• Bucuresti 35º C
  Baia Mare 30º C
  Brasov 30º C
  Cluj-Napoca 29º C
  Constanta 31º C
  Craiova 33º C
  Galati 34º C
  Iasi 33º C
  Suceava 26º C
  Timisoara 32º C
 • 1 EUR = 4.6586 LEI
  1 USD = 4.0976 LEI
  1 GBP = 5.2037 LEI
  1 CHF = 4.1247 LEI
  1 HUF = 1.4388 LEI
  1 BGN = 2.3819 LEI
  1 JPY = 3.6983 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media ruse din 12 octombrie 2017

13 Octombrie, 08:55

Senarorii SUA John McCain și Ben Cardin au criticat temporizarea procedurii de introducere a sancţiunilor anti-ruse, pe care administraţia preşedintelui SUA ar fi trebuit să înceapă a o aplica la 1 octombrie. „Reţinerea pune problema ataşamentului lui Trump la proiectul de lege cu privire la sancţiuni”, au menţionat ei.

POLITICĂ

Doi senatori ai SUA l-au acuzat pe Trump că tărăgănează introducerea sancţiunilor împotriva FR

Senarorii SUA John McCain și Ben Cardin au criticat temporizarea procedurii de introducere a sancţiunilor anti-ruse, pe care administraţia preşedintelui SUA ar fi trebuit să înceapă a o aplica la 1 octombrie. „Reţinerea pune problema ataşamentului lui Trump la proiectul de lege cu privire la sancţiuni”, au menţionat ei.

https://www.kp.ru/

La începutul lunii august, preşedintele SUA a semnat legea cu privire la sancţiunile împotriva Rusiei, Iranului şi Coreii de Nord. Mass-media au scris că Trump era îngrijorat de faptul că legea îi poate limita împuternicirile, iar asta este interzis prin Constituţia SUA, reaminteşte INTERFAX.

http://www.interfax.ru/

Departamentul de Stat a scos drapelul Rusiei de pe obiectele din Washington şi San Francisco

Ambasada Rusiei s-a plâns pe furtul drapelelor de pe clădirile consulatului din San Francisco, informează RBC. Departamentul de Stat a declarat că „drapelele de pe fosta proprietatea consulară rusească din San Francisco au fost coborâte respectuos şi se păstrează în siguranţă în fiecare clădire”. Mai târziu, ambasada FR a comunicat că drapelele au fost scoase şi de pe clădirea reprezentanţei comerciale a Rusiei la Washington.

http://www.rbc.ru/

Ambasadorul FR în SUA, Anatoli Antonov, a calificat asta drept „acţiuni jugnitoare” şi „paşi inamicali” şi a cerut „încetarea imediată a raptului programatic al proprietăţii noastre în SUA”, transmite VEDOMOSTI.

https://www.vedomosti.ru/

THE WALL STREET JOURNAL: Rusia a folosit antivirusul Kaspersky pentru spionaj

Guvernul FR a folosit programele „Laboratorului Kaspersky” pentru căutarea de „date secrete” pe calculatoare în întreaga lume, informează RBC cu referire la THE WALL STREET JOURNAL. Antivirusul scanează cu regularitate toate fişierele de pe calculator în căutare de viruşi, dar în program a fost adăugată o funcţie specială de căutare a îmbinării de cuvinte „top secret”.

http://www.rbc.ru/

THE WALL STREET JOURNAL subliniază că deocamdată nu se cunoaşte numărul calculatoarelor la care programul a căpătat acces. Nu este limpede nici modalitatea „furtului” oricăror materiale secrete, transmite EHO MOSCVÎ.

https://echo.msk.ru/

Ministerul Apărării a anunţat că SUA a transferat în Polonia o brigadă blindată

Ministerul Apărării al Rusiei a declarat că în Polonia, „pe tăcute”, a sosit încă o brigadă blindată a SUA; ea a fost transferată pe fundalul exerciţiilor „Zapad-2017”. În opinia ministerului amintit, prezenţa militară a SUA în ţările baltice contravine tratatului din FR şi NATO, transmite TASS.

http://tass.ru/

La începutul lunii octombrie, Ministerul Apărării al Poloniei a declarat că în ţară trebuie amplasate nu mai puţin de două divizii ale SUA pentru apărare şi contracararea ameninţărilor externe. Într-o divizie pot fi până la 15 mii de militari. La mijlocul lunii septembrie, ABC NEWS informa că în timpul exerciţiilor „Zapad-2017”, în Polonia, pe cale maritimă, au fost aduse tancuri ale SUA, reaminteşte DOJDI.

https://tvrain.ru/

Matvienko a reacţionat la informaţiile cu privire la posibila sa numire în calitate de prim-ministru

Preşedintele Consilului Federaţiei (cea de-a treia persoană în Rusia după preşedinte şi prim-ministru), Valentina Matvienko, a declarat pentru IZVESTIA: „Nu există niciun temei pentru ca numele meu să fie citat în acest sens”.

https://iz.ru/

Anteror, BLOOMBERG a numit trei succesori potenţiali ai lui Dmitri Medvedev: şeful Băncii Centrale, Elvira Nabiulina, primarul Moscovei, Serghei Sobeanin, sau ministrul Industriei şi Comerţului, Denis Manturov.

https://www.kommersant.ru/

Guvernatorul regiunii Pskov a fost concediat din funcţie şi numit secretar al Consiliului general al Rusiei Unite

Guvernatorul regiunii Pskov, Andrei Turceak, a devenit cel de-al 11-ea şef de regiune care şi-a părăsit funcţia „din proprie dorinţă”. Interimatul va fi asigurat de către adjunctul reprezentantului plenipotenţiar al preşedintelui în Ţinutul Federal de Nord-vest, Mihail Vederenikov. Turceak însuşi este numit interimar în funcţia de secretar al Consiliului general al Rusiei Uniite, informează VEDOMOSTI.

https://www.vedomosti.ru/

ECONOMIE

Investiţiile străine în FR s-au redus de 7 ori

Fostul ministru al Finanţelor, şeful Centrului de studii strategice Alexei Kudrin, a declarat că sancţiunile occidentale încă mai prejudiciază economia Rusiei. În spepcial, potrivit afirmaţiilor sale, investiţiile străine directe s-au redus în ultimii ani – inclusiv perioada de aplicare a sancţiunilor – de şapte ori.

http://www.newsru.com/

Cele mai mari subvenţii de la buget le vor primi Daghestanul, Cecenia şi Kamceatka

Conform proiectului bugetului federal pentru anii 2018 – 2020, Daghestanul, Iakutia, ţinutul Kamceatka, ţinutul Altai şi Cecenia vor primi cele mai mari subvenţii de la buget, scrie RBC. Astfel, cinci regiuni vor primi 30% din totalul subvenţiilor.

http://www.rbc.ru/

Banca Centrală a demonstrat noile bancnote cu Crimeea şi Vladivostok

La 12 octombrie, în Rusia au intrat în circuit bancnote noi de 200 şi 2000 de ruble. Pe bancnote sunt reprezentate, respectiv, Sevastopolul şi Vladivostokul. În bancnote, pentru prima dată este folosit codul QR (conţine în formă criptată un link spre site-ul Băncii Centrale şi descrierea gradului de protecţie) şi simbolul rublei, transmite MEDUZA.

https://meduza.io/

SOCIETATE

Grănicerilor ucraineni reţinuţi le-a fost prezentată acuzaţia în Rusia

FSB al Rusiei le-a prezentat acuzaţia celor doi grăniceri ucraineni reţinuţi în regiunea Breansk. Ei sunt suspectaţi de trecerea ilegală a hotarului cu FR. Potrivit Serviciului de grăniceri al Ucrainei, grănicerii au dispărut la 3 octombrie, în timpul unei operaţiuni de monitorizare a graniţei. Sursa citată a adăugat că deocamdată nu se ştie nimic desprea starea celor reţinuţi, „deoarece nu există nicio legătură cu ei”.

https://iz.ru/

În parcul „Zariadie” va avea loc prezentarea Casei de modă a soţiei lui Kadîrov

În parcul moscovit „Zariadie”, la 20 octombrie va avea loc prezentarea Casei de modă „Firdaws”, fondată de soţia şefului Ceceniei, Ramzan Kadîrov, scrie THE BELL. Sursele publicaţiei nu au precizat dacă printre cei invitaţi se va afla şi Kadîrov şi cât va costa evenimentul. Arenda terasei poate costa până la 260 de mii de dolari.

https://thebell.io/

Purtătorul de cuvânt al Roscomnadzor a devenit figurant într-un dosar de escocherie

Purtătorul de cuvânt al Roscomnadzor, Vadim Ampelonski, şefjul aparatului instituţiei, Alexadnr Veselceakov, şi conducătorul Direcţiei juridice, Boris Edidin, au devenit figuranţi într-un dosar penal de escrocherie.

https://vc.ru/

Dosarul penal a fost intentat din cauza unei scheme ilegale din cadrul instituţiei, constând în încasarea suplimentelor la salariu, potrivit BUSINES FM care citează o sursă anonimă, apropiată anchetei.

https://www.bfm.ru/

Nivelul de încredere al ruşilor în FSB a crescut de 6 ori în ultimii patru ani

Ruşii au cea mai mare încredere în preşedintele FR Vladimir Putin, armată şi FSB, potrivit datelor sondajului efectuat de Levada-Center, scrie DOJDI. Cel mai mică încredere o au în bănci, marele antreprenoriat şi partidele politice.

https://tvrain.ru/

Astfel, în 2017 armata e considerată ca fiind demnă de încredere de 69% din ruşi, ceea ce e de patru ori mai mult decât rezultatul din anul 2013. Procentul de încredere în FSB s-a mărit de 6 ori şi a constituit 57% din numărul celor intervievaţi. Ratingul este condus de Vladimir Putin: în el au încredere 75% din ruşi, transmite REPUBLIC.

https://republic.ru/

MOLDOVA

Zero fără de Putin. Preşedintele FR a devenit principala resursă de politică internă a lui Dodon

Preşedintele Moldovei Igor Ddon s-a întâlnit, la Soci, pentru a şasea oară cu liderul Rusiei Vladimir Putin. Contactele cu Putin sunt pentru Dodon principala resursă de legitimitate politică şi popularitate în Republica Moldova, scrie NM cu referire la opinia experţilor.

Publicaţia menţionează că Putin, pentru prima dată oficial, a confirmat că Moscova i-a acordat lui Dodon un avans politic şi aşeaptă un efect la următoarele alegeri parlamentare. E vorba de amnistia migranţilor şi creşterea schimburilor comerciale, care „au fost făcute nu atât cu titlu de avans, cât în scopul susţinerii eforturilor dumneavoastră de normalizare a relaţiilor ruso-moldoveneşti”; „noi sperăm că oamenii din ţara voastră vor vedea asta”.

http://newsmaker.md/

Krasnoselski: În opt luni, Dodon şi-a schimbat de trei ori părerea

Liderul Tiraspolului l-a calificat pe Dodon drept „un politician inconsecvent”. El a menţionat că în opt luni Dodon şi-a schimbat de trei ori părerea: „La început, Dodon vorbea despre federaţie, şi la întrevederea cu mine, şi la întrevederea cu preşedintele FR; pe urmă a vorbit despre autonomie; iar la recenta întâlnire cu preşedintele Rusiei a vorbit despre un anumit statut special pentru Transnistria”. Krasnoselski a spus că în astfel de condiţii nu pot fi purtate negocieri.

https://novostipmr.com/

Gubarev consideră că pauzele în procesul de negocieri conduc la acumularea de probleme

Ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului de Externe al Rusiei, Serghei Gubarev, a declarat, în concluzia celor două zile de discuţii la Chişinău şi Tiraspol, că pauzele îndelungate între reprizele de negocieri în formatul 5+2 „contribuie la acumularea de probleme şi la adâncirea lor”.

El şi-a exprimat speranţa că negocierile în formatul menţionat vor avea loc în „viitorul apropiat” şi a adăugat că „partea cea mai mare a sa va fi ocupată de acuzaţiile reciproce ale părţilor şi mă tem că aşa şi nu se va ajunge la soluţionare problemelor esenţiale”.

http://www.infotag.md/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: