• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 29º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 27º C
  Constanta 25º C
  Craiova 28º C
  Galati 29º C
  Iasi 29º C
  Suceava 26º C
  Timisoara 28º C
 • 1 EUR = 4.6292 LEI
  1 USD = 3.9502 LEI
  1 GBP = 5.2748 LEI
  1 CHF = 3.9869 LEI
  1 HUF = 1.4510 LEI
  1 BGN = 2.3669 LEI
  1 JPY = 3.6046 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media ruse din 12 octombrie

13 Septembrie, 08:43

FBI la interogat pe fostul jurnalist de la SPUTNIK, Andrew Feinberg, în cadrul unei anchete relativ la faptul dacă a scris, într-adevăr, materiale ce pot fi apreciate drept propaganda poziţiei autorităţilor din FR. Despre asta a relatat jurnalistul însuşi, pentru Yahoo News, transmite TASS.

POLITICĂ

FBI l-a interogat pe fostul jurnalist de la SPUTNIK

FBI la interogat pe fostul jurnalist de la SPUTNIK, Andrew Feinberg, în cadrul unei anchete relativ la faptul dacă a scris, într-adevăr, materiale ce pot fi apreciate drept propaganda poziţiei autorităţilor din FR. Despre asta a relatat jurnalistul însuşi, pentru Yahoo News, transmite TASS. Potrivit lui Feinbergm, întâlnirea a avut loc la 1 septembrie şi a durat circa două ore. FBI s-a arătat interesat de structura internă, de finnţarea şi procesesle redacţionale ale agenţiei.

http://tass.ru

Feinberg i-a transmis unui agent mii de scrisori şi documente pe care le-a păstrat înainte de demisia de la SPUTNIK, produsă în luna mai. El a lucrat acolo aproximativ o jumătate de an. După concediere, Feinberg a spus că conducerea agenţiei i-a cerut să coordoneze toate întrebările pe care el le adresa angajaţilor administraţiei preşedintelui SUA, impunându-şi-le pe ale sale, transmite MEDUZA.

https://meduza.io

În SUA, o compania care deservea RT a fost obligată să se întregistreze ca agent străin

Ministerul Justiţiei al SUA i-a cerut companiei care deservea postul de televiziune „RT America” să se întregistreze în calitate de agent străin. În discuţia cu RBC, redactorul şef al postului de televiziune RT, Margarita Simonean, a declarat că „nu există îndoială că măsurile de răspuns ale Rusiei vor fi identice”.

http://www.rbc.ru

„Fabrica de trolli” a fost suspectată de organizarea unei acţiuni de protest în SUA

Conturile de pe Facebook, controlate din FR cu ajutorul aşa-zise „fabrici de trolli”, au fost folosite, între altele, pentru organizarea de acţiuni de protest împotriva imigranţilor şi musulmanilor din statul Idaho, în luna august a anului trecut, informează EHO MOSCVÎ cu referire la THE DAILY BEAST.

http://echo.msk.ru

Anterior, Facebook a depistat şi închis câteva sute de conturi false, care difuzau publicitate politică şi, în opinia reţelei sociale, era dirijate din Rusia cu scopul de a infleunţa alegerile din SUA. Conturile închise, după cum se presupune, erau legate de „Agenţia de investigaţii pe Internet”, cunoscută ca „fabrica de trolli” [resursa propagandistică a Kremlinului], scrie MEDUZA.

https://meduza.io

UE nu a recunoscut alegerile din Crimeea

Uniunea Europeană a declarat că nu recunoaşte alegerile din 10 septembrie de pe teritoriul peninsulei Crimeea, transmite RIA NOVOSTI.  A fot făcută precizarea că UE „rămâne de neclintit în susţinerea sa pentru integritatea teritorială şi suveranitatea României”.

https://ria.ru

Vicepremierul Guvernului Crimeii, Gheorghi Muradov, a declarat că UE neglijează drepturile fundamentale ale omului, refuzând să recunoască alegerile din Crimea.

https://www.gazeta.ru

La 10 septembrie, în ziua unică a votului, locuitorii Crimeii i-au ales pe deputaţii municipali. În afară de asta, în peninsulă au avut loc alegerile membrilor Consiliului Orăşenesc, iar la Sevastopol – alegerile guvernatorului, în cadrul cărora a învins candidatul partidului Edinaia Rossia, Dmitri Ovseannikov.

http://echo.msk.ru

UE a cerut eliberarea preşedintelui adjunct al Mejlisului tătarilor din Crimeea

Uniunea Europeană a cerut eliberarea lui Ahtem Ciigoz, preşedinte adjunct al organizaţiei interzise în  Rusia,  „Mejlisul tătarilor din Crimeea”. În ajun, Curtea Supremă din Crimeea l-a condamnat pe Ciigoz la 8 ani de privaţiune de libertate pentru „organizarea de dezordini” la Simferopol, în anul 2014, înainte de referendumul privind alipirea peninsulei Crimeea.

https://www.novayagazeta.ru

MAE al Germaniei a admis anularea treptată a sancţiunilor împotriva FR

Ministrul de Externe al Germaniei, Sigmar Gabriel, a declarat că dacă în Donbas se va instala armistiţiul, o parte din măsurile restrictive luate împotriva Rusiei poate fi anulată. Potrivit afirmaţiilor sale, anularea treptată a unui şir de sancţiuni va fi, probabil, susţinută şi de SUA. Cu toate acestea, el a menţionat că anularea deplină şi concomitentă a tuturor sancţiunilor împotriva FR acum este imposibilă.

https://www.kommersant.ru

Înaintarea lui Putin la alegeri va avea loc în două etape

Strategia campaniei prezidenţiale a lui Vladimir Putin constă din două etape, iar oficial despre înaintarea sa pentru un alt mandat el va anunţa în luna noiembrie, scrie KOOMERSANT cu referire la surse din Kremlin. Formatul evenimentului în cadrul căruia Putin îşi va anunţa înaintarea va fi sub  forma unei „convorbiri cu cetăţenii care vor formula rugămintea privind înaintarea”.

https://www.kommersant.ru

Cea de-a doua etapă presupune înaintarea juridică a lui Putin în calitate de autopropus, cu colectarea de semnături întru susţinerea candidatului, în termenul cel mai scurt, astfel încât campania electorală oficială să fie cât mai comprimată, transmite VEDPMOSTI.

https://www.vedomosti.ru

ECONOMIE

Contrabandiştii pot furniza petrol Coreii de Nord din Vladivostok

„Contrabandiştii” ruşi ajută Coreea de Nrd să suporte sancţiunile ONU, trimiţând din Vladivostok în porturile nord-coreene produse petroliere. În primăvară, autorităţile SUA au înregistrat o creştere a numărului de cisterne plutitoare între Vladivostok şi portul nord-coreean Rajin.

https://tvrain.ru

„Laboratorul Kasperski” îşi poate închide subdiviziunea din SUA

Producătorul de sisteme de apărare împotriva ameninţărilor cibernetice, „Laboratorul Kaspeski”, îşi poate închide subdiviziunea sa din Washington, informează THE BELL. Subdiviziunea se ocupa de elaborarea şi livrarea de programe pentru Guvernul SUA şi companiile care încheiau cu ea contracte.

https://goo.gl/3QcVHM

În iulie 2017, autorităţile SUA au interzis achiziţia produselor „Laboratorului Kasperski” pentru nevoile de stat din considerente de securitate. Totul e din cauza suspiciunilor că compania colaborează strâns cu serviciile speciale ale FR, menţionează VEDOMOSTI.

https://www.vedomosti.ru

FR se pregăteşte pentru reducerea timp de trei ani a pensiilor reale

Volumul real al pensiilor în Rusia se va reduce în următorii trei ani, se aşteaptă Ministerul Dezvoltăriii Economice. Potrivit IZVESTIA, în anul 2018 pensiile în expresie reală se vor reduce cu 0,7%, ia în anii 2019-2020 – cu 0,6%, anual. Cauza reducerilor constă în refuzul indexării pensiilor pentru pensionarii care lucrează, precum şi în influenţa negativă a inflaţiei.

https://www.vedomosti.ru

Nouă dintre cele mai mari bănci au părăsit Asociaţia băncilor ruseşti

Consiliul Asociaţiei băncilor ruseşti a dat curs cererii de ieşire din asociaţie a celor mai mari orgnizaţii de creditare. GAZETA.RU informează că printre băncile indicate se află şi Sberbank, VTB 24, Gazprombank, Rosselhozbank ş.a. În cerere este specificat că preşedintele asociaţiei, Gareghin Tosunean, a încetat să mai ia în considerare intereselor membrilor ei.

https://www.gazeta.ru

SOCIETATE

Placa memorială Nemţov din centrul Moscovei a fost demontată

La 12 septembrie, activiştii mişcării SERB, cunoscuţi prin atacurile asupra opozanţilor, au scos placa memorială instalată de proprietarii apartamentelor în casa unde a locuit Boris Nemţov. SERB declară că placa a fost instalată ilegal. MAI nu a reacţionat deocamdată la acţiunile SERB. Placa a fost instalată acum cinci zile.

https://tvrain.ru

În marile oraşe din FR, din cauza unor sunete anonime, sunt evacuate gările şi şcolile

În oraşele mari din Rusia, la 11-12 septembrie au fost evacuate centre comerciale, şcoli, instituţii de învăţământ superior şi clădiri administrative din cauza unor sunete anonime ce au anunţat amplasarea unor bombe şi obiecte dubioase, scrie KOMMERSANT. În total, este vorba de mai bine de 10 oraşe.

https://www.kommersant.ru

Identitatea celor care au sunat nu este deocamdată stabilită. Sursele INTERFAX din organele de drept a relatat că spamul cu avertismentul asupra bombelor putea fi lansat de peste hotare. Conform altei versiuni, poate fi vorba de un atac cibernetic.

http://www.interfax.ru

MOLDOVA

Dodon a divulgat temele principale ale întrevederii cu Putin la Soci

Preşedintele Moldovei Igor Dodon a declarat pentru RIA NOVOSTI că speră să discute cu preşedintele FR Vladimir Putin în marja summitului ţărilor-participate la CSI, care va avea loc la 11 octombrie la Soci, „provocarea autorităţilor RM la adresa FR” şi situaţia din Transnistria.

https://ria.ru

Partidul Democrat intenţionează să fixeze în Constituţie vectorul european

PD intenţionează să introducă un amendament în Constituţie, ce va fixa cursul extern al republicii: integrarea Moldovei în Uniunea Europeană. Declaraţia a fost făcută de liderul democraţilor, Vladimir Plahotniuc, transmite NM. Aceasta este necesar, potrivit afirmaţiilor sale, ca Moldova să continue a se integrat cu UE indiferent de cine se va afla la putere în republică.

Partidul Socialiştilor a promis să blocheze în Parlament această iniţiativă.

http://newsmaker.md

Tiraspolul consideră drept o provocare declaraţia privind interzicerea în Ucraina a automobilelor înregistrate în regiunea din stânga Nistrului

MAE al autoproclamatei republici a comentatat declaraţia vicepremierului Gheorghe Bălan despre faptul că Ucraina, în timpul apropiat, intenţionează să introducă restricţii asupra intrării automobilelor nu numere transnistrene. Tiraspolul a calificat aceste afirmaţii drept „iresponsabile, manipulatorii şi întreptate asupa creării unei nervozităţi sociale în ceea ce priveşte libertatea circulaţiei mijloacelor de transport”.

Reamintim că Chişinăul insistă că mijloacele de transport trebuie înregistrate în filialele Registru.

https://novostipmr.com

 

 

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: