• Bucuresti 2º C
  Baia Mare 1º C
  Brasov 2º C
  Cluj-Napoca -2º C
  Constanta 7º C
  Craiova 0º C
  Galati 2º C
  Iasi -1º C
  Suceava -3º C
  Timisoara -1º C
 • 1 EUR = 4.6540 LEI
  1 USD = 4.1197 LEI
  1 GBP = 5.1867 LEI
  1 CHF = 4.1341 LEI
  1 HUF = 1.4376 LEI
  1 BGN = 2.3796 LEI
  1 JPY = 3.6288 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media regionale din Republica Moldova

08 Martie, 13:11

Finanţarea insuficientă şi stigmatul de separatişti aplicat locuitorilor Găgăuziei denotă „atitudinea Chişinăului” faţă de autonomii, a declarat analistul Andrei Deveatkov la postul de radio Europa Liberă. Potrivit sursei citate, „până Moldova nu va deveni un veritabil stat de drept, până nu va crea condiţii într-adevăr atractive pentru reintegrarea Transnistriei, nu poate fi vorba despre unificare”.

Media

TRANSNISTRIA

Militarii din Transnistria îşi perfecţionează deprinderile de recunoaştere şi camuflaj

În unităţile de recunoaştere ale aşa-ziselor forţe armate ale Transnistriei au loc exerciţii tactice speciale. Unul dintre elemente este coordonarea acţiunilor grupului în cazul unui atac asupra obiectului, de exemplu, capturarea unui automobil al potenţialului inamic.

La efectuarea recunoaşterii în oraş, unităţile au exercitat astfel de elemente precum examinarea blocurilor şi străzilor, recunoaşterea apărării inamicului, depistarea mijloacelor sale de foc la etaje, pe acoperişuri şi în subsolurile clădirilor. În afară de asta, militari au efectuat un atac asupra unui grup al „inamicului”, care apăra o parte a clădirii, precum şi capturarea unui priozonier.

https://novostipmr.com/ru/news/18-03-06/voennosluzhashchie-sovershenstvuyut-navyki-vedeniya-razvedki-i

Transnistria se militarizează tot mai mult. A fost inaugurată expoziţia „Tânărul a luat automatul, fiindcă de asta are nevoie Patria!”

La muzeul de istorie a ţinutului a fost inaugurată expoziţia „Tânărul a luat automatul, fiindcă de asta are nevoie Patria!” „Expoziţia este consacrată jubileului de 25 de ani de la respingerea agresiunii armate a Moldovei împotriva Transnistriei”, scrie NOVOSTI PRIDNESTROVIA. Sunt expuse circa 100 de lucrări: fotografii şi descrierea evenimentelor care au avut loc în anul 1992.

Expoziţia din Dubăsari va funcţiona până la finele lunii martie, apoi va fi transferată în alt raion.

https://novostipmr.com/ru/news/18-03-06/v-dubossarah-otkrylas-vystavka-paren-vzyal-avtomat-potomu-chto-tak

La Tiraspol au fost discutaţi parametrii tehnici de participare a mijloacelor transnistrene de transport la circulaţia internaţională

Astăzi, în biroul Misiunii OSCE din Tiraspol a avut loc o nouă şedinţă de lucru a grupurilor de experţi din partea Transnistriei şi Republicii Moldova în problemele dezvoltării transportului şi gospodăriei rutiere. Încă nu se cunosc amănunte.

Având în vedere schiţele experţilor, discuţia va continua mâine, cu participarea reprezentanţilor pentru probleme politice ale părţilor.

https://novostipmr.com/ru/news/18-03-06/v-tiraspole-detalno-obsudili-tehparametry-uchastiya

Fostul şef al administraţiei de la Camenca se ascunde de urmărirea transnistreană în Moldova

Fostul şef al administraţiei de la Camenca, Piotr Mustea, căruia în Transnistria i-au fost intentate două dosare penale pentru „abuz de funcţie”, se află în prezent în Moldova. Mustea s-a plâns la Procuratura Generală a Moldovei.

Preşedintele „comitetului de anchetă” al regiunii, Veaceslav Brînzari, a propus să fie examinată problema retragerii în cazul lui Mustea a „cetăţeniei” Transnistrei pentru o astfel de atitudine faţă de „sistemul judiciar”.

E de menţionat că Mustea a fost numit în perioada când Transnistria era condusă de Evgheni Şevciuk.

https://tv.pgtrk.ru/ru/news/20180306/67554

GĂGĂUZIA

Deveatkov: slaba finanţare şi stigmatul de separatişti denotă „atitudinea Chişinăului” faţă de autonomii

Finanţarea insuficientă şi stigmatul de separatişti aplicat locuitorilor Găgăuziei denotă „atitudinea Chişinăului” faţă de autonomii. Declaraţia a fost făcută de postul de radio Europa Liberă de analistul Andrei Deveatkov. Potrivit afirmaţiilor sale, „viaţa în comun a celor două maluri ale Nistrului e cu putinţă”. Cu toate acestea, Deveatkov a atras atenţia asupra analizei Consiliului Europei privind situaţia din Moldova şi, în special, la remarca despre necesitatea „de a acorda mai multă atenţie Autonomiei Găgăuze”.

El a mai spus că „transnistrenii privesc funcţionarea Găgăuziei din anul 1994 şi văd că statutul lor aşa şi nu s-a afirmat în întregime. Acesta este un exemplu elocvent ce denotă adevărata atitudine a Moldovei faţă de autonomiile sale”. Deveatkov a adăugat că „până Moldova nu va deveni un veritabil stat de drept, până nu va crea condiţii într-adevăr atractive pentru reintegrarea Transnistriei, nu poate fi vorba despre nicio unificare”.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=39098

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: