• Bucuresti 18º C
  Baia Mare 14º C
  Brasov 12º C
  Cluj-Napoca 14º C
  Constanta 15º C
  Craiova 18º C
  Galati 15º C
  Iasi 15º C
  Suceava 13º C
  Timisoara 16º C
 • 1 EUR = 4.6603 LEI
  1 USD = 3.9613 LEI
  1 GBP = 5.2120 LEI
  1 CHF = 4.0997 LEI
  1 HUF = 1.4399 LEI
  1 BGN = 2.3828 LEI
  1 JPY = 3.5102 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media ruse din 10 octombrie 2017

11 Octombrie, 08:32

Rusia şi Ucraina ar putea ajunge la o înţelegere în privinţa Crimeii în baza achitării de către Moscova a unor daune Kievului. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele Cehiei, Milosh Zeman, transmite TASS. El a adăugat că daunele pot fi plătite „cu petrol sau gaze”.

POLITICĂ

Preşedintele Cehiei a propus Rusiei să-i plătească Ucrainei daune

Rusia şi Ucraina ar putea ajunge la o înţelegere în privinţa Crimeii în baza achitării de către Moscova a unor daune Kievului. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele Cehiei, Milosh Zeman, transmite TASS. El a adăugat că daunele pot fi plătite „cu petrol sau gaze”. În opinia lui Zeman, în cazul în care Ucraina nu este de acord, va începe „războiul european”. El a pus sub semnul îndoielii necesitatea continuării sancţiunilor împotriva Rusiei.

http://tass.ru/

Directorul Fondului de luptă împotriva corupţiei a fost reţinut pentru refuzul de elimina fragmente din filmul despre Medvedev

Nicolai Rubanov, directorul Fondului de luptă împotriva corupţiei (înfiinţat de Alexei Navalnîi), a fost reţinut azi-dimineaţă pentru neexecutarea hotărârii judecătoreşti cu privire la eliminarea unui videoclip despre Alişer Usmanov de pe site-ul Fondului, transmite RIA NOVOSTI. El a fost eliberat sub semnătura de a compărea din nou în faţa executorilor judecătoreşti.

https://ria.ru/

Judecata în procesul lui Usmanov împotriva lui Navalanîi şi a Fondului său a avut loc în luna mai 2016. Omul de afaceri a cerut ca Navalnîi să respingă public un şir de afirmaţii făcute în ancheta „El nu vă e Dimon”: este vorba despre declaraţii cum că omul de afaceri „i-a dăruit” fondului controlat de oamenii din anturajul prim-ministrului Dmitri Medvedev „un palat în Rubliovka”, că l-ar fi mituit pe vicepremierul Igor Şuvalov, reaminteşte MEDUZA.

https://meduza.io/

Ministerul Justiţiei al FR a ameninţat să restricţioneze activitatea Radio Svoboda

Ministerul Justiţiei al FR a avertizat RADIO SVOBODA şi proiectele sale (canalul „Timpul prezent” şi site-ul IDEL.РЕАЛИИ) că activitatea lor poate fi limitată, deoarece „activitatea poate fi calificată drept activitate a unui agent străin”.

https://www.novayagazeta.ru/

Restricţiile de răspuns pentru mass-media străine vor fi aplicate după începerea campaniei prezidenţiale

FR va aplica restricţiile de răspuns pentru mass-media străine nu mai devreme de finele anului 2017. Declaraţia a fost făcută de şeful Comitetului pentru afacerile internaţionale din cadrul Consiliului Federaţiei, Constatin Kosaciov. El a explicat că atunci vor fi gata concluziile comisiei pentru protecţia suveranităţii de stat din cadrul consiliului amintit.

https://meduza.io/

Kremlinul va lansa în regiuni 100 de Telegram-canale politice

Autorităţile FR vor lansa în regiuni o reţea din 100 de Telegram-canale politice anonime. Ele vor fi conduse de jurnalişti locali, conţinutul va fi supravegheat de administraţia preşedintelui. Auditoriu-ţintă sunt locuitorii oraşelor, de la 20 la 50 de ani. Finanţarea va reveni regiunilor.

http://www.rbc.ru/

Guvernatorul regiunii Ivanovo a demisionat

Ministrul adjunct al Ministerului Dezvoltării Economice, Stanislav Voskresenski, este numit guvernator interimar al regiunii Ivanovo. În acelaşi timp, Putin a acceptat demisia guvernatorului regiunii, Pavel Konikov, care a plecat din funcţie din proprie dorinţă. În ultimele două săptămâni, aceasta e deja cea de-a 10-a demisie printre conducătorii regionali, menţionează RADIO SVOBODA.

https://www.svoboda.org/

ECONOMIE

Ministerul Justiţiei: acţionarii IUKOS au încetat să mai pretindă FR activele

Foştii acţionari ai IUKOS au renunţat la procesele vizând activele ruseşti, intentate Rusiei în Franţa. Declaraţia a fost făcută de ministrul Justiţiei al Federaţiei Ruse, Alexand Konovalov. Ei intenţionează să se concentreze asupra procedurilor cu FR la Curtea de Apel din Haga. Franţa a devenit ultima ţară în care au fost anulate arestările în cazul pretenţiilor IUKOS.

https://ria.ru/

În anul 2003, autorităţile FR au acuzat IUKOS de crime economie. Toate activele şi conturile companiei şi ale filialelor sale au fost îngheţate, reaminteşte REPUBLIC. Foştii acţionari ai IUKOS se judecă cu FR, deoarece consideră că compania a fost expropriată ilegal. În anul 2007, compania a fost declarată falimentară şi lichidată.

https://republic.ru/

Banca Centrală a depistat semne ale unei piramide financiare în caracterul comerţului cu cripto-valute

Banca Centrală consideră necesar a restricţiona accesul la site-urile pe care se este vândută cripto-valută. Declaraţia a fost făcută de şeful adjunct al regulatorului, Serghei Şveţov, transmite IZVESTIA. El a adăugat că în prezent Bitcoin-ul se transformă din unitate de schimb într-un activ ce are „semne ale unei piramide financiare”.

https://iz.ru/

SOCIETATE

În Siria, un avion rusesc Su-24 s-a prăbuşit în momentul decolării

Avionul rusesc Su-24 s-a prăbuşit în timp ce îşi lua zborul. „Echipajul avionului n-a avut timp să se catapulteze şi a murit”, au declarat surse din cadrul Ministerului Apărării. Cauza catastrofei putea fi o defecţiune tehnică.

http://www.interfax.ru/

Anterior, un helicopter rusesc Mi-28 a aterizat forţat în Siria din cauza unei defecţiuni tehnice. Echipajul nu a avut de suferit. În acelaşi timp, agenţia AMAQ, controlată de Statul Islamic, a informat despre un helicopter doborât al Forţelor Aeriene ale Rusiei, reaminteşte DOJDI.

https://tvrain.ru/

La lecţiile de cultură fizică, pe parcursul anului au murit 211 elevi ruşi

În anul de studii 2016 – 2017, în Rusia, la lecţiile de cultură fizică au murit 211 elevi. Declaraţia a fost făcută de ministrul Educaţiei, Olga Vasileva, transmite RT. Potrivit afirmaţiilor sale, situaţia s-a creat în legătură cu dezvoltarea politicii de protejare a datelor personale: „Noi nu avem fişe medicale, noi nu ştim de ce boală suferă copilul”.

https://russian.rt.com/

Un locuitor al Krasnodarului a fost chemat la interogatoriu din cauza unei postări conţinând un fragment dintr-o carte pentru copii

Locuitorul oraşului Krasnodar, Mihail Malahov, a fost chemat la procuratură din cauza unei note postate pe reţelele sociale, ce conţinea un fragment din cartea „Neştiilă pe Lună”, apărută în anul 1964. În fragmentul cu pricina, personalul Kolosok îi numeşte indignat pe poliţişti „bandiţi” care, în loc să apere populaţia împotriva jefuitorilor, „îi apără doar pe bogătaşii” care îi jefuiesc pe oameni, „drapându-se cu legile pe care tot ei le concep”.

http://www.newsru.com/

Surse din procuratură au declarat că Malahov a fost chemat la interogatoriu, deoarece instiţiei i-a parvenit un demers ce conţine rugămintea de a controla postarea amintită relativ la instigarea urii faţă de grupul social „poliţişti”.

https://www.novayagazeta.ru/

Străinii vor fi obligaţi să-şi schimbe permisele de conducere după o jumătate de an de aflare în FR

Ministerul Afacerilor Interne a pregătit un proiect de lege, care îi va obliga pe străini să-şi schimbe permisele de conducere, dacă ei locuiesc în FR mai mult de o jumătate de an. În afară de asta, ministerul vrea să extindă lista ţărilor ai căror cetăţeni pot lucra în Rusia ca şoferi profesionişti cu permise de conducere naţionale (nu ruseşti). Un astfel de drept s-a propus să fie acordat cetăţenilor tuturor statelor-membre al Uniunii Economice Eurasiatice.

https://meduza.io/

MOLDOVA

Karasin: FR este gata să retragă muniţiile după soluţonarea conflictului transnistrean

Rusia este gata să retragă muniţiile din Moldova, dar asta se poate face doar ca urmare a dobândirii unei reglementări transnistrene reale, a declarat ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Grigori Karasin într-un interviu pentru RIA NOVOSTI. Potrivit afirmaţiilor sale, Rusia, în anul 2001, a retras circa o jumătate din proprietatea militară şi muniţii, până când Chişinăul nu a refuzat să semneze Memorandul „Kozak” şi, drept urmare, Transnistria a blocat retragerea muniţiilor.

El a dat asigurări că, „pentru asigurarea Grupului operativ al trupelor ruse în Transnitria [a căror retragere e cerută de Chişinău], va fi făcut tot necesarul”.

https://ria.ru/

Tiraspolul a rugat Rusia să contribuie la reluarea dialogului

Liderul regiunii separatiste din stânga Nistrului, Vadim Krasnoselski, a declarat că în prezent nu se observă mişcări pozitive în negocierile cu Moldova. El a vorbit despre asta în cadrul întrevederii cu ambasadorul cu misiuni speciale al MAE al Rusiei, Serghei Gubarev, care a sosit la Tiraspol pentru a coordona poziţiile într-un şir de aspecte.

https://novostipmr.com/

Gubarev, în cadrul întrevederii cu aşa-zisul ministru de Externe din stânga Nistrului, Vitali Ignatiev, a declarat că „se acumulează probleme pe agenda de negocieri, dar nu se acumulează şi răspunsuri la întrebările respective”. El şi-a exprimat regretul în legătură cu faptul că nu se desfăşoară şedinţa 5+2, spunând că acesta este eşecul austriecilor, care prezidează OSCE.

https://novostipmr.com/

Transnistria i-a dezaprobat pe participanţii la întâlnirea cu Dodon

Întrevederea de săptămâna trecută a preşedintele Igor Dodon cu reprezentanţii societăţii civile transnistrene a avut parte de rezonanţă pe malul stâng al Nistrului. Actvişti şi politicieni apropiaţi de autorităţile Transnistriei i-au condamnat pe cei care au luat parte la întrevederea cu preşedintele Republicii Moldova. Ei au fost acuzaţi de trădare a intereselor autoproclamatei republici şi cârdăşie cu fostul preşedinte al Transnistriei, Evgheni Şevciuk.

https://novostipmr.com/

Dodon s-a întâlnit cu un grup de activişti din Transnistria „în cadrul dezvoltării ideii privind crearea unei Platforme sociale de conciliere a locuitorilor de pe malurile Nistrului”, idee susţinută de patriahul Kirill, transmite INFOTAG.

http://www.infotag.md/rebellion/253169/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: