• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 29º C
  Brasov 26º C
  Cluj-Napoca 28º C
  Constanta 29º C
  Craiova 28º C
  Galati 31º C
  Iasi 29º C
  Suceava 26º C
  Timisoara 28º C
 • 1 EUR = 4.7228 LEI
  1 USD = 4.1899 LEI
  1 GBP = 5.3006 LEI
  1 CHF = 4.2095 LEI
  1 HUF = 1.4679 LEI
  1 BGN = 2.4147 LEI
  1 JPY = 3.8726 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 8 august 2018

09 August, 09:36

Intenţia Ucrainei de a înceta comunicarea feroviară cu Rusia se poate repercuta negativ asupra regiunii est-europene şi conduce, ca atare, la procese ireversibile, consideră Ministerul Economiei şi Infrastructurii al Moldovei.

Revista

„Această iniţiativă se va răsfrânge în mod negativ asupra veniturilor şi cheltuielilor beneficiarilor de servicii feroviare din întreaga regiune est-europeană, precum şi asupra veniturilor administraţiilor feroviare din Republica Moldova, Ucraina şi Federaţia Rusă”, a declarat pentru RIA NOBOSTI Serviciul de presă al instituţiei.

TRANSNISTRIA

În Transnistria au debutat jocurile militarrilor „Ostaşul comunităţii 2018”

În capitală au început jocurile militarilor „Ostaşul comunităţii”. Jocurile au loc pe platforma orăşelului militar al GOTR şi vor dura câteva zile. Concurează 6 echipe. E vorba de structurile de forţă ale Transnistriei şi de Grupul Operativ al Trupelor Ruse.

În prima zi a jocurilor a fost evaluată pregătirea fizică a militarilor. Rezistenţa şi viteza escaladării şi-au demonstrat-o echipajele TAB-urilor şi perechile de lunetişti.

În următoarele două zile echipele îşi vor demonstra pregătirea de foc, pregătirea inginerească, conducerea maşinilor de luptă.

https://tv.pgtrk.ru/ru/news/20180807/73265

În Transnistria a avut loc un serviciu de pomenire a celor care au murit în Osetia de Sud

Tiraspolul comemorează tragicele evenimente de acum zece ani. În memoria victimelor războiului de cinci zile din Osetia de Sud, la Memorialul din capitală a avut loc o slujbă de pomenire.

https://novostipmr.com/ru/news/18-08-08/pominalnaya-sluzhba-v-pamyat-o-pogibshih-v-yuzhnoy-osetii

În condoleanţele transmise de ministrul Afacerilor Externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, se spune că Osetia de Sud, „adunându-şi forţele şi asigurându-se de susţinerea Rusiei, a ripostat ferm naţionaliştilor georgieni”, iar ziua de 8 august „va rămâne pentru totdeauna în amintirea noastră ca o zi ce simbolizează eroica împotrivire a poporului Osetiei de Sud”.

https://novostipmr.com/ru/news/18-08-08/vitaliy-ignatev-za-mir-i-svobodu-yuzhnaya-osetiya-zaplatila-krovyu

Moldova este îngrijorată de ideea Ucrainei de a înceta comunicarea pe cale ferată cu Rusia

Intenţia Ucrainei de a înceta comunicarea feroviară cu Rusia se poate repercuta negativ asupra regiunii est-europene şi conduce, ca atare, la procese ireversibile. Este opinia ministerului Economiei şi Infrastructurii al Moldovei.

„Această iniţiativă se va răsfrânge în mod negativ asupra veniturilor şi cheltuielilor beneficiarilor de servicii feroviare din întreaga regiune est-europeană, precum şi asupra veniturilor administraţiilor feroviare din Republica Moldova, Ucraina şi Federaţia Rusă”, a declarat pentru RIA NOBOSTI Serviciul de presă al Ministerului Economiei din Republica Moldova.

La ora actuală, prin Ucraina trec trei trenuri ce leagă Chişinăul de Moscova.

https://novostipmr.com/ru/news/18-08-08/v-moldove-obespokoeny-ideey-ukrainy-prekratit-zhd-soobshchenie-s

Centrul de experţi din Transnistria a analizat Strategia Naţională de Apărare a Republicii Moldova

Directorul Institutului de studii social-politice şi dezvoltare socială Igor Şornikov a analizat Strategia Naţională de Apărare a Republicii Moldova pentru anii 2018 – 2021.

El ajunge la trei concluzii. 1) Strategia Naţională de Apărare a Moldovei este elaborată în baza unei evaluări depăşite a situaţiei militar-politice din Europa şi este, intern, contradictorie; 2) Realizarea sa va fi o deviere de la statutul de neutralitate, fixat în Constituţie; 3) Strategia e calculată pentru formarea în republică a unei armate profesioniste (altfel zis, prezenţa unor persoane înarmate, care nu servesc poporului propriu, ci pentru bani); 4) Dacă urmăreşti pe ce cale este condusă Moldova în domeniul militar, în minte îţi vine politica promovată de SUA în raport cu ţările Americii latine. Washingtonul a finanţat şi dotat cu armament şi tehnică forţele armate ale ţărilor din America latină, le-a instruit corpul de ofiţeri. Şi, în anii 30 – 50 ai secolului al XX-lea, SUA a obţinut situaţia când majoritatea acestor ţări s-au pomenit, practic, ocupate de propriile armate; 5) E oare acceptabilă o asemenea perspectivă pentru Moldova şi în genere pentru popoarele europene? E posibil a realizarea o asemenea strategie în Europa celui de-al XXI-lea secol?

http://newspmr.com/avtorskie-stati/810

GĂGĂUZIA

În Găgăuzia a apărut un nou traseu turistic. Primii turişti sunt transnistreni

În Găgăuzia a apărut un nou traseu turistic, ce acoperă atracţiile din şase sate ale regiunii. Unul dintre grupurile locale de iniţiativă, „Gagauz Koraflari”, a organizat, în cadrul programului LEADER al proiectului SARD, primul traseu turistic pentru locuitorii Transnistriei, care şi-au manifestat dorinţa de a vizita Autonomia.

Pe durata a şase zile, oaspeţii din Transnistria au vizitat satele Tomai, Ferapontievca, Gaidarî, Beşlama, Baurci şi Kirsovo, au avut posibilitatea de a dansa hora populară, de a degusta bucătăria găgăuză şi de a comunica cu găgăuzii. Potrivit organizatorilor, oaspeţii „au rămas încântaţi”.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=42072

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, în cadrul întrevederii cu Dodon, şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu legea amnistiei capitalului

La 7 august, ambasadorul SUA în Moldova, James D. Pettit, s-a întâlnit cu preşedintele Moldovei Igor Dodon pentru discutarea unui şir de chestiuni bilaterale. Ambasadorul şi-a exprimat dorinţa de a vedea continuarea relaţiilor trainice dintre ţările noastre, indiferent de rezultatele viitoarelor alegeri parlamentare.

Pettit a subliniat, de asemenea, importanţa asigurării unor alegerii paşnice şi transparente, în confomitate cu normele democratice.

http://nokta.md/посол-сша-в-молдове-во-время-встречи-с-и/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: