• Bucuresti 25º C
  Baia Mare 26º C
  Brasov 21º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 26º C
  Craiova 21º C
  Galati 26º C
  Iasi 27º C
  Suceava 22º C
  Timisoara 26º C
 • 1 EUR = 4.6550 LEI
  1 USD = 3.9774 LEI
  1 GBP = 5.2757 LEI
  1 CHF = 3.9781 LEI
  1 HUF = 1.4457 LEI
  1 BGN = 2.3800 LEI
  1 JPY = 3.5378 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media ruse din 11 octombrie 2017

12 Octombrie, 08:44

SUA au aflat de la serviciul de recunoaştere al Israelului despre faptul că „hackerii ruşi” au furat datele secrete ale Agenţiei Naţionale de Securitate cu ajutorul antivirusului Kaspersky. Laboratorul a respins informaţia potrivit căreia ar acţiona în interesele vreunui stat.

POLITICĂ

Furtul secretelor Agenţiei Naţionale de Securitate cu ajutorul antivirusului Kaspersky a fost depistat de serviciul de recunoaştere al Israelului

SUA au aflat de la serviciul de recunoaştere al Israelului despre faptul că „hackerii ruşi” au furat datele secrete ale Agenţiei Naţionale de Securitate cu ajutorul antivirusului Kaspersky. Laboratorul a respins informaţia potrivit căreia ar acţiona în interesele vreunui stat.

http://www.rosbalt.ru/

Serviciile speciale ale Israelului au depistat în anul 2015 instrumente hacker pe calculatoarele unde au fost instalate programe ale Laboratorului Kaspersky. În opinia surselor, serviciile speciale ale Rusiei au furat aceste instrumente de la Kaspersky. În luna septembrie, Ministerul Securităţii Interne al SUA a obligat toate instituţiile de stat să renunţe la folosirea programelor Kaspersky.

https://www.kommersant.ru/

MAE al Rusiei nu a exclus reducerea misiunilor diplomatice ale SUA cu încă 155 de oameni

Ministerul de Externe al FR nu exclude posibilitatea reducerii misiunii diplomatice a SUA cu încă 155 de oameni din cauza situaţiei din jurul proprietăţii diplomatice a FR în SUA, a declarat pentru RIA NOVOSTI directorul Departamentului pentru America de Nord al MAE, Gheorghi Borisenko. El a menţionat că data trecută, la expulzarea diplomaţilor SUA, nu a fost luat în considerare numărul angajaţilor reprezentanţei permanente a FR la ONU.

https://ria.ru/

La finele anului 2016, autorităţile SUA au expulzat din ţară 35 de diplomaţi a FR şi au închis două viele aparţinând Ambasadei Rusiei. Pe urmă, Moscova a expulzat 455 de diplomaţi şi a închis o vilă şi un depozit al SUA. Drept răspuns, autorităţile americane au închis consulatul general din San Francisco şi două reprezentanţe comerciale: din Washington şi New-York.

https://meduza.io/

MAE: instalaţiile de lansare ale SUA la baza antirachetă din România ameninţă Rusia

Amplasarea de către SUA a instalaţiilor sale de lansare la baza antirachetă din România încalcă tratatul cu privire la rachetele de rază medie şi mică şi ameninţă securitatea FR, a declarat într-un interviu pentru RIA NOVOSTI directorul Departamentului pentru America de Nord al MAE al FR, Gheorghi Borisenko. Potrivit afirmaţiilor sale, SUA a amplasat în România lansatoarele care pot lansa nu numai interceptori, dar şi rachete de croazieră de tip  Tomahawk, ceea ce, conform tratatului amintit, se pot afla doar pe nave.

https://ria.ru/

Prim-ministrul Cehiei l-a criticat pe preşedinte din cauza declaraţiei sale despre Crimeea

Prim-ministrul ceh Boguslav Sobotka a scris pe Twittter că alocuţiunea şefului republicii, Milos Zeman, la APCE, contravine politicii externe a ţării. În ajun, Zeman a declarat că încercările de a întoarce Crimeea Ucrainei vor conduce la un război în Europa, iar alipirea peninsulei la FR e un fapt consumat, de aceea Rusia trebuie să-i plătească daune Ucrainei.

https://ria.ru/

La Kiev a fost explicată apariţia unui militar ucrainean la hotarul cu FR

Militarul din Ucraina, reţinut de grănicerii FSB, a părăsit în mod arbitrar serviciul, au declarat surse din cadrul statului major al armatei ucrainene, responsabil pentru desfăşurarea operaţiunii militare în Donbas. El a plecat din unitate fără a perfecta actele de plecare, bazându-se pe simpla permisiune a comandantului său.

https://www.kommersant.ru/

Luni, 9 octombrie, Direcţia de grănicerei pentru regiunea Belgorodsk a FSB a informat despre reţinerea cetăţeanului Ucrainei, care a traversat ilegal hotarul cu FR. Bărbatul s-a prezentat ca fiind militar al armatei urainene. FSB nu a comunicat amănunte, transmite RBC.

http://www.rbc.ru/

Comitetul de Anchetă i-a dat pe patru ucraineni în căutare internaţională pentru un atac asupra ambasadei FR

Patru cetăţeni ai Ucrainei, a căror implicare în atacurile asupra ambasadei FR a fost dovedită, sunt daţi în căutare internaţională, potrivit unor surse din carul Comitetului de Anchetă, citată de GAZETA.RU. Printre ei este şi deputatul Radei Supreme Vladimir Parasiuk. Cei în cauză sunt acuzaţi de atac asupra ambasadei Rusiei la Kiev şi distrugerea premeditată a proprietăţii.

https://www.gazeta.ru/

BLOOMBERG a citat trei candidaţi pentru locul lui Medvedev

În Rusia a început lupta pentru numirea unui nou prim-ministru în locul lui Dmitri Medvedev, informează SNOB cu referire la BLOOMBERG. Alegerea pe care o va face şeful statului poate sugera cine va fi succesorul lui. Printre candidaţi sunt numiţi preşedintele Băncii Centrale Elvira Nabiulina, ministrul Industriei şi Comerţului Denis Manturov şi primarul Moscovei Serghei Sobeanin.

https://snob.ru/

ECONOMIE

Volkswagen a interzis vânzarea camioanelor şi autocarelor sale în Crimeea

Compania germană Volkswagen le-a interzis dealerilor săi să vândă în Crimeea camioane, automobile specializate şi comerciale cu o capacitate de 10 şi mai mulţi pasageri. Restricţiile se referă la companiile care se află în Crimeea sau intenţionează să folosească tehnica pe teritoriul peninsulei.

https://www.vedomosti.ru/

Deocamdată nu e limpede de ce scrisoarea a apărut anume acum. Probabil că acestea sunt cercurile de rezonanţă ale istoriei cu turbinele Siemens. În luna iulie, Siemens a declarat că două structuri ale Rosteh au încălcat sancţiunile, deplasând turbinele companiei în Crimeea. Din această cauză, UE a introdus sancţiuni în privinţa câtorva companii şi funcţionari din Rusia, transmite DOJDI.

https://tvrain.ru/

Companiile de stat din Crimeea au cumpărat programe Microsoft prin ocolirea sancţiunilor

Companiile de stat ruseşti, inclusiv cele din Crimeea, au cumpărat, graţie unor intermediari, programe Microsoft în ciuda sacncţiunilor, informează REPUBLIC cu referire la REUTRES. Printre clienţi este concernul Almaz-Antei, care produce complexe antirachetă Buk şi Expertiza principală de stat, care participă la crearea podului peste strâmtoarea Kerci.

https://republic.ru/

Un reprezentant nenumit al uneia dintre companiile care vinde, la rândul lor, programe, a declarat pentru REUTERS că, „dacă astăzi ar fi să fie deconectate toate produsele Microsoft în Crimeea, circa 90 la sută din economia Crimeea pur şi simplu se va opri”.

https://meduza.io/

SOCIETATE

Rosneft a acţionat KOMMERSANT în judecată din cauza managerului de top „convenţional” al companiei

Rosneft a intentat la Curtea de Apel din Moscova un proces împotriva ziarului KOMMERSANT din cauza unui articol despre achiziţiile de stat ale companiilor de stat, transmite TASS. În opinia companiei, redactorul-şef adjunct al ziarului, Dmitri Butrin, a prezentat „acuzaţii fără discernământ la adresa managerului «convenţional» al Rosneft”, care ar fi efectuat achiziţiile de la soţia sa.

http://tass.ru/

În articolul din KOMMERSANT există fraza: „Aproape nimeni nu bănuieşte că achiziţia în sine a orice, efectuată de către preşedintele adjunct al conducerii companiei convenţionale Rosneft de la propria soţie, până când judecata nu stabileşte vreo pagubă din asta pentru Rosneft, până la Anul Nou, este în genere legală”. Mai mult nota nu conţine referiri nici la Rosneft, nici la managerii ei de top.

https://republic.ru/

A fost reţinut co-proprietarul unuia dintre cele mai mari magazine online din Rusia

Co-proprietarul unuia dintre cele mai mari magazine online, Iulmart, Dmtri Lostâghin, a fost acuzat de ecrocherie cu un credit al Sberbank în valoare de un miliard de ruble (circa 17 milioane de dolari). Potrivit anchetei, în anul 2016, Kostîghin a asigurat încheierea unui contract privind deschiderea unei linii de credit cu Sbernbank. În acelaşi timp, el nu intenţiona să îndeplinească condiţiile contractului şi i-a prezentat băncii date false cu privire la situaţia financiară a Iulmart.

https://snob.ru/

MOLDOVA

UE a redus programul de susţinere a reformei justiţiei în Republica Moldova

UE a decis să nu mai transfere mijloace suplimentare în bugetul de stat al Moldovei pentru susţinerea reformelor în domeniul justiţiei, se spune în comunicatul delegaţiei UE în Moldova. Potrivit sursei citate, autorităţile moldovene au demonstrat un angajament insuficient în opera de reformare a domeniului justiţiei în anii 2014 şi 2015.

În afară de asta, în comunicat se mai spune că autorităţile R. Moldova nu au îndeplinit condiţiile UE pentru a primi ultima tranşă financiară în cadrul programului de reformă a justiţiei în sumă de 28 de milioane de euro. Suma aceasta nu va fi plătită în bugetul de stat al Moldovei.

http://newsmaker.md/

Dodon i-a promis lui Putin să nu semneze nicio lege împotriva Rusiei

Preşedintele Dodon l-a asigurat pe liderul rus Vladimir Putin că nu va semna „nicio lege anti-rusească, chiar dacă majoritatea parlamentară va vota pentru ea a doua oară”, inclusiv proiectul de lege cu privire la interzicerea transmiterii emisiunilor ruseşti informativ-analitice în republică.

Dodon a cerut să fie susţinut demersul Moldovei privind acordarea statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice şi să fie extinsă lista companiilor moldoveneşti, cărora le va deschis accesul pe piaţa rusească.

http://newsmaker.md/

Putin: Noi vom face tot posibilul pentru reglementarea conflictului transnistrean

Moscova va face tot necesarul pentru reglementarea conflictului transnistrean, a promis Putin în cadrul întrevederi cu Dodon la Soci. „Vom fi garantul acordurilor care pot şi trebuie în cele din urmă să apară pentru a rezolva această problemă odată şi pentru totodeauna”, a spus Putin, citat de TASS.

http://tass.ru/

El i-a mulţumit lui Dodon pentru „eforturile de normalizare a relaţiilor Moldovei cu Rusia”, deşi „procesul decurge deloc simplu”. El a menţionat că Rusia „pe viitor va construi, fără îndoială, contactele noastre economice, plecând de la nivelul interacţiunii noastre politice”.

https://russian.rt.com/

Dodon: Moldova îşi va întoarce preşedinţia CSI

Dodon intenţionează să obţină preşedinţia Moldovei în cadrul CSI în anul 2019. El a declarat că autorităţile Republicii Moldova au comis o „mare greşeală”, când au renunţat la preşedinţie. Potrivit afirmaţiilor lui Dodon, în acest an Moldova deja a scăpat această posibilitate, iar în anul următor preşedinţia va reveni Tadjikistanului, dar „faptul e posibil peste doi ani, în anul 2019”, transmite IZVESTIA.

https://iz.ru/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: