• Bucuresti 25º C
  Baia Mare 26º C
  Brasov 21º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 26º C
  Craiova 21º C
  Galati 26º C
  Iasi 27º C
  Suceava 22º C
  Timisoara 26º C
 • 1 EUR = 4.6550 LEI
  1 USD = 3.9774 LEI
  1 GBP = 5.2757 LEI
  1 CHF = 3.9781 LEI
  1 HUF = 1.4457 LEI
  1 BGN = 2.3800 LEI
  1 JPY = 3.5378 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media ruse din 10 august 2017

11 August, 08:35

Vizita preşedintelui Putin în Abhazia este un pas inacceptabilă, a afirmat reprezentantul oficial al Departamentului de Stat al SUA, Heather Noyert, transmite INTERFAX. Potrivit sursei citate, vizitarea de către Putin a teritoriului Georgiei, ocupat în prezent de Rusia, este inacceptabilă. Ea a adăugat că SUA cer de la Federaţia Rusă să-şi retragă armatele pe poziţiile de până la război, conform cu acordul privind încetarea focului din 2008

POLITICĂ

Vizita lui Putin în Abhazia au fost calificată de SUA ca „inacceptabilă”

Vizita preşedintelui Putin în Abhazia este un pas inacceptabilă, a afirmat reprezentantul oficial al Departamentului de Stat al SUA, Heather Noyert, transmite INTERFAX. Potrivit sursei citate, vizitarea de către Putin a teritoriului Georgiei, ocupat în prezent de Rusia, este inacceptabilă. Ea a adăugat că SUA cer de la Federaţia Rusă să-şi retragă armatele pe poziţiile de până la război, conform cu acordul privind încetarea focului din 2008, şi să renunţe la recunoaşterea Abhaziei şi Osetiei de Sud.

http://www.interfax.ru/

Un avion militar rusesc Tu-154 a survolat Pentagonul şi CIA

Avionul militar Tu-154 a efectuat la mică înălţime un zbor deasupra Casei Albe, Pentagonului, sediului CIA şi bazei Forţelor Militare Aeriene ale SUA din Andrews, statul  Maryland. Zborul, de trecere în revistă, a fost permis de SUA în conformitate cu Acordul privind cerul deschis, informează DOOJDI. La bordul avionului se aflau reprezentanţi ai Forţelor Aeriene ale SUA.

https://tvrain.ru/

Potrivit afirmaţiilor reprezentantului Pentagonului, în conformitate cu prevederile Acordului cu privire la cerul deschis, observatorii străini aleg înşişi traseele de zbor, care, ulterior, sunt coordonate cu ţara care va fi survolată, transmite INTERFAX.

http://www.interfax.ru/

Mass-media: componentele rachetei au fost livrate în Coreea de Nord din Rusia

Inginerul german constructor de rachete, Robert Schmucker, a declarat într-un interviu pentru DW că rachetele şi părţile lor componente „vin în Coreea de Nord din Rusia şi, posibil, din ţările fostei URSS”. „Eu nu susţin cu dinadins că asta e opera vreunui guvern. La mijloc pot fi structuri neguvernamentale, persoane fizice sau criminalitatea organizată”, a adăugat el.

http://qoo.by/

Kievul a acuzat FR de izolare din cauza construcţiei podului din Crimeea

Închizând strâmtoarea Kercensk, Rusia, de facto, a condamnat Ucraina la o anume izolare. Declaraţia a fost făcută de ministrul adjunct pentru problemele teritoriilor ocupate provizoriu ale Ucrainei, Gheroghi Tuka, transmite ROSBALT. Potrivit afirmaţiilor sale, astfel de acţiuni ale FR încalcă toate normele internaţionale.

http://www.rosbalt.ru/

Anterior, a devenit cunoscut faptul că Ucraina pregăteşte un proces împotriva Rusiai din cauza restricţiilor de navigare prin strâmtoare, introduse în legătură cu construcţia podului Kercensk, reaminteşte KOMMERSANT. Potrivit estimărilor Kievului, prejudiciul de pe urma inactivităţii porturilor pe durata construcţiei arcadelor podului a constituit 20 de milioane de dolari.

https://www.kommersant.ru/

Opozantul Udalţov a lansat un apel către radicali să înainteze un candidat comun la alegeri

Forţele de opoziţie trebuie consolidate din nou. Declaraţia a fost făcută de liderul Frontului de Stânga, Serghei Udalţov, informează LENTA. El a menţionat că rămâne „un critic dur” al puterii şi a adăugat că opoziţia trebuie să pregătească „un viraj de stânga”. El a propus, de asemenea, să fie înaintat un candidat unic din partea forţelor de stânga.

https://lenta.ru/

În acelaşi timp, Udalţov a menţionat că nu intenţionează să facă „şarlatanie”. „Eu nu intenţionez să vorbesc că mă pregătesc să devin preşedinte, odată ce am fost judecat”, a spus el, citat de NOVAIA GAZETA.

https://www.novayagazeta.ru/

El a adăugat că, în Donbas, oamenii luptă pentru dreptul de a vorbi în limba maternă, e corect că FR îi susţine şi a declarat că Kremlinul promovează o politică economică incorectă în legătură cu sancţiunile, dar asta nu înseamnă că opoziţia trebuie să sprijine Occidentul, transmite MEDUZA.

https://meduza.io/

Udalţov a fost un participant activ la protestele din anii 2011-2012 din Moscova. El, împreună cu tovarăşul său de idei Leonid Razvojaev, a fost acuzat de organizarea dezordinilor în masă la 6 mai. În iulie 2014, ambii au fost condamnaţi la 4,5 ani de colonie penală, reaminteşte BBC.

http://www.bbc.com/

ECONOMIE

Turcia a ameninţat cu măsuri de răspuns în replică la interzicerea importurilor de roşii în FR

Ministrul Economiei al Turciei a spus că presiunea mediului de afaceri poate determina ţara să introducă sancţiuni de răspuns la limitarea livrărilor de roşii şi alte produse agricole în Rusia, transmite RBC.

http://www.rbc.ru/

La ora actuală, în FR funcţionează restricţii privind furnizarea, din Turcia, de roşii, piper, rodii, vinete, lăptucă şi iceberg, dovlecei şi bostan, transmite VEDOMOSTI. La 7 august, ministrul Agriculturii din Rusia a declarat că FR nu intenţionează să anuleze interdicţia cu privire la importurile de roşii din Turcia, pentru a-i susţine pe producătorii autohtoni.

https://www.vedomosti.ru/

Banca Centrală a prevenit băncile asupra unui nou atac al virusurilor criptografi

Structura responsabilă de securitatea cibernetică a Băncii Centrale, FinCert, a expediat băncilor din Rusia avertismente cu privire la un nou val de atacuri, „probabil în curs de pregătire”, a virusurilor criptografi, scrie VEDOMOSTI.

https://www.vedomosti.ru/

‚În ajun, despre posibilitatea unui nou atac ciberenetic a anunţat compania de energie FSK YeES PAO (dirijează reţeaua electrică naţională unificată). Directorii companiilor regionale au fost rugaţi să restricţioneze accesul la internet în perioada 4 – 14 august, reaminteşte REPUBLIC.

https://republic.ru/

O întreprindere a Ministerului Transporturilor i-a vândit la preţ dublu Crimeii şinele cumpărate de la Căile Ferate ale Rusiei

Întreprinderea Spektr, aparţinând Ministerului Transporturilor, a vândit Căilor Ferate din Crimeea şine la un preţ dublu faţă de cel pe care l-a plătit Căilor Ferate ale Rusiei, transmite REPUBLIC, citată de RBC. Reprezentanţi întreprinderii au declarat că faptul se datorează logisticii complicate.

http://www.rbc.ru/

În anul 2017, Căile Ferate din Crimeea au încheiat cu Spektr patru contracte, cel mai mare dintre care prevede furnizarea de şine în sumă de 289 de milioane de ruble (circa 4,8 milioane de dolari). Spektr a cumpărat şinele contra a 166 de milioane de ruble (circa 2,76 de milioane de dolari), ceea ce e de 1,7 ori mai puţin, transmite REPUBLIC.

https://republic.ru/

SOCIETATE

În Turcia, a fost reţinut un militant al Statului Islamic de origine rusă. El voia să doboare un avion al SUA

În Turcia, poliţia l-a reţinut pe cetăţeanul FR, adeptul Statului Islamic Renat Bakiev, transmite MEDIAZONA cu referire la HURRIYET. Baskiev, potrivit serviciilor speciale, intenţiona să doboare cu ajutorul dronelor unui dintre avioanele Forţelor Aeriene ale SUA, amplasate la baza militară turcă din Incirlik.

https://zona.media/

Stratfir i-a prezis Rusiei un val catastrofic de emigrare

Rusia este ameninţată de o creştere fără precedent a emigrării. La această concluzie au ajuns experţii companiei analitice americane Stratfor, transmite EHO MOSCVÎ. Potrivit cercetărilor, noul val de plecări poate fi cel mai mare din ultimii 20 de ani. Pagubele materiale cauzate de emigrare pot constitui, potrivit analiştilor, până la 1,5 trilioane de dolari pe an.

http://echo.msk.ru/

Ministerul Situaţiilor Excepţionale a anunţat înrăutăţirea situaţiei în mina Mir, unde au dispărut fără urmă opt oameni

Mina Mir din Iakutia, unde sunt opt mineri sunt căutaţi a şasea zi, continuă să fie inundată, informează Centrul regional din Siberia al MSE, transmite NOVAIA GAZETA. În cadrul operaţiunii de salvare sunt implicaţi 320 de oameni.

https://www.novayagazeta.ru/

Accidentul la mina de diamante Mir, care apariţie companiei Alrosa, a avut loc la 4 august. În mină a irupt apa, subteranul a fost parţial inundat. 142 de mineri au evacuaţi de urgenţă, un om a fost găsit şi ridicat la suprafaţă în ziua următoare. Soarta a încă opt mineri rămâne necunoscută, reaminteşte MEDUZA.

https://meduza.io/

Un jurnalist de la RBC a fost condamnat la 3,5 ani de colonie penală într-un dosar privind extremismul

Instanţa din Moscova l-a condamnat pe jurnalistul de la RBC Alexandr Soklov la 3,5 ani de colonie penală sub acuzaţia de extremism. Sokolov a fost arestat în iulie 2015 sub acuzaţia de participare la activitatea organizaţiei „Armata voinţei poporului”, considerată în Rusia drept extremistă. Sokolov leagă urmărirea penală de munca sa de jurnalist de investigaţii.

https://meduza.io/

Potrivit anchetei, Sokolov administra, din 2011, un site destinat promovării referendumului „Pentru o putere responsabilă”, ale cărui scopuri şi sarcini au rămas aceleaşi ca şi ale „Armatei voinţei poporului”, transmite INTERFAX.

http://www.interfax.ru/

MOLDOVA

Un deputat ucrainean a făcut o declaraţie cu privire la ameninţările din partea Transnistriei

Deputatul Radei Supreme a Ucrainei, Irina Friz, a depus la Consiliul pentru securitatea naţională şi apărare o serie de propuneri privind situaţia din Transnistria. După cum transmite INFOTAG, ea consideră că acţiunile din ultimul timp ale Tiraspolului indică asupra unei renunţări de facto la acordul de pace. Friz a argumentat cu faptul că, în regiune, drapelului rusesc i-a fost acordat cel de-al doilea statut de stat, precum şi cu intenţia Tiraspolului de a legaliza instituţia executorilor judecătoreşti ai FR pe teritoriul autoproclamatei republici. Potrivit parlamentarului, Ucraina trebuie să reacţioneze prin acţiuni politico-diplomatice hotărâte.

http://www.infotag.md/

Filat a intentat un proces Moldovei la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului

Fostul prim-ministrul al R. Moldova, Vlad Filat, condamnat la 9 ani, a apelat la CEDO. El şi avocaţii săi consideră drept nelegitimă sentinţa şi atrag atenţia asupra faptului că în procesul de judecată au fost încălcate mai multe drepturi, inclusiv dreptul la o judecată echitabilă, transmite NM. În iunie 2016, judecătoria sectorului Buiucani din Chişinău l-a condamnat pe Filat la 9 ani de închisoare sub acuzaţia de corupţie pasivă şi dobândire de avantaje din influenţă.

http://newsmaker.md/

Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat la un an şi patru luni, cu suspendare

Fostul ministrul al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a fost condamnat la 16 luni de privaţiune de libertate, cu suspendare, pentru dobândire de profit din influenţă. Lui i s-a interzis, de asemenea, să ocupe funcţii de stat timp de cinci ani. El va mai plăti o amendă de 35 de mii de lei, transmite INFOTAG.

http://www.infotag.md/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: