• Bucuresti 23º C
  Baia Mare 15º C
  Brasov 16º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 14º C
  Craiova 22º C
  Galati 20º C
  Iasi 18º C
  Suceava 12º C
  Timisoara 19º C
 • 1 EUR = 4.7509 LEI
  1 USD = 4.1988 LEI
  1 GBP = 5.5172 LEI
  1 CHF = 4.2187 LEI
  1 HUF = 1.5039 LEI
  1 BGN = 2.4291 LEI
  1 JPY = 3.8010 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 9 iulie 2018

10 Iulie, 09:48

„Autorităţile ucrainene nu vor categoric să vadă în persoana Tiraspolului o parte egală (în primul rând pe platformele internaţionale) Chişinăului, ceea ce se încadrează pe deplin în fobiile personale ale lui Poroşenko, care cunoaşte prea bine problemele Transnistriei pentru a admite transformarea lor într-o altă Republică Populară Doneţk.

Revista

Poroşenko îşi va da mai degrabă duhul decât să recunoască RPD drept o parte a conflictului, iar acordurile de la Minsk nu trebuie să inducă în eroare pe nimeni”, se spune într-un articol publicat recent pe NEWSPMR.COM.

TRANSNISTRIA

În România, un MIG-21 s-a prăbuşit în timpul unui show aviatic

Avionul de vânătoare MIG-21s-a prăbuşit în România în timpul unui show aviatic, informează NOVOSTI PRIDNESTROVIA, cu referire la mas-media ruse şi române. Catastrofa a avut loc sâmbătă, în timpul zborului demonstrativ prilejuit de Ziua Uşilor Deschise la baza Forţelor Aeriene Borcea din sudul României. Avionul a căzut nu departe de bază, la impactul cu solul s-a produs o explozie. Pilotul, locotenent Florin  Rotaru, a murit, au comunicat mijloacele de informare în masă româneşti.

Despre acest fapt au relatat şi mass-media găgăuze.

https://novostipmr.com/ru/news/18-07-07/v-rumynii-v-hode-pokazatelnyh-vystupleniy-razbilsya-istrebitel

Transnistria se află la limita unei crize umanitare

Pe NEWSPMR.COM a apărut un material intitulat „Transnistria se află la limita unei crize umanitare”. În textul se spune că „autorităţile ucrainene sunt interesate să compromită actualul proces de negocieri dintre Moldova şi Transnistria, practic în toate formatele, în afară de formarul 1+1; cu alte cuvinte, Kievul va contribui pe toate căile la transferarea contactelor dintre Chişinău şi Tiraspol în plan moldovenesc intern”.

În afară de asta, „Kievul a decis destul de clar că în persoana Tiraspolului a găsit un «punct vulnerabil» pentru a pune presiune pe Moscova, sub cele mai diferite aspecte. Există şi dimensiunea politică, şi cea economică, şi socială, iar de curând acestora li s-a adăugat şi problemele de securitate”.

„Autorităţile ucrainene nu vor categoric să vadă în persoana Tiraspolului o parte egală (în primul rând pe platformele internaţionale) Chişinăului, ceea ce se încadrează pe deplin în fobiile personale ale lui Poroşenko, care cunoaşte prea bine problemele Transnistriei pentru a admite transformarea lor într-o altă Republică Populară Doneţk. Poroşenko îşi va da mai degrabă duhul decât să recunoască RPD drept o parte a conflictului, iar acordurile de la Minsk nu trebuie să inducă în eroare pe nimeni”, se spune în articol.

„Ce mai pot face autorităţile ucrainene în afară de ceea ce este deja făcut [în articol se vorbeşte despre instituirea controlului comun moldo-ucrainean, despre întâlnirile persoanelor oficiale din Moldova şi Ucraina, în fine, despre interdicţia de importare a medicamentelor în regiune etc.]? Oricât ar fi de trist, lucrul cel mai neplăcut pentru Transnistria este pasivitatea Kievului, adică abandonarea situaţiei la discreţia Moldovei. Dacă autorităţile Ucrainei vor continua să acţioneze în acelaşi spirit, atunci, cât de curând, vom vedea cerinţe suplimentare privind executarea legislaţiei Moldovei, deja prin resursa consolidată de controlul la hotarul Transnistriei cu Ucraina”, se trage concluzia în material.

http://newspmr.com/novosti-pmr/politika/201

Trupele speciale ale miliţiei au efectuat trageri planificate

Abilităţile de folosire a armelor din dotare au fost perfecţionate de angajaţii Trupelor Speciale Motorizate şi de Detaşamentului de Reacţie Rapidă „Nistru”, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

Pentru fiecare categorie de participanţi au fost elaborate exerciţii corespunzătoare. Cele mai simple au constat în ochirea ţintelor din automatul „Kalaşnikov”, din poziţia culcat. Luptătorii mai experimentaţi – personalul permanent al unităţilor speciale – au lovit ţintele din automatul „Kalaşnikov” din trei poziţii: în picioare, culcat şi de la genunchi. În plus, ei urmau să tragă din pistolul „Makarov”.

https://novostipmr.com/ru/news/18-07-06/miliceyskiy-specnaz-provyol-planovye-strelby

În Transnistria are loc înscrierea în tabăra militar-patriotică de vară

Tabăra militar-patriotică „Mars” anunţă înscrierea cadeţilor. Cererile sunt primite de la adolescenţi, cu începere de la vârsta de 14 ani. Timp de zece zile, copiii se vor afla în conţii de campanie. Din program fac parte competiţii, deprinderile pregătirii militare incipiente, abilităţile de luptă corp la corp şi folosirea armei, inclusiv trageri cu automatul „Kalaşnikov”.

https://tsv.md/kak-popast-na-mars-novyj-nabor-v-voenno-patrioticheskij-lager/

Un fotograf german a vernisat expoziţia „Europa necunoscută – Transnistria”

În incinta muzeului naval din oraşul german Lauenburg, sâmbătă, 7 iulie, a fost vernisată expoziţia fotografului Akki Moto, „Europa necunoscută – Transnistria”. La mijlocul lunii aprilie fotograful de 53 de ani, Axel pe numele său adevărat, a vizitat pentru prima dată regiunea. Deja de mai mulţi ani el lucrează la un propriu proiect fotografic despre ţările Europei, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

La inaugurare au fost prezente circa 30 de persoane, printre care cunoscuţii fotografi germani Martin Achatzi, Matthias Ehlers. În afară de asta, evenimentul a trezit interesul şi managerului pentru turism al oraşului Lauenburg, Dorothee Meyer. Oaspeţii au fost trataţi cu cvas şi pesmeţi. Expoziţia va funcţiona până la 26 august.

https://novostipmr.com/ru/news/18-07-09/ya-ehal-v-transdnistriyu-vernulsya-iz-pridnestrovya

GĂGĂUZIA

O universitate din România începe admiterea în Republica Moldova

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” de la Iaşi organizează, cu începere din săptămâna viitoare, admiterea pe locurile de la buget pentru candidaţii din Republica Moldova. Comisiile de admitere vor activa în patru oraşe ale Republicii Moldova, transmite NOKTA.MD.

http://nokta.md/румынский-университет-начинает-прие/

Meciul de fotbal dinte echipele Copceac şi Comrat s-a soldat cu o bătaie

Meciul de fotbal în cadrul celui de-al VI-lea tur al Campionatului Găgăuziei la fotbal dintre echipa „Sokol” din Copceac şi echipa „Olimp” din Comrat s-a încheiat cu îmbrânceli şi pumni. Jocul a avut loc duminică, pe stadionul din satul Copceac. La finele meciului, gazdele conduceau cu 1:0. Potrivit martorilor oculari, jocul s-a remarcat prin agresivitate. Câţiva fotbalişti de la „Sokol” au fost traumatizaţi.

Către sfârşitul jocului echipele au început a se îmbrânci, în apărarea fotbaliştilor din Copceac au sărit fanii locali, care au dat buzna pe teren. Ca urmare, A avut de suferit şi arbitrul lateral, lovit de unul dintre jucătorii „Olimp”-ului.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=41556

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: