• Bucuresti 2º C
  Baia Mare 1º C
  Brasov 2º C
  Cluj-Napoca -2º C
  Constanta 7º C
  Craiova 0º C
  Galati 2º C
  Iasi -1º C
  Suceava -3º C
  Timisoara -1º C
 • 1 EUR = 4.6540 LEI
  1 USD = 4.1197 LEI
  1 GBP = 5.1867 LEI
  1 CHF = 4.1341 LEI
  1 HUF = 1.4376 LEI
  1 BGN = 2.3796 LEI
  1 JPY = 3.6288 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova

10 Martie, 09:08

Reginea transnistreană importă utilaj în valoare de 8,7 milioane de dolari pentru criptovalută. O întreprindere amplasată pe teritoriul fostei fabrici de sticlă din Tiraspol a semnat un acord cu Insulele Virgine Britanice offshore. Acordul prevede livrarea a mii de plăci video şi staţii de lucru pentru producerea valutei digitale.

 

Revista

REGIUNEA ODESA

La Odesa s-a deschis reprezentanţa Misiunii UE, care va influenţa structurile de forţă

Reprezentanţa oficială a Misiunii de consultare a Uniunii Europene, EUAM Ukraine, se va preocupa de realizarea programelor în domeniul securităţii civile şi va schimba în bine comportamentul structurilor de forţă. Una dintre sarcini e de a stabili relaţia dintre structurile respective şi societatea civilă. Această misiune va da posibilitatea de a pune întrebări dificile şi de a elimina tensiunea în cazurile de rezonanţă, efect pe care opinia publică din Odesa mizează foarte mult.

Deschiderea Misiunii e considerată drept un eveniment mult aşteptat şi semnificativ pentru regiunea Odesa. Reprezentanţii societăţii civile speră că poliţia, procuratura şi chiar judecătoriile vor fi astfel determinate nu numai la interacţiune cu societatea civilă, dar şi la a-şi recunoaşte şi corecta greşelile.

https://www.048.ua/news/1975529

TRANSNISTRIA

UE se pronunţă în favoarea unui acces mai larg al Transnistriei pe piaţa europeană

UE se pronunţă în favoarea unui acces mai larg al produselor din regiunea transnistreană pe piaţa europeană, potrivit declaraţiei şefului Delegaţiei UE în Moldova, Peter Michalko, făcută în cadrul întrevederii cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Liderul separatist a menţionat contribuţia Delegaţiei UE la dezvoltarea relaţiilor comerciale dintre Uniunea Europeană şi Transnistria. La rândul său, ambasadorul Michalko şi-a exprimat speranţa că această interacţiune va continua. În opinia sa, un eveniment important pentru agenţii economici şi cetăţenii de pe ambele maluri ale Nistrului a fost deschiderea podului în regiunea satelor Bîcioc şi Gura Bâcului.

http://newspmr.com/novosti-pmr/politika/17511

Persoanele oficiale din Rusia le-au felicitat pe femeile din Transnistria

Ambasadorul Federaţiei Ruse în Moldova, Farit Muhametşin, şi deputatul Dumei de Stat din Rusia, Serghei Cijov le-a felicitat pe femele din Transnistria.

Muhametşin a menţionat: „În toate secolele femeia a rămas un simbol al dragostei, delicateţei şi căldurii”.

Cijov, la rându său, a spus: „Protecţia drepturilor femeilor este cea mai importantă direcţie a politicii interne a Rusiei şi una dintre priorităţile Dumei de Stat. Setul de măsuri de susţinere a familiei garantează condiţii demne pentru maternitate. Toate acestea privesc în măsură deplină şi compatrioatele noastre care trăiesc peste hotare”.

https://tsv.md/oficialnye-lica-rossii-pozdravili-pridnestrovskix-zhenshhin/

Tiraspolul importă utilaj în valoare de 8,7 milioane de dolari pentru criptovalută

O întreprindere amplasată pe teritoriul fostei fabrici de sticlă din Tiraspol a semnat un acord cu insulele Insulele Virgine Britanice offshore. Acordul prevede livrarea a mii de plăci video şi staţii de lucru, necesare producerii de monede digitale.

Unele utiilaje au trecut deja vama moldovenească. Conform acordului, este vorba de este de 8,7 milioane de dolari. Contractul a fost semnat la 28 ianuarie. Mărfurile se importă din China.

http://dnestr.tv/6367-chto-tam-na-tiraspolskom-stekolnom.html

Tiraspolul şi Kostroma vor deveni oraşe înfrăţite

Autorităţile din Kostroma sunt gata să semneze un acord de colaborare cu Tiraspolul. S-a ajuns la o înţelegere prealabilă privind alocarea pentru Transnstria a 60 de cote în vederea studiilor Academia Agricolă de Stat din Kostroma.

Delegaţia din Tiraspol a luat parte la cel de-al III-lea Festival „Mărţişor la Kostroma”, care a avut loc la 2 martie. În cadrul festivalului, reprezentanţii Transnistriei au avut iniţiativa semnării unui acord de colaborare între Tiraspol şi Kostroma.

https://novostipmr.com/ru/news/18-03-08/kostromskaya-gosudarstvennaya-selskohozyaystvennaya-akademiya

Campaniei „Transnistria votează împreună cu Rusia” li s-au alăturat sportivii din Transnistria

Campaniei „Transnistria votează împreună cu Rusia” li s-au alăturat înotătoarele şi reprezentanţii disciplinelor paralimpice. Potrivit lor, o activă poziţie cetăţenească este ceea ce îi deosebeşte pe tinerii de azi.

https://tv.pgtrk.ru/ru/news/20180307/67707

GĂGĂUZIA

Interpreţii găgăuzi au evoluat la sărbătorirea „Mărţişorului” în Kostroma

Cunoscuţii intepreţi găgăuzi Piotr Petkovici şi Vitali Mahjul au evoluat în cadrul „Mărţişorului” sărbătorit în oraşul Kostroma din Federaţia Rusă. Programul a început printr-o „masă rotundă” asupra căilor de realizare a proiectelor comune cultural-educative şi economice.

Festivalul internaţional „Mărţişor la Kostroma” are loc în Federaţia Rusă deja a treia oară.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=39117

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: