe an, deoarece a fost încheiat un acord privind tranzitul, de facto, gratuit.

https://echo.msk.ru

Rosomnadzor a cerut de la Twitter să închidă contul Rusiei Deschise

Roscomnadzor a notificat Twitter relativ la posibilitatea blocării serviciului pe teritoriul Federaţiei Ruse, dacă nu va suprima contul Rusiei Deschise. Anterior, în Rusia a fost blocat site-ul Rusiei Deschise din cauza „apelurilor la dezordinile în masă” şi a difuzăriii de materiale ale unei organizaţii indezirabile. În luna aprilie, Procuratura Generală a găsit indezirabile în Rusia organizaţiile britanice Otkrytaya Rossia и Open Russia Civic.

https://republic.ru

Sociologii prognozează o prezenţă extrem de redusă la alegerile preşedintelui Rusiei

Circa 58% din totalul cetăţenilor ruşi şi-au anunţat intenţiile de a se prezenta la sectoarele electorale în ziua alegerilor preşedintelui Federaţiei Ruse, la 18 martie. Alţi 20% au menţionat că deocamdată nu ştiu dacă vor vota, iar 19% au declarat că nu vor merge la alegeri.

https://www.vedomosti.ru

Pentru Vladimir Putin sunt gata să voteze aproape două treimi (61%) din totalul respondenţilor

La finele lunii noiembrie aceştia erau 53%. Printre cei care deja s-au hotărât să-l susţină pe Putin sunt şi mai mulţi: 75%.

https://www.newsru.com

Ruşii vor fi constrânşi să cumpere vinuri din Crimeea

Dmitri Medvedev a dispus Ministerului Agriculturii să elaboreze introducerea unei cote nu mai mici de 30% pentru vinurile ruseşti în magazine şi restaurante.

https://www.rbc.ru

Roskacestvo depistat încălcări doar în două produse: vodca şi covrigii

Roskacestvo nu a depistat nicio încălcare serioasă în timpul controlului doar în cazul a două produse ce se vând în Rusia: vodca şi covrigii. Cercetătorii n-au depistat vodcă contrafăcută. Potrivit experţilor, ruşii procură anual circa 250 de milioane de litri de vodcă ne-legală.

https://republic.ru

Pentru dezvoltarea motorului guvernamental de căutare, în Rusia s-a alocat încă un sfert de miliard de ruble

Rostelecom a alocat încă 250 de milioane de ruble pentru dezvoltarea motorului guvernamental de căutare. În baza acestui motor urmează a fi dezvoltat un agregator de ştiri, hărţi şi alte funcţiuni. Motorul de căutare „Sputnik” a fost lansat în anul 2014, în el au fost investite nu mai puţin de 20 de milioane de dolari. În primăvară, frecventarea motorului a constituit mai puţin de 1%.

https://www.novayagazeta.ru

În caietul de sarcini e subliniat că lucrurile trebuie încheiate către 15 decembrie – după trei zile de la publicarea achiziţiei. Rostelecom a explicat că lucrările au început până la efectuarea achiziţiei în scopul optimizării „fluxurilor de mijloace intra-grup”. Achiziţia se face de la unicul furnizor – Societatea „Portalul de căutare Sputnik”.

https://meduza.io

SOCIETATE

Facebook a început a bloca link-urile spre serviciul lui Pavel Durov, Telegraph

Facebook le interzice utilizatorilor să publice link-uri spre serviciul de creare a notelor, Telegraph, afiliat mesageriei lui Pavel Durov, Telegram. Suprimând postările respective, reţeaua socială precizează că această publicaţie reprezintă spam.

https://meduza.io

Telegraph este un serviciu ce permite crearea de note cu text, fotografii şi secvenţe video. Serviciul nu cere înregistrare, iar autorul notei nu poate fi stabilit, dacă nu semnează.

http://www.the-village.ru

Comitetul Internaţional Olimpic a suspendat 6 hocheiste din Rusia

Comitetul Internaţional Olimpic a suspendat pe viaţă şase hocheiste din Rusia de la participarea la Jocurile Olimpice din cauza încălcării normelor antidoping la Olimpiada 2014 din Soci. Anterior CIO a privat Rusia de 11 medalii obţinute la Jocurile de la Soci şi a oprit participarea ţării la Jocurile de Iarnă din Pyeongchang.

https://rsport.ria.ru

Directorul FSB a calificat atacul asupra oamenilor în oraşul Surgut drept un act terorist. Poliţia a refuzat o jumătate de an să califice astfel atacul

Şeful FSB Alexandr Bortnikov a relatat despre actul terorist din Districtul autonom Hantî-Mansiisk din 2017, fără a preciza amănuntele evenimentului. În august, la Surgut, originarul din Daghestan Artur Gadjiev a tăbărât cu toporul asupra trecătorilor. Au avut de suferit 7 oameni. El însuşi a fost împuşcat.

https://www.znak.com

Poliţia a refuzat să califice oficial atacul drept unul terorist. După câteva zile, Statul Islamic şi-a asumat răspunderea pentru atac. Comitetul de Anchetă a intentat un dosar în baza articolului privind tentativa de omor, dar mass-media au informat că atacul a fost cercetat drept unul terorist.

https://tvrain.ru

MOLDOVA

Dodon se va întâlnit cu Putin la Summit-ul informal al şefilor ţărilor-membre ale CSI

Igor Dodon intenţionează să plece la Moscova la 26 decembrie pentru a se întâlni cu preşedintele Federaţiei Ruse şi a lua parte la Summit-ul informal al conducătorilor de ţări-membre ale CSI. Dodon a luat această hotărâre primind invitaţia lui Putin, transmisă de către ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Farit Muhametşin. Asta va fi cea de-a 7-a întâlnire a liderilor celor două ţări de când Dodon a devenit preşedinte.

http://newsmaker.md

Despre ce au vorbit deputaţii Republicii Moldova şi cei ai Federaţiei ruse în cadrul întâlnirii de la Moscova

În Duma de Stat, la 12 decembrie, a avut loc întâlnirea membrilor grupului interparlamentar de prietenie „Moldova – Rusia”. Republica Moldova a fost reprezentată doar de socialişti: 12 deputaţi şi trei membri ai Adunării Populare a Găgăuziei. Conducerea Parlamentului Republicii Moldova a refuzat să trimită o delegaţie oficială. Deputaţii invitaţi ai Consiliului Suprem al Transnistriei au ignorat, de asemenea, întâlnirea.

http://newsmaker.md

Vicepreşedintele Dumei de Stat Piotr Tolstoi a menţionat că în ultimii ani nivelul colaborării dintre cele două ţări a scăzut, exprimându-şi speranţa că tendinţa s-ar putea schimba după alegerile parlamentare din Republica Moldova.

http://www.duma.gov.ru

El a adăugat că Parlamentul Moldovei a adoptat la 7 decembrie legea privind interzicerea difuzării de ştiri din Rusia, iar, la 8 decembrie, a fost deschis Biroul de legătură al NATO. „În anul 2014, noi am pierdut Ucraina, ai cărei locuitori ne-au devenit brusc «nefraţi». Următoarea este Moldova”, a spus Tolstoi.

https://regnum.ru

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: